Česká kolonie v Rusku, kdo je kdo?

03.02.2010, 20:08
Aktuality
Zaujalo nás
Velké peníze a neustále rostoucí kvalita ruské nejvyšší soutěže láká na východ stále více českých fotbalistů. Šest týdnů před začátkem ligy je na soupiskách ruských mužstev dohromady jedenáct Čechů. V abecedním pořadí představujeme všechny zástupce české kopané a jejich vyhlídky pro nadcházející sezonu.

Marek Čech (Lokomotiv Moskva)
Brankář Marek Čech v poslední době neprožívá v Rusku šťastné chvíle. Po přestupu z Vladivostoku patřil do čtveřice vyrovnaných brankářů, mezi kterými tehdejší trenér Rašid Rachimov marně hledal brankařskou jedničku. Poslední volba pak padla právě na Čecha, který tak uplynulou sezonu začínal jako brankář číslo jedna. Po sérii špatných výkonů byl však trenér Rachimov odvolán a kormidla Železničářů se ujal Jurij Sjomin. Ten na místo prvního brankáře postavil mladého brazilce Guilhermeho, jenž po vzestupu Lokomotivu už v brance zůstal. Pro nadcházející sezonu navíc Čechovi přibyl další konkurent v podobě Švýcara Eldina Jakupoviče.

Tomáš Čížek (Sibir Novosibirsk)
Záložníka Tomáše Čížka čeká debut již ve čtvrtém ruském mužstvu. Po angažmá v Rubinu Kazaň, FK Moskva a Alanii Vladikavkaz ho čeká nováček nejvyšší ruské soutěže Sibir Novosibirsk. Zkušený záložník přišel do týmu nováčka jako jedna z největších posil v boji o udržení a měl by být členem základní sestavy Sibiru. Mužstvo ze Sibiře bude spoléhat především na Čížkovy zkušenosti nejen z ruského fotbalu a na souhru s dalšími dvěma čechy v mužstvu.

Jan Holenda (Anži Machačkala)
Do hlavního města Dagestánu v lednu překvapivě putoval sparťanský útočník Jan Holenda. Hlavním soupeřem českého útočníka bude převážně složité prostředí ve městě na březích Kaspického moře. Oblast zmítaná nepokoji a horkokrevnými Kavkazci naplno prověří hráčovu psychickou i fyzickou odolnost. Právě adaptace na toto prostředí rozhodne o osudu Jana Holendy v mužstvu Machačkaly. Na soupisce Anži totiž Holendovi hrozí zatím jen trojice útočníků, která v loňské sezoně neuchvátila nijak zázračnými výkony a nejlepšími střelci mužstva byli záložníci Marcvaladze a Žosan.

Martin Horák (Sibir Novosibirsk)
Stoper Novosibirsku Martin Horák je dalším zkušeným ruským legionářem z Čech. Horáka čeká v Rusku již šestá sezona a v Novosibirsku je jedním z trojice českých fotbalistů. Z celé trojice Čechů má obránce Horák nejsložitější pozici. V minulé sezoně odehrál v základní sestavě Sibiru přibližně čvrtinu zápasů a na letošní sezonu mu přibyla konkurence v podobě litevského reprezentanta Klimaviciuse a Andreje Kolesnikova z Tomsku

Martin Jiránek (Spartak Moskva)
Martin Jiránek začne v dresu Spartaku Moskva již sedmou sezonu a podle posledních slov hodlá v ruské metropoli svůj fotbalový život i zakončit. V současném mužstvu Spartaku je Jiránek služebně nejstarším hráčem, za což si v posledních sezonách vysloužil i kapitánskou pásku. Ve Spartaku je dirigentem středu obrany a vzhledem i k slabé konkurenci o své výsostné místo na příští sezonu zřejmě nepřijde. Jedním z hlavních úkolů Martina Jiránka tak bude především pomoci s adaptací jeho nového spoluhráče a krajana Marka Suchého.

Antonín Kinský (Saturn Moskevská oblast)
Antonín Kinský háji branku Saturnu od ledna 2004 a pro mnohé fanoušky je ztělesněným symbolem klubu. Svými výbornými výkony v brance Saturnu se vypracoval v miláčka fanoušků a jednoho z nejlepších brankářů ligy. Ne nadarmo tak o něj předloni usilovala i londýnská Chelsea. Kinský však odmítl pozici náhradníka v londýnském velkoklubu a nadále bude s kapitánskou páskou hájit branku podmoskevského klubu.

Roman Lengyel (FK Rostov)
Bývalý velký talent českého fotbalu Roman Lengyel začne rovněž již sedmou sezonu v Rusku. Dnes již 31letý obránce začne druhou sezonu v mužstvu FK Rostov, které loni postoupilo zpět do nejvyšší ruské ligy. Zkušený Lengyel patří k oporám mužstva a v základní sestavě Rostova se bude s největší pravděpodobností objevovat i v nadcházející sezoně.

Tomáš Necid (CSKA Moskva)
Před odchodem ze Slavie odepisovaný Tomáš Necid prožil v Rusku sezonu snů. Hned po jeho příchodu projevil hvězdný útočník Vagner Love přání odejít domů do Brazílie a mladý útočník dostal jedinečnou šanci poprat se o místo v základní sestavě. Navíc jeho konkurent Maazou po rozepřích s trenérem vypadl ze sestavy a další konkurent Guilherme se po několika zápasech zranil. V závěru sezony se tak Necid jako jediný útočník mužstva stal členem základní sestavy Armějců a pomohl mužstvu i k postupu ze skupiny Ligy mistrů. Svými pravidelnými trefami si v závěru sezony naklonil i část ruských fanoušků, kteří jeho výkony po většinu sezony hodnotili spíše s posměchem. V příští sezoně však čeká Necida tuhý boj s uzdraveným brazilcem Guilhermem, kterého trenér Sluckij v přípravě upřednostňuje. V létě pak útok CSKA posílí nejlepší střelec švýcarské ligy Seydou Doumbia.

Marek Suchý (Spartak Moskva)
Obránce Marek Suchý v zimní přestávce k překvapení všech nezvolil směr Bundesliga, ale odpravil se směrem na východ do hlavního města Ruské federace, kde bude hájit červenobílé barvy Spartaku Moskva. Do mužstva trenéra Valerije Karpina míří slávistický odchovanec na místo středního obránce, kde Spartak dlouhodobě tlačí bota. Kromě dvojice základní sestavy Jiránek-Stranzl nemá Spartak prakticky žádnou další volbu a mladý obránce tak bude mít velkou příležitost zabojovat o místo v základní sestavě. V souboji s rakouským reprezentantem Stranzlem lze Suchému přičíst k dobru možnost souhry s dalším Čechem Martinem Jiránkem.

Radek Šírl (Zenit Petrohrad)
Radka Šírla si v lednu roku 2003 vytáhl do Petrohradu tehdejší trenér Vlastimil Petržela a letos ho čeká již osmá sezona v dresu Zenitu. V roce 2008 se vypracoval v jednu z největších opor mužstva, získal Pohár UEFA a vybojoval si i zaslouženou pozvánku do národního mužstva. V zimní přestávce před loňskou sezonou se však potýkal se zdravotními problémy, kvůli kterým ze sestavy vypadl. Po svém návratu pak nedokázal navázat na své předešlé výkony a jeho místo v sestavě získal korejec Kim. V letošní sezoně bude hlavním konkurentem Radka Šírla mladý dánský talent Michael Lumb z Aarhusu, kterého Zenit koupil na pozici levého obránce. Na přípravě v Dubaji navíc Šírl utrpěl drobné zranění, kvůli kterému opět vynechá začátek sezony.

Tomáš Vychodil (Sibir Novosibirsk)
Obránce Tomáš Vychodil je nejméně známým ruským legionářem a zároveň nejdéle působícím Čechem v Rusku. Vychodil přestoupil v roce 2002 z Kaučuku Opava do Kristalu Smolensk, ze kterého přes Chimki a Tomsk doputoval do Novosibirsku. Zkušený 34letý obránce v loňské postupové sezoně patřil k oporám zadních řad Novosibirsku a v dresu Sibiru odehrál 35 ligových zápasů, ve kterých vstřelil i jeden gól. V příští sezoně bude o místo v sestavě bojovat hlavně s posilou z Dinama Moskva Arunasem Klimaviciusem. I přesto by však Vychodil měl patřit k hráčům základní sestavy nováčka ruské nejvyšší soutěže.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (193)

Přidat komentář
smazaný uživatel

krasne, chvalim!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkná práce.

Reagovat
fabec1222

Vychodil

Reagovat
Jajinek

děkuji...

Reagovat
smazaný uživatel

Nadprůměrný kluk tu nevydrží do osmnácti,lepší průměr odchází do Řecka,Ruska,Turecka,

kde mnohdy dokonce sedí.

Tak jak ta liga může vypadat.

Přes tým co má titul přejde nějaký Tiraspol z Moldavska,

nadprůměr ligy dostane výprask od Ázerbajdžánu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak velmi pěkná práce,dobré shrnutí,toto je jen takové zamyšlení..

Reagovat
smazaný uživatel

Tve hodnoceni je naprosto o nicem, z jednoho vybuchu soudis ze Tiraspol je lepsi jo Ze loni je Sparta vypraskala to nepises, o te repre taky pekne blafy kdyz k sobe hala bala postavis hrace kteri spolu nehrali tak i s Azerbajzdanem muze byt problem a s tema odchodama si delas taky prdel ze?Kdyz je tady plno kluku nad 18 kteri sou v nadprumeru a kopou ligu ,,kecas pekne hovadiny

Reagovat
smazaný uživatel

Sám kecáš voloviny. Sparta sice vypráskala Tiraspol, ale ještě aby ne, a ty tím ještě šermuješ na obranu. To by bylo, aby jsme dostávali od takového kluvbu napráskano každý rok. Prohra s Azerbajdžánem je dalším fiaskem. Jakkoliv nemusí být sehraní, ale jsou to jednou profesionálové a měli by podat adekvátní výkon, ne to, co v Arábii předvedli.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, a viem, ze si v pohode, nakolko som s tebou uz konzultoval v jednej diskusii

Reagovat
soukup

ale tak nepřehánějme, řekni mi pár těch nadějných kluků co odešli z ligy před 18. narozeninama

Reagovat
smazaný uživatel

neřekne... neví...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný, když už je v česku nákej dobrej hráč, tak hnedka jde pryč....

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Klukům,až na Suchého,samozřejmě hodně štěstí

Reagovat
georgeo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kovaný Sparťan by jsem nikdy nepřál nikomu smrt,jen pro to,za jaký klub hraje.

Suchý je u mě primitiv a nic víc.

Ale když už,tak mu taky popřeji:

Hezké čištění lavičky,Marku!

Reagovat
smazaný uživatel

Je smrt a smrt paneboze,,,najednou je z tebe kovany Spartan co?Ale ze te tady z diskuzi o Sparte neznam

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi neskutečný vůl .

Já zajdu občas na diskuze ale že bych tady seděl denně,to ne.

Mám plno práce se školou a na Spartičku si zajedu na staďák!

Nepotřebuju ze sebe dělat největšího fandu na diskuzích a na Letný nebýt nikdy.

Ale debilové jako ty,zjevně počítají jako fanouška jen toho,kdo sedí furt u compu a píše "forever" tady na EF.

Bože,co ty jsi za pako

Reagovat
smazaný uživatel

Tady vubec nejde o nejaky pocet navstev,,,,ale ja si te nepamatuju vubec z nejake konstruktivni odpovedi k nejakemu clanku o Sparte,,,takze budes typicka rychlokvaska ale s tim my jsme pocitali ze sem nalezou tyhle typkove kteri drive byli pro zmenu Slavistami,,,,jj uspech je kruty Me si fuk mel si svoje, aani nepocitam ze by ses priznal...me staci jen cist tve prispevky a udelam si usudek sam

Reagovat
smazaný uživatel

hmm...ted si se bohuzel ukazal jaky si imbec.l

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si pred rokem kdyz jsme byli v totalnich srackach bys Spartany v tematech napocital na ruce a najednou je nas jak houby po desti tady

Reagovat
smazaný uživatel

rychlokvaska ? co to meles ty vole to tady musi bejt nekdo od zacatku vzniku tohohle webu a prispivat vsude ?si nemuze dneska zalozit ucet a prispet neco ke clanku dyz chce? jezis to jsou debilni argumenty

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem fanda Baníku

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

tim druhym odstavcem si dokonale vystihl spoustu zdejších magorů

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
georgeo

určitě ho to zpětně mrzí...ale měl jsem ted spíš na mysli to, že je to reprezentant českého fotbalu a určitě nemáme tolik kvalitních a perspektivních hráčů, že bychom je mohli přehazovat vidlema...takže já mu přeju úspěch nejenom kvůli tomu, že se mi jako hráč líbí, ale taky že je potřeba nějaký úspěch skomírajícího českého fotbalu, kterému může pomoct

Reagovat
Emqick

Jako kovaný sparťan budeš, jak předpokládám, bučet na Brabce, že ano? Přeci by jsi nemohl fandit Brabcoj s jeho slavistickou minulostí, tak jako nemůžeš podpořit jednoho z nejkvalitnějších českých beků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten vychodil vypada uplne jak brabec..

Reagovat
Bosko

doporučuju Ti návštěvu očního optika

Reagovat
smazaný uživatel

ma uplne stejnej vyraz..

Reagovat
Bosko

no mě to tak nepříjde

Reagovat
smazaný uživatel

nekoukas na jeho fotky, co?

Reagovat
Bosko

Radši ne, je mi z něj špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Vychodila sem vůbec neznal

Reagovat
fabec1222

v druhy polovine 90.let byl oporou Opavy.

Reagovat
georgeo

hezké počteníčko....určitě by nebylo na škodu, kdyby se objevily podobné články o krajáncích v dalších kvalitních ligách

Reagovat
smazaný uživatel

třeba v turecký

Reagovat
georgeo

bundesliga, premier league, seria a, skotská liga, primera division....prostě takové lehké nastínění situace jak to s českými hráči vypadá, něco jako tenhle článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a francie?

Reagovat
georgeo

tam je jediný Plašil pokud vím

Reagovat
smazaný uživatel

svěrkoš

Reagovat
georgeo

na toho jsem zapomněl, na podzim nedával o sobě moc vědět

Reagovat
smazaný uživatel

Koller

Reagovat
georgeo

ten nehraje nejvyšší soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

ale hraje ve Francii

Reagovat
georgeo

můj první komentář byl o nejkvalitnějších ligách, na nějakou třetí francouzskou není moc lidí zvědavých

Reagovat
smazaný uživatel

V PD jich taky zrovna moc není

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je jen Fujfaluši, ne?

Reagovat
georgeo

Jarošík

Reagovat
smazaný uživatel

Na něj bych zapomněl.

Reagovat
herbage

Díky Kerži za skvělý článek, Vychodila vůbec neznám

Neodpustím si ale menší OT, byť zůstanu u sportu:

Na ČT4 basketbal Barcelona - Bělehrad, měl by to být dobrý zápas, i když já jako basketbalový analfabet to moc posoudit neumím. Tak kdyby se chtěl někdo dívat

Reagovat
smazaný uživatel

basketbal a hokej nejnudnější sporty to i curling je zábavnější

Reagovat
Shevchenko

Hokej?

Reagovat
herbage

Tak já basket nikdy nesledoval, ale viděl jsem vloni náhodou final four a celkem se mi to líbilo. NBA bych asi nevydržel sledovat, ale ten kombinační evropský celkem ujde. Jsem zvědavej na Ricky Rubia, prý Leo Messsi v basketu

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. Loni jsem viděl Barcelonu v pár zápasech a to byl pěknej basket. ale NBA mě nebaví teda

Reagovat
herbage

Zatím Partizan dává Barce nafrak, se podívej Už je to 10:0 pro Partizan

Reagovat
fantomas

Za basket ,ale za hokej .

Reagovat
smazaný uživatel

Kladenak a nema rad hokej nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto, to bylo samej Jágr, Patera, Procházka, Hnilička , Kaberle ale že by někdo klukovi řek, kdo to byl Suchopárek, to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny no,,,je pravda ze sestup v hokeji bych Kladnu nepral vubec ale ve fotbale na rovinu rikam jo,,uz jen z toho plyne ten rozdil popularity a tradice no

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup ne. Uznávám zúžení ligy o 4 týmy a z toho jeden Kladno, ale dokud hrajou ligu bohemky a budějice, donedávna zlín, tak Kladno taky .. a hokej pujde taky do kopru Jágr st. prý chce prodat licenci na 1.ligu .. naštěstí mě to netrápí

Reagovat
Shevchenko

Pěkné.

Reagovat
Kongo

Moc pekne clanek.Nektere se priznam,ze ani neznam.Snad nejsem sam,kdo by si pral vice takovychto clanku z jinych zemi.

Reagovat
Kongo

Treba z Belgie,Skotska

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak vychodil me fakt nic nerikal skladam poklonu

Reagovat
Kongo

Ja se priznam,ze neznam ani Horaka

Reagovat
smazaný uživatel

Toz to ja jo,,,tenkrat k nam na Spartu prisel jako velky stoper,,ale bohuzel se neprosadil vim ze hral hodne solidne za Bohemku

Reagovat
smazaný uživatel

Horak hraval ve slavny "Petrzelove" Bohemce, ze ktery si ho pak spolu s Hartigem a spol vytahnul do Petrohradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Horaka si pamatam ked prestupoval zo Sparty alebo Bohemians /nie som si isty/ spolu so Sirlom a Hartigom. A nie som si isty ci s nimi nesiel vtedy aj Mares, ale to asi bude lepsie vediet autor clanku

Reagovat
Kongo

Uz si matne vzpominam

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si hlavne pamatam, bol o ceskej legii v Zenite clanok v Hattricku a tam pisali, ze Horak bol oblubenec miestnych fanyniek.

Reagovat
smazaný uživatel

ten člaáne pamatuju, jak Hartigovi tleskal Keržakov

Reagovat
Kongo

Jo Hattrick.Tech mam doma asi 70.Sem to sbiral snad 6 let.Ted uz me to tak nebere,kdyz mam internet.Ale urcite jste nejaky starsi dily otevru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ich mam doma, od roku 2001 by mali byt vsetky...kolko krat si aj teraz vyhrabem nejake starsie cislo a dozviem sa tam par zaujimavych informacii

Reagovat
Kongo

Ja mam prvni hattrick,kde je na titulni strane Koller jeste za Borussii

Reagovat
smazaný uživatel

Cesi obecne maj u petrohradskejch holek pomerne uspech

Reagovat
smazaný uživatel

proto mě tam nechceš vzít, abych ti nevypálil rybník... Ale ty rusky tady jsou na dvě věci, arogance je jejich best vlastnost

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej rybnik? Klidne prijed :D ....co se tyce rusek v Praze, to je totiz moskevska verbez

Reagovat
smazaný uživatel

Moskevská verbeš z VŠE..

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Cesi obecne maj u petrohradskejch holek pomerne uspech

Reagovat
salami

nebyl to ten jak mu při zapase zapadl jazyk?

Reagovat
Amos

Reagovat
Amos

srry , skvělej článek

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím že cenza vykonává svoji práci velice poctivě

stalingrad,chlapečku,mám 17 ale tolik bolesti a hrůzy co jsem prožil,by jsem nepřál nikomu.

A možná i díky tomu,mě žvásty nějakého pubertálního smr.ada jako jsi ty,absolutně nevzrušují

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To muze rikat kazdy me je nastesti 22 studuji Vysokou Technickou a opravdu me tve argumenty nechavaji taky klidnym

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se česky.

Reagovat
smazaný uživatel

Diakritikou na jabberech,chatech,a ruznych diskuzi zasadne nepisi takze tvuj trapny argument si nech

Reagovat
smazaný uživatel

O tom nemluvím.Zkus si to přečíst ještě jednou

Reagovat
smazaný uživatel

sice uz si to asi neprectes, ale clovek, ktery napise "by jsem nikomu nepral", by rozhodne nemel nekomu doporucovat, aby se naucil cesky. To je chlapecku i na me moc

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne zhrnutie Kerzo, skoda, ze v Sibiru asi nebude v zaklade stoperska dvojica Horak - Vychodil...som zvedavy na Kowalewskeho v brane Sibiru, niekdajsieho brankara Spartaku M.

Reagovat
smazaný uživatel

Kowalewski je dobrej nakup, Sibiri preju aby se udrzeli, maj dobry fanousky

Reagovat
smazaný uživatel

Sibiř by mohla hrát střed tabulky, mají sympaticky složený kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Stred tabulky?? ani nahodou, budou radi kdyz se udrzej si myslim (bohuzel)

Reagovat
smazaný uživatel

carrick16,my dva?

Osvěž mi prosím paměť,na jaké diskuzi?

Jinak díky za palce:)

Reagovat
smazaný uživatel

Si sa ma pytal na Lačného

Reagovat
smazaný uživatel

Už si pamatuju,ty jsi taky v pohodě chalan

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem....nechcel by si to so mnou skusit ?

Reagovat
smazaný uživatel

To ses tak nudil a vyplodil jsi tohle? Když jsi takovej spisovatel, tak doufám, že konečně začneš psát i jiné referaty, aby to nebylo furt na mě Jinak Vychodila znám z Opavy ale pravda, v tom Rusku jaksi zapadl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyz nikdo nechtel jit chlastat

Reagovat
smazaný uživatel

vole, měls na to celý dopoledne mi napsat...A ty mi napíšeš až ve chvíli, kdy sem v práci a je tam nulovej signal, už jsme mohli koukat na fotbal a dávat pivo :/

Reagovat
smazaný uživatel

btw, myslím si, že nejvíc našlapanej brankářskej post bude mít lokotka bo jak ten Brazilec, tak ten náš, tak i ten Jakupovič jsou výborní

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste lepsi to bylo prave predloni kdyz Cech prisel. Jednickou byl Levenec, kterej vytlacil Pellizzolliho a s nima jeste Cech a soucasna jednicka Guilherme.

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale kde jemu je konec a vytlačit veterána Pellizzoliho si myslím nebyl tak těžkej boj

Reagovat
Heretic

letos mu bude 30, veterán jak prase

Reagovat
smazaný uživatel

viď, já to taky říkam....

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo ale mysleny ironicky ze jo :D ...nejakejch 28 je navic u golmana skoro idealni vek

Reagovat
smazaný uživatel

jo...Ale musí se vzít asi v potaz, že mu Rusko moc nevyhovovalo po životní stránce. Kde je mu vůbec konec?

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha, kto to je ten stalingrad? Keď sa rozdávala blbosť, tak si prišiel 2x, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz nekdo nazve Sucheho primitivem jen za to co udelal tak je u me spodina nejvetsiho radu,,,ze Sivok u nas udelal to same tomu asi nedochazi a pak s tim ze je kovany Spartan ja si moc dobre pamatuju kolik nas tady bylo malo Spartanu loni a kolik je nas najednou ted,,,jak hub po desti a kolik je malo slavistu oproti drivejsku a z toho je mi spatne z takovych lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Sivok někomu přál smrt?Nepamatuju..

A ty jsi teda pěkný Sparťan,vidím jak by byl fanda Red Devils hotový z Lamparda kdyby před celým stadionem zvedl něco podobného.

Ty "Sparťane"

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm s tebou to nema cenu si ocividne nevybouren,,,ja to z pohledu Sucheho beru protoze ty vztahy maji byt napjate a on musi nesnaset Spartu stejne jako my nenavadiime Slavii proste rivalita musi tam byt a tak to ja beru, me rozhodne vic sral Holenda za incident v Liberci nez tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi z toho zle ,kde skončil česky fotbal. Chodit se zahrabat do Ruska to je fakt super. Podivejme se kde jsou dnes Slovaci spoustu z nich hraje kvalitní Evropske souteže jako třeba v Anglii.

A takovy V.Weiss to je teprve 17 letej kluk a už hravě pravidelě 20 minut za Bolton to je prostě parada

Reagovat
smazaný uživatel

"V.Weiss to je teprve 17 letej kluk" o 3 roky si sa sekol, ale urcite sme na tom nie sme lepsie ako vy, v RPL sa da presadit, zivym prikladom je Sirl, kt. tam isiel z "B" Sparty ak si pamatam, aj za Hubočana som rad, aj ked pravidelne nehrava a asi ani nebude, ale "nezakopal" sa tam.

Reagovat
smazaný uživatel

*nie sme

Reagovat
georgeo

Šírl tam šel jako hráč áčka sparty pokud mě paměť neklame, ikdyž je pravda, že stejně jako Horák se ve spartě ohřál půl roku a už šel do zenitu....jinak kdyby tam nebyl Petržela, tak si troufám tvrdit, že by dneska byla v rusku jen půlka českých hráčů než je ted (a to se ještě toho plevele zbavili)

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, ale zda sa mi, ze tam Sirl nesiel ako hrac zakl. zostavy Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesel,,vubec se neprosadil

Reagovat
georgeo

nešel jako hráč základní sestavy, ale v áčku byl

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, som sa sekol

Reagovat
smazaný uživatel

Sirl hlavne ani v Petrohrade moc nehral zezacatku a hlavne se mu v Rusku vubec nelibilo - ze vsech kluku co tam byli chtel nejvic domu a co nejdriv vypadnout...nakonec je v Petrohradu uz osmej rok Herne se mu poradneji zacalo darit vicemene az v ty mistrovsky sezone s Advocaatem a slavu si zajistil zlatym golem, kterym ziskal Zenti historicky prvni titul rusky ligy

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik tech slovaku takovy souteze hraje? V Anglii je to krome Weisse hraje uz jenom Skrtel.... kterej se do Liverpoolu vypracoval z Ruska (kam se jak rikas sel "zahrabat")

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak Neustale zvelicovani nekterych Slovaku a totalni podhodnoceni nekterych nasi repre uz me vazne sere

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik tech slovaku takovy souteze hraje? V Anglii je to krome Weisse hraje uz jenom Skrtel.... kterej se do Liverpoolu vypracoval z Ruska (kam se jak rikas sel "zahrabat")

Reagovat
Kongo

Necid zase hraje LM v zakladni sestave a taky to neni zadnej starej kotrmelec.

Reagovat
smazaný uživatel

a kde jinde se ještě prosadili? Krom těhlech dvou a ku*vy Hamšíka toho po Evropě moc nevidím čeče...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík je v pohodě,není to namyšlená ku.wa která jde tam,kde dají víc,

v Neapoli ho mají rádi,on má ke klubu krásný vztah a fotbalista je to velmi dobrý,

na to jak je mladý.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ku*vaje pro mě, jako Necid, prostě antipatie

Reagovat
soukup

když o tom nic nevíš, tak nic nepiš

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Čech sa kvalitne vymakal, este pred "chvilou" chytal tu nasu "kvazy" ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

carrick16,mně se líbí práce V.Weisse s mladíky.

Stoch,Hamšík,Weiss,pak ještě ten Kamenár,Jendrišek..

Pečlivě zapracovaní do mužstva,pomalu,nenásilně.

A nese to ovoce

Sestavil si kostru týmu kterou doplňuje mladíčky a vybudoval dobrý tým,podle mě.

Jen tak dále.

Reagovat
smazaný uživatel

To mas pravdu s tymi mladymi, jedineho, ktoreho hodil hned do iduceho vlaku bol Weiss jr....Tak je pravda, ze konecne ma repre pod palcom niekto kto to ma aj v hlave poskladane. Vy mate tiez hracov vybornych, len mi pride, ze im chyba trosku tvrda ruka, mne by sa pre vas hodil Franz.

Reagovat
Kongo

Grendel a Kuzma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si Dubničan ci Slovanista ?

Reagovat
Kongo

Ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

S Kuzmom som raz bol opity

Reagovat
Kongo

To je teda zivotosprava =)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Slovane je takych viac, ale on je v pohode, maka na sebe, chce napredovat...

Reagovat
stas87

kto je lepsi alebo tak kto ma blizsie do zakladnej zostavy?erik tusim hral v dca od 17-18 ligu a ak na sebe zapracuje moze sa raz dostat do bundesligy prajem mu to neni to namachrovanec

Reagovat
georgeo

Slováci si můžou gratulovat, že mají po dlouhé době u reprezentace pořádného trenéra...u nás to byla stejné na začátku éry Karla Brücknera

Reagovat
smazaný uživatel

SIBIR ma kvalitni perně je sleduju tedka, k tomu mají Antipenka, Blyznijuk z BATE Borisov. myslím že muj adept na sestup bude Amkar Perm , a ještě když jim odešel Drinčič do Spartaku

Reagovat
smazaný uživatel

Antipenko je kvalitni utocnik, ale Chimki s nim stejne byly pomalu nejhorsim muzstem v historii ...budou bojovat o udrzeni. Ale preju jim - doufam v sestup Machackaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Emqick,proč bych měl bučet na Brabce?Já nerozlišuju podle klubu.

Super kluk a dobrej hráč může být i ve Slávii,v Baníku..

Nehledě na to,že ať to bylo jakkoli.on ze Slávie neodešel a pokud byla nabídka Spartičky nejlepší co měl,blázen by ji nevzal.

Jen pro mě nebude nikdy to,co třeba Řepka.

Ale žádný klub na světě nemůže sázet jen na hráče,co klub milují a jsou mu naprosto oddaní.

Každý potřebuje i nějaké ty žoldáky,kteří sice jdou vždy za lepším a klub je jim u zádele ale svoji práci odvedou skvěle.

A pokud bude Erich prospěšný týmu,já budu jen rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartani vitaj s otevrenou naruci hrace, kterej byl skoro symbolem mistrovsky ery Slavie a kouka z kazdyho billboardu v dresu Slavie? ... boze

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak taky cumim navic ta jeho kvalita No ale tenhle me uz neprekvapi

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se stal druhým pylířem obrany,výrazně dopomohl k titulu nebo dokonce titulům,

ty na něj budeš bučet?

Reagovat
smazaný uživatel

pYlířem?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo on je cestinar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ty radši drž ústa, jelikož tvá čeština hraničí s národním odporem

Reagovat
smazaný uživatel

sorry

Reagovat
soukup

Pilíř je taková normální opora týmu, ale pylíř, to už je kurva dobrej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

To je kurva tvrdej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bucet nebudu ale nesnaset ho budu stejne....Takovy Holenda si to u me zehlil hodne dlouho dobu, takze ma co delat ,,protoze ja neverim hlavne jeho kvalite...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct.Snad Pepe ví,co dělá.

Ale ještě neodehrál ani zápas v GL za nás,takže ho soudit nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej na Erichovu kariéru.V Česku vystřídal několik klubů,hrával v Turecku,Rakousku,Švýcarsku.

Zkrátka je to takovej typickej žoldák,cestovatel,když dostane dobrou nabídku,

tak se zbalí a jde.

Nikdy pro mě nebude tím,co třeba Tom.

Ale bučel bych na něj jedině pokud by nemakal na 100 procent a byl na hřišti na úkor lepších,

Jinak s ním problém nemám,jak jsem říkal,takové hráče-ať se nám to líbí nebo ne-potřebuje každý klub.Nikdo nemůže sázet jen na kluky co mají srdce v tom klubu.

I když by to bylo hezké.

Reagovat
smazaný uživatel

ale teda celkem dost bučíš ne? Neb dlouho nepamatuju, že by Sparťani, všichni sparťani makali na 100% Jak už sem onehdy psal, v tomhle ACS udělali chybu, měli vedle Řepky dát Hejdu či rakušana, aby se vyhráli, získali zkušenosti a nekupovat Brabce, kterej už stejně nemá moc vyhlídek kvalitní kariéry do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

Mel prijit nejaky zkuseny stoper ale stredniho veku s kvalitou a ne stoper bez kvality,stary a navic byvaly vudce Slavie vse mluvi proti nemu

Reagovat
smazaný uživatel

ano, nebo tak

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas,proti němu toho mluví dost ale třeba ho i právě to vybičuje.

Já jsem optimista

Nehledě na to,že u nás je,už s tím nic neprovedeme,

jestli bude Pepe pochválen za dobrej tah nebo ne,to se dozvíme za pár měsíců.

Reagovat
smazaný uživatel

[reagovat] at v tom neni bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Do kedy je otvorene prestupove okno v Rusku ?....Dik

Reagovat
smazaný uživatel

do brezna

Reagovat
smazaný uživatel

takze k 1.3. ?

Reagovat
smazaný uživatel

To ti z hlavy nepovim

Reagovat
smazaný uživatel

aha ok, aj tak dik

Reagovat
Bennhy

celkom ma prekvapilo kolko tam mate hracov, nie je niekde na nete suhrn vsetkych legionarov ceskych v europe?

Reagovat
Bennhy

dik

Reagovat
smazaný uživatel

NEMÁTE NEKDO NEJAKÝ SESTŘIH TOP 50 NEBO TOP 30 GOLŮ Z RPL Z MINULÝ ROK?? KLIDNĚ I ZE 2 LIGY,NA YOUTUBE NIC NENÍ JEN Z ROKU 2008 , JESLTINEKDO NECO MA,BUDU VDĚČNY

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=HeISvICR4G8

nevím ale tohle je nádherné video o nejlepším hráči ruské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
fantomas

Génius!

Reagovat
salami

tak to jsem ještě neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna veliká symfonie, úchvatný.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak teší mě, mamm druhou přezdivku na blgu Zenitu ( Kubis)

Reagovat
Arbiter

Kinský

Reagovat
smazaný uživatel

nejnedocenenejsi ceskej fotbalista-kdyby mel aspon pulku toho uznani co ma v rusku, tak je davno neotresitelna dvojka za Cechem

Reagovat
Arbiter

tohle jsem nikdy nepochopil Na druhou stranu si myslím, že si Tonda užívá toho uznání aspoň v Rusku Přeci jenom stát se legendou v zahraničním klubu za pět let a to ještě na pozici brankaře, to o něčem svědčí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zítka je něco podobného...

Reagovat
smazaný uživatel

Až mě zaskočilo, kolik nás tam je.

Reagovat
Lahvac-CZ

Na té fotce mi trochu připomíná Jaromíra Blažka.

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne! Horak nebo Lengyel jsou u nas dnes jiz vicemene zapomenutymi fotbalisty...dobre, ze byli pripomenuti!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele