Chelsea se po porážce v Záhřebu rozloučila s manažerem Tuchelem

07.09.2022, 11:12
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)
Chelsea včera neuspěla v Záhřebu, tamnímu Dinamu na úvod základní skupiny Ligy mistrů podlehla 0:1 a reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Po příletu zpět do Londýna se nezaměstnaným stal manažer Thomas Tuchel, vedení s ním ukončilo spolupráci...

Tuchel nedávno oslavil 49. narozeniny a na Stamford Bridge pracoval od ledna roku 2021. Po několika měsících tým dovedl k triumfu v Lize mistrů, na který navázal v Superpoháru a na MS klubů. Start do letošního ligového ročníku se ale nepovedl a Chelsea vyhrála jenom tři ze šesti duelů.

Chelsea před několika měsíci měnila majitele, týmu se vzdal Roman Abramovič a za 4,25 miliardy liber ho koupila skupina investorů vedená spolumajitelem basketbalových Los Angeles Lakers a baseballového klubu Los Angeles Dodgers Toddem Boehlym. Ta kouče odvolala ani ne týden po skončení přestupního termínu, v jehož v závěru došlo v kádru k řadě změn.

"Jménem všech v Chelsea bychom Thomasovi a jeho týmu chtěli poděkovat za úsilí během působení v klubu. Thomas s Chelsea vyhrál Ligu mistrů, Superpohár a mistrovství světa klubů a právem si zajistil místo v historii klubu," stojí v prohlášení Blues.

"Noví majitelé vlastní klub sto dní a dospěli k závěru, že je správná doba na takovou změnu. Nejbližší tréninky a přípravu na další zápas budou mít na starosti asistenti, vedení bude rychle jednat a pokusí se co nejdříve jmenovat nového trenéra," sdělila dále Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík / chelseafc.com

Komentáře (896)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele