Češi se v pátek dozvědí soupeře pro play off o mistrovství světa

25.11.2021, 12:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufam, ze Rusko a vyradime je

Reagovat
naheCZ

Bude Skotsko, to prostě nemůže dopadnout jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám v co nejsilnějšího soupeře a konec! Nechci aby se Česko účastnilo akce, kde při stavbě stadionů zemřelo tisíce otroků!

Reagovat
bourbon

už ho vyhodili ?

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

tak nejlepší by se tam bylo dostat a poté to bojkotovat

Reagovat
Bucky

Reagovat
Puskas

Hlavně ne na hřišti.

Reagovat
ratusek

Doufám v Portugalsko nebo Itálii

Reagovat
Ranoth

ajtak zase zauraduje povestne ceske stasticko takze bud Skotsko alebo Wales

Reagovat
Kostomlat

beru vše kromě Itálie a Portugalska.

Reagovat
oli9

Reagovat
Modi6

Reagovat
Acrocephalus

Může mi někdo vysvělit, proč by neúčast na MS (ale při absolvované baráži) mělá být hlavním kritériem pro odvolání trenéra? Už jsem četl komentáře, že "neučást na MS by měla pro repre trenéra znamenat automaticky vyhazov". To je naprostá kokotina. Kdo by nám tam pak zbyl? Souhlasím, že účast na MS by měla být naší prioritou, celého českého fotbalu. Ale reálně, pokud z každé skupiny přímo postupuje jen vítěz (kterým bývají tými nasazené z 1. koše, tzn. my nemáme nárok), tak pak musíme se účastnit aspoň baráže. Pravda, letos nám zachránila prdel Liga národů, ale tím to aspoň dokazuje, jak moc je tato nová soutěž důležitá a nejsou to jen "organizovanější přáteláky". Tím chci říct, že se nám podařilo na MS kvalifikovat jen jednou a to v největší možné síle. Během těch let nám ani účast Nedvěda, Poborského, Rosy, Kollera, Baroše nebyla nic platná, jenom rok 2006 nám vyšel. A to by tu někdo chtěl zavádět účast na MS jako šibeniční pravidlo pro repre trenéry? Vždyť to by se musel snad pakovat i ten Bruckner roku 2002.

Reagovat
mistr129

Reagovat
fabec1222

2002 byl Chovanec a pakoval se zaslouženě, protože nezvládl ukočírovat bandu arogantních kreténů, a remizovat s Maltou

Reagovat
Radek Voltr

na Maltě remízujeme pravidelně, tamější pískoviště našemu technickému fotbalu nesvědčí

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Lemond Laws
Reagovat
Puskas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Greny

2002 bylo za Chovance a ten mel asi letet hned po EURU ta kvalifikace se nam vubec nepovedla, remiza na Malte (Repka cervena) s Danskem ve dvojzapase jen jeden bod, trojka na Islandu (Koller cervena)

a pak prisel ten pruser v barazi s Belgii ... Repka dalsi redka prohra dvakrat 1:0 do toho v odvete dalsi dve cerveny za rozhodnuteho stavu

celkove tam nebyla dobra atmosfera Chovanec si radeji hral napriklad misto Galaska své oblibence

Reagovat
Radek Voltr

na obranu Pepiho je třeba dodat, že rozhodčí po nás šli jak po děvkách, kvůli tomu pláči na Collinu.. UEFA si nás v týhle kvaldě slušně vychutnávala.. + do toho netáhlo Šmicer a jeho pět spálenejch gólovek s Dánskem.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Myslím si, že tehdy by jsme na MS měli lepší tým než v roce 2004, protože Berger, Řepka, rozjetí Liberečáci, Sparta tehdy super rok v LM...

Reagovat
lampas

Znamenalo by to rezignaci na jakékoliv ambice českého fotbalu. Nepostup na velký turnaj je vždy fatální neúspěch, který opravdu nelze omluvit. Navíc co si pamatuji, vždy takový krach v kvalifikaci šel ruku v ruce s naprosto katastrofálním představením a vyhazov byl v tom případě zcela na místě. U Šilhavého to pravda vidím trochu jinak. Ve skupině měl smůlu (bohužel ve Walesu šli proti nám rozhodčí v rámci "západní" spravedlnosti, na podzim zbylo ze základní sestavy jen torzo). Pokud by se neuvolil Trpišovský trénovat národní tým, tak bych Šilhavýho osobně nechal i na další kvalifikaci, protože nikoho lepšího zdaleka nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Jenomže ambice by měly přicházet postupně, realisticky. Ano, můžeme mít ambici být v TOP 10 fotbalových zemích světa, ale pokud by to myslel někdo vážně, tak to bude práce na XX let. To je jako příklad. MS je dost vysoká meta pro český fotbal, protože nejdřív by se tam museli kvalifikovat tak, že budou porážet i silné týmy a to i s nějakou pravidelností. Tam vůbec nejsme. Remíza s Belgií byla skvělá práce českého týmu, ale bohužel, nedaří se zopakovat. Výhra nad Nizozemskem byla další skvělým počinem, ale dokázali bychom to zopakovat třeba 2x-3x po sobě? Tímpádem, MS by (zatím) neměl být brán jako standard, jako třeba u Němců nebo Anglie (lol, Itálie ), ale jako vysoký nadstandard. V tuto chvíli. Až se naše hra posune o pár levelů výše, můžeme se bavit o "splněné povinnosti".

Je ale fakt, že zpackaná kvalifikace může jít ruku v ruce se špatnými výkony obecně. Taková kvalda na MS za Jarolíma byla ostudně prokaučovaná, jenže ten tým nefungoval obecně. Takže to byla poslední kapka. Nepamatuju, jestli třeba za Bílka jsme taky hráli kvalifikaci na MS, ale pokud by byl vyhozen za výkony hned po MS, tak bych se tomu nedivil, hra českého týmu za jeho vedení byla otřesná, nekoukatelná, to se třeba s pojetím Šilhavého hry nedá vůbec srovnávat. Šilhavý se snaží o útočný fotbal, ale zatím mu to (bohužel) stojí víceméně na Schickovi, který prostě jako jediný střílí góly díky své genialitě. Jinak útočníkům schází většinou servis od záložníků, kteří musí být ve skvělé formě, aby to nějak fungovalo. Jedinými platnými záložníky teď jen vlastně jen Barák a teď i Sadílek, ostatní jsou výplň (Suka tam pochopitelně nepočítám).

Takže Šilhavého bych v tuto chvíli neodvolával, tedy za předpokladu, že baráž nedopadne otřesně a že projev hry nebude odfláknutý, to by bylo na ručník.

Reagovat
Beči

Reagovat
kattos

Reagovat
fenixLFC

Nepostup na velký turnaj je vždy fatální neúspěch, který opravdu nelze omluvit

nic v zlom ale to moze platit pre anglicnaov, francuzov nemcov a tieto obrovske futbalove krajiny nie pre tim ktory ani vo svojej skupine nebyva favoritom na postup

Reagovat
kattos

Reagovat
kilobyte

Kolik českých trenérů přežilo nepostup na MS?

Jestli u něj není vidět nějaký posun, tak nemá cenu ho držet další 4 roky.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Modi6

Samozřejmě vyhazovat Šilhavého po případném neúspěchu v baráži by byla

TOTÁLNÍ HLOUPOST. Takhle nekoncepčně se mohou chovat jen naprostí amatéři!!

Kohopak by vzali na jeho místo? Šilhavý není vůbec neúspěšný trenér. Jen holt nemá k dispozici ty hráče z let 1995 - 2008.

Reagovat
Beči

Souhlas.

Reagovat
Bucky

To je těžký. Na jednu stranu s Tebou souhlasím, že tenhle požadavek vypadá trochu zvláštně s ohledem na naše účasti. Na druhou stranu je repre asi nejsilnější za poměrně dlouhou dobu, dostala velice hratelnou skupinu, ve které si měla zajistit aspoň nasazení v baráži. Nestalo se, tak má šanci to odčinit alespoň v samotné baráži se silnějšími soupeři, kde už ale může narazit na fakt velké překážky. Obecně tedy souhlasím, ale pokud nepostoupíme, tak to bude s ohledem na okolnosti prostě zklamání. Z celé kvalifikace vidím snad jen jediný pozitivní bod a to je domácí zápas s Belgií, který se hrál už v březnu. Povinné výhry často utrápené, v obou zápasech s Walesem jsme zklamali. Neříkám, že je nutné měnit trenéra, ale zároveň bych mu nedával free pass, že prostě Česko na MS nepostupuje, tak je to vlastně v pohodě.

Reagovat
kattos

Reagovat
Acrocephalus

Podle mě minulé MS jsme měli skupinu daleko hratelnější a tudíž nepostup aspoň do baráže byl skutečným (ne)uměním. Skupina Německo, Česko, Sev. Irsko, Norsko, Ázerbajdžán, San Marino. 0:0 s Ázerbajdžánem? 0:2 se Severním Irskem? 1:1 s Norskem?

MS 2022 jsme měli také relativně hratelnou skupinu, ale takový Wales hodnotím výše než Severní Irsko. Takže tam to bylo 50:50. Navíc, Wales = ostrovní soupeř = velkej problém pro českou reprezentaci a to dlouhodobě. Proč? No protože pevná obrana a přes tu my se neumíme prokombinovat, protože schází přesnost, rychlost, hra z první, už to tady bylo tolikrát řečený. Proto má ostrovní fotbal vždy navrch, protože se v nahotě ukazují dlouhodobé slabiny českého týmu. Jo, jde to zčásti na vrub trenéra, ale to nejprve musí dostat do kádru dobrý materiál, který je schopen tyto disciplíny praktikovat. Kdo to z našich umí? Zatím jen Schick a to je útočník, ne záložník.

Na to, jak marně vypadal český tým pod Jarolímem, jej Šilhavý zkonsolidoval během krátké doby hodně dobře. Byla z toho výhra ve skupině Lize národů, celkem dobrá kvalifikace na ME a následně ČF na ME (a to jsme nehráli vyloženě druhý housle, Dánové byli jen v neskutečném laufu). Takže zatím, zatím bych jej v repre ponechal. Nejhorší by bylo jej měnit teď před baráží. Po baráži děj se vůle Boží, ale pokud tým bude hrát s nasazením, tak není důvod hned Šilhavého odvolávat.

Reagovat
Bucky

Před baráží by to byl naprostý nesmysl, ale to snad nehrozí. Baráž je taky součástí kvalifikace na MS a dokázat tým připravit na tyhle těžké zápasy "o všechno" je v repre extrémně důležité. A tohle vypadá na něco, co Šilhavému jde - namotivovat a připravit tým na velké soupeře. Ne vždy to vyjde, ale to už je otázka kvality. Nasazení v těchhle zápasech bývá vysoké.

Reagovat
Lemond Laws

Prosím, dneska nějaký skandál večer v Glasgow a zítra vylosovat Skotsko

Reagovat
Greny

Reagovat
bourbon

ro by bylo epické

Reagovat
bourbon

to

Reagovat
Greny

navic dneska se resi moc politiky Zeman, opatreni, ten ministr od Stanu.. je treba tomu vecer nasadit korunku

Reagovat
Lemond Laws

Dneska poslední akce to vypadá, někdo do centra?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ACSeRw!n

snad to bude Kuvajt

Reagovat
smazaný uživatel

To bych při zápase venku viděl s Šilhavým na lavičce na 0:0 nebo 1:0 pro Kuvajt.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tam citim svedsko a doma wales a konec

Reagovat
Bruny

Čmuchám čmuchám Itálii, ale snad se pletu.

Reagovat
Hafna

Rusko nebo Wales

Hlavně ne Švédsko, to by byl nejhorší možný scénář…

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: Portugalsko

Přání: Gibraltar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Co si budem.. Hlavně ne Portugalce nebo Italy.. a potom už je to vcelku jedno

Reagovat
standa91

Karma zafunguje snad.. Skotsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a vymrdat je tak že zruší celej nároďák...

Reagovat
Puskas

Všichni si na nás budou věřit, což pro nás může být u těch slabších soupeřů malá výhoda.

Reagovat
Lemond Laws

Já myslím, že po tom EURU, ať to bylo jak to bylo, tak nějaký respekt po Evropě máme..

Reagovat
standa91

Bohužel vždy jen na chvíli než zas začneme hrát jako by nic.....

Reagovat
Acrocephalus

Spis nez tym maji respekt z par hracu, ktery se snazi si pohlidat, napr. Schicka.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Modi6

Shodneme se, hlavně ne ITÁLIE a PORTUGALSKO. Ti ostatní jsou sice také těžší váhy

ale přeci jen HRATELNÍ. Tak snad budeme mít trochu štěstí při losu. Aspoň pro ten první zápas.

Reagovat
inferno08

Normálně bychom se asi neshodli, ale ten caps lock tomu dodal váhu, tudíž jsem zajedno.

Reagovat
kilobyte

Neřvi tady.

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Platnost certifikátu k očkování na dobu pouze 9 měsíců je solidní sračka ...

Reagovat
Greny

mam v pici po dnesku na treti davku nejdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ve slavné tečce mi píšou platnost do roku 2025 po druhé dávce. Do té doby na nějakou další dávku kašlu.

Reagovat
ACSeRw!n

tak tos byl hodne naivni.. to mas u vetsiny ockovani, ze ti po cca pul roce brutalne klesa ucinnost

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím o ničem, kvůli čemu bych se chodil co necelý rok očkovat pravidelně.

Pokud tohle věděli, neměli původně slibovat 4 roky. Kdybych věděl, že to bude na 9 měsíců, určitě bych na to nešel.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

Vsichni se jedte ockovat na Chodov .. aspon se poradne zvetsi mobilita

Reagovat
ACSeRw!n

z Chodova mu asi jedou procenta

Reagovat
soukup

To se bude beztak ještě zkracovat.

Pokud udělají tvrdý lockdown pro všechny, jakože za týden dva udělají, tak si pro třetí tečku přijde tak třetina lidí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele