Chelsea má další dílek do skládačky, defenzívu vyztužil Disasi

04.08.2023, 11:04
Aktuality

Chelsea pokračuje v obměně kádru a další z řady posil v roce 2023 se stal Axel Disasi. Obránce přišel z AS Monaco, dnes dopoledne bylo vše oficiálně potvrzeno.

Kluby se už před několika dny dohodly na odstupném 45 milionů eur a fotbalista následně dorazil do Londýna, kde prošel zdravotní prohlídkou. V pátek pak podepsal šestiletý kontrakt.

"Axel během několika sezon ve francouzské lize ukázal své kvality, odchod do zahraničí je pro něho zaslouženou odměnou. Je připraven udělat další krok v kariéře a nás těší, že k tomu dojde v Chelsea. Vítáme ho v klubu a těšíme se, až se v nadcházejících dnech připojí k manažerovi a novým spoluhráčům," oznámili sportovní ředitelé Laurence Stewart a Paul Winstanley.

Pětadvacetiletý Disasi opustí Monako po třech letech. Za knížecí klub odehrál 129 soutěžních utkání a vstřelil 12 branek. V národním týmu má na kontě čtyři starty a na loňském šampionátu v Kataru se stal s Francií vicemistrem světa.

Autor: Tomáš Pavlík / chelseafc.com

Komentáře (416)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele