Česko-slovenská komise začne chystat společné šampionáty

17.11.2007, 16:24
Aktuality
Češi a Slováci se dohodli, že vytvoří komisi, která se bude zabývat možností pořádání společných mládežnických šampionátů a také připraví projekt pro kandidaturu na pořádání ME dospělých v roce 2020.

První zmínky o možnosti pořádat šampionáty v "Česko - Slovensku" zazněly z úst předsedy ČMFS Pavla mOkrého už na říjnovém kongresu FIFA v Curychu. "Když s tím nezačneme nyní, budoucí generace to budou mít složitější," prohlásil Mokrý.

Kvůli tmu byla vytvořena společná šestičlenná komise, která bude sondovat možnosti jak a kdy společně turnaje pořádat. "Jde o mistrovství světa dvacítek, mistrovství Evropy jednadvacítek a při jejich úspěšném pořádání možnost v budoucnu žádat také o pořadatelství Eura," připomněl Mokrý společné plány. Ke společnému pořádání MS dvacítek v roce 2011 však českou stranu vybízí také Rakousko.

Důležitým faktorem pro pořádání podobných akcí je podpora státu, což se , jak Mokrý věří, podaří vyjednat. "Pokud si naše země troufá na tak gigantický podnik, jako je olympiáda, rozhodně bychom měli umět zvládnout evropský šampionát fotbalistů," míní český fotbalový šéf. Spojením se Slovenskem Čeči získají možnost nahlédnout do materiálů, které hovoří o tom, jaké požadavky museli splnit předchozí kandidáti na pořádání mistrovství. Předseda SFZ František Laurinec je totiž členem komise UEFA, která projekty vyhodnocuje a hodnotí jejich způsobilost.

Na schůzce před vzájemným utkáním v kvalifikaci ME 2008 se obě strany dohodly, že se budou setkávat každého půl roku. Vedle snahy o pořádání velkých turnajů, zazněly také myšlenky na vytvoření nových soutěží v nichž by se utkávaly vítězové lig apod. Okrajově se také diskutovalo o vytvoření slolečné česko-slovenské ligy. "Šlo čistě jen o teoretické úvahy. Podobný projekt v nejbližší době určitě z různých důvodů není reálný, možná až ve vzdálenější budoucnosti," uvedl Mokrý.

Autor: Jiří Fišara / čtk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to by museli postavit par stadionov na to EURO!u nas na Slovensku stavieme jeden stadion x rokov,a momentalne nemame ziadny stadion na ktorom by sa mohlo hrat!u nas sa bude narodny stadion stavat v roku 2009,ale myslim ze poriadanie EURA je nerealne.neviem co bude do roku 2020,ale moc tomu neveri

Reagovat
smazaný uživatel

je to jen další podvod na lidi - stejně jako např. umělý projekt "Olympijská Praha"......jde jen o to aby ti co si založí tu "přípravnou komisi" měli z toho cirka 8 let výborný kšeft, rozpustili si v té své přípravné komisi nějaké ty státní dotace, udělali pár plamenných projevů pro média a pak nám oznámí, že takový projekt je pro nás velmi náročný, nemáme na něj kapacitu a přes mnohaleté hrdinné úsilí "přípravné komise" od něj odstupujeme......protože členové přípravné komise již konečně splnili všechny podmínky pro vznik nároku na starobní důchod....

Reagovat
smazaný uživatel

Ač bych si ten šampionát přál,moc tomu nevěřím. Spíš jde skupince lidí se napakovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele