Chiesa se po hostování stane kmenovým hráčem Juventusu

03.05.2022, 10:58
Aktuality
Federico Chiesa (© AFP)
Juventus natrvalo získal Federica Chiesu z Fiorentiny. Aktuálně vážně zraněný křídelník měl ve smlouvě opci, která se po postupu "Staré dámy" do Ligy mistrů aktivovala...

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho o víkendu zdolali Benátky a vzhledem ke ztrátě AS Řím, který remizoval s Bolognou, mají jistotu, že si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů.

Tím pádem se aktivovala opce u Federica Chiesy, jenž na začátku roku absolvoval operaci přetrženého předního zkříženého vazu v koleně. Juventus za 24letého hráče Fiorentině zaplatí 40 milionů eur bez bonusů.

Chiesa na severu Itálie působí již od roku 2020, kdy dorazil z Florencie na dvouleté hostování za 12,6 milionu eur s opcí při splnění předem určených podmínek. Ty zahrnovaly počet odehraných zápasů a vstřelených gólů, případně postup Juventusu do milionářské soutěže.

Evropský šampion s Itálií by měl v Juventusu zastoupit Paula Dybalu, ostatně trenér Allegri se před zraněním Chiesy nechal slyšet, že s ním počítá do útoku nebo na místo podhrota.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (84)

Přidat komentář
j_mrazik

Kam má vlastně namířeno Dybala?

Reagovat
VojtovaChelsea

Vlahovic

Dybala - Chiesa

Reagovat
JeséRodriguez

To vypadá dobře.

Reagovat
Marty1990

Premier League, další hráč co si půjde vydělat do United

Reagovat
Elliasson

Atletico snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter

Reagovat
stuff

Reagovat
srbic13

Reagovat
Salfovic

Dejte sem článek o zájmu Juve o Součka, ať je sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si odložím úryvek z článku.

"Český reprezentant, který má letos na svém kontě zatím devět branek, by mohl v sestavě nahradit Manuela Loatelliho, který přišel na hostování ze Sassuola, ale nepředpokládá se, že by v Juventusu mohl zakotvit natrvalo. Italská média tvrdí, že Souček je hráč s vynikajícími kvalitami a jeho příchod by byl impulsem, který by měl dostat italského giganta z krize."

Sport.cz - Barbora Pecharová Dáma je zjevně zcela v obraze. Ta paní je totálně v lese.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on i Otava na tn.nova.cz. Ale aspoň uvedl zdroj, který je české pisálky do toho lesa zatáhl.

"​Podle webu Juve Dipendenza chce Juventus vyztužit střed zálohy, kde v letošní sezoně hrával Manuel Locatelli. Italský fotbalista se ale po letošní sezoně pravděpodobně vrátí zpátky do Sassuola, odkud v Juventusu hostoval."

Reagovat
10

Juve Dipendenza

Reagovat
Freedo

A proč toho Locatelliho nechcete? Serii nesleduju, ale na Euru se mi moc líbil a asi by ani nestál tolik, ne?

Reagovat
bobis21

Tak oni ho můžou klidně nechtít, ale přestup je už domluvený. Jedná se o dvouleté hostování a následný odkup.

Reagovat
10

vždyť je to celý nesmysl, Loca zůstane v Juventusu, ty podmínky jsou daný, je to nejlepší záložník v týmu

Reagovat
Freedo

Aha, tak to nechápu, co tam potom psali. Díky.

Reagovat
10

to je z nějakýho jednoho šílenýho no-name zdroje v angličtině, kterýho se chytli v Čechách...v Itálii to vůbec neproběhlo

Reagovat
10

Reagovat
stuff

Reagovat
Kily

kua, kde je ten tlemící se smajlík?

Reagovat
Kily

jo, dobrý, tady

Reagovat
Kily

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kapřík

To je neuvěřitelný, takovej blábol. Dneska asi může dělat novinarinu každej.

Reagovat
10

jak jde o český hráče, tak otisknou úplně cokoliv a chytnou se každýho hovna, dokonce i tyhle velký média...je to tragédie

Reagovat
Kapřík

přesně, stačí jim, že na to lidi kliknou

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
Zark

já bych tu krávu fackoval normálně

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

doteraz si pamatam ked sport.cz pisal ze by mal soucek ist do bayernu...ano, ako nahrada za thiaga

Reagovat
Nickname 9

Proč by chodil do horšího?

Reagovat
Recoba Inter

Dobrej borec, s příchodem Kulusevskiho a Chiesy ve 2020 jsem Juve trochu záviděl. Škoda pro ně, že ten první už v Turíně nepůsobí, ale tak aspoň definitivně dotáhnou Chiesu a bude Juventino na plný úvazek. S Locatellim a Vlahovicem, kteří přišli ve 2021 resp. letos, tak očekávám příští sezónu po letním mercatu návrat do boje o nejvyšší pozice.

Reagovat
10

uvidíme, jakej Fedex se vrátí po zranění...

Reagovat
Recoba Inter

Jó to každopádně... co Paulito? četl jsem, že ho Marotta láká k nám a vedení už pro něj připravilo smlouvu... copak neexistuje možnost, že se s ním ještě na nové smlouvě nějak dohodnete?

Reagovat
10

ne, odchází na 100%

Interu bych dával dost šancí, pořád si nemyslím, že bude mít zase tolik jiných zájemců, který by splnili jeho podmínky

Reagovat
Recoba Inter

Jo takhle... tak ono to vypadá jako dobrá cesta pro obě strany (myslím hráče i Juve) ... otázka co případný Inter

Reagovat
10

Ultim'ora Gazzetta: "Dybala ha scelto l'Inter, trasferimento ormai in chiusura. Contratto da 6 milioni + bonus"

Reagovat
zurix_new

Jako byl můj sen ho u nás vidět (stejně jako Eriksen), nicméně mám celkem obavu, abychom se ho nechtěli za pár let zbavit...

Není tam i info, na kolik let to má být?

Reagovat
10

píšou o dlouhodobým kontraktu

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Pipo123

Pod Inzaghim mu verím, v tom 3-5-2 dostane priestor a bude mu to vyhovovať, navyše duo Martinez Dybala môže byť super

Reagovat
stuff

podla mna martinez - dybala blbost. Obaja k sebe(pred seba) potrebuju niekoho vacsieho

Reagovat
Pipo123

Asi hej, ale myslím že by to zvládli

Reagovat
sinter

Reagovat
Nuno čomes

Může to být zajímavý upgrade, pokud by vydržel zdraví a hlavně měl motivaci makat. Cítím ve vzduchu takovou obavu, že by to mohlo dopadnout naopak a byl flink.

Druhá věc je, že neverim tomu, že by zrovna Dybala se rozhodl jít k největšímu konkurentovi

Reagovat
Nuno čomes

*zdravý

Reagovat
Zark

To si snad dělá prdel

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Já ho chápu. Za to, jak s ním zametli, jim to bude chtít vrátit a ukázat se, tady bude mít nejlepší příležitost. V Interu mu určitě fandit nebudu, ale to naše vedení si zaslouží, aby se mu tam dařilo...

Reagovat
Zark

njn, to všechno se dá pochopit..., ale vidět Dybalu v dresu Interu fakt nechci, tohle se stát nemělo, no

Reagovat
10

až do dna

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

Reagovat
Prefontaine

to je stejně nebo možná i míň, než má teď Juve, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku. Aspoň se ukazuje, že o peníze tady nešlo a jen to víc poukazuje na to, že se ho vedení chtělo zbavit za každou cenu.

Reagovat
10

Já Inter favorizuju od začátku, je to logický přestup, přesně podle Marottova střihu. Beppe je v tomhle strašně čitelnej.

Jinak to, že mu nakonec v Juve nic nenabídli, přiznalo přece samo vedení. V zimě stáhli nabídku a jinou už nedali, údajně z respektu k Paulitovi. Podle mě by v Juve podepsal i za 5-6m ročně, kdyby mu dali smlouvu na 4 roky. Teď si to chlapci tradičně vyžerou, ještě víc než s Comanem nebo Kulusevskim, protože Paulito ty góly bude dávat ve stejný lize, v dresu největšího rivala. Ale oni to k sobě přes to ego ani nepustí, takže to bude srát jen nás fanoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Beppe je fenomén. I když člověk ví, co udělá, tak ho nikdo nezastaví. Pustit ho byla největší chyba, kterou během těch posledních 5 let udělali.

Tak ono se spekulovalo už vloni, kdy podepíše. Jen málokdo ovšem vnímal, jak s ním chtěli vyběhnout už Paratici s Nedvědem. Můj pohled je ten, že to věděli od sezóny 2019/20, že ho buď prodají, nebo s ním neprodlouží. Tohle totiž není práce Arrivabeny nebo Cherubiniho, oni jen udělali tu "černou práci" za Paraticiho s Nedvědem. Jenomže Paratici s Nedvědem ho chtěli prodat a přivést posily Ronaldovi, což jim nedopadlo.

Přemýšlím nad tím v souvislostech Robyho odchodu. Taky to bylo "o penězích", ale ve skutečnosti se dělal prostor pro Alexe, kde to eskaloval Lippi. Dybalův konec by mi nevadil jen za situace, že ten tým má budoucnost a italské základy, že v něm je kultura týmu. Jenomže tady nejsou žádný Vialli, Ravanelli, Di Livio, Torricelli, Pessotto, Conte, to tvrdé jádro, které tu kulturu převzalo, neslo a předalo dál. Proto se na to nemůžu dívat. Přivádí mě k šílenství, když vidím, jak ten tým ztratil svoji italskou hrdost. Období po Calciopoli jsem snesl, to byl komplot, nesli jsme následky rozhodnutí druhých. Teď jsme si celou situaci vytvořili jen my sami. Za těch cca 25 let, co Juve fandím, nepamatuju nic horšího.

Reagovat
10

Oni očividně vůbec neví, všechno řeší bez jasný koncepce a představy o budoucím týmu. Takže klidně mohli chtít Dybalu ještě před zimou prodloužit, jenže pak se znovu několikrát zranil, objevila se možnost získat Vlahoviće a bylo rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, ta kupa jmen, co se točí ve spekulacích, je totálně nekoncepční pouliční směska.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si myslel, že půjde cestou Barca/Anglie, což se stále může stát, ale podle všeho se mu po deseti letech nechce z Itáli, každopádně pokud se domluví s Marottou na 6 M, tak vaše vedení našlo zase novou úroveň vedení klubu.

Prakticky svou největší ofenzivní hvězdu, hráče, co má ke klubu vytvořené pouto, nechá odejít zadarmo i přes to, že by přistoupil na nižší plat, nechá ho odejít k největšímu rivalovi, a ještě s ním zamete tak, že mu přestup nebudou mít fanoušci za zlé. Mě snad začne být fanoušků Juventusu líto..

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Odejít z Itálie nedává smysl, zvlášť ne do Anglie, to už je lepší prohnat si kulku hlavou. A Španělsko tě nevytrhne. A jeho dost pravděpodobně budoucí paní bude v Miláně, centru módy, ve svém živlu.

Fanoušci na mnoha frontách ho sežerou, v Turíně se z něho stane "persona non grata". Čtu to dnes a denně na Twitteru. Lidi ho budou pranýřovat, že "zradil" a kdesi cosi. Ale to, že první krok k jeho vykopnutí udělalo vedení, budou přehlížet. Všechno schovají za "inury prone", ale to, že začal mít problémy až po prodělání covidu, který ho totálně zabrzdil, to je příliš mnoho kontextu, který je přece zanedbatelný. Nehledě na pozici, kterou musel obstarávat na hřišti.

V kontextu toho, že ho chtěli Paratici s Nedvědem dostat z klubu už v létě 2020 a jako první ho kopli do zadku a projevili neúctu, nebudu Dybalovi vyčítat fakt, že se chová stejně jako oni. Chcete z toho mít jen byznys? Neřešíte jaká je v klubu kultura, jak věci fungují, jak tým roste a padá? OK, pojďme to dělat čistě pragmaticky, byznysově. Sami nehledíte na klubové příslušnosti a respekt, tak budu hrát podle vašich pravidel. Pro samotného Paulita je přesun do Interu čistě pragmaticky to nejlepší, co může udělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sis z něj mohl vzít příklad, následovat ho a v létě k nám přejít taky. Zůstaneš v sekci, kterou znáš, jen to celé konečně uvidíš ze správné strany.

Byla by škoda o všechny tyhle postřehy přijít, rád si je procházím, týden co týden.

Reagovat
Il Architetto

Pouze za druhý odstavec.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za nabídku, ale tolik peněz nemáš, abys mě zaplatil.

Jsou tu kluci i s lepšími postřehy, než mám já. Názorová různorodost je tu bohatá a když jsou tu 10 a stuff, tak je zaručená rozdílnost názorových proudů už jen v samotném černobílém táboře.

Budu si v klidu sledovat svoje oblíbené hráče, jak se daří hlavně jim a ne klubům, ať už skončí kdekoliv, a veřejně to ventilovat nebudu.

Reagovat
sinter

to si myslel vážne s tým odchodom?

však len ty a 10 to tu ešte ako tak držíte na úrovni...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

To si nemyslím. Několik fajn Juventinů se tu najde, jsou tu dobří Římané a Milanisté a když nejsou zrovna hysteričtí, tak i Interisté vytváří dobrou atmosféru. Po Ronaldovi se to tu trošku pročistilo a odčervilo.

Reagovat
sinter

nemyslel som to vôbec ako znevažovanie ostatných,...len ostatní sa viac menej hrajú na svojom piesočku. tvoje názory som si vždy rád prečítal.

Reagovat
Yanek

taky už víceméně jen pročítám, ale byla by škoda o Bianca přijít.

Reagovat
stuff

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Recoba Inter

Tak to je síla, wow

Reagovat
Eichel

Kulusevski je zatiaľ dokonalý. Ktovie, čo sa tam v Juve pokazilo.

Reagovat
Kruth

tohle se prostě stává :-) čert ví, čím to je. Dneska proběhla informace, že Juve nevykoupí Locatelliho. To by byla škoda ne ?

Reagovat
Recoba Inter

nechápal bych, ale kdo ví

Reagovat
Recoba Inter

jj pěkně

Reagovat
10

Je to jednoduchý, Juventus hraje antifotbal bez systému, v tom nikdo nemůže a ani nevypadá dobře. Opravdu mě z toho týmu nenapadne hráč, u kterýho bych řekl, že hraje aspoň na úrovni svých možností. Možná tak stopeři, což svědčí o všem.

Reagovat
Eichel

Ja som teda videl len zápas so Sassuolom a nechcel som z toho robiť unáhlené závery, ale tam keby to je 3:1 v polčase, tak nik nemôže povedať ani popel. Každopádne, tak ako mi pôvodne vadila vysoká cenovka za Dejana, vzhladom na to, ako to u vás dopadlo, tak som teraz za neho strašne rád.

Reagovat
cresposuper

Neviete, prosim, kedy cca liga oznami oficialny datum a cas posledneho kola? Resp. je realne mozne, ze to bude inokedy ako 15:00 v nedelu?

Reagovat
10

Je to možný, když se nebude hrát všechno v jeden čas.

Minulou sezonu to oznámili 5 dnů před posledním kolem.

Reagovat
cresposuper

Tak to je dost blbe. Kazdopadne dik.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele