Chiesa si umí představit, že ve Fiorentině zůstane ještě hodně dlouho

26.11.2017, 17:53
Aktuality
Federico Chiesa před měsícem oslavil teprve dvacáté narozeniny a minulý týden se mu dostalo jednoho dodatečného dárku. Vedení Fiorentiny s mladým křídelníkem podepsalo nový kontrakt a těšit ho mohou i slova samotného hráče, ten z klubu rozhodně nespěchá a jeho dres by mohl oblékat ještě hodně dlouho...

Syn někdejšího italského útočníka Enrica Chiesy ve Florencii vyrostl a už loni měl své místo v prvním týmu. V sezoně 2016/2017 stihl 27 ligových startů a v nich tři branky, třikrát se zatím trefil rovněž letos.

"Pokud jsem podepsal novou smlouvu, je to kvůli tomu, že dle mého názoru mohu pokračovat v klubu, v němž jsem vyrostl a který do mě investoval už deset let. Je to osobní volba, prodloužil jsem, abych se tady mohl i nadále vyvíjet. Můj otec v dresu Violy získal trofej a já bych ho rád napodobil," řekl.

Chiesova nová smlouva je platná do června 2022 a podle médií mu zaručuje roční příjem dva miliony eur, což z něho dělá nejlépe placeného hráče v kádru. Už nyní je hodně pestrý seznam jeho nápadníků, výkony mladého fotbalisty totiž sledují Inter Milán, Neapol, AS Řím, Juventus, Barcelona nebo Paris Saint-Germain.

"Děkuji (prezidentovi Neapole) De Laurentiisovi a (trenérovi Interu) Spallettimu za jejich slova, potěšila mě a znamenají, že si vedu dobře. A stejně musím pokračovat. Podepsal jsem nový kontrakt a dovedu si představit, že ve Florencii budu hrát ještě hodně dlouho. Rád bych s Fiorentinou vyhrál nějakou trofej. Letos přišla spousta nových hráčů a uvidíme zápas po zápase, kde nakonec skončíme. Vyrovnanými favority na Scudetto jsou podle mě Neapol a Juventus, ale do boje se může zapojit i Inter. Nejzábavnějším týmem v tuto chvíli je rozhodně Neapol," hodnotí dosavadní průběh letošní sezony.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filipow

Takže ještě třeba 7 měsíců...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten utok ma Fiore velice kvalitni

Reagovat
Josifek

Enrico býval dobrej

Reagovat
Largo

Federico bude ještě lepší podle mě.

Reagovat
Josifek

Je to na možný, já Fiore dlouho neviděl, tak u nej nejsem moc v obraze..

Reagovat
pantondavo

Typicka prestupova veta.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Najzábavnejší? Ako najviac k smiechu?

Reagovat
smazaný uživatel

Beztak ho za rok posadí Graiciar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele