Češi v Nizozemsku opět řádili: Sejk zajistil Rodě bod, Janošek přidal osmou asistenci

01.03., 23:31, aktualizováno 02.03., 09:38
Aktuality
Dominik Janošek (© AFP)

Ani tento víkend se ve druhé nizozemské lize neobešel bez produkce českých fotbalistů. Záložník Dominik Janošek si v dresu Bredy proti rezervě Utrechtu připsal osmou asistenci v ročníku. Útočník Václav Sejk zase trefil bod na půdě Telstaru.

Pětadvacetiletý Janošek se zapsal do statistiky, když nahrál na třetí gól Fredrika Oldrupa Jensena a Breda vyhrála nad Jongem Utrecht 3:1, čímž si upevnila sedmé místo, zajišťující play off. Janošek se od svého letního příchodu podílel již na 19 brankách Bredy, když 11 gólů sám vstřelil a na dalších osm přihrál.

Při chuti je i čtyři roky mladší útočník Václav Sejk, který hostuje ze Sparty v Rodě Kerkrade. Na půdě Telstaru figuroval český reprezentant do 21 let opět v základní sestavě, ale vývoj utkání se nevyvíjel podle představ hostujícího mužstva, když od 15. minuty prohrával 0:1.

Nakonec to byl právě Sejk, kdo se v 50. minutě nejlépe zorientoval v pokutovém území a pohotovou dorážkou překonal domácího brankáře Ronalda Koemana. Na hřišti nakonec vydržel do 85. minuty, kdy přepustil místo spoluhráči Maximilianu Schmidovi.

Pro podsaditého forvarda to byla již třetí trefa v šestém utkání ve druhé nizozemské lize. Roda je i nadále na druhém místě, které zajišťuje přímý postup do Eredivisie, ale třetí Den Haag ztrácí pouhý bod.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (23)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Sejkovi to celkem sedí, v létě to vidím na přes tup

Reagovat
monty25

Sejk - hráč jako bejk V šesti zápasech dal tři góly a všechny důležité - jeden vítězný, další dva vyrovnávací. Včera jsem se díval a na jednu stranu je remíza se čtvrtým týmem od konce pro Rodu ztráta, ale vzhledem k průběhu dobrý bod, protože Roda byla horším týmem a hodně ji podržel brankář. Příští zápas doma proti Den Haagu může být klíčový, ten se včera Rodě přiblížil na jeden bod. Zase ale ztratil vedoucí Willem, takže i 1. místo je pro Rodu pořád hratelné, ztrácí na něj tři body.

Reagovat
RENO44

Řádili

Liga na úrovni Čfl

Reagovat
Imos

jak jsi přišel na ČFL?

Reagovat
Selänne

Reagovat
Seydou Doumbia

česká liga je na úrovní čfl prosímtě

Reagovat
Puskas

ČFL A, nebo ČFL B?

Reagovat
papanegra

Fajn, že se jim daří, ještě aby ne… hrát proti rezervu Utrechtu je jako hrst proti becku Sparty…

Reagovat
Uwe háže buly

No jediná výhoda v tom je, že když budeš hrát proti béčku Sparty tak se ti někdo z holandský ligy nevšimne, takhle tam ta možnost je. Což by pro oba bylo hezky angažmá, hlavně pro Sejka.

Reagovat
Kryptos_

Jako úroveň hráčů možná... Ale to zázemí? Asi bych to takhle nesrovnával

Reagovat
kilobyte

Ta individuální úroveň hráčů tam bude taky vyšší.

Reagovat
mistr129

musí být těžký dávat góly proti takovému zázemí

Reagovat
PBLead

Reagovat
Shevchenko

"řádili"

Reagovat
Losinho

druhá holandská tvl

Reagovat
Pablos

Jeden gól a jedna asistence …řáděníčko

Reagovat
monty25

Když se ale podíváš na posledních 4-5 zápasů, tak už je to celkem řádění.

https://www.livesport.cz/hrac/sejk-vaclav/x26ZWCZ6/

https://www.livesport.cz/hrac/janosek-dominik/tzR0DWNn/

Reagovat
PBLead

Reagovat
10adam

Reagovat
Moshe Dajan

Janošek na Euro místo Provoda

Reagovat
Nadržený šimpanz

Proč ne?? Hráčů z dobrý soutěže, co pravidelne hrajou je fakt málo. A že Slavie má na repre jen Chytil, max ještě Jurečka

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát že druhá nizozemská není dobrá soutěž, tak nevím, jak to souvisí s Janoškem.

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud do této doby nedostal pozvánku tak asi těžko pojede na euro...to ho nevezme ani jarolím jako nou nejma to samý ten golman ipswiche

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele