Chelsea angažovala nového trenéra, stal se jím očekávaně Potter

08.09.2022, 17:14
Aktuality
Dlouho se Chelsea nemusela shánět po novém jméně na postu hlavního kouče. Stačilo jí jen několik málo hodin, aby zlákala na lavičku Grahama Pottera, musela ho každopádně vyplatit z konkurenčního Brightonu. V Londýně podepsal sedmačtyřicetiletý bývalý stratég švédského Östersundu či Swansea City smlouvu na pět let, nahradil tedy odvolaného Thomase Tuchela.

The Blues bude Potterův příchod stát celkem 15 miliónů liber, v takové výši totiž činila jeho výstupní klauzule. Jeho trenérský štáb doposud nebyl potvrzen, debut by ovšem měl prožít již ve víkendovém derby s Fulhamem. "Jsem opravdu nadšený, že můžu být součástí takového klubu, jakým Chelsea je," zněla jeho první slova v novém působišti. "Těším se už na setkání s tímhle fantastickým mužstvem a na jeho rozvoj. Fanoušci na něj musejí být pyšní," dodal.

Potter působil v Brightonu nepřetržitě od roku 2019, ve třech sezónách po sobě splnil ambice ohledně udržení se v Premier League a letos po šesti odehraných ligových střetech okupovali The Seagulls parádní čtvrtou pozici. "Rád bych upřímně všem v Brightonu poděkoval, že mi dali příležitost tam trénovat, zejména pak vlastníkovi Tonymu Bloomovi a také všem hráčům. Fandům nikdy nezapomenu, jak mě podporovali," dodával nový šéf lavičky Chelsea. Velení celku z Východního Sussexu by jinak aktuálně měl dočasně přebrat Andrew Crofts z rezervy.

Autor: Patrik Sandev / dailymail.co.uk

Komentáře (465)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele