Chicago Fire utrácelo, Shaqiriho v roli nejdražší posily střídá Cuypers

07.02., 11:00
Aktuality
Hugo Cuypers (© AFP)

Americký celek Chicago Fire představil pár týdnů před rozjezdem nového ročníku MLS velkou posilu do útočné řady. Tou se stal belgický kanonýr Hugo Cuypers, jenž dorazí do větrného města z Gentu.

V nyní pátém týmu First Division A se tak někdejší střelec Standardu Lutych, Ajaccia, Mechelenu či Olympiakosu Pireus zdržel pouhých 18 měsíců a v novém působišti se upsal do roku 2026 s opcí na další soutěžní ročník.

Držitel čtyř klubových trofejí, z nichž hned tří dosáhl na řecké půdě, prožil velmi vydařenou předešlou sezonu, v níž se mu díky sedmadvaceti nastříleným brankám podařilo ovládnout tabulku střelců belgické ligy.

V ročníku 2023/2024 o sobě dával bývalý mládežnický reprezentant Belgie vědět zejména v Evropské konferenční lize, v níž v rámci osmi pobytů v základní sestavě zaznamenal 10 gólů.

Dvojnásobný vítěz soutěže ze Soldier Field (stadion pro více než 62 tisíc diváků) investoval do své čerstvé evropské akvizice rekordní sumu.

Americká média napsala, že belgický tým obdržel za své ofenzivní eso 12 milionů dolarů a další dva miliony dolarů mu připlují v bonusech.

V Chicagu tím pokořili předchozí maximum, které držel švýcarský reprezentační záložník Xherdan Shaqiri, jenž se za oceán stěhoval z Olympique Lyon v roce 2022 za 7,5 milionu dolarů.

Na debut v novém dresu si Cuypers bude muset několik dní počkat a určitě nenastoupí k přípravným zápasům proti Austinu a Los Angeles FC. Transfer je platný k 16. únoru, do té doby bude jeho služeb ještě využívat Gent.

Autor: eFotbal.cz / Robert Rohál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele