České Budějovice mají první letní posilu, přijde záložník Suchan

24.05.2023, 16:07
Aktuality
Střelecký ostrov (© SK Dynamo České Budějovice)

První letní posilou českobudějovických fotbalistů se stal ofenzivní záložník Jan Suchan. Aktuálně druhý nejlepší střelec druhé ligy zamíří do Dynama po sezoně z Vlašimi, v novém působišti se dohodl na smlouvě do 30. června 2026. Jihočeský prvoligový celek o tom informoval na svých internetových stránkách.

Sedmadvacetiletý Suchan patří poslední dobou k nejlepším střelcům druhé ligy. Do Vlašimi přišel vloni v lednu a za 15 zápasů minulé sezony dal devět branek. Ještě lépe se mu daří v tomto ročníku, v němž mu dvě kola před koncem patří ve střelecké tabulce s 15 góly dělené druhé místo.

Během kariéry prošel Suchan mateřskou Příbramí, Teplicemi, Karvinou, Vyšehradem či Plzní, kde se ale neprosadil. Jihočeši typologicky podobného hráče hledali delší dobu. "Jedná se o tvořivého ofenzivního záložníka. Hraje na pozici desítky, která nám v týmu chyběla," poznamenal sportovní ředitel klubu Milan Čadek.

Dynamo, které v končící sezoně vypadlo v semifinále nadstavbové skupiny o umístění, nečekaně opustila hned šestice hráčů. V klubu po vypršení smlouvy už nebudou působit bývalý kapitán Patrik Čavoš, obránci Benjamin Čolič, Lukáš Skovajsa a Branislav Sluka, křídelník Matej Mršič ani zkušený útočník Michal Škoda.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
monty25

Tak jsem zvědav, jestli na tohle naváže...

https://twitter.com/SportakCZ/status/1643267488438689796

Reagovat
Slavia10

Budějovice začínají dobře, pro ně opravdu dost dobrá posila.

Reagovat
Kaspar

Zapotocnymu s Niklem jsem po prichodu vubec neveril, velmi prekvapili a zacina to vypadat zase zajimave.

Reagovat
$dolar$

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele