Chceme se neustále zlepšovat, vyhlásil Zapata

08.09.2019, 16:40
Aktuality
Hodně úspěšnou sezónu má za sebou Atalanta Bergamo, která si vybojovala premiérovou účast v Lize mistrů. Italský celek však nechce usnout na vavřínech a chce se zlepšovat...

Klub z Bergama prožívá vydařené období. To začalo v sezóně 2016/17, kterou zakončil na čtvrtém místě Serie A a v nadcházejícím ročníku si zahrál vyřazovací fázi Evropské ligy.

Konečným sedmým místem si navíc Atalanta zajistila opětovnou možnost postupu do druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže, kam se ale následně neprobojovala.

Ještě lépe si však Orobici vedli v minulém ročníku. Atalanta předváděla skvělé výkony a třetím místem si vybojovala vůbec první účast v Lize mistrů. "Nezajímají mě osobní cíle, pokud se nebudeme zlepšovat jako tým," řekl Duván Zapata, jenž loni nastřílel 23 ligových branek.

"Každý rok chci vstřelit více gólů takže to nebude jinak ani tentokrát," přiznává Kolumbijec. "Všichni bychom se měli snažit být ještě lepší, než v minulé sezóně, přestože si uvědomujeme, že to bude velmi obtížné zopakovat takové výkony," uvedl Zapata.

Kromě ligové soutěže čekají na Atalantu zápasy v Lize mistrů, kde ve skupině poměří síly s Manchesterem City, Dinamem Záhřeb a Šachtarem Doněck. "Abych byl upřímný, los Champions League k nám byl vcelku mírný, přesto musíme hrát každý zápas na maximum," vyzval útočník. "Nesmíme však zapomenout, že prioritou pro nás zůstává Serie A," dodal Zapata.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (32)

Přidat komentář
Eldarion

AC s najmladším kádrom v lige. Stále pre mňa osobne dosť nezvyk, keď som ešte vyrastal na AC kde mali hráči bežne 32-36 rokov

https://bit.ly/2m74GZT

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen najmladsim ale aj v poslednych sezonach docela slabším, Nato aky je Ac Milano velkoklub je v poslednych rokoch nenavratne zabudnutim, ani sa medivim ze tam skoro vobec nepridu ziadne zvučné mena, napr taky Frank Rybery na zlomku kariery sa upisal menej slavnemu klubu Fiorentine kdeto na AC Milan ani nepomyslel lebo dobre vie ako to snimi ide dole vodou. Tento tym kedysi budoval z roka na rok silnejsi káder DiDa, Nesta, Maldini, Cafu, Costacurta, Stam, Sedorf, Gatuso, Pirlo, Rui Costa, Shevchenko, Inzaghi, Kaka, Crespo

Reagovat
LesyJePan

píšeš ako keby malo o neho AC zaujem.

Reagovat
cink

logika level 0

Reagovat
Lech

Reagovat
Eldarion

Nenávratne zabudnutá je len tvoja gramatika ale aj Franka RYberyho cením, nech sa mu vo Viole dari

Reagovat
Seydou Doumbia

A já jím v tom jen přeji. Kádr celkem zvládli udržet bez odchodu opor jako právě Zapata nebo Ilicic + se to doplnilo o kvalitní borce jako je Kjaer, Malinovsky nebo Muriel. Na Italy hrají hodně odlišný styl fotbalu a věřím že v LM dokážou postoupit alespon do osmifinále.

Reagovat
Brandon Walsh

Jak na Italy?

Defenzivní ta liga už dávno není, což je někdy i škoda kdo si pamatuje časy 15 let zpět. Už tam přece jenom dávno není kvalita typu Nesta, Maldini, Zanetti, Lúcio, Samuel, Thuram, Matterazzi, Zambrotta, Stam. To je vidět i na repre Itálie, jakým stylem se reprezentují. Menší, techničtí hráči typu Insigneho, Barelly, Chiesy, Sensiho.

Reagovat
Zark

Menší, techničtí hráči a napises kopyto Chiesu

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne Simon Kjaer, Slrz toho to preszupu musel Mattin Škrtel hladat len 3tyzde po prestupe novy klub, Tréner ma sice posledne slovo v skladani muzsta ale aby spoliehal na velke ťaženie obrannej činnosti tak to ho rozhodne po zlych vysledkoch držať nebudu, Nevravim zeby Škrtel bol mejaka extra posila ale bolo by zajimave sledovat nášho nyyvaleho Kapitana Sr co je nateraz škoda

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak dlouho budou hrát své domácí utkání na San Siru?

Reagovat
HullCity

Abych byl upřímný, los Champions League k nám byl vcelku mírný...má pravdu chlapec,EL mají jistou.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ji nehrál Šachtar

Reagovat
HullCity

2 zápasy a 0 bodů přitom je ještě čekají 2 zápasy proti City.No jo ty kecy se jim moc nevyplatily...

Reagovat
Kluivert9

A já čekal, že zhoršovat...

Reagovat
Bandita_Harry

Atalanta predsa nieje Barcelona

Reagovat
Kluivert9

Barcelona se chce zhoršovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce, ale zhoršuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nechce

Reagovat
Remt

Ale zhoršuje, žel bohu

Reagovat
Remt

Ale nechce

Reagovat
cink

Ale zhoršuje se

Reagovat
Remt

Ačkoliv by sama chtěla

Reagovat
Largo

Opravdu sympatickej tym (+ trener).

Snad dojdou daleko, maji na to vyvazeny a zajimavy kadr.

Reagovat
Brandon Walsh

Zatím se mi tak jeví FC Turín. Atalanta začala hodně vlažně, asi si musí ten tým více sednout.

Reagovat
Largo

To taky. Když koukneš na letní přesuny, tak Turín se měnil ze všech nejmíň. To hraje svoji roli. U Turína ale oproti Bergamu není taková individuální kvalita, ani na lavičce ne. Atalanta se zlepšuje dlouhodobě.

Reagovat
Brandon Walsh

No, ta kvalita bude hodně podobná. Když to vezmeš jméneny jako Belotti, Sirigu, Izzo, Verdi, Laxalt, Zaza. To jsou poměrně dobrá jména i na větší klub. Tomu týmu chybí záloha, ale útok relativně fajn, obrana též a zkušený Sirigu v bráně.

Reagovat
Brandon Walsh

Ještě zkušený Ansaldi (byť věčně zraněný) nebo Falque.

Reagovat
cink

Trenér sympatický

Reagovat
Rip

Třetí sada dresů Interu, mělo by se v nich nastoupit proti Slavii. https://www.inter.it/en/news/2019/09/09/photo-details-third-kit-2019-2020.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele