Chelsea oficiálně oznámila příchod útočníka Wernera

18.06.2020, 12:28
Aktuality
Timo Werner se stěhuje z RB Lipsko do Chelsea. Londýnský celek protistraně vyplatí 53 milionů eur, čímž se 24letý útočník stane historicky nejdražším německým hráčem...

Rodák ze Stuttgartu je odchovancem místního VfB, za které si poprvé zahrál Bundesligu, výrazněji však na sebe upozornil až po přestupu do ambiciózního RB Lipsko.

Wernerovi se vydařila hned první sezóna v koncernovém mužstvu, kterému pomohl 21 ligovými brankami, čímž si kromě jiného řekl o pozvánku do německé reprezentace.

Celkově vzato odehrál Werner za RB Lipsko do této chvíle 125 bundesligových zápasů, ve kterých zaznamenal 76 gólů, po sezóně se však úspěšná spolupráce ukončí.

Devětadvacetinásobný německý reprezentant byl opakovaně spojován s odchodem, nejvíce se o něho zajímal Liverpool, spekulovalo se také o Manchesteru City, nakonec však bitvu o Wernera vyhrála londýnská Chelsea.

"Jsem rád, že jsem podepsal s Chelsea. Jsem hrdý na možnost přestoupit do tohoto skvělého klubu. Samozřejmě chci poděkovat RB Lipsko, klubu a fanouškům za čtyři fantastické roky. Navždy zůstanou v mém srdci. Těším se na nadcházející sezónu s novými spoluhráči, manažerem a fanoušky Chelsea. Společně nás čeká velmi úspěšná budoucnost," prohlásil Werner.

Pro Wernera je v Chelsea připravená smlouva do roku 2025, přičemž by se měl s ročním výdělkem přes 10 milionů eur stát nejlépe placeným hráčem Blues. Do této chvíle drželi prvenství brankář Kepa a záložník N'Golo Kanté, kteří ročně dostávají zhruba 8,7 milionu eur.

RB Lipsko za svoji oporu vyinkasuje 53 milionů eur, čímž se Werner stane historicky nejdražším německým hráčem. Doposud prvenství držel Leroy Sané, za kterého Manchester City před čtyřmi lety poslal do Schalke 52 milionů eur. Německý klub se musí poohlédnout po náhradě, kterou by se mohli stát Milot Rashica (Brémy) nebo Hee-chan Hwang (Salzburg).

Londýnský celek ještě před zahájením přestupového období získal již druhou posilu, neboť od února je s Ajaxem dohodnutý na přestupu jiného ofenzivního hráče Hakima Ziyecha.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele