Chci zabojovat o mistrovství světa 2022, vyhlásil Alves

06.03.2019, 21:06
Aktuality
Dani Alves ani ve svých 35 letech zdaleka nepomýšlí na konec aktivní hráčské kariéry. Zkušený veterán si chce vynahradit zklamání z neúčasti na uplynulém světovém šampionátu a hodlá bojovat o mistrovství světa 2022...

Odchovance Bahii na evropskou scénu vytáhla Sevilla, kde se Alves během pěti let zařadil mezi nejlepší beky, načež se stěhoval ke španělské konkurenci do Barcelony.

S katalánským velkoklubem dokázal ostřílený Brazilec vyhrát prakticky všechny možné trofeje, včetně tří triumfů v Lize mistrů nebo sedmi španělských titulů. Po odchodu z Barcelony se Alves přesunul do Juventusu, s nímž pro změnu vyhrál ligový titul a pohár.

Úspěšný je potom Alves i v Paris Saint-Germain, kde loni získal titul a oba domácí poháry, přičemž má letos skvěle našlápnuto k obhajobě mistrovského prvenství. Kromě klubových úspěchů vyhrál Dani Alves mistrovství světa do 20 let a Copu América, jeden titul mu ale v bohaté sbírce schází.

Alves se s Brazílií účastnil světových šampionátů 2010 a 2014, ovšem v prvním případě jeho týmu vystavilo ve čtvrtfinále stopku Nizozemsko a následně se museli "Kanárci" sklonit před Německem. Na uplynulém mistrovství světa potom 35letý veterán kvůli zranění chyběl.

Dani Alves má proto před sebou jasný cíl - zabojovat o účast na mistrovství světa 2022. "Mým cílem je bojovat o účast na mistrovství světa 2022," potvrdil Alves, jenž sní o tom, že by se s kariérou rozloučil právě titulem mistra světa. Aktuálně však usiluje o prodloužení smlouvy s PSG. "Nezáleží to jenom na mě. Kdyby to tak bylo, samozřejmě bych prodloužil," vysvětlil brazilský univerzál, jenž za reprezentaci nastoupil do 107 zápasů a vstřelil sedm gólů.

Po zranění kolena se Alves vrátil do hry až během listopadu a okamžitě se zařadil do základní sestavy, překvapivě ale nenastupuje na svém tradičním postu pravého obránce. Nový kouč Thomas Tuchel ho využívá v záloze, kde nastupuje uprostřed anebo na pravé straně. "Využívá více moji herní inteligenci než fyzickou kondici. Mohu ve středu pole přemýšlet dopředu," pochvaluje si Alves, který v tomto ročníku odehrál 19 soutěžních duelů s bilancí čtyř asistencí.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (40)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
technecium

Nejlepší pravý bek posledních dvou dekad

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kdyz dve dekady beres od konce Cafúa, tak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Javier Zanetti.

Reagovat
technecium

V čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Napísal si svoj názor o Alvesovi. Nepíšeš tiež v čem.

Ja som napísal svoj názor a kontruješ v čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
EXoRcIsT

co sa tyka utocenia tak hej ale inak Lahm Zanetti Maldini

Reagovat
Generalní Gladiator

Maldini určitě ne

Reagovat
icka

Reagovat
smetos

Zánětu, Cafu, Lahm, G. Neville. Pak asi Alves

Reagovat
Mrvinho

Čtyř minimálně

Reagovat
Ross Geller

Philip Lahm

Reagovat
technecium

Kdo?

Reagovat
vilp

Mistr světa.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ADM

To je frajer

Reagovat
Yanek

Reagovat
technecium

Vítězný typ. Nenahraditelný v kabině

Reagovat
Josifek

Tak hlavně je takových brazilců opravdu málo, podobně jak ten Cafu byl podobný profík a držák do vyššího věku. Když to srovnám s Marcelem, který to měl na háku ještě před třicítkou

Reagovat
atlee

Jo, Brazilcania to maju zkrátka v povahe. Ak nehovoríme o len bekoch, tak i Kaká, Ronaldinho, Adriano, Pato, Robinho, Denilson, Ganso...

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak pokud bys chtel hovorit o becich, tak bys musel zminit Lucia, Cafua, Luisaa, Roberta Carlose a dalsi hvezdy, ktery do vydrzely tahat hodne daleko po tricitce. No a k tem dalsim hracum , ktere zminujes. Pato a Ganso sem vubec nepatri, tyhle dva hrace znicily zraneni, Ganso navic nikdy nejak zazracne nehral, byl spis vyhajpovany. Kaka si v roce 2009 urval koleno, cimz prisel o rychlost. Podobne dopadl brazilsky Ronaldo, jehoz zdravi je notoricky zname. A i ti ostatni hraci maji kazdy hodne unikatni osud, nez ze by neco "meli v povaze". Ronaldinho vyhral vsechno co mohl a odesel si uzivat zivota - a stale dokazal byt nejlepsi playmaker v Serii A, vyhrat Copa Libertadores a dostat cenu pro nejlepsiho hrace Jizni Ameriky. Adriano mel celkove hodne pohnuty osud, trpel psychickymi problemy a byl to alkoholik. Robinho je vymastenec a navic odsouzeny za znasilneni. Je casty mytus, ze brazilsti utocnici maji v povaze brzy odpadavat, ve skutecnosti jsou to ale vvetsinou dusledky vaznych zraneni, kvuli kterym prijdou o rychlost, coz je pro hru rychlych technickych utocniku zasadni.

Reagovat
Atlético de Madrid

Takze se na to "vykaslali" jen Ronaldinho a Robinho, u ostatnich za to mohla zraneni...

Reagovat
vilp

Akorát Kaká šel dost dolů už před tím kolenem a R9 vždy, když se zranil a odjel do Brazílie, tak se vrátil s x kilama navíc jako ukázkový profík.

Reagovat
Kocour Klapuška

Neměl by být na hřišti?

Reagovat
smazaný uživatel

Cafu > Alves

Reagovat
smazaný uživatel

Cafu Dani je ale úspěšnější, a jak si hráli s Messim...

Reagovat
Jolly Roger

Cafu byl výbornej, ale měl skončit dřív. Na MS 2006 už nic moc, místo něj měl tehdy hrát Cicinho. Danimu Alvesovi se žádné MS moc nepovedlo, předtím ho vytlačil ze sestavy Maicon a před posledním MS v Rusku se bohužel zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

He he, jak jsem ho v Barce nesnášel, tak je to po odchodu fest sympaťák a dříč a jak se tehdy spekulovalo o Chelsea, mega mne mrzí, že nepřišel

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Bosingwy by byl super...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Zark

ve skoro 40 na MS a k tomu za brazilii

Reagovat
smazaný uživatel

To by nesměl dohrávat kariéru ve Francii v provinčním týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je komik

Reagovat
JackDaniels.

Fantasticky pravy obranca svojho casu, teraz by podla mna mal pomoct nejakemu mlademu timu... napr. keby prisiel do Celty (priklad) so svojimi skusenostami bolo by to neakutocne orinosne

Reagovat
ADM

Na to je stále moc dobrý

Reagovat
JackDaniels.

Ved prave, moze byt platny a moze tal isto byt novym zaciatkom a symbolom znovuzrodenia nejakeho klubu, to je na tom to super ... ma uz 35... futbal sa do 40tky nehra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele