Chelsea v domácí soutěži ztrácí, podle Tuchela potřebuje dobít baterky

19.01.2022, 12:04
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
rave

Chudáci, až by je člověk litoval. V létě to chce aspoň 5 nových hráčů, jinak si ti ostatní nevydechnou.

Reagovat
John Obi Mikel

Má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to dalších 10 hráčů koupit, bobci

Reagovat
FC Porto FC

Fanoušek Realu, lol

Reagovat
DavorSuker

Co to meles fune ?

Reagovat
LAM

Bublina splaskla?

Reagovat
DavorSuker

Ma pravdu, jako jeden z mala tymu v PL maji odehrano vse, kdyz pozadali po Vanocich o prelozeni zapasu na Wolves kdy meli 7 pripadu covidu a par zranenych hracu tak jim PL nevyhovela... je to fraska, kdyz vidim jak se ted odkladaji ty zapasy. Navic se dostali do finale EFL cupu (uplne nesmyslne hrajici semifinale na 2 zapasy). Tedka posledni tyden behem 6 dnu 3 zapasy venku na Tottenhamu, City a Brightonu. Dokazu ty jeho myslenky pochopit a kdo ne tak absolutne nikdy nedelal zadny sport.. Regenerace nulova a ten tym je celkem rozjebanej + Lukaku a jeho skvely interview, ktery situaci taky zrovna nepomohl. Prijde mi, ze se Thomasovi vse hrouti tuhle sezonu (neco jak Liverpool loni).

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pejsek5

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak no krásně si to vystihl To odkládání je na palici, nekomu vyhovi, nekomu ne

Reagovat
smazaný uživatel

plus tragicky hrajuci utok

Reagovat
PP

kus pravdy na tom je. Na druhou stranu mi přišlo, že Chelsea šlapala jak stroj v případě, kdy měla na hřišti všech 8-9 klíčových hráčů - Mendy, Rudiger, Chilwell, James, Kova, Kanté, Mount, Havertz.. A už bylo jedno, jestli tam bude Silva či Christensen, Pulda, Lukaku, Odoi, RLC, či Ziyech. Jakmile jim ale vypadli oba beci, oba střeďáci + Havertz, tak začali problémy.. a není se co divit.

Reagovat
Remt

To je ještě dobrý, Liverpoolu když vypadne jeden dva klíčoví hráči tak je poloviční. Extrémní závislost na VVD a Fabinhovi a Salahovi.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
icemike

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Talker

Sesumíruju tady, co jsem psal do okénka + něco navíc...

Já fakt nechápu Tuchela - on vidí prosincový a lednový program, ví, že před sebou má 30 zápasů a stejně jdeme do domácích pohárů s tím to všechno vyhrát. Což je na jednu stranu super, ale na druhou jsme do všech 4 zápasů domácích pohárů za poslední týdny nasadili několik hráčů, kteří hrají pravidelně v základu téměř všechno.

Následně si Tuchel stěžuje na únavu. Mohl na ty domácí poháry poslat hráče, kteří prakticky nehrají (Saul, Barkley a spol) a doplnit to juniorkou. Bud se postoupí nebo ne, ale ušetří sílu těm hráčům. Místo toho tam pravidelně posíláme hráče, za které nemáme náhradu, posíláme tam Mounta, Lukaka, alonsa azpiho a spol. Mohl je pošetřit, ubrat jim těch pár stovek minut.

Máme odehráno v lize více než sezonu pod Tuchelem (19 kol loni, 25 letos) a máme 11-5-3 za lonské jaro a 12-8-3 za letošní sezonu.82 bodů za 44kol, což je lehce nad úrovní RdM (o setinky), méně toho měli jen Lampard a Villas-Boas. Je to méně, než Hiddink, Sarri, Scolari, Benitez, natož ti, kteří u nás vyhrávali tituly. Hůř na tom byli jen Villas-Boas a

Poslední 4 zápasy v lize bez výhry, vyhráli jsme 1 z posledních 7, 4 výhry ze 13. Za posledních 13 zápasů jsme získali méně bodů, než loni s Lampardem za jeho posledních 13. Tohle je naprosto šílená serie.

Ofenzivní hráči se neposunuli ani o píď kvalitativně dopředu, přitom jeden z důvodů, proč přišel zrovna Tuchel, bylo probudit amíka a německé duo. Možná Mount se posunul, dává více golů a má více asistencí, ale zas nemá takový vliv na hru, jako předtím hlouběji, kdy se mi líbil rozhodně více. K tomu ani 100milionová posila na hrot mu nepomohla, byt opět zranění, kontroverze...

Sice máme hromadu zranění, na druhou stranu hromadu zranění (byť ne tak velkou) jsme měli i loni touhle dobou taky, k tomu jsme zapracovávali půlku základní sestavy, z nichž kromě jednoho v PL nikdy nehráli (Mendy, Silva, Ziyech, Havertz, Werner, k tomu Chilwell z Leicesteru).

Já neříkám, že hned vyhazovat, ale regulérně jsme v podobných sračkách, jako před rokem, ta krize je brutální, herně to nevypadá dobře, natož skvěle za celou dobu pod Tuchelem (kromě velkých zápasů), spíš je to bída (i v době těch výher to ofenzivně nebyl žádný šlágr), jen tabulka vypadá dobře díky dvěma věcem:

1) Je tam hromada dohrávek, jinak bychom možná nebyli 3. s náskokem.

2) Naši obránci měli větší ofenzivní přínos, než obránci zbytku ligy dohromady, tipl bych, že měli podíl na více golech, než nastřílela půlka týmů v lize, což bylo absolutně neudržitelné.

Jinak pro mě je důležité, abychom bojovali o titul v lize. Z boje o titul už nějaký ten týden jsme, teď to bylo potvrzeno. Kdybychom mířili na 80 bodů, tak musíme odted posbírat 36 bodů, což je 2.4 bodu na zápas. To by znamenalo z těch 15 zápasů minimálně 11 vyhrát a prohrát maximálně 1x. ani lonská forma pod Tuchelem nebyla poblíž tomuhle zisku.

Takovou formu jsme měli na podzim, kde nás táhli obránci a to si myslím se jen tak nevrátí (nejen díky zraněním, ale i tomu, že i stopeři byli statisticky vysoko nad zbytkem ligy).

Co se týče toho, že jsme vyhráli LM, tak super, ale je otázka, jestli to dokážeme zopakovat. League cup mě moc nezajímá, Fa cup jsme loni nevyhráli.

K Tuchelovi mám podobný vztah jako k Sarrimu nebo Contemu - žádný. Není to Lampard, kterému jsem fandil nebo Mourinho, kterého jsem chtěl okamžitě pryč. Prostě kouč. Když zůstane, tak dobře, když poletí, tak mi to vadit bude jen z toho pohledu, že to bude zkurvená sezona.

Reagovat
Nizzie

Já tomu u vás nerozumím, vždy, když přijde nový trenér, mám z vás pocit, že u vás vše šlape jako hodinky (loňská LM budiž důkazem), vše dobrý, pak se ale něco posere, a ten stejný tým se dostane do obrovské krize, jak ty píšeš. Napadá Tě, čím by to mohlo být? Přitom ten tým na papíře vypadá hodně dobře.

Reagovat
Talker

Celkově mám pocit, že bereme manažery tak nějak náhodně, kdo je zrovna špička a je získatelný a vůbec se neřeší, jak sedne ke kádru a co s ním chce dělat. Ono přijde to počáteční nakopnutí, kdy všechno funguje, získáváme body, soupeři neumí úplně odpovědět na náš styl. Následně už jsme čitelnější, přijdou zranění, krize a pokud ten tým není silný a odolný, tak manažer letí.

Co se týče těch manažerů a chaosu jejich nabírání - ono je to hezky vidět na 2 příkladech:

Mourinho x Emenalo - Emenalo přitáhl hromadu extrémně talentovaných hráčů, kteří byli perfektní na hezký, ofenzivní fotbal. Jenže se přivedl Mourek, který zas chtěl úplně něco jiného a hromadu jich odpálil, protože nepotřeboval talent (Mata,KdB), ale čistě workrate a spolehlivost (Willian, Pedro).

Tuchel x Lampard/Čech(?) - přestavěli jsme ofenzivu, vytvořili jsme (podle mého) skvělý základ pro 4-3-3 se dvěma osmičkama (Mount/Havertz+Kova/Kante/Havertz), k tomu 2 křídelníci, kteří jsou tahoví a rádi chodí do soubojů 1x1 (Puli, CHO), k tomu jeden kreativní záložník(Ziyech), hrot, který neustále nabíhá na linii soupeře (Werner).

Přivedli jsme manažera, který na osmičky vůbec nehraje, takže z osmiček jsou útočníci/podhroti, křídla, která ráda hrají 1x1 se topí na hranici vápna, kdy soupeře zatlačíme tak hluboko, že pro to není prostor, stejně tak pro náběhy za obranu (Werner).

Místo toho hrajeme na 3 statické ofenzivní hráče ve vápně, kteří mají minimum prostoru a to zvládne efektivně akorát Mount.

Co se týče toho, že to všechno šlapalo - ono už loni to nebylo úplně růžové, měli jsme tam období asi měsíc, kdy jsme brali remízy a z 8 ligových zápasů jsme měli 3 výhry.

Z venkovního pohledu to vypadá trošku jinak, protože lidé vidí to, že jsme dali 4. místo, že jsme vyhráli LM, ale ve výsledku i s tím počátečním impulsem nakopnutí jsme uhráli 38 bodů za půl sezony, takže žádné výsledky na titul, spíš na pohodlnou TOP4 a nějaké 3. místo v normální sezoně. Růžové to bylo akorát na podzim, kde outperformovali obránci.

Ta současná krize působí podobně, jako loni - hráči bud zranění, po zranění/covidu nebo jsou unavení, jak fyzicky, tak mentálně, manažer neví, co s tím moc dělat, zkouší různé varianty, ale není tam to "zakousnutí", kdy ti hráči do toho jdou a nechají tam všechno, vyhrávají souboje o odražené míče jako předtím.

Průser s Lukakem, kdy si otevřel hubu v blbé době, k tomu špatné výkony, kdyby ho popravil na měsíc, tak možná by to nakoplo ten zbytek (i jeho), kdyby viděli, že klub je na prvním místě a je ochotný sestřelit kohokoliv, jenže jeho by to asi stálo místo, protože tvoje posila za 90 mega liber s obřím platem a teď sedí na tribuně měsíc...

Reagovat
Nizzie

Díky za ty info. Je pravda, že z venku ta situace může vypadat úplně odlišně, ale opravdu už to tak mám po několikáté, kdy si říkám, že jste na super cestě stát se znovu tím obávaným válcem z období let 2005-cca2 2012, ale pak se vždy stane něco, co nevnímám (jelikož až tak dopodrobna vás nesleduji) a pak jen čumím. Přijde mi to pak skoro jako ze dne na den z výsluní do obrovského útlumu.

Reagovat
Talker

On je to můj názor, někdo jiný ti řekne něco úplně jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně. Každý na to má svůj pohled

Reagovat
Talker

Jinak 2004-2012 jsme měli silný "core", který to uválčil, když chtěl (ne že by se jim vždycky chtělo). Ten tým kolem Lamparda, Terryho, Braňa, Čecha, Colea, Essiena, Drogby a spol měl strašně silnou mentalitu.

To jádro teď nemáme moc, respektive jsou to hráči, kteří jsou starší už (azpi, Kante) nebo ti profíci bez velkého vztahu jako Rudiger, Silva, Jorginho a spol.

To nové, které by mohlo být srovnatelné do budoucna, se teď vytváří teprve a ti hráči jsou mladší, než byli ti zmínění 2004-2006 (Mount, Chilwell, James, Havertz?, Puli?, snad Gallagher a spol), takže bude trvat, než budeme psychicky odolní jako tehdy.

Reagovat
John Obi Mikel

4-3-3 jsme hráli pod Lampardem a bylo vidět, že na to kádr moc nemáme. Protože Havertz na osmičce hořel, Kanté ti z šestky neustále někam utíkal, křídla jsme měli jen 3, z toho neustále nějaké zraněné, Werner hrál kulový na hrotu i na křídle, Jorginho jako šestka hořel při bránění a Kovačič nebyl platný ani na 6 ani na 8 (ať už kvůli pozičním, nebo ofenzivním limitům).

Reagovat
Talker

Tak jak říkám, položili jsme skvělý základ pro 4-3-3 s dvěma osmičkama/box2box hráči. Neříkám, že ta vize byla naplněna. Podle mého byla chyba kupovat Havertze (to jsem říkal ještě před jeho příchodem), chtěl jsem místo něj buď DM nebo RW.

Záloha Rice/Gilmour/Jorginho-Mount/Ziyech/Gallagher(?)-Kante/Kova by byla defenzivně výborná (2 aktivní, presující hráči + pozičně výborný DM za nimi, který nemá problém doběhnout želvu), na křídlech Puli/Werner a CHO/Ziyech, na hrotu Tammy/Werner/Giroud. Bohužel DM/křídlo nepřišlo, Kante tam neseděl, Kova taky ne a Jorginho se nehodí k dvěma osmičkám, když je jednou z nich Havertz.

Teď hrajeme 3-4-3/3-5-2 a nesedí to z ofenzivy absolutně nikomu.

Reagovat
vitasrp

Havertz absolutně, ale absolutně není osmička. Jestli ti to nedokázalo jeho působení na tý pozici pod Lampardem, tak už fakt nevím. To si dokážu vysvětlit jedině tak, žes na to úplně zapomněl.

Reagovat
vitasrp

V podobných sračkách... Ne, nejsme, loni jsme byli devátí, nevypadalo to, že se dostaneme do první čtyřky, hromada nespokojených hráčů a vypadalo to na takový menší rozklad. Teď jsme třetí - beru argument, že když ty týmy s dohrávkama všechno vyhrají, tak budeme sotva čtvrtí, jenže vše prostě nevyhrají - ve finále Ligového poháru, v osmifinále Champions League a s jasně patrným herním stylem.

V tuhle chvíli bohužel nastalo to, co bylo tak od půlky prosince podle mě jasný. Že to ten kádr prostě nevydrží a fyzicky odejde, to vzhledem k tý zátěži, covidu a zraněním nastat muselo. Navíc bych podotkl, že Tuchel není jediný kouč, kterýmu se tohle stalo, úplně stejný to bylo v zimě 2018 pod Contem, kdy se ten tým taky totálně utavil a přišly debakly od Watfordu nebo Bournemouthu.

Je fakt důležitý vidět v tom ten kontext, čili že jsme dva nejvytíženější měsíce v sezóně měli k dispozici v podstatě jen jeden a půl zdravého středního záložníka (Loftuse + Jorginha, který hrál navzdory zraněním zad), že se nám zranili dva klíčoví hráči, za které nemáme náhradu + na dva měsíce vypadli i oba útočníci.

A plus teda v tuhle chvíli je ta forma bídná, navzdory tomu ale zase máme to nejtěžší prakticky za sebou - nejtěžší program a i nejtěžší soupeře. 4 zápasy bez výhry jsou sice hrozný, ale když se na to člověk podívá tak, že jsme hráli proti Brightonu, LIverpoolu, Man City a Brightonu, tak už to tak strašidelný není.

Reagovat
spider_8

Já si už pár let říkám, že je pro nás lepší mít v prosinci co nejtěžší soupeře, abychom aspoň poztráceli body tam, kde bychom je stejně ztratili

Reagovat
hematop

Nevím proč, ale příjde mi, že tam strašně rozhoduje faktor Lukaku a jeho příchod. Bohužel mu angažmá nesedí a celkově mi příjde, že Chelsea s ním je o level pozadu. Snad se rozjede. Přeju mu to.

Reagovat
vceradnesazitra

Mlékaku je nula, dává goly jen když na něj maká tým a doklepává do prázdné, viz repre nebo Inter. Když má trochu zamakat a být rozdílový hráč, tak je z toho kulové a chlapec začne vyplakávat.

Reagovat
Talker

Tak není to jen o Lukakovi. at hrál na hrotu Lukaku, Havertz, Werner, Giroud nebo Pulisic, tak nikdo nedával goly.

Tohle je mnohem hlubší problém, než "je Lukaku dobrý nebo špatný".

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, obrana jeste jakz takz jde, ale ten utok je takový bezradny, pritom tam mame tolik kreativních hracu Jak kdyby nevěděli co v utocny fazi maji delat mi prijde občas...

Reagovat
Talker

Právě, že kreativní hráče prakticky nemáme - respektive nemáme je tam, kde jsou potřeba - my bychom potřeboval kreativního hráče v hloubi pole, který dokáže zrychlit hru, dát přesnou kolmici, najít konzistentně náběhy hráče přesnou přihrávkou.

Naši nejkreativnější hráči (Mount a Ziyech) jsou na hranici vápna, kde se tlučou s 10 hráči soupeře, mají absolutní minimum prostoru na to dostat míč a něco s ním udělat, případně si musí seběhnout na kraj, kde ale můžou spolupracovat jen s wingbackem a stoperem/záložníkem a tudíž všechno závisí ve středu pole na nekreativních hráčích jako Jorginho s Kovačičem/Kantem a stopery.

Tohle není k zápasu s Brightonem, ale celkově za poslední rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych zmenil formaci na 4-3-3 s tim ze Ziyech/Mount/Havertz by hrali SOZ střídavě, podle formy/soupere

Reagovat
Talker

On teď je průser, že ten tým má deku, všechno je neskutečně náročné a nic nevychází, takže je otázka, zda by změna formace něco změnila.

Podle mého to spíš chce odpálit ty hvězdičky a dát tam "rváče" dopředu, kteří budou presovat, kteří budou dělat tu černou práci, budou dělat náběhy - Mount, Werner, Havertz, Kova. Možná Puli nebo CHO na levém křídle a vysrat se na Lukaka se Ziyechem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo asi mas pravdu....jen nevim ty co jsi jmenoval jak na tom jsou po tom covidu mozna proto stale nehraji pravidelně a hraje Lukaku se Ziyechem...Lukaku se tam jen plouzi, moc nepresuje, obcas kdyz na nej daji mic, tak dokaze podrzet a sklepavat, na to je skvely, ale to je tak vse...na muj vkus tam na nej nelita moc micu...no a Ziyech, ktery hraje jak na houpačce...

No formaci on vlastne párkrát zmenil, ale to bylo 4-4-2, nebo 4-2-2-2 ...coz taky nebylo uplne zlý... ale chtel bych proste 4-3-3, hraci na to mame i kdyz Alonso na LO byl většinou spatny i ted na LKO tam dost hori, ale myslim, ze mu vyhovuje vic meli by prijit proste dva beci PO i LO a Azpi at uz zůstane jen na SO a jedno kridlo bych taky uvital, treba Antony

Reagovat
Talker

Jako jo, ten tým máme skvěle postavený pro 4-3-3, zvlášť s Gallagherem na 2 osmičky, k tomu nějaké DM pod ně (Rice) a může to být super. Problém je, že Tuchel 4-3-3 nehrál snad nikdy v životě, z Havertze se stal hrot, takže nevím, zda ho přesouvat znova na osmičku.

Já myslím, že pokud krize nezmizí do zápasu s Lille (jakože máme téměř přesně měsíc času) tak se můžeme těšit na nového trenéra, který třeba na 4-3-3 přejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis, ze ho vyrazi jo? Jako mame ted krizicku Ale ze by to bylo na vyhazov? Tech remiz je zbytečně moc, to jo, ale furt to je lepsi, nez kdyby to byly prohry Na to kolik jsme toho odehrali zápasů, tak jen 4 prohry, to zas neni jeste tak zly Nemeli bychom pri každý krizi menit trenery I kdyz nerad, tak krasny priklad uvedu Arsenal, v jakých byl srackach a dokazal se vzchopit

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci vy jste roztomilí jak to tu dopodrobna řešíte a mate plno trenerskych planu. Skoda ze to v chelsea nikdo nečte, určitě by vam ti lidi co jsou desitky let ve svetovem fotbalu poděkovali. Ze je to nenapadne

Reagovat
El Cid z City

Pchce, nějakej čtenář z Chelsea, klukům určitě stačí, že to čte borec jako jsi TY!

Reagovat
Talker

Hele získali jsme za posledních 13 zápasů méně bodů, než Lampardových posledních 13 zápasů, to říká celkem dost.

Teď máme Tottenham, pak MS klubů a repre pauza, takže je možnost získat trošku psychického odpočinku, ale následně se musíme chytnout, jinak podle mého končí.

Reagovat
Nizzie

Vole, zase repre sračka.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň se chvíli woolwich nebude ztrapňovat, ber to pozitivně.

Reagovat
Nizzie

Nevím, co máš pořád proti jedné Londýnské čtvrti nebo co to je, ale tady si na stránkách o fotbale, tak buď řeš fotbal, nebo výstřel. Tvoje komunitní problémy řeš na ambasádě v UK nebo kde se řeší pi*oviny od nudících se jednodušších jedinců.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Útočníci ze Serie A zku*vili PL.

Reagovat
Gazdo

Zijach?

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný trapas...autor clanku by si mel nafackovat To pise nejaky deb*l, co o fotbalu zrejme vi kulovy

Reagovat
Hlahart

Nebo ty o češtině?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hlahart

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hakim_Zijach

Jako úplně ideálně asi Hakim Zijáš, ale Zijach za mě taky ok

Reagovat
Remt

Youri Tielemans patří k oporám Leicesteru City a opakovaně bývá spojován s odchodem. Jedním ze zájemců o služby 24letého záložníka je Liverpool, jenž má podle posledních zpráv chystat nabídku ve výši 40 milionů eur

Jo, to na naději na úspěch, to může určitě vyjít. To už bych za něj raději neposílal nic.

Reagovat
John Obi Mikel

Počet odehraných zápasů ve všech soutěžích od 1. prosince 2021 ve srovnání s týmy bojující o TOP 4:

15 Chelsea

12 West Ham

12 Liverpool

11 Man City

10 Arsenal

10 Tottenham

9 Man United

--- Volné dny Chelsea před ligovým zápasem:

2 vs Brighton (soupeř 3)

2 vs Man City (soupeř 7)

3 vs Liverpool (soupeř 4)

2 vs Brighton (soupeř 2)

3 vs Aston Villa (soupeř 11)

2 vs Wolves (soupeř 3)

Reagovat
smazaný uživatel

Káder máte dostatočne široký na to.

Reagovat
vitasrp

Nevím no, odečti si hráče, který do zápasu Premier League nasadit prostě nechceš, protože kvalitu na to fakt nemají - Sarr, Barkley, Saúl - a minimálně v prosinci ten kádr na to šířku prostě neměl. Ať už kvůli covidu či zraněním, tak to ale nešlo udělat tak, aby se ti hráči nepřetížili.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

A čo na to hovorí František čo hákuje u vyskokých pecí v třineckých železárnách? Alebo havíř Ruda z Ostravy? Fňuk, fňuk. Tak sme si poplakali, pojebaní milionári. 100 liber lístok za zápas, aj to miesto na komíne, a bude tu vyplakávať. A že furt sú to tí istí. Čelzí a Kvardijóla.

Reagovat
smazaný uživatel

Posily

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele