Chelsea chce Cavaniho. Utrácet bude i Neapol

07.06.2013, 12:52
Aktuality
Chelsea se podle prezidenta Neapole Aurelia De Laurentiise v nejbližších dnech pokusí získat kanonýra Edinsona Cavaniho. Pokud odejde, investuje Neapol všechny získané prostředky do nových posil. De Laurentiis se ale chystá posilovat i v případě, že Cavaniho udrží.

26letý Cavani patří k nejžádanějším hráčům na trhu. Dovolit si ho mohou jen nejbohatší kluby, protože Neapol za něj chce 63 milionů eur, což je výše hráčovy výkupní klauzule.

"Chelsea má o Cavaniho zájem. Během několika hodin mě budou kontaktovat," prohlásil De Laurentiis. "Budu rád, když zůstane. Pokud ne, tak ho adekvátně nahradíme, proinvestujeme celých 63 milionů z jeho přestupu."

Neapol zatím získala nového trenéra Rafaela Beníteze, který nahradil Waltera Mazzarriho. Brzy by ho měli následovat i noví hráči. V rozhovoru pro Radio Marte De Laurentiis uvedl, že během jara se pokusil z AS Řím přivést dvojici Marquinhos, Erik Lamela.

"Kontaktoval jsem kvůli nim přímo Unicredit (banka držící v AS podíl), nabídl jsem čtyřicet milionů eur. Oni se mi snažili nabídnout Paola Osvalda, ale když máme v týmu Cavaniho, tak ho nepotřebujeme. Teď už ale nejsem přesvědčen o tom, že Marquinhose s Lamelou potřebujeme. Na trhu jsou další kvalitní hráči, kteří jsou levnější," prohlásil prezident Neapole.

De Lauentiis rovněž přiznal, že měl zájem o manažera Tottenhamu Andrého Villase-Boase. Odradila ho ale jeho výkupní klauzule ve výši deset milionů eur a zároveň jej přesvědčil Rafael Benítez, že je vhodným trenérem pro Neapol právě on.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com, football-italia.net

Komentáře (1336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele