Chelsea potvrdila návrat Lukakua z Interu Milán

12.08.2021, 19:42
Aktuality
Romelu Lukaku (© AFP)
Romelu Lukaku oficiálně přestupuje z Interu Milán do Chelsea. Londýnský klub za belgického reprezentanta pošle 115 milionu eur a podepsal s ním pětiletou smlouvu...

Osmadvacetiletý útočník se stal historicky nejdražším hráčem, celkem za něho bylo vyplaceno 327,6 milionu eur, čímž na prvním místě nahradil Neymara s 310,2 miliony eur.

Lukaku má navíc další dva primáty. Na pozici nejdražšího přestupu ze Serie A vystřídal Paula Pogbu, který před pěti lety zamířil z Juventusu do Manchesteru United za 105 milionů eur. Belgičan je také nejdražší posilou londýnského klubu, přičemž výrazně překonal Kaie Havertze a Kepu (oba 80 milionů eur).

Odchovanec Anderlechtu tímto přestupem uzavírá pomyslný kruh, neboť právě na Stamford Bridge zamířil před deseti lety z mateřského celku. Nedokázal se však prosadit a po vydařeném hostování se natrvalo usadil v Evertonu, jenž posléze vyměnil za Manchester United.

"Jsem šťastný, že jsem se mohl vrátit do tohoto skvělého klubu," řekl Lukaku. "Mám za sebou dlouhou cestu - přišel jsem jako dítě, které se musí hodně učit, nyní se vracím se spoustou zkušeností a dospělejší," uvedl. "Mám s klubem zvláštní vztah, jako dítě jsem Chelsea fandil. Být zpátky a snažit se pomoci k dalším úspěchům je úžasný pocit," dodal Lukaku, který si ročně vydělá 12 milionů eur, čímž si více než o třetinu polepšil oproti Nerazzurri.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (397)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele