Chilané trenéra hledat nebudou, Sampaoli se rozhodl zůstat

05.08.2014, 22:02
Aktuality
Chilský svaz nebude muset v dohledné době řešit otázku trenéra pro svůj národní tým. U kormidla je nyní Jorge Sampaoli, který za sebou má schůzku s předsedou tamního svazu, po níž je připraven pokračovat ve funkci až do světového šampionátu 2018...

54letý kouč dříve úspěšně vedl Universidad de Chile, od roku 2012 je trenérem chilské reprezentace a postoupil s ní na mistrovství světa do Brazílie. V základní skupině za sebou Jihoameričané nechali Španělsko a Austrálii a v osmifinále sahali po postupu přes pořadatelskou zemi. Zápas s Brazílií musel rozhodnout až pro Chilany neúspěšný penaltový rozstřel.

"Po dnešní ranní schůzce s prezidentem ANFP (Chilská profesionální fotbalová asociace) a FFCh (Chilská fotbalová federace), panem Sergiem Jaduem, bych vás chtěl informovat o rozhodnutí zůstat u chilského národního týmu a vést ho na Copa América 2015 v Chile, na výročním turnaji Copa América 2016 ve Spojených státech a v kvalifikaci o postup do Ruska 2018. V případě jejího úspěšného zvládnutí pak i na mistrovství světa," sdělil dnes Sampaoli.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Matić

OT: Reina v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Copa America je jejich

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíce nachozených km na MS.

Reagovat
frankiefcb

Víte něco o tom výročním Copa America v roce 2016?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže 2015 aj 2016 Copa America ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele