Chiellini pokračovat nebude, v 39 letech pověsil kopačky na hřebík

12.12.2023, 16:30
Aktuality
Giorgio Chiellini (© AFP)

V zámoří o víkendu vyvrcholila letošní sezona a s ligovým ročníkem skončila i jedna kariéra. Poslední profesionální zápas za sebou má Giorgio Chiellini, své rozhodnutí oznámil dnes prostřednictvím sociálních sítí.

39letý italský obránce strávil poslední rok a půl v Los Angeles FC. Před rokem se stal šampionem MLS a se spoluhráči měl nakročeno k obhajobě titulu, čáru přes rozpočet jim ale udělal Columbus Crew.

"Tohle bylo nejkrásnější a nejvášnivější dobrodružství mého života," napsal na sociálních sítích.

"Byli jste mi vším. Jednalo se o nezapomenutelnou kapitolu, teď ale nadešel správný čas na ty další. Čekají mě jiné výzvy, budu psát další zajímavé životní kapitoly," dodal.

Chiellini má ve své sbírce devět italských titulů a pět pohárů. Jeho kariéru nakonec nezastavilo ani vážné zranění kolenních vazů z roku 2019, po zotavení se dokázal vrátit zpět a s italskou reprezentací triumfoval na evropském šampionátu, celkem národní dres oblékl 117x.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
El Cid z City

Borec, ikona, v mých očích na Baresiho nebo Nestu nedosáhl, ale je hned za nimi snad i po boku Canavarra a dalších legend. V poslední dekádě ze všech top stoperů týpek, kterej jednoznačně uměl nejlíp bránit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dnes už obránci jako byl on moc nejsou no, sami běžci co musí mít super rozehravku, techniku a další sračky, ale v bránění většina z nich pokulhává

Reagovat
The Krupy

Forza Chiello

Reagovat
10

díky za zážitky, Chiello

Reagovat
AjaxFans

Skvělá a dlouhá kariéra

Reagovat
Wazza228

Jeden z nejlepších

Reagovat
Salfovic

Co ta jeho fotbalová manželka, ta nebude končit ?

Reagovat
Salfovic

Koukám, že je třetí v počtu zápasů za Juve. Zajímavé, že na prvních třeh místech jsou samí béčkaři.

Reagovat
Zark

béčkaři?

Reagovat
Salfovic

Ti co tehdy odehráli tu sezonu v Serii B.

Reagovat
M11

Sup sup.. zpatky domu

Reagovat
To som ja

Ciao Giorgio e molte grazie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele