Chelsea oznámila příchod Sterlinga z Manchesteru City

13.07.2022, 18:48
Aktuality
Raheem Sterling přestupuje z Manchesteru City do Chelsea. Londýnský klub za anglického reprezentanta zaplatí 56,2 milionů eur a podepsal s ním pětiletou smlouvu s opcí...

Sedmadvacetiletý křídelník, který je čtvrtým anglickým hráčem, za něhož bylo na přestupech zaplaceno celkem přes 100 milionů eur, opouští Man City po sedmi letech.

"Do Manchesteru City jsem přišel jako 20letý kluk, dnes odcházím jako muž," uvedl Sterling. "Sedm sezon, jedenáct trofejí, celoživotní vzpomínky," rozloučil se 27letý křídelník.

Sterling má na Stamford Bridge vydělávat 18,3 milionu eur za sezonu, což z něho udělá nejlépe placeného hráče Chelsea.

Bývalý tahoun Liverpoolu ve svém novém působišti očekává větší herní vytížení, které se mu v uplynulých třech letech pod manažerem Pepem Guardiolou postupně snižovalo.

"Je pro mě potěšením být tady," řekl Sterling po podpisu dlouholeté smlouvy. "V kariéře už jsem toho dosáhl hodně, ale stále je toho ještě dost, čeho mohu dosáhnout, a těším se, že se mi to povede v Chelsea pod vedením Thomase Tuchela," prohlásil rychlonohý křídelník.

"Londýn je můj domov, tady jsem zahájil kariéru a je skvělé, že nyní mohu před přáteli a rodinou pravidelně hrát na Stamford Bridge. Těším se na setkání s fanoušky," dodal Sterling.

Celým jménem Raheem Shaquille Sterling odehrál za manchesterský celek 337 zápasů ve všech soutěžích s bilancí 131 branek a 94 asistencí. Dlouholetá opora anglické reprezentace pomohla Citizens k zisku čtyř mistrovských titulů a celé řadě dalších trofejí, na triumf v Lize mistrů ale nedosáhla.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, skysports.com

Komentáře (417)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Top hráč tady neni pochyb snad ho bude umět Čelzí využít

Reagovat
Taiger

Taky vás zajímá, co si o tomhle přestupu myslí svatej?

Reagovat
masly008

Rip on

Reagovat
Svatej

Reagovat
icka

Ani ne. Ten bude mít problém se vším.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Remt

Jste zlí.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
John Obi Mikel

To už všichni víme

Reagovat
Remt

To co já

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě super posila. Rychlý a především s obrovskými zkušenostmi z anglické ligy. Tak bych si já představoval křídlo. I podle těch přestupů se Tuchel zaměřil právě na hráče z anglické ligy. Tedy u těch ofenzivních. Za to jsem opravdu rád. Já jsem proto, aby došel do ofenzívy ještě někdo a nejlépe křídlo. Mluví se o Gnabrym a jsem pro, protože to, co tam je teď je fakt žalostné a neschopné něco vymyslet. Už vůbec ne přejít 1v1. A Sterling to fakt nevytrhne sám. Opravdu koukat další rok na tu neschopnost některých, kdy by si člověk radši vyškrábal oči, fakt ne. Doufám, že to tak vidí i Tuchel. Jede se dál.

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda v tom dresu vypadá příšerně, nemůžu si pomoct , vůbec mi to nesedí

Reagovat
Manik...

Mně naopak ano. Téměř vždy jsem ho kupoval do FIFy

Reagovat
Hany45

o pár čísel větší no, tak snad na zápasy dostane přiléhavý na tělo, aby to na něm nevlálo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

ten dres nesluší nikomu

Reagovat
John Obi Mikel

Moc mu nevěřím, tak jsem zvědavý, jak se s tím popasuje.

Spíš jsem zvědavý, jestli přijde někdo do útoku, nebo dostane šanci Broja. Batmana se asi Tuchel snažit probouzet nebude. A do obrany teda Koulibaly a Aké?

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná se mluvit o Kimpembem z PSG.

Reagovat
John Obi Mikel

Ten by nemusel být špatný, ale podle mně přijdou max 2 stopeři, zvlášť když všichni tři z tria Kimpembe, Aké, Koulibaly jsou dost drazí.

Reagovat
smazaný uživatel

No poslední zprávy od Romana jsou takové, že se pracuje na obou už teď. Jak na Kimpembem, tak i Akém. Horší je, že to odnese Colwill, který by se měl prodávat, což nechápu. Je mu 19, snad si nemyslel, že bude pilířem Áčka. Moc to nechápu tohle smýšlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodej Colwilla? To jsi vzal kde, to je nejaka blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

Fabrizio Romano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Kimpembe

Reagovat
Raylan

To snad ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Proc?

Reagovat
Raylan

Přijde mi hrozně nekonzistentní + ta cena o který se spekuluje je uplne šílená. Jako asi bych ho bral radši než Akého, ale brát oba je blbost. Taky se mi nelíbí, že to vypadá, že se bude hrát na tři stopery. A vrchol je, že to zablokuje Colwilla, kdy by člověk řekl, že se poučí s Tomorim a Guehim, oproti kterým má Colwill potenciál ještě výš. Ale jako Tuchel mladý nehraje no, to je prostě fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Colwill má 19. Hodit ho do těch zápasů není ideální, protože není prostor na chyby. Toho by chtělo vyslat na dobré hostování. Za rok není problém ho začlenit. Silva tu nebude věčně, sezonu také celou neodehraje. A zrovna takový Aké není úplně ta jistota, kterou bych si já představoval. Jako backup fajn, rozhodně ne leader obrany. Přijdou zranění a není dobrá představa, že by mělo hrát například složení Aké, Chalobah, Colwill.

Reagovat
Raylan

A Kimpembe ty chyby nedělá? Naopak i přes tu občasnou chybu by měl ten prostor dostat a ukázat, že se mu v Chelsea věří, nebo ho můžeme ztratit stejně jako Guehiho, Tammyho, Livramenta, a vlastně i Tomoriho. On je tak dobrej hráč, že to zvládne, zvlášť kdyby se hrálo na tři vzadu, kde ta jeho imho jediná trochu slabina, že občas jde až moc rychle proti hráči, by se dala líp pokrýt. Ideální by bylo ho zapracovat jako Reece tu první sezonu za Azpim, přivést dva levonohý stopery by byla vražda. Ale jak říkám, Tuchel těm mladým není extra nakloněnej, takže se bojim dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem již nahoře, že to asi odnese. Jen mi nepřijde moc normální, že si kluk v 19 myslí, že je ready na Áčko. To určitě není, ať je sebelepší. Ale hodně mě štve, že se mluví o jeho prodeji. Nesmysl. Tady má být hostovačka v PL a za rok začlenit do týmu.

Reagovat
Raylan

Za prvý moc nechápu odkud máš, že si myslí, že je ready na áčko a za druhý, pokud na to má, tak na to má prostě, věk je druhořadej.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde na tu spekulaci musel Romano narazit. A Romano se moc nemílí, spíš skoro vůbec. Buď sám hráč něco začal, nebo se Chelsea ubírá jiným směrem, což teda doufám, že ne. Je nesmysl prodávat hráče v 19, který klidně rok může někde hostovat a okusit tempo anglické ligy. Určitě by se zájemci našli. Za mě hráč v 19, bez zkušeností není ready hrát pod takovým tlakem a v takové klubu. Hlavně na takové pozici, kde jsi poslední hrází před brankářem. Ale kdybych si měl vybrat, jestli bude hrát nebo půjde, tak beru rozhodně, aby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

*nemýlí

Reagovat
Svatej

Zajimavej pohled na vec, zajimalo by mě jestli to někdo taky tak vidi!

Ne vážně.. Bylo ideální do toho hodit Jamese nebo Arnolda ci Fodena? Tihle hráči se z toho neposerou a Colwill ma mentalitu jako prase, zvládnul by to úplně stejně..

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Na jednu stranu jsem rád, že takhle posilujeme. Na druhou stranu mě štve, že neumíme pracovat s mladými. Nejde takhle prodávat mladé talenty a následně je kupovat zpět za 80. Máme na prodej tolik hráčů a prodáváme budoucnost. Ani bych se nedivil prodeje Broji, na kterého bych se rád v Chelsea díval.

Reagovat
Talker

Jenže on je průser, že hodnotu mají všichni hráči Ačka minimální kromě odchovanců a Kovačiče. Specificky v FFP.

To je důsledek toho, že jsme systémem udělali z Jorginha kandidáta na zlatý míč a Christensenovi a Rudigerovi vytvořili systém pro pohádkové smlouvy ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

A to se nebojím jen o Broju, ale i Gallaghera, kterého prostě v Áčku chci. To je borec, který na Chelsea má. Mi neříkej, že Pulda či Zyiech mají hodnotu nula nula nic. Hlavně Pulda. Jenže to je zase Amík….. no jsem zvědavý, co bude. Ale jak odstřelí Broju i Gallaghera, tak budu vytočenej.

Reagovat
Talker

Tak ber v potaz FFP, kdy z těch 70 mega jsme sundali 60%, takže nějakých 30 stále "splácíme" (účetně). Takže pokud bychom ho prodali pod 50, tak z toho máme do účetnictví stejně jako z Colwilla za 20.

Ziyech je na tom hůř, ta, jsme "splatili" 40% z 40 milionů, takže ještě nějakých 20-25 a za víc ho sotva prodáme.

Reagovat
Raylan

Přesně Už Guehi byla chyba, ale Colwill je ještě o level vejš. Ten kluk má všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Colwillovi je 19...ten musi jeste na minimalne jedno povedene hostovani, do Acka Chelsea je jeste brzy

Reagovat
Raylan

Nemyslím si. 19 je v poho, když na to máš, tak na to máš. Hostování u defenzivních hráčů je taky dost ošemetná věc. Když si vezmu kolik minut dostali loni Sarr a Azpi na stoperu, tak prostoru tam je teoreticky dost, plus prostě bude růst vedle Silvy a Koulibalyho. Za me obrovská chyba pokud nedostane prostor uz letos.

Reagovat
Svatej

A mezitim mu jedinym letem zasereme místo hracema na par let dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, Silva tu nebude věcne, tak by pak chodil misto nej

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Hrot me taky zajima no...jenze koho? ...pak kridlo za Ziyecha (Gnabry?)...a jeste případně nekdo za A+A (Azpi, Alonso) nebo jestli zkusime druhého Sterlinga (?) a nalevo toho Akeho, nebo pocitaji s Emersonem?

Pak bych prodal prebytecne hrace jako Baba, Alonso, Miazga, Barkley, Batshuai(?), Kenedy...pak klidne Jorginha, Ziyecha.

Reagovat
John Obi Mikel

Podle mně Alonsa střelí Barceloně a jako backup bude Emerson. U Azpiho nevim, jak to dopadne. A napravo zkusí v přípravě Dujona a případně někoho koupí.

Gnabry údajně je passé, že je klubista a fanda Arsenalu.

Reagovat
pepa474

je nějakej starej na foto...

Reagovat
Hachim Mastour

veľmi dobrý prestup. produktivita ho nebude obchádzať ani v Chelsea

Reagovat
oli9

Mrdka malá... Jeho klasika nabehnout do vápna a tam do někoho vletel a vztekat se že chci penaltu...

Reagovat
Beči

Ano, je to velký simulant, o tom není pochyb. Ale také TOP křídelník, to mu nelze absolutně upírat, ani když ho nemám rád.

Reagovat
oli9

Je výborný ale tohle je na něm šílené

Reagovat
Spasitel

To sa naučil v Liverpoole

Reagovat
Beči

Jo no, zrovna my máme v kádru fakt mraky simulantů

Reagovat
pantondavo

Salah ve finále LM proti Ramosovi

Reagovat
Beči

Jo, to byla opravdu strašná simulace

Reagovat
Remt

To jsi se zbláznil ne ?

Reagovat
pantondavo

Proto ten smajlik

Reagovat
Remt

dobře dobře

Reagovat
Svatej

Reagovat
hitZor

Já doufám, že s tímhle u nás přestane, protože jestli mě na něm něco sere, tak je to přesně tohle.

Reagovat
oli9

I na euru to bylo od něj šílené

Reagovat
pingla

však to je Salah

Reagovat
Busby babes

pristi dve sezony bude super. Pak se uvidi...

Reagovat
Figurehead

Pak se kdyžtak prodá do Arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
hitZor

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Figurehead

Reagovat
kissak

Zajímalo by mě kdyby se i Eden vrátil zpět, jakpak by si kluci dovedli vyhovět. To by mohlo být ve sprchách nechutné.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
krisa

Reagovat
hornito

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Cobra

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TopinB

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Beči

Simulant, ale pokud je správně využíván, tak opravdu TOP křídelník, kterého Chelsea zoufale potřebuje. Podle mě tam zapadne jako prdel na hrnec.

Reagovat
Luc-Luc

uvadejte ty platy v tydnech to bude flop jak prase kazdopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Si to prepocitej ne?

Reagovat
Luc-Luc

no prave

Reagovat
Svatej

Slíbil jsem do konce roku jen pozitivní způsob komentářů, tak hurá do toho.

- Skvělá zpráva je, ze jsme timhle krokem vzali cíl klubům pod náma, který by po něm měly jít.

- Jorginho si už navíc mne ruce z těch pecek, který si bude moci kopnout.

- Další skvělou zprávou je, že to znamená dalšího parťáka, od kterýho se Odoi může učit a to dokonce z příjemný vzdálenosti dobrých +- 40 metru, krásně v pohodlí tribuny.

- Ze jsme nesympatický frndy se o nás stejně říká léta, takže v tomhle ohledu si maximálně přilepšíme.

- Navíc plat je o celých 200k míň než treba Ronaldův a dokonce o 900, kdybychom sečetli jeho a Messiho dohromady .. a to už něco znamená!

Reagovat
Kixi Syhimour

pozitivní Svatej, to jsou změny

Reagovat
Mrvinho

Do konce roku je dlouhá doba, tipoval bych to spíš na konec července

Reagovat
Svatej

character development jak víno

Reagovat
Busby babes

ja bych se teda vic bal toho Koulibaliho.

Reagovat
Salfovic

To bude dělo

Reagovat
Svatej

Proč? Na nej se paradoxně fakt těším

Reagovat
Busby babes

protoze investujete pres 100 milionu liber do jeho let mez 31-35. A plan je: doufame, ze bude stejne dobrej jako je Thiago. To je prestup ala United.

Tim nerikam, ze nebude, treba fakt bude hrat na te urovni jako Thiago do 37 let, jen je to velka sazka...

Reagovat
Maximm9

O investicich se rika, ze by jsi ji mel drzet aspon 10let, tak snad muzdravy vydrzi a pak ho prodama jeste se ziskem

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Talker

Já když se kouknu na všechny ty obránce, co jsem v PL zažil, ať už u nás (Terry, Carvalho, Gallas, Cahill, Luiz, Brano) nebo u konkurence (Vidic, Rio, Carragher, Agger, Skrtel, Toure, Campbell), tak všichni šli výrazně dolů mezi 31-34 lety.

Ať už kvůli zraněním, ztrátě rychlosti, neustále se zvyšující náročnosti, motivaci, regeneraci...

Silva působí jako zjevení, ale takových hráčů jsou jednotky v generaci.

On Silva vypadá jako zjevení a člověk si řekne, že tak může hrát každý, ale to, že 2. nejstarší stoper v lize je Evans, kterému je 34, to taky něco říká.

Reagovat
Svatej

Terry dolů nešel, však byl vybornej i po třicítce

Reagovat
Talker

Ano a ve 34 letech šel s minutami téměř na polovinu (2700 minut) a pak ještě z toho na třetinu ve 35 (800 minut).

Reagovat
Svatej

To sis sice dobře vybral ten poslední rok, ale i kdyby nehrál vůbec, tak ty dva roky předtím byl výbornej a timpadem by to tvrzení ze 2/3 neplatilo

Reagovat
Talker

Já neříkám, že šli všichni dolů ve 31, ale že v tom období šli dolů. Někdo dříve, někdo později, ale jen málokdo vydržel do 35 v základu.

Asi jsme se nepochopili

Reagovat
Maximm9

Doba se meni. Ten vek ve kterem je fotbalista schopny podavat kvalitni vykony se podle me za posledni roky hodne posunul.

Obrance to dokaze odehrat zkusenostma, ale taky bych byl radsi za mladsi hrace. Klidne bych se spokojil s temi 80mega za De Lighta, kteremu je 22.

Reagovat
Svatej

Stoperi jsou jediny misto v sestavě, i kterých beru věk úplně jinak

Víceméně drtivá většina stoperu tam vyroste o dobrý 4 a vic let pozdeji než jejich kolegove vepredu a stejně tak se i vrcholu drží o něco déle. U takhle kvalitního stopera čekám 3 špičkový sezony, kdy ta poslední bude naznačovat potrebu výměny. Naslednej rok utrpení a pak zmíněná náhrada

Hlavně stoper v ideálním věku teď na trhu neni, vsochni jsou buď mladí a nebo totálně nedostupní jako třeba Dias. My potřebovali náhradu za Rudigera a teď mame tu nejdůstojnější možnou z hlediska toho, co trh nabízel, takže tohle fakt beru.

Reagovat
Talker

Vidím to celkem podobně.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to dobrý hráč, ale pětiletá smlouva je fakt moc.

Reagovat
Busby babes

tak nejak.

Reagovat
Svatej

4leta nakonec

Reagovat
TopinB

Reagovat
livefan

Že toho ten Odoi až na pár záblesků předvedl spousty za poslední dvě sezony. Já nechápu, jak ho pořád můžete tak hypovat, šancí dostal také dost (a zpočátku i na své preferované pozici).

Reagovat
Svatej

Nehajpuju ho, jen u nej x okolností dovedu vnímat jako polehčující okolnosti. Zdravej a ve formě byl dobrej, akorát ho ta achilovka posrala i minulej rok, tak mu ještě dávám šanci, narozdil od Pulisice..

Reagovat
salami

Po tom vytrucovani vysoky smlouvy a hypu generacniho talentu jsem od nej cekal teda mnohem vic. Kdybych si mel ted tipnout, tak je podle me bliz ceste do Evertonu "na Iwobiho" , nez k opore Chelsea.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
icka

Reagovat
RKBoy

toto už je choroba.

Reagovat
Beči

Když už mluvíš o Odoiovi, jaký máš na něj názor? Za mě už vyhořelý talent, ale nesleduju Chelsea tak dopodobna, tak mě zajímají i další názory.

Reagovat
Talker

Tak je mu 21, jemu by asi prospělo hostování, kde by hrál pravidelně, protože pokud se bude hrát 3-4-3, tak si moc nekopne. Zvlᚍ pokud by přišla ještě jedna posila.

Reagovat
Svatej

Poslední 2 roky v podstatě prosral kvůli achilovce, kdy jeden rok se lecil a druhej řešil následky, kdy ani nemohl pořádně do souboje, takže ho jeste tenhle rok chci omlouvat, pak už bude mit po ptakach.

Když je zdravej, tak je kvalitní a velmi užitečnej, často to bylo i na základ. Ne nadarmo ho často vidim na překvapivě vysokých pozicích v ruznych srovnáních hráčů v PL, když se vedou grafy o různých aspektech hry jako prunikovky, akce vedouci ke golu atp.. Když je ale mimo, tak je to s nim k posrani. Do souboju nechodi, nebrani, nedělá víceméně nic a ztrácí.. Pokud tenhle rok neprorazi, tak se ho zbavime a do top klubu se znova nejspis nedostane ..

Reagovat
Edgar Davids

Mozna ho meli prodat tomu Bayernu, kterej za neho podle nich nabizel 500 miliard

Reagovat
Taiger

Here we go?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TopinB

Reagovat
Salfovic

Bohužel pro Chelsea se přestupová částka dostala přes zlomovou hranici 50 mil, takže to bude další průser.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Front hell

Ve 27 jít do horšího. Chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako Jesus co?

Reagovat
smazaný uživatel

Pro toho je ten skok jeste horší jak u Sterlinga

Reagovat
masly008

Jak víš že ve 27 půjde Jesus do horšího?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to jakoze letos šel

Reagovat
Front hell

Fňuk

Reagovat
smazaný uživatel

Nebrec On tech 15 fiku mozna da

Reagovat
Front hell

Tak to by měl skoro 2x víc než váš poslední díl skládačky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tys asi neměl dobrou matematiku co?

Reagovat
Front hell

8 gólů. 15 gólů je skoro 2x tolik. Chápu že nad 10 už máš problém jelikož ti chybí prsty

Reagovat
smazaný uživatel

Jakých 8 ty matláku? Lukaku dal za lonskou sezonu 15

Reagovat
Front hell

Počítáš i tréninky?

Reagovat
smazaný uživatel

Je ja zapomněl, ty jsi fanousek arsenalu, ktery posledni roky hraje jen ligu ....pořádný ambiciozni klub hraje ale i domaci pohary a i ty evropský vis, ale to vam nic nerika ...to neznate

Reagovat
Front hell

Myslíš ty domácí poháry kde si ve finále namazal arteta lamparda na chleba jak máslo v pokojové teplotě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prosimte kdo se dostal do finale obou poharu hm? Arteta se svym Arsenal urcite ne, tam vas ponizil Forest tusim

Reagovat
Front hell

A kolik jste jich vyhráli? V Fa cupu jste taky byli ve 3 posledních rocích ve finále a všude jste dostali na prdel. I arteta který vedl Arsenal půl roku tak si vás tam namazal na chleba.

Reagovat
smazaný uživatel

13 a kolik jste vyhrali evropskych poharu? NULA Kolik ze jste dostali ve finale od Chelsea?

Reagovat
Front hell

No já se ptal na ty finále které jsi zmiňoval výše?

Reagovat
smazaný uživatel

No aspon jsme se tam dostali sice jsme prohrali, ale slo az na penalty a tam je to o stesti Vy jste ani do toho finale nedosli Vylitnout s Forestem a ani nevystrelit na branu

Reagovat
Front hell

Tak ono je úplně jedno kdy jsi vylitl a s kým. Počítá se pouze zisk poháru a ten jste nezískali stejně jako Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdo vysel naprazdno minulou sezonu? Chelsea nebo Arsenal hmm?

Reagovat
Front hell

Ale kdo vyšel naprázdno předminulou sezónu? Chelsea nebo Arsenal hmmm?

Reagovat
smazaný uživatel

Predminulou sezonu Chelsea vyhrala LM takze drž rypak, to Arsenal nezná

Reagovat
Front hell

No právě že né. Letos jste vyhráli kluby,minulou LM a předminulou fa Cup proti nám nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Opet se ukazalo jaky mas prehled ve fotbale ty NULO

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea sbira pohary kazdou sezonu na rozdil od Arsenalu, ktery se posledni roky na suchu

Reagovat
Front hell

Tomu se říká fanoušek úspěchu,nebo jak jsi to psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, tomu se rika, fandit kvalitnímu klubu a nee ta tvoje sracka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
FUnk

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Stannis Baratheon

Žádný sedmadvacetiletý fotbalista nikdy nešel do horšího.

Reagovat
PhilipS

Tohle asi o něco překonává přestup Jesuse do Arsenalu coby nejlepšího obchodu léta. Chelsea se povedl husarskej kousek. Sterlinga bych zařadil do kategorie neprodejných hráčů. Určitě ne v rámci PL.

Tohle Chelsea už hodně přiblíží Poolu a City.

Reagovat
hitZor

Poolu a City nás přiblíží až příchody Koulibalyho, Kimpembeho a Akého. Teď tam máme na stopery jen Silvu a Chalobaha.

Reagovat
John Obi Mikel

A Malanga

Reagovat
icemike

Třeba konečně ukáže svůj potenciál Mbuyamba

Reagovat
smazaný uživatel

Před 3 lety by to tak bylo, pořád je to velká posila pro Chelski, ale ten status superhvězdy PL už ztratil. A Jesus byl taky před 3 lety lepším hráčem.

Reagovat
Salfovic

Ještě před 3 týdny byl lepším hráčem.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Nizzie

Reagovat
tweek

Reagovat
Čenda

Reagovat
Benzema

Reagovat
fenixLFC

fakt netusim ci je viac mimo mat sterlinga za najlepsi prestup leta alebo ze vobec niekto uvazoval ze by nim mal byt jesus

Reagovat
jk

Bude mezi top5 goalscorers v dalším ročníku.

Reagovat
Talker

Takhle - z pohledu těch, co mohli přijít do ofenzivy, je asi tím nejlepším. Zvyklý na ligu, v nejlepších letech, stále má pár let před sebou.

Každopádně mě sere, že do ofenzivy, kam jsme narvali přes 300 mega za poslední 2 roky, cpeme další prachy. Je otázka, jestli ti hráči jsou fakt tak špatní nebo jestli ten systém prostě pro ně nefunguje. Protože všichni ti hráči patřili mezi ty nejlepší ve svých ligách - ať už v Holandsku, Německu nebo Itálii.

Ono je to krásně vidět na tom, do kolika šancí se ti hráči dostávají. Lukaku měl větší conversion rate šancí, než Salah, Kane a další, ale dostal se do půlky šancí. Takže je otázka, zda je chyba v hráčích nebo v systému, co se týče ofenzivy. Ve středu pole není jediný kreativní hráč, ať jde o stopery nebo záložníky. Takže ve výsledku jde o 4 hráče na krajích+útočníka, aby něco udělali.

Což funguje, když má tým rychlý přechod do útoku a nebojí se ztratit míč, takže si vytváří situace 1x1 nebo 2x2. Jenže my máme extrémně pomalý přechod do útoku, bojíme se dát agresivnější přihrávku, nulovou kreativitu a jde ve výsledku o to zatlouct soupeře do vápna. Tam si myslím, že bychom potřebovali WC hráče na vrcholu jako byl Hazard, aby byl schopný udělat rozdíl.

Osobně bych radši nechal současnou ofenzivu, zaměřil se na obranu, k tomu koupil do zálohy Rice a postavil 4-3-3 se zálohou Rice/Ampadu(Gilmour)-Mount/Kante-Gallagher/Kovacic. V tu chvíli bychom měli kreativitu hlouběji a mohli mít 3 borce vepředu, aby s tím něco udělali.

Každopádně doufám, že se Sterling chytí, protože koukat se na to pod Tuchelem moc nedá, takže snad jsme získali individualitu, která udělá rozdíl.

Reagovat
Talker

Jinak nechápu u přestupů v anglii uvádění částek v eurech, to už fakt dávají spíš smysl koruny.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Svatej

jsem přesvědčenej, ze s prechodem na 4 vzadu se spousta hráčů zlepší, tohle jim prostě nevyhovuje a takovej Ziyech je nejzarnejsi priklad..

Reagovat
Talker

Tak on je problém, že to vyhovuje všem těm hráčům, kterým končila smlouva nebo jsou na špatné straně třicítky. A musíme udělat všechno proto, aby oni byli spokojení a na nich to stálo, aby dostali luxusní smlouvy od Barcelony, Realu a teď ještě Jorginho v Juventusu.

Reagovat
masly008

A o to jde. Z jakých lig ti hráči došli a hlavně z jakých klubů. Jen Lukaku to měl lehčí že už PL hrál, ale on se sesypal.

Reagovat
Talker

Hele to je otázka, podle mého jde o ten systém, který je hodně zaměřený na defenzivu a úplně se sere na to, co ofenziva. Lukaku je krásný příklad, kdy je to hráč, který potřebuje být v pohybu, dostávat se do situací 1x1, dostávat míč do běhu a místo toho jsme ho zaparkovali na malém vápně ať si hlavičkuje v obležení 2-3 hráčů.

Reagovat
masly008

asi taky, ale Werner mohl hrát fakt jen brejky.Vám to zachrání Haverz ten je super.

Reagovat
Talker

A ještě dodám, že mi to přijde jako úplně stejná situace, kdy Emenalo vybudoval mladý tým a pak přišel Mourinho, rozbořil to, zahodil tu budoucnost a vymlátil z toho jeden titul on a jeden Conte a to je vše.

Reagovat
Svatej

Tohle tu uz mimochodem rikam dobrej rok a půl

Reagovat
Talker

Tak rok a půl zpátky tu byl Lampard, v létě přišel akorát Lukaku, takže stále otázka není zodpovězena.

Ale začíná to tak vypadat pomaličku.

Reagovat
vitasrp

Wtf, co se rozbourává? Ofenziva, která za tři roky (od sezóny 2019/20) nikdy nezačala pořádně fungovat?

Reagovat
Talker

Tak první rok tam byl z této ofenzivy akorát Mount a Puli (který byl půl sezony zraněný). V druhé sezoně se půl roku hledala role pro Havertze, který ještě dostal covid a ti hráči se aklimatizovali.

Následně se přešlo na systém 3-X-X, aby chudáci obránci a Jorginho nebyli ve sračkách, protože byli limitováni a na to, jestli bude podpora pro ofenzivu, na to sral pes.

Reagovat
vitasrp

To tvoje popisování reality, z toho hořím. Jo, přešlo se na 3-X-X, protože Tuchel chtěl ublížit všem ofenzivním hráčům včetně Mounta, naopak se zamiloval do Jorginha, Christensena a Rudigera, ze kterých chtěl udělat top fotbalisty.

Realita byla taková, že jsme byli devátí, ten tým neměl vůbec žádnou strukturu a systém. Tak to Tuchel vzal, zkusil to v systému 3-4-3, systémově to začalo velmi rychle fungovat, získali jsme systém, strukturu, měli výsledky a vyhráli Ligu mistrů. Stopeři a záložníci začali hrát výborně, ofenzivní hráči krom Mounta se prostě ne a ne chytit.

A není to tak, že by všichni hráli furt hovno, Ziyech měl dobrý období, Werner taky, Havertz je z toho zbytku vyjma Mounta nejnadějnější. I ten Hudson-Odoi hrál teďka na podzim velmi dobře.

Problém je ale konzistence, k tomu, abychom bojovali o titul, potřebujeme, aby ti hráči hráli konzistentně dobře, ne pár zápasů, ne jenom jeden měsíc. A to zatím žádný z těhle nedokázal nabídnout, proto se po dvou (třech sezónách v případě Pulišiče) dospělo k závěru, že je třeba to nějak přestavět.

Reagovat
Talker

Hele sám říkáš, že se přešlo na 3-X-X kvůli tomu, že defenzivní hráči měli své limity. Jenže ti ofenzivní hráči mají své limity taky. Jen se prostě upřednostnili hráči, kterým končily smlouvy a jsou na špatné straně třicítky.

Kdyby tu byl kouč, který je schopný pracovat i s jiným materiálem, než je Neymar-Mbappe-Cavani(?) v shitozní lize, které podporuje DiMa, tak bychom se bavili možná trošku jinak.

Reagovat
vitasrp

Co to ty vole furt meleš? V lednu 2021 by fakt žádnej trenér na světě neřešil, že Rudigerovi a Christensenovi za rok a půl končí smlouvy. Prostě pokud budou dobří, vedení je prodlouží, to trenér fakt řešit nebude. Obzvlášť ne, když jde přebírat tým v krizi, potřebuje ho dostat do první čtyřky a ideálně udělat nějaký úspěch, protože má smlouvu na 18 měsíců. Krom toho třeba Rudigerovi bylo v té době 27 let, Jorginhovi 29, to měl jako dělat co, říct, že jsou moc staří? Úplný wtf od tebe.

A ne, nepřešlo se na 3 stopery kvůli tomu, že obránci mají své limity. V první fázi to bylo hlavně kvůli tomu, že pod Lampardem jsme neměli vůbec žádný systém a organizaci hry, což bylo potřeba změnit a Tuchel cítil, že v tom systému se třema stoperama to bude nejjednodušší.

A za mě poslední věc - nevím, proč se z těch ofenzivních hráčů dělá, že v systému 4-3-3 to jsou world class playeři, ale kurví jim to jenom ten herní systém. Pravda je taková, že Odoi a Pulišič hráli rok a půl v systému 4-3-3, ale nic závratnýho to od nich nebylo. Werner měl dobrý měsíc a půl, pak začal tragédit (navíc v klasickém 4-3-3 se pro něj ta pozice hledá ještě hůř) a Havertz byl úplně v prdeli.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Talker

Ale vždyť tu říkám celou dobu (už když to přebíral), že jako krátkodobé řešení ten systém chápu a akceptuju, byť se mi nelíbí. V tu chvíli bylo úplně jedno, co to bude, hlavně když to bude TOP4. Myslím tím primárně tuhle sezonu.

Co se týče toho 4-3-3, tak myslíš pod Lampardem, kdy se ti hráči aklimatizovali na novou ligu a kdy jsme na podzim byli dobří a pak jsme spadli do kompletních sraček, kdy hráli špatně úplně všichni? CHO byl polovinu té doby zraněný, stejně tak Puli, Havertz zas ve chvíli, kdy se mu dejme tomu našla role, tak chytl covid a hrál na úrovni Saula (zajímavé, že zranění jsou velkou omluvou pro Tuchela, ale pro individuální hráče ne ).

Reagovat
vitasrp

Myslím pod Lampardem, kdy třeba CHO i Pulišič hráli už v té sezóně 19/20, že jo. A Pulišič měl prostě za 3 roky senzační 2 měsíce, Odoi tak rozdílovej nikdy nebyl, i když v poslední sezóně se mi určitě líbil víc než Pulišič. Ten půlrok pod Lampardem byl složitej, ale Havertzovi se plně vyhovující role nikdy nenašla, na tom středním záložníkovi se určitě necítil nejlíp.

Hlavně Chelsea je prostě velký klub, kde za 3 roky nezačal Pulišič ani Odoi podávat takový výkony, aby se na nich dalo stavět. Werner a Ziyech na to měli zase sezóny 2, víceméně jedinej Havertz dokáže být nějak rozdílovej (a samozřejmě Mount). A klub nebude čekat další sezónu, jestli se náhodou někdo nechytne, tak to většinou nefunguje.

Zranění jsou samozřejmě problém, ale tím se dá omluvit měsíční, dvouměsíční výpadek. Tady se o všech bavíme, že se za tu dobu nedostali na potřebnou úroveň za 2-3 roky, to je prostě moc dlouho. A třeba zrovna Pulišič má smůlu, ale to, že je často zraněný, v rozhodování stopro hraje proti němu, protože až moc často ho prostě nemůžeme použít.

Reagovat
icka

on je úplně mimo

Reagovat
blade115

Reagovat
Busby babes

vyhrali jsme jen 2 tituly. to je uzasny, tahle nespokojenost.

Reagovat
Talker

Hele když se koukneš zpětně, tak jsme dali 2 tituly, ale on zahodil tým, kde byli 3 ofenzivní hráči, kteří podle mého patří přinejmenším do TOP10 v PL poslední dekády. Hazard, KdB, Salah. K tomu v té době absolutně špičkový Mata do té ofenzivy, aby to nebylo málo.

To je jako kdybyste vy za první dekádu století dali 2 tituly. Byl bys spokojený?

Měli jsme unikátní šanci vytvořit stroj na trofeje a zahodili jsme to kvůli instantnímu úspěchu. Stačilo pomalu začít obměnovat obranu, dořešit zálohu pod nimi a máš vystaráno na dekádu. Místo toho jsme od jeho příchodu v situaci nonstop přestavby.

Reagovat
Busby babes

KDB a Salah v te dobe nebyli tak dobri. Vsak Salah se prosadil v PL az po 4 letech, KDB taky... delas jak kdyby u vas zustali, ze byste s nima dominovali. jenze to tak vubec nestoji. kdyby u vas ti dva 4 roky sedeli na lavicce, tak by proste nebyli tak dobri, jako kdyz hrali ve Fiorentine nebo Wolfsburgu zaklad.

srovnani s nama nedava moc smysl, vzhledem k pomeru. vy mate 5 titulu, ty 2 predstavuji skoro polovinu vsech titulu co klub kdy vyhral...

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
icka

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
kvasha16

Reagovat
JeséRodriguez

Ta kreativita hlouběji, to by byl z těch jmenovaných jako kdo?

Reagovat
John Obi Mikel

Tady se totiž žije s tím, že Rice je nějaký velký kreativec+ Mount tam je hlouběji.

Reagovat
JeséRodriguez

Neřekl bych to ani o jednom teda. Oba dva hráči jsou samozřejmě dobří, velmi pracovití, ale neřekl bych, že to jsou nějací velcí tvůrci.

Reagovat
Talker

Ne, tady se žije tím, že (i) kvůli Jorginhovi musíme hrát na 3 stopery, protože dozadu teče. Mít tam rychlejšího, defenzivně lepšího hráče, tak můžeme místo jednoho stopera tam dát dalšího záložníka, který právě tu kreativitu přinese.

Reagovat
Talker

Proti slabším týmům Mount+Gallagher, krytí Ricem. Není to KdB, na druhou stranu to jsou hráči, kteří umí poslat rychlou přihrávku dopředu a nebojí se hrát kolmo. Oproti

dvojici Jorginho+Kante/Kova/Saul+3 stopeři je to posun dopředu jak blázen.

Reagovat
JeséRodriguez

Docela by mě zajímalo, jestli by to fungovalo. Jorginho je pořád Váš nejlepší záložník, ale je pravdou, že nikdo nemládne. Jinak Saúl co jsem viděl, tak zklamání no. Zrovna jemu jsem docela věřil.

Reagovat
Kovi81

Jorginho muze Kovacicovi akorat zavazovat tkanicky na kopackach.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
PanAu

Jorginho nebyl nikdy nejlepší nás záložník, top 3 zlatý míč je největší výsměch všech dob.

Reagovat
JeséRodriguez

Čeští fans na EF tomu rozumí nejvíc, to je jasný. Zlatý míč bychom měli volit pomocí ankety na eurofotbal.cz

Reagovat
Talker

Tak on to dostal za týmové trofeje jako LM a Euro než za individuální kvalitu. v rámci ligy ani nepatřil do top5 hracu týmu.

Reagovat
JeséRodriguez

Chápu, že některé zlaté míče Ronalda nebo Messiho mohly být lehce "za zásluhy", proč by ale dostal zrovna Jorginho TOP 3 za týmové úspěchy, to mi hlavu a patu nedává. Už prostě musíš něco umět. Tohle je navíc hodně subjektivní, a určitě je nesmysl, že by nepatřil ani mezi TOP 5 hráčů Chelsea v PL.

Reagovat
Talker

Hele tak on byl jediným hráčem, který hrál v základu týmu co vyhrál LM i euro.

Já neříkám, že je to srac, ale že kdyby nevyhrál jednu z nich, tak určitě není v top3 (možná ani top10) a kdyby nevyhrál ani jednu tu soutěž, tak není ani nominovany.

Reagovat
icemike

K čemu je miliarda přihrávek do strany?

Reagovat
JeséRodriguez

Třeba k tomu vyhrát MS a ME? Postupně si roztahuješ obranu soupeře, které navíc rychleji ubývají síly. Španělsko a třeba Barcelona si na tom zakládali a doteď vlastně zakládají, že ten styl je úspěšný snad není pochyb.

Reagovat
John Obi Mikel

To bych si dovolil nesouhlasit. Kanté i Kovačič jsou lepší.

Reagovat
JeséRodriguez

Je to hodně subjektivní no. Nicméně si myslím, že fans Chelsea doceni Jorginha až časem.

Reagovat
PhilipS

A teď bych poprosil Broju do West Hamu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nekdo prijde na hrot, tak proc ne, ale maximálně hostování

Reagovat
Talker

Osobně bych ho přál víc Lampardovi do Evertonu. Ale pokud nám za to pošlete Rice nebo tam bude buyback klauzule, tak proč ne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Nechcete Batmana?

Reagovat
hona.kub

Tak teda vítej. Radost z něho úplně nemám, ale snad mě přesvědčí o opaku.

Reagovat
Csaplárova past

Co predvadel doposud te o jeho kvalitach nepresvedcilo?

Reagovat
hona.kub

Chelsea je v tomto strašně specifickej tým, jakmile přivedem někoho s velkým očekáváním, tak se ten hráč do půl roku sesype, jak domeček z karet. Čest výjimkám.

Reagovat
Csaplárova past

To je pravda. A taky je Chelsea specifická v tom, že i když vždy selžou ofenzivní hráči, ten tým je pořád na špici a s nejlepšími hraje vyrovnanou partii a góly dokážou dát všichni ...

Reagovat
Csaplárova past

Ve 27 letech tolik zkusenosti v lize, opravdu dobry kauf pro Chelsea a prestupova castka je taky dobra kdyz clovek prihledne k tomu, ze se jedna o ofenzivniho hrace ...

Reagovat
SpecialOne

EF FANTASY PL DRAFT 2022/23

Aby s tom spamování nebyl Miguel sám, níže INFO k nové sezóně FPL draftu.

DRAFT FPL organizujeme na EF již pátým rokem, původní sezóna byla vstupní, v těch dalších již byla vytvořená určitá hierarchie soutěží.

DRAFT je trochu jiná forma fantasy, než ta standardní. Základem je rozdělení uživatelů do jednotlivých lig po 8 účastnících. Pokud byste hráli letos poprvé, zřejmě byste vstoupili do čtvrté nejvyšší soutěže. Na základě finálního umístění v osmičlenné tabulce poté můžete další rok postoupit o ligu výše a časem se dostat do první soutěže čili EXTRALIGY.

DRAFT, jak už název napovídá, je jiný v tom, že každý hráč z PL je jedinečný a vždy je součástí pouze jednoho z týmu osmičlenné soutěže. Po rozdělení do lig vám admin soutěže pošle přístupový login. Jakmile vás bude v lize plný počet 8 členů, domluvíte se interně na termínu konání vstupního draftu.

Vstupní draft je stanoven poměrně spravedlivě tak, že tým, který vybírá v prvním kole poslední, má v druhém kole právo prvního picku, dalo by se to popsat jako systém 1234567887654321, takže když se k vám draftová loterie nakloní, budete mít první pick a vyberete Salaha, váš další pick bude naopak až šestnáctý.

Bodování hráčů je totožné jako v standardní fantasy. Rozdíl je v tom, že hráči nemají svou cenovku, nadraftujete si takový tým jaký chcete a jaký vám povolí svými výběry protihráči. Draftu se netýká výběr kapitána ani bonusové možnosti typu Bench boost.

Vaši soupisku můžete v průběhu sezóny měnit dvěma způsoby. Můžete si vybrat jakéhokoliv volného hráče z tzv. waiveru před každým kolem. Platí zde poněkud socialistické pravidlo, že první volbu má hráč, který je na tom v tabulce nejhůře a to po celou sezónu. Pokud si tak např. hráč, který je v tabulce na posledním místě zažádá na waiveru o Marcose Alonsa a vedoucí hráč také, získá jej prvně zmíněný, takže opět systém 87654321.

Druhým způsobem jsou trady. Před každým kolem můžete jakémukoliv protihráči nabídnout výměnu neomezeného počtu hráčů a je jen na něm, jestli návrh přijme nebo odmítne.

Prosím o zájemce, aby hodili do komentáře v článku níže palec. Pokud jste vloni nehráli, za něj prosím uveďte "nováček".

Článek pro přihlášení

https://www.eurofotbal.cz/clanky/haaland-chce-zalovat-keana-28563/

Doporučuji vám také si hodit sledování na článek https://www.eurofotbal.cz/clanky/united-jen-do-predkola-28304/ kde budeme postovat všechny aktuální informace.

V případě jakýchkoliv dotazů se neváhejte zeptat.

Všem, které Fanta nezajímá se omlouvám a slibuji, že toto info pošlu max do 5 PL článků.

Reagovat
SunFells

To jsem zvědavý na City teda. Gnabry?

Reagovat
johan14

Mne sa nepozdáva žeby práve Sterling vyriešil problémy v útoku Chelsea. Neviem si predstaviť, žeby práve on dokázal streliť viac ako 15 gólov v PL, a práve takého na SB potrebujú. Okrem toho na mieste Odoia by som si hľadal iný klub, lebo bude sledovať PL len z tribúny...

Fakt nechápem ako to chcú v útoku poskladať.

Reagovat
Whitemedia

@FabrizioRomano

Levi Colwill, now likely to leave on a permanent deal this summer – as Tuchel and Boehly are working to sign three top centre backs.

Chelsea and Levi Colwill will make a decision soon – as Koulibaly deal is done, Kimpembé and Aké in talks.

Po Tuchelovi skončíme v daleko větších sračkách než po Mourinhovi.

Reagovat
Talker

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Maximm9

Ja se treba tesil na Gallaghera a dneska jsem cetl, ze by mel jit zase do Crystal, tak snad to byla kachna. Clovek by rekl, ze po poslednim hostovani ani vice nemohl zapusobit....

Reagovat
Kovi81

Tak to ať jde někdo fakt do pice.

Reagovat
Maresma

Chelsea ma dlouhodobe jednu z nejlepsich, mozna i uplne nejlepsi akademii v Anglii… ale at uz je trenuje kdokoliv, vyuzit toho poradne nedokaze.

Reagovat
Talker

Fakt bych asi nejvíce ocenil ban na přestupy na 3 roky, hned teď.

Reagovat
blade115

Lampard dokázal. Byl sice ban, ale i bez něj by minimálně Mounta s Jamesem zapracoval.

Reagovat
martin.b

Tak zase si díky ní vydělaj slušnej balík vono se to s těmi nejvyššími ambicemi dá těžko všechno skloubit.

Reagovat
Talker

Pokud to tak dopadne, tak snad ho střelíme Lampardovi a přidáme k tomu Broju a Gallaghera na hostování. Alespon budu mít tým, který budu chtít sledovat.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Whitemedia

Absolutně mě to nebaví.. Chtělo by to zpět ty starý časy, kdy jsem mladíky Chelsea vůbec nevnímal a řešil jsem jen to, kolik přivedeme drahých pokémonů během přestupáku.

Reagovat
jk

Beztak kdyby Lampard neuhaluzil s těma vašima mladíkama 4. místo, tak by jste žádný hráče z akademie vůbec nehajpovali a tuhle hipsteřinu s koncepční prací by jste si mohli odpustit

Reagovat
Whitemedia

Akorát že vůbec.

Reagovat
Svatej

Jenže on to s nima uhrál, protože prostě byli dost dobří

Ve výsledku nejde mít obojí, nemůže bejt Lampard totální lempl a ti hráči průměrní a přehypovaní, aby se s tím zároven uhrál ten úspěch, takže jedna z variant prostě nesedne

Reagovat
jk

To se stane jednou za uherák, že máte v akademii takový hráče, že s nima i Lampard uhraje 66 bodů. Což teda stačilo na 4. flek jen 2x od r. 2004/05 kde měl Everton na 4. místě (!!!) 61 bodů (a záporné skóre -1 ).

Gallagher a možná Gilmour si najdou nějaký místo v PL a ten zbytek se nějak potichu rozprodá a vytratí z očí jak McEchran

Reagovat
hitZor

Reagovat
Talker

Vždyť nám v PL momentálně hraje půl tucet odchovanců na hostovačkách nebo prodaní v základu. Ať už Gilmour, Gallagher, Livramento, Guehi, Broja, Lamptey a už jsou někteří povoláváni do reprezentace.

Reagovat
jk

Jako jo, poslední dobou se z té vaší akademie krmí PL pěkně

Reagovat
Talker

Jn, jenže jak tu vidíš, tak bychom měli ty nejtalentovanější posílat na hostovačky, než je to přestane srát a půjdou do prdele, to je ideální přístup i ze strany fanoušků. Tuchel knows

Reagovat
jk

Tak ono asi dost záleží, co od Tuchela budou noví majitelé vyžadovat ne? Ale dovedu si představit, že nějaký talenty klidně prodáte, protože letos fakt potřebujete novou obranu a hráče do základu v lize. A prachy se asi budou hodit...

Ale vám by asi fakt nejvíc slušel nějaký sportovní ředitel, který by tam nastavil směr a držel ten klub pohromadě napříč úrovněmi, což tu už pár lidí od vás myslím psalo.

Reagovat
Talker

On je problém, že teď na to asi není moc času, najít sportovního ředitele. Snad v průběhu příští sezony aniž by Boehly s Tuchelem dokázali udělat více dlouhodobé škody.

Reagovat
jk

Tak teď v první řadě musíte řešit stopery ne?. Pokud budete prodávat nějaký talenty, aby jste koupili někoho do základu, kdo bude moct hrát pravidelně PL tak to nebude chyba Boehlyho.

Nebo by jste fakt šli do nové sezóny třeba se stoperama Silva, Koulibaly, Sarr/Colwill? Calobah asi lávka…

Reagovat
Talker

Proto říkám přejít na 4-X-X. Koulibaly/Colwill, Silva/Chalobah, Sarr.

Reagovat
PanAu

Sarr musí ihned pryč, strašně slabý stoper, ale toho se nikdy nezbavime, jestli dostal 120k.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Zaschrona

Broju ať si vezme WHU, ale Colwilla a Gilmoura bych bral. Gallagher leda na hostování, budete chtít za něj moc.

Reagovat
Whitemedia

No začněte jednat, Maatsen už vám utekl do Burnley, to u dalších nesmíte dopustit.

Reagovat
Zaschrona

Zatím se honíme za Gibbs-Whitem z Wolves, co hostoval v Sheffieldu United. Nevypadá úplně nezajímavě, ale já bych nejvíc ze všeho chtěl Zinčenka a Gilmoura. Zatím nic.

Reagovat
Talker

Jak jste na tom s létem vlastně? Jste moje backup volba, pokud budu potřebovat u zápasů Chelsea pytlík na zvracení.

Reagovat
Zaschrona

Spousta spekulací, dohromady zatím nic, až na Tarkowskiho. Teď jsme týden v USA, hrajeme s Arsenalem a Minnesotou, tak tipuju, že se asi během té doby nic nestane. Ale spojovaní s námi byli z dobrých zdrojů od vás všichni, o kterých jsem psal + navíc dneska Anjorin.

Reagovat
Talker

Anjorin mě nikdy nenadchl, přijde mi, že z těch našich talentů je jedním z těch méně zajímavých. Nevím přitom proč, nemám ho úplně nasledovaného.

Snad uděláte zajímavé přestupy, v tu chvíli bych si vás celkem rád i zapnul, zvlášť když se dohodne hostovačka a třeba i přestup někoho.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Svatej

to do konce roka nemám sanci vydržet, se štěstím dam konec týdne

Reagovat
Error

No, retardi. Pritom Tomori, Guehi, Colwill a jsme zahojeni.

Reagovat
Whitemedia

Fuj hráči zadarmo...

Reagovat
Svatej

Nebud negativistickej, neni to v kurzu.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
blade115

Jako třetí stoper je nesmysl, ideál by byla čtveřice Ake, Koulibaly, Silva, Chalobah a hrát to na čtyři.

Leda by se s Akem nepočítalo primárně na stopera.

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli koupíme tři stopery, tak čekám, že budem hrát 3-4-3

Reagovat
blade115

Jo, to je asi nevyhnutelný.

Reagovat
SpecialOne

Z Chalobaha ve čtyřčlenné obraně bych měl strach.

Reagovat
blade115

Proč?

Reagovat
Svatej

Protože neni dost dobrej, tak tak to stačí na 3 vzadu ve vyladěným systemu, kterej stoperum preje.

Reagovat
blade115

Dobře.

Reagovat
RKBoy

to ma bude veľmi mrzieť, snád sa tam začlení odkupka resp. možnosť dorovnania a primárneho prestupu.

s tým posledným tvrdením ale nesúhlasím.

Reagovat
RKBoy

ja samozrejme chápem chcenie byť konkurencieschopný hned, čo pri začleňovaní takého množstva mladíkov ako by si tu niektorí predstavovali proste nejde, nerobí to City ani Liverpool a to majú tiež slušné porcie talentov..

ale taktiež chápem zlý pocit zo straty 3 kvalitných stopérov z akadémie za tak krátku dobu..

ako píšem vyššie, snád si Collwila aspoň poistíme ako Abrahama či Guehiho alebo pár rokov dozadu Akého (ktorého Lampard vtedy nechcel a väčšina webu zase áno )

Reagovat
Talker

Tak nikdo nechce 10 mladíků v základu. Ale Colwill mohl být stoper číslo 4-5, Broja by mohl být útočník 2-3, jeden z dvojice Maatsen/Sterling jako backup na WB a Gallagher se mohl poprat o základ.

Pokud si místo vybojují, super, pokud ne, můžou příští rok na hostovačku se zkušenostma v rámci klubu.

Reagovat
blade115

Tak Sterling by mohl být backup za Jamese ne ? Azpi půjde pryč. Gallagher zůstat prostě musí, však v té konkurenci je nesmysl, aby odcházel. Broja by si taky místo našel, ale možná Tuchel vážně chce zkusit ten systém bez hrotu a pak by byl trochu navíc no. Já bych si asi počkal až bude po přípravě a reálně uvidíme, jak na tom ti borci jsou.

Reagovat
M0rb1D4S

Vám asi tak úplně ty vole nedochází, že Colwillovi je 19 let a ze všeho nejvíc potřebuje pravidelně hrát a ne dělat u nás stopera číslo 4-5. Samozřejmě je totální kravina ho prodávat, ale jedno hostování v PL by mu ještě prospělo. A za rok, až bude končit Silva, tak může být v týmu místo něj.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Svatej

Reagovat
icka

Reagovat
Raylan

A proč ho letos nezapracovat do týmu, toho prostoru a minut bude dost. Jako když mu tam letos napálí tři stopery, tak příští rok až skončí Silva, tak s Tuchelovo stylem bych určitě věřil, že bude prostor pro něj... Navíc ty hostování se nám super daří. Ten kluk má brutální potenciál, a takhle se to dojebe akorát. Díky bohu za Lamparda, nebýt něj, tak je Reece ted nekde v Southamptonu a v Chelsea by hrál beka Hysaj nebo nekdo podobnej...

Reagovat
Raylan

A my ho navíc ještě zajebem Akém a Kimpembem

Reagovat
Talker

Zní pravděpodobně, že za rok přivedeme Colwilla jako náhradu za Silvu a neutratíme dalších 50 mega za jiného TOP stopera do základu. Něco jako když letos odejdou 2 stopeři ze základu a prostor by mohl být.

Co se týče ty vole zkušeností, tak Mount přišel do základu čerstvě dvacetiletý a byl instantně nejlepším hráčem týmu. James přišel ještě v 19 a byl o třídu jinde než reprezentanti Emerson s Alonsem a Azpim na stejném postu. Pojdme mu dát 5 let hostovaček, ať máme jistotu, že je vyhranej a máme jistotu, přece jen to nechceme uspěchat...

Pokud budeme hrát na 3 stopery, tak nevidím důvod ho nenechat v pozici čtyřky-pětky. Prostoru bude dost, protože Silva neodehraje všechno, přijdou zranění, covid atd. Letos měla čtyřka 2400 minut, pětka 2300 minut a šestá volba 1500 minut.

Ale jo, máš pravdu. Pojdme koupit 3 nové stopery, ať se příští rok rve s další posilou a tou trojicí. To dává mnohem větší smysl

Reagovat
Svatej

Ten první odstavec

Tisíckrát se zachovame pekne po svym, ale presto se najde překvapivě velká skupina lidi, která věří tomu, ze po 1001 to bude jiny.

Vlastně jakejkoliv scénář vyjma titulu povede k tomu, ze bude na stole zase pristup " musime zesilit ", takže těžko pripadne v uvahu to, ze by to misto obsadil Colwill.

Reagovat
Svatej

Ok, tak souhlasim s celym komentářem, reagoval jsem uz na startu

Reagovat
Busby babes

tak pokud letos privedete Koulibaliho s Akem, tak by ten Colwill, pokud bude mit dobrou sezonu na hostovacce tu sanci dostat mohl ne? Hvezdneho Koulibaliho mit budete, mozna i Kimpembeho, tak nebude duvod za rok utracet zase 50+ mega za stopera?

Reagovat
Busby babes

jo a Mount i James za sebou meli hostovacky v Champsu, kde hrali porad.

Reagovat
Talker

Coz ma Colweill taky... James naskočil v 19, Mount čerstvě ve 20ti. Navíc se tu nebavíme o základu, ale o tom být 4.-5. stoper v 3clenne obraně nebo 3.-4. v 4clenne.

4. Stoper odehrál 2.5k minut, 5. 2300 a šesty 1400

Reagovat
Busby babes

ok, sorry, nevedel jsem o te hostovacce, moje chyba.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
RKBoy

Ja hlavne neviem odkiaľ beriete, že Gallagher odchádza.

Broja ešte zabojuje, ale tiež som trocha dúfal, že s Collwilom neurobíme rovnakú chybu ako s Tomorim a Guehim.. Sterling nešiel do US len kvôli covid opatreniam, nikde nie je písané že ten backup ešte byť nemôže.

Hlavne treba počkať až na koniec pripravy a vidieť ten káder, a samozrejme aj na celú sezónu potom.. A nasledne na to adekvátne kritizovať a robiť závery.

Reagovat
Talker

Jsem zvědavý, no. Upřímně očekávám akorát Gallaghera někde na lavičce jako backup za Jorginha (což je šíleně málo).

Reagovat
RKBoy

Ja verím, že Gallagher zabojuje a preserie sa do základu a odohrá aspoň 40 zápasov, Tuchel o ňom už rok hovorí v superlatívoch, nemyslim si ze by mu nedal poriadnu šancu.

Sterling by bol fajn backup, a Maatsen ide vraj na hosťovanie do Burnley.. To už mohol ostať, ale minutáž pravidelnú potrebuje no..

Reagovat
RKBoy

prederie*

Reagovat
Busby babes

uz jsem to tu psal. je to vtipny, ze se to zaclo objevovat i u vas, u nas to jede roky. Kazdej nadejnej mladik se vyhajpuje a jak nehraje, tak se nadava managerovi, ze ho nestavi. U vas to zaclo tim rokem, kdy se vam prosadil Mount, Tammy a James... a ted to vypada, ze nekteri lidi cekaj, ze to tak bude kazdej rok.

A pak se tu ukazuje na Livramenta, jak mel zustat a tak. Pritom kdyby zustal, ma ctvrtinu odehranych minut a po dvou sezonach jde nekam do L1.

Reagovat
icka

Joooo oni jsou úplně mimo realitu. SI myslí, že to je FMko.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kovi81

zrovna ctvrtinu odehranych minut by Livramento nemel, protoze James byl dost velkou cast sezony zraneny.

Reagovat
Busby babes

no a hral by tam pak Azpi

Reagovat
Miguel19

Reagovat
icka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Maximm9
Reagovat
LyEX

Ani na príchod Haalanda som sa tak netešil ako na jeho odchod konečne som sa dočkal

Reagovat
Leon7

Po tomhle přestupu začínám přemýšlet jestli by pro Chelsea nebylo řešení se na celýho hrota vy*rat a hrát to jak City po odchodu Agüera. Tam to bez hrota fungovalo a v Chelsea se nejspíš nikdy nikdo nechytí… Nepočítám s tím, že by Broja dostal šanci a v návrat Abrahama moc taky ne.

Reagovat
EZ

Tammy je tutovka

Reagovat
REPLIKATOR

Hrozná krysa, příště může jít do United.

Reagovat
M.Vaza

A jak on může za to , že na jeho flek přivedli toho kokršpaněla?

Reagovat
Benzema

Reagovat
Front hell

Pořád bolí že šel vyhrávat tituly někde jinde?

Reagovat
Arbiter

Vítej, ať se daří

Reagovat
Jajinek
Reagovat
Chazy

Snad se mu bude dařit, je to top hráč. Škoda těch simulací a všeho kolem, měl by mít víc respektu, než jakýho se dočkává

Reagovat
Citrus41

Although Manchester United and Barcelona agreed a transfer fee for Frenkie de Jong, the player still refuses to leave the club. As much as he doesn't want to leave he doesn't want to reduce his salary either. Barcelona has tied hands. In current situation they know they will have to stick with the player for the remainder of his contract in which they are obliged to pay the money they owe to him.

That's a conclusion they wanted to avoid and that's also why they were pushing the player to leave the club. If de Jong will be part of friday's travelling squad for preseason tour that would mean the club gave up all the effort of transfering the player away. And that would also mean there will most probably be no Bernardo Silva this season - the player that had a huge chance of coming and replacing a missing place after Frenkie's departure. (Gerard Romero via twitch)

Dobře to vysvětlil. Bál jsem se, že by nám Barca odtáhla Silvu, ale tohle začíná vypadat nadějně

Reagovat
Sandstorm

Bernardo Silva by nebyl ani kdyby Barcelona prodala 10 De Jongů. Romero mele sračky jako vždycky. Spíš to vypadá, že De Jong prostě zůstane a Romero alibisticky píše proč nemohl přijít Bernardo. Přitom to s tím vůbec nesouvisí.

Reagovat
Busby babes

logickej postoj od De Jonga. Chce mit zaplaceno to, co mu klub dluzi a asi to nechce nijak ohrozit. A kdyztak proste zustane v Barcelone, coz neni blbej vysledek.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Infernoqt

No, Martínez je v podstatě náš. Nakonec to bude "jenom" 55 + bonusy. A co jsem tak zaznamenal, bude to oficiálně nejmenší stoper v PL.

Reagovat
Grahf

na velkosti nezáleží...som počul

Reagovat
Infernoqt

Jak kdy.

Reagovat
dextroza_m

říkají ti to?

Reagovat
Sandstorm

To jestli zaplatíme tak sme dementi.

Reagovat
iamek

V eurech

Reagovat
Sandstorm

I v eurech je to píčovina.

Reagovat
iamek

Koukam, že ho mas nasledovaneho. Nějaký popis?

Reagovat
Sandstorm

Je to všeobecně známý fotbalista, který snad nepotřebuje bližší popis. Neříkám že nemá kvalitu nebo schopnosti prosadit se v PL. Ale nemyslím si že je to rozdílový hráč pro kluby, které chtějí bojovat o nejvyšší příčky. Platit za něho 50 mega plus bonusy je šílenost. Pokud by stál kolem 30ti tak by to více odpovídalo jeho schopnostem. To si pak můžou říct za Antonyho 90 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

pre futbal ktory chce hrat Hag moze byt uplne klucovy, vsak to budem hned jeden z najlepsich stoperov v lige na lopte, velmi ho nepoznas..

Reagovat
Busby babes

jako pokud to chces resit z pohledu utraty penez a treba pak nedostatku na dalsi prestupy, tak to ma smysl. Ale pokud na to ma a bude hrat dobre, tak je to jedno, jestli si zaplatil 30 nebo 50. proste to bude posila. A pokud by vyhorel, tak je to zase jedno, jesli si zaplatil 30 nebo 50, porad to je flop.

Reagovat
smazaný uživatel

"Je to všeobecně známý fotbalista, který snad nepotřebuje bližší popis."

Aneb jak krasne vybruslit z toho, ze o nem vis uplny hovno.

Reagovat
iamek

Reagovat
Edgar Davids

moralizujes druhy, jo?

Reagovat
Salfovic

Kolik za něj měli chtít, 70 ?

Reagovat
Infernoqt

70 mega, hráč ale začal trucovat a tlačit na přestup. Ted to bude 55 a asi 5-10 v bonusech. Eura pochopitelně.

Reagovat
Sandstorm

Aha tak v eurech je to v pohodě. V librách by to bylo nepochopitelné. Zvlášť když na přestup tlačí sám hráč. Má to ale Ajax smůlu že musel jít s cenou tak dolů.

Reagovat
Salfovic

Tak to může být Ajax spokojenej.

Reagovat
Sandstorm

No třeba takže za 50 je to vlastně bargain.

Reagovat
Infernoqt

Hlavně ať už přijde někdo do zálohy. Celé léto se tu budeme honit za nějakou chimérou a pak nás bude chtít podojit Wolverhampton za Nevese.

Reagovat
owner

Ten Hag agent Ajaxu, co jde podojit United.

Reagovat
owner

Kimpembe, Koulibaly ti veřejně řekli, že nechtějí do United nebo proč jdete zrovna po Martinezovi?

Reagovat
Infernoqt

Jediné vysvětlení, které se mi dostává, je to, že to umí perfektně na míči.

Reagovat
owner

Škoda, že za tu cenu mohl být Kimpembe. Což je zatraceně kvalitní stoper.

Reagovat
martin.b

Chápu potřebu přivíst 3 stopery, s Thiagem jde počítat tak na 30 zápasů, na víc už je to riskantní, Koulibaly automatická zkušenost, umí zahrát na všech třech stoperech. Presnel supr na míči, taky okamžitá posila, ale Akého už moc nechápu, drahá kopie Kimpbembeho, pokud přijdou všichni, tak bude stejně zas sedět jak v City. Každopádně Tuchelovi se rýsuje slušná sestavička, konečně se ukáže jestli umí stavět kádr

Reagovat
Svatej

Proč se předpokládá, ze z necelych 70 zápasu da Thiago najednou jen plne elou polovinu?

Typek dal zrovna nejvíc zápasů v kariere brhem jedinýho roka. Nikdo nerika, ze se to bude.opakovat, ale minutaz zvladne poradnou, dost pravděpodobně i ten dalsi rok ještě.

Reagovat
vitasrp

Protože v tomhle věku se můžeš

1) Úplně v pohodě zranit, vypadnout z toho a v rámci sezóny už se do toho nedostat, protože se prostě nedostaneš do zápasový pohody

2) V klidu se může stát, že v jedný sezóně je neskutečnej, načež v tý další už nebude stíhat. O tom mluvili sportovní psychologové, že někdo ustupuje ze slávy postupně, u někoho to ale vypadá, jak kdyby z ničeho nic spadnul ze skály (třeba Terry 14-15 vs 15/16.) No a při stavbě toho kádru je s tím potřeba teďka tak nějak počítat.

Reagovat
Svatej

Neplatí na oba dva body to samý i u mladších?

Chalobah taky šel výrazně dolů ve srovnání se svým startem, Rudiger pred Tuchelem taky, at je i jiny srovnání.

Reagovat
vitasrp

Tak jako výpadek může mít jakýkoliv hráč na světě v jakémkoliv týmu v jakékoliv situaci.

Ale v rámci nějakýho dlouhodobýho plánování máš u některých hráčů procentuelně větší šanci, že půjdou kvalitativně/zdravotně dolů a je dobrý to brát v potaz.

U mladých, když vyletí o úroveň výš, tak je vždycky riziko, že když je hraješ moc, utavíš je a přijde pokles formy, to je relativně normální. Chalobah měl tenhle pokles na jaře, kdy udělal pár chyb, na úplném konci sezóny už to bylo ale relativně dobrý, prostě taková klasika mladého hráče v první sezóně na top úrovni.

Reagovat
martin.b

Nepíšu, že nezvládne víc, jen že vedení by s tím nemělo počítat a mělo by tomu uzpůsobit kádr

Reagovat
Svatej

Jinak s poslední vetou souhlasim,. ukáže

Reagovat
mesyas

protože Tušelovi jebe a využívá situace s novým majitelem, který mu pravděpodobně splní vše(v rámci možnosti).

Reagovat
iamek

An offer from a Saudi Arabian club for Cristiano Ronaldo would see #mufc receive €30m. Ronaldo is waiting to receive €250m over two seasons #mulive [@tvi, @cnnportugal]

Reagovat
Grahf

to by už radšej ostal u nás

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
cristiano.K.

sedm let v City, to to neskutečně letí

Reagovat
Miguel19

Tady je slušný "panic mode" To je horší jak na chelsea-fc-cz

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, tam bude určitě víc paniců.

Reagovat
nani92

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Svatej

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
jk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
FUnk

Reagovat
Front hell

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
icka

Co tu někteří jedinci předvádí je dobrá hysterie

Reagovat
blade115

Hrozný hysterky.

Reagovat
Manik...

Reagovat
RKBoy

toto tu je oproti tomu slabý odvar, tam majú hotový vlastný svet, ked som tam tie názory čítaval, človeku sa až pozastavoval rozum.. a dnes je to tam určite rovnaké, ak nie horšie.

Reagovat
kvasha16

tak zas, vacsina z tamtych asi ani netusi co to je to Colwill

Reagovat
kvasha16

to tu citam a nechapem normalne

Reagovat
Witcher

Hlavně že mu teprve 27 to je největší šok.Ten půjde ještě za rok do United a na starý kolena do poolu

Reagovat
O.Giroud

ale Evertonskeho

Reagovat
Chittak_LFC

Myslím, že v LFC by jej nikdo moc nevítal ani zadarmo.

Reagovat
icka

Někteří si to tady asi představují jako FMko. Názory úplně mimo realitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chce vyhrát LM, tak je u nás správně, ale nejsem z něho nadšený.

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se vrátil domů...k vám, tak by měl měl stejné šance. Ale nikdy ne pod Pepkem

Reagovat
Miguel19

- Colwill does NOT want to leave.

- NOT demanding to be an instant starter, but does want a fair shot and assurances of game time.

- Situation dependent on CB arrivals.

- Chelsea know his quality.

- A buyback WOULD be inserted IF sold.

-

@siphillipssport

Reagovat
icefish

Myslím ze ty buyback klauzule jsou dobré řešení. Hráč se líp rozvíjí protože nový klub má nějakou jistotu, no a ten původní klub taky…

Reagovat
John Obi Mikel

Já bych nekupoval 3 nové stopery (2 budou stačit) a dal bych mu šanci.

Reagovat
RKBoy

Reagovat
chicuita

Někdo z MUFC, jak moc reálné je že by Lisandro Martinez hrál DM? Při těch 175cm, je možné že s ním takto počítáme? Případně hodil by se do trojčlené zálohy VdB-Martinez-FDJ? Nějak se mi nechce věřit že to na tom SO ustojí ať už hraje vedle koho chce, takový Lindelof je v silových soubojích taky marný...

Reagovat
Busby babes

to nikdo nevi. ETH kdysi rikal, ze to DM hrat nemuze, ale kdo vi. to bylo v Ajaxu.

Reagovat
chicuita

No mě se právě nechce věřit a že po sezonách kde jasně víme a kde nás tlačí bota a kde je náš největší problém, opět pozici DM obejdeme, nakoupíme jiné posty a sezóna startuje...Loni nás v záloze přehrál snad i Norwich, beru ze ETH přináší jiný levl koučingu,ale není všemocný

Reagovat
Busby babes

tak ten Hag v Ajaxu s klasickym DM nikdy nehral, takze to zas tak prekvapive neni.

Reagovat
chicuita

No jasně, jenže už je v PL a u kormidla United a kdo z top 6 hraje ligu bez klasického DM...Každopádně ok, zřejmě to tedy směřuje třeba ke třem SO

Reagovat
Salfovic

Tak v Nizozemí klasické DM nehraje asi nikdo.

Reagovat
Busby babes

ono i to nic neznamena, ze to tam nehral. v prubehu kariery byl ETH dost flexibilni v tomhle ohledu.

Reagovat
Robertson

...ale hral,Edson Álvarez...

Reagovat
Grahf

tak ak nedá dm v holandsku, tak ťažko v PL

Reagovat
Swarley

Co je vubec DM v Holandsku? Jediny dement, co se vraci? Vsak to tam je hura fotbal

Reagovat
j_mrazik

Poslední DM tam byl snad Davids nebo Van Bommel.

Reagovat
vodka

Nigel de Jong

Reagovat
j_mrazik

Úplně mě zamrazilo, když jsem si vzpomněl na ty jeho pravidelný saně a šlapáky.

Reagovat
chicuita

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Robertson

Edson Álvarez

Reagovat
Busby babes

Reagovat
j_mrazik

Bude si nechávat upravovat trenky, aby se mu tam vešla prdel/nešlapal si po nohavicích?

Reagovat
Remt

Vysvětlí mi prosím někdo ze zasvěcených jak je braný Fabio Carvalho? Ted reprezentuje Portugalsko v U21, do te doby dle TM reprezentoval Anglii a hrál v anglii. Je braný jako, ten nevím zda se spravne vyjadrim, homegrown ,bo jak se tomu rika, hrac? Pocita se mezi tyto? Vim, ze lfc s timhle pomalu ale jiste zacina mit problemy, anglicane jako Milner, Ox atd budou odchazet a v klubu je spousta cizincu a nejake kvoty se musi splnit ze?

Reagovat
martin.b

Fabio je Portugalec, do Londýna se přesunul s rodiči před 9 lety, až do kategorie U18 mohl reprezentovat Albion bez pasu, v U21 už je ale pas nutnej a Fabio ho zatím nedostal, proto reprezentuje v jednadvacítce Portugalsko. HG není o národnosti ale o tom, zda hráč před dovršením 21 let strávil ve strukturách FA alespoň 3 roky, což v poho splňuje.

Reagovat
Remt

Dekuji obema za odpoved, toto me dost zajimalo jak to funguje. Konkretne u tohoto hrace se ceka, ze spise bude usilovat o pas a bude chtit hrat za Albion? Ve chvili kdy hraje "jen" za U21, tak ma stale moznost vybrat si, v pripade ze by dostal ten pas, reprezentovat Anglii ze?

Reagovat
Kinky7

Ano

Reagovat
Remt

OK. Tak v tom pripade mi prestup Carvalha, ktery byl za hubicku, prijde jeste vyhodnejsi nez do ted. To povazuji za opravdovej majstrstyk. I kdyby se neprosadil, tak je to hrac s urcitou cenou, minimalne pro Anglicke tymy.

Reagovat
Kinky7

Taky byl ZeeZee co pise clanky o Fulhamu pekne nakrklej kdyz jste ho ziskali za tech par drobnych. Podle me z nej muzete udelat hrace o value Robertsona+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele