Chelsea oznámila hostování Higuaína, toho v Miláně nahradí Piatek

23.01.2019, 21:57
Aktuality
Chelsea hledala posilu do útoku a tou se podle očekávání stal Gonzalo Higuaín. Argentinský útočník do Londýna přichází na hostování z Juventusu poté, co bylo předčasně ukončeno jeho dočasné angažmá v AC Milán. Nového střelce mají i Rossoneri, z Janova přišel objev letošní sezony Serie A Krzysztof Piątek...

Jednatřicetiletého Jihoameričana si do Londýna přivedl manažer Blues Maurizio Sarri, oba se společně velmi dobře znají z dob společného působení v Neapoli, za kterou Higuaín v sezoně 2015/2016 nastřílel 36 ligových gólů a vyrovnal tak historický rekord Serie A.

"Když se mi naskytla možnost odejít do Chelsea, musel jsem jí využít. Tento klub se mi vždycky zamlouval, má pestrou historii, báječný stadion a působí v Premier League, kterou jsem si vždy chtěl zahrát," svěřil se Higuaín po podpisu smlouvy.

Higuaín přicestoval do Londýna dnes ráno, podrobil se zdravotní prohlídce a vybral si dres s číslem 9. Chelsea za jeho hostování má zaplatit devět milionů eur, vedle toho si dle médií zajistila rovněž opci na trvalý přestup.

Argentinského reprezentanta v Miláně nahradí Krzysztof Piątek. Třiadvacetiletý polský útočník od loňského léta patřil Janovu a v 21 soutěžních zápasech dal 19 branek. AC za něho zaplatí 35 milionů eur hned a další peníze může Janov získat díky bonusům, fotbalista podepsal kontrakt platný do června 2023 a ročně si má přijít na dva miliony eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (387)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele