Češi v zahraničí: Stronati pokořil Salcburk, Kalas postoupil do Premier League

28.05.2018, 13:25
Aktuality
Tomáš Kalas pomohl Fulhamu k triumfu ve finále play-off v Championship a postupu do Premier League. V rakouské lize se do sítě mistrovského Salcburku trefil Patrizio Stronati. A do třetice úspěšný český obránce - Filip Kaša skóroval za Žilinu v play-off o Evropskou ligu proti Trenčínu.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas nastoupil ve Wembley ve finále play-off o postup do Premier League za Fulham proti Aston Ville na posledních 13 minut. Svému týmu pomohl udržet vedení 1:0, přestože Fulham hrál v deseti.

Dánsko


Michael Lüftner odehrál celé utkání proti Aarhusu v dánském play-off o Evropskou ligu. Kodaň vyhrála jednoznačně 4:1 a zahraje si předkolo druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže.

Slovensko


Český obránce Filip Kaša se gólově prosadil ve finále slovenského play-off o Evropskou ligu. V dresu Žiliny vyrovnával proti Trenčínu v 65. minutě na 1:1. Jeho tým ale nakonec v prodloužení prohrál s Trenčínem 1:2 a evropské poháry si nezahraje.

Senica se udržela ve slovenské nejvyšší soutěži po vítězství v baráži nad Skalicí. U vítězství 1:0 v odvetném utkání (první zápas 1:2) byl i český fotbalista Jan Suchan, který odehrál 79 minut. Na straně Skalice nastoupil v základní sestavě útočník Roman Haša, který střídal v 81. minutě.

Rakousko


Obránce Patrizio Stronati nastoupil v 17. minutě za Austrii Vídeň proti mistrovskému Salcburku a brankou v 58. minutě přispěl k nečekaně vysokému vítězství 4:0.

USA


Záložník Bořek Dočkal odehrál za Philadelphii celé utkání na půdě New Yorku Red Bulls. Přispěl k remíze 0:0.

Belgie


Fotbalisté Genku si zajistili postup do předkola Evropské ligy. Ve finále play-off zdolali doma Zulte Waregem 2:0. Český obránce Jakub Brabec nebyl tentokrát ani na lavičce Genku.

Kazachstán


Záložník Egon Vůch nebyl ani mezi náhradníky Šachtaru Karagandy, který na domácím stadionu prohrál s Tobolem Kostanaj 0:1.

Maďarsko


Vasas Budapešť zvládl existenční utkání s Haladasem a po vítězství 1:0 drží naději na záchranu v maďarské lize. Český obránce Vít Beneš byl u toho na domácí straně po celých 90 minut. Útočník Haladasu Michael Rabušic na zápasové soupisce nefiguroval.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stronati není v Boleslavi?

Reagovat
Puskas

Dobré ráno.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
forma

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Y.N.W.A

Stronati není v Baníku?

Reagovat
smazaný uživatel

Stronati hraje fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen občas.

Reagovat
ratusek

Reagovat
forma

Stronati je Čech ?

Reagovat
El Campeon

Stonati?

Reagovat
HorajzmAmmann

Kdo je Boleslav?

Reagovat
efjay

Správná otázka zní, proč je Boleslav?

Reagovat
Kepy_FCB

Stronati nevyrábí housle?

Reagovat
smazaný uživatel

Cha cha

Reagovat
John Obi Mikel

Už půl roku

Reagovat
dinss

Snad Brabec někam uteče a nebude to do ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš mít jen jedno přání

Reagovat
Mervin

není Haša náhodou útočník?

Reagovat
smazaný uživatel

jj. Haša byl dycky útočník. Měl teď v II. slovenské lize 15 gólů, což se z pozice obránce dává špatně.

Reagovat
HorajzmAmmann

V 2. slovenské bych dal z obrany 10 gólů i já...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty i z kasy.

Reagovat
HorajzmAmmann

Přesně

Reagovat
mayday

To musí být slušnej prales, druhá slovenská.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale poté, co kdysi zářil v juniorské lize, je to jeho nejúspěšnější sezóna. Horší než MSFL druhá slovenská určitě nebude.

Reagovat
mayday

To bylo samozřejmě v uvozovkách.

Reagovat
HorajzmAmmann

Pffff... Já fotbal nehrál

Reagovat
Uwe háže buly

Jak třetí česká no.

Reagovat
HorajzmAmmann

právě

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kaša je celkom šikovný. Škoda že nie je trochu mladší,aby ho predali, aj ked na stopéra má dobrý vek.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko má zase pěkne jalový zástpce v Evropě. LASK Linz To bude propad a 1. FC Koeficient bude slavit

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu to dosť pokazila Austria, čo si odniesol tréner Fink... Každopádne verím, že budúcu sezónu to bude lepšie, prišiel nový tréner Letsch a obmení sa tím. V nedeľu proti SBG sa lúčilo 11 hráčov - Almer, Lee Jinhun, Ruan, Stronati, Stangl, de Paula, Hadzikic, Westermann, Alhassan a Pires. Odísť má i Friesenbichler do Astany.

Naopak Austria má začať stavať na posilách a mladíkoch ako trebárs Prokop, Filtz alebo Pentz (ten chytal parádne, keď som ho videl niekedy na začiatku sezóny proti Salzburgu, tak som sa dosť čudoval)... Prišli už i dve posily - James Jeggo zo Sturmu a Matic z FC Kopenhagen, ktorý taktiež kedysi hral za Sturm. Špekuluje sa i o príchode Edomwonyiho taktiež zo Sturmu. Okrem iného sa Austria od budúcej sezóny sťahuje na svoj nový štadión, vyzerá mimochodom celkom pekne, sú použité mnohé fialové prvky, trebárs trávnik bude dookola celý olemovaní fialovou. Je fajn, že budú hrať konečne na vlastnom, ten Ernst-Happel-Stadion je pre nich priveľký a i tá atmosféra tam vyznieva do stratena, zvlášť keď i divákov chodí menej, keďže sa nejedná o ich štadión. Celkovo budúca sezóna by mala byť lepšia, Austria sama to nazýva novou érou.

Naopak sa obávam, aby sa neprepadol Sturm, tam teraz hrozí výpredaj... Potzmann ide do Rapidu, spomínaný Jeggo do Austrie, Schoissengeyr tiež odchádza a najhoršie na tom je, že všetci idú zadarmo. Aspoň, že veľký talent Maresic a rozhodol sa proti peniazom a predlžil kontrakt.

Reagovat
Jeňa

Hlavní loučení ale bylo jiné. Z Austrie zadarmo odchází místní "Fußball Gott" Holzhauser do Curychu. Moc nechápu, že ho nezkusil někdo z BL

Reagovat
Rudnevs

Jj, samozrejme i Holzhauser... Že zrovna jeho som z tých jedenástich hráčov zabudol vypísať (omylom ich tam mám len 10)...

Inak on už v BL bol, tuším v Stuttgarte a hosťoval v Augsburgu, ale nejako výraznejšie sa nepresadil.

Taktiež sleduješ Tipico Bundesligu?

Reagovat
Jeňa

Příležitostně a hlavně Austrii a RB.

Vím že už byl ve Stuttgartu a moc tam nezaujal, ale na spodek BL (Der Club, Fortuna, Freiburg, Mainz) v pohodě má

Reagovat
Rudnevs

Ja sa to od tej uplynulej sezóny snažím sledovať - každý týždeň zostrihy, párkrát do sezóny i zápas a samozrejme čítam rôzne rakúske futbalové noviny... Najradšej mám Sturm, ale celkom rád mám i oboch Viedeňákov. RB v lige moc nemusím, jednak kvôli dominancii a druhak kvôli tomu prebratiu Austrie a veciam s tým spojenými. Ale trebárs v EL som im teraz dosť prial, dokonca som chcel ísť i na zápas proti Marseille, to je pre rakúsky futbal úspech a cez ten fakt, že je to koncernový klub, som sa dokázal preniesť.

Tak Holzhauser zasa tú rakúsku ligu imho nejako extra neprevyšoval, i v diskusii na LAOLA1 čítam, že sa na neho sťažujú, že moc nebehal... On ide do Grasshoppers asi i preto, lebo ho chce tréner Fink, ktorého mal i v Austrii a mal s ním dosť dobrý vzťah. Keď Fink končil v Austrii, tak mu Holzhauser napísal i list na rozlúčenie cez nejaku sociálnu sieť. A navyše v Grasshoppers je i ďaľší jeho bývalý spoluhráč z Austrie Heinz Lindner.

Reagovat
Jeňa

Já nemam v Rakousku klub kterému bych nějak přál. Austrii sleduju kvůli družbě s Brnem a RB protože je to inkubátor taletů pro druhý RB

Samozřejmě jsem neviděl všechny zápasy Austrie, ale přišlo mi že Holzhauser ostatní docela převyšoval technikou a přehledem. Kdyby vedle něj hrál dynamický běhavý hráč byl by určitě použitelný i v BL

Reagovat
Rudnevs

Nj, to s tým RB mi bolo jasné, ale trebárs o tej družbe Austrie s Brnom som nevedel... Sleduješ aspoň po očku i New York Red Bulls?

Inak ten Rose z RBS nakoniec do Leipzigu nepôjde, pretože ostáva v Salzburgu, kde predĺžil zmluvu. Nakoniec by to vraj mohol prevziať sám Rangnick...

Reagovat
Jeňa

To s Rosem vedení spackalo. Dokud neměli Rose zajištěného, určitě neměli Ralpha vyhazovat.

Ne MLS nesleduju. Zdá se mi že je to klasická srandaliga. NY Red Bulls stojí trochu mimo ten organismus Red Bull a když už se zapojí tak jako "odpadkový koš"

Reagovat
Rudnevs

Túto na Eurofotbale v tom článku od ČTK to nie je dostatočne vysvetlené, ale Hasenhüttl vyhodný nebol... Tam šlo o to, že on mal kontrakt ešte na rok a Rangnick ho chcel na ten rok ešte udržať, ale zmluvu s ním nepredlžil. Hasenhüttl nakoniec požiadal o uvoľnenie, lebo že on chce dlhodobé riešenie a možno si i myslel, že ho Ralf pri tom jednaní o novej zmluve ťahal za nos, pretože v citácii je uvedené, že by radšej počul jasné a pravdivé nie ako také “chlácholivé” áno...

Ja tú MLS tiež nejako nesldujem, skôr len občas tie zaujímavosti okolo toho... S tým odpadkovým košom si vystihol celkom vtipne... V tom New Yorku hrá teraz Rzatkowski, ktorý je tam na hosťovaní zo Salzburgu, a nedávno s ním bol celkom zaujímavý rozhovor, kde vravel, že je to niečo neskutočné, zobúdzať sa a pozerať sa na panoramu Mannhattanu a že si žije ako v americkom filme a úplne z toho bol celý nadšený. Inak samozrejme si v súvislosti s tým klubom vždy spomeniem na Matthäusa, jak tam prišiel ako obrovská hviezda a nevedel ani poriadne anglicky, to je proste legendárne... Ale vtedy sa ešte volali Metrostars, to bolo ešte pred RB.

Reagovat
Frank Lampard 8

Snad Fulham vykoupí Kalase z Chelsea.

Reagovat
dave30

Když vidím tvůj oblíbený klub, tak je to jasn

Reagovat
dave30

...jasné. Asi byste na tom vydělali...

Reagovat
Frank Lampard 8

Tak šance, aby se prodral do áčka moc velká není.

Reagovat
dave30

To je jasné, ale za jeho přestup byste nějaké euro mohli utržit (pokud máte nějaká procenta z dalšího prodeje...).

Reagovat
Frank Lampard 8

To je asi taky pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že nevykoupí

Reagovat
John Obi Mikel

No fuj, Frank Lampard má v oblíbených klubech Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

To je zvrácené...

Reagovat
John Obi Mikel

To jo a dokonce má v oblíbených repre Německo

Reagovat
El Campeon

WTF??? Šebrle uvádí zprávy na primě?

Reagovat
PBLead

Dobré ráno.

Reagovat
El Campeon

tak já zapnul televizi zas jednou za 10 let,tak nevim

Reagovat
PBLead

hele, v pohodě. jen vtipkuji, jinak Šebrle tam je asi 4 roky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Hoď screenshot, jinak nevěřím

Reagovat
mayday

Nechci kecat, ale mám pocit, že jsem ho tam viděl už tak před třema rokama.

Reagovat
REPLIKATOR

"zprávy"

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HorajzmAmmann

Říkal aspoň, že Stronati skončil v Austrii?

Reagovat
John Obi Mikel

Už docela dlouho.

Reagovat
John Obi Mikel

Mohli by k němu do dvojice dát Šetrleho

Reagovat
pantondavo

Dockal prispel k remize 0:0, wow, jak asi takovy prispeni vypada.

Reagovat
REPLIKATOR

Nezavinil žádný gól.

Reagovat
off-olda

I remíza je zisk bodu. Tedy se k tomu musí přispět. Není zač.

Reagovat
smazaný uživatel

Potuloval se po hřišti a svým výkonem nabudil spoluhráče aby neskórovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Záložník Egon Vůch nebyl ani mezi náhradníky Šachtaru Karagandy, který na domácím stadionu prohrál s Tobolem Kostanaj 0:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele