Cesta za obhajobou titulu se Dortmundu komplikuje

19.09.2011, 11:32
Názory a komentáře
Cesta za obhajobou titulu se Dortmundu moc a moc komplikuje. Porážka Borussie 1:2 v Hannoveru patřila k nejsilnějším momentům sedmého kola německé Bundesligy. Nemuselo k ní dojít, kdyby Dortmund znovu nedošlápl na svou letošní Achillovu patu - slaboučkou produktivitu.

Šance, jakou měl ještě za stavu 1:0 Kevin Grosskreuz, se prostě musejí dávat. Už je to otřepané, ale Borussia jako by přišla o titul ještě před sezónou na turnaji Copa America - Lucas Barrios je prostě jenom jeden. Jinak samozřejmě klobouk dolů před Mirkem Slomkou a jeho hochy: otočit zápas proti mistrovi dvěma góly v 88. a 89. minutě, to je na vyhlášení celotýdenního městského karnevalu.

Bayern je letos hodně silný, co říkáte? Ke dvěma gólům v Gelsenkirchenu možná pomohl i nějaký ten šťastný odraz, ale Schalke tak jako tak nemělo nárok. Manuel Neuer, který se vrátil na místo činu, zasahoval tuším jednou. Bayern si dobře zahrál i bez Gómeze a Robbena, po úvodní domácí porážce s Gladbachem sklízí body s apetitem pořádně vytuněného kombajnu.

Borussia Mönchengladbach potvrdila pověst nejpříjemnějšího překvapení nové sezóny a vyhrála 1:0 v Hamburku, přičemž Jaroslav Drobný toho tentokrát ještě hodně pochytal. HSV připomíná myšičku z té dětské říkanky: tomu dala, tomu dala, tomu dala, a na kontě se stydí jeden jediný bodík. Otázka: povede Michael Oenning Hamburk i v pátek ve Stuttgartu?

Mohutně si v sobotu musel oddychnout jiný trenér, a sice Nor Solbakken z Kolína nad Rýnem. Vítězství 4:1 na hřišti Leverkusenu je další senzací víkendu. Nevím jak pro vás, ale pro mě bylo sledování skvěle se bavící útočné dvojice Podolski - Novakovič lahodným diváckým pamlskem.

Jinak se musím přiznat, že mě hodně baví Hoffenheim. Mám pro tento tým jistou slabost, protože jeho předloňský zápas proti Hertě byl mým bundesligovým komentátorským křtem, ale snad ze mě nemluví sentiment, když tvrdím, že tenhle celek může potrápit každého. Tak tomu ostatně bylo i loni, jenže stejně tak platilo, že Hoffenheim může s kýmkoli prohrát. Uvidíme, jestli vyhlášený srdcař ze St. Pauli Holger Stanislawski vnese do rozkývaných výkonů tohoto "vesnického" manšaftu tolik potřebnou rovnováhu. Taky se vám góly Ryana Babela a Roberta Firmina líbily tolik jako mně?

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

One-hit wonder....

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Po hodoch bolesti brucha?

Reagovat
fantomas

Spíš po chlastu kocovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak typická sezona bundesligy...je to vždy Bayern, ktorý sem-tam zaváha a titul získa iný tím, ktorý v dalšej sezone vyhorí ako papier....je to fakt liga jedného tímu...

Reagovat
shitcool

mco nevíš, co mluvíš, Bayern je nejúspěšnější, ale aby to byla liga jednoho týmu, musel by to tam válcovat... jako Barca... to se nedělej, liga je to vyrovnaná

Reagovat
honziss

Liga jednoho týmu? Jechecheeee...

Reagovat
smazaný uživatel

No máš pravdu když si vezmu Wolfsburg nebo Sttutgart. Dortmund taky poslední roky nepatřil mezi 3 pravidelně nejlepší. Přál bych to Schalke, ty byli hrozně mockrát druzí ale první ne. Ty Brémy jsou pravidelně nahoře. I Leverkusenu bych to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

A Bayern je jedinej opravdovej velkoklub v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jaké aspekty má mít velkoklub (podle většiny lidí utrácení horentních sum za hráče), ale jedno říct můžeme - Bayern má ze všech německých klubů dlouhodobě nejstálejší formu a v Evropě z něj jde největší respekt. Bayernu dost škodí velký počet reprezentantů, kteří si často vozí zranění nebo třeba jen únavu z mezistátních zápasů. Ale tvrdit o BL, že to je liga jednoho týmu je nesmysl. To je to samé jako to tvrdit o PL. Tam také poslední dobou nejčastěji vyhrává ManUtd, ale s týmy jako Chelsea se přeci počítá. Stejné je to s BL...

Reagovat
godwood

OK. Naprostej souhlas, lépe bych to nenapsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund před sezonou určitě neměl ambice na obhajobu titulu. Osobně bych si přál, aby se kvalifikovali do LM. Dortmund

Reagovat
honziss

Už aby se do Bundesligy vrátil 1860 München. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Titul neobhájí, ale snad skončí vysoko

Reagovat
Filip12

Dortmund zbavil se jedineho hráče ale Sahin chybí citelněji než si myslíme

Reagovat
smazaný uživatel

Barrios taky chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

chyba nam Sahin bola blbost ho pustit a k tomu za tak malo ale casom ho mozno nahradi Gundogan celkom sa mi pozdava

horsie je ze bez Barriosa sme v koncovke ubohi Lewandowski na bvb nema na to aby v utoku potiahol tym ako je Dortmund

BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmunt je slabučkí

Reagovat
feministka

Já dokonce ani žádnej Dortmunt neznám

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na jeho nick a musí to bejt jasný

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
feministka

Reagovat
madridcan

Konan ani nevedel co ma robit ked dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Připadá mi ta achillova pata jako u Slávie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele