Černý půlrok Slavie (1/2)

27.12.2009, 20:03
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přínášíme vám exkluzivní dvoudílný článek o obhájci titulu z Edenu. Za spolupráce trojice redaktorů vznikl zajímavý rozbor současného kádru, doplněný o osobitá přirovnání a možná trochu jiný pohled na kauzu "Suchý".

Obrana

Začněme letmým pohledem do statistik. V loňském roce (tedy po podzimu, ve kterém byla Slavia jasně nejlepším týmem ligy) bylo v kolonce inkasované branky číslo jedenáct. Dnes, přesně o rok později, je počet obdržených gólů o tři jednotky ošklivější. Vyvstává otázka "Proč?". Nabízíme poměrně jednoduchou odpověď, totiž že většina obdržených branek sešívaných pramenila z čiré a koncentrované nedůslednosti. Jako by obrana byla na poslední chvíli horkou jehlou sešitá.

Zopakujme si tedy lekci z večerního kroužku přestupového vyšívání. Jako první se překvapivě poroučel dosavadní kapitán - Erich Brabec, zahraničím i reprezentací ostřílený borec. Bojovník, jenž sice v posledních týdnech sezony nebyl tím spolehlivým balvanem slávistické defenzivy, ale který svou autoritou očaroval i ztečující útočníky. Po sezoně se ale překvapivě (nutno připustit, že pravděpodobně i pro vedení klubu, viz. kampaň "Poslechni svého kapitána") dohodl na ukončení smlouvy. Nesmíme opomenout ani adieu Ronalda Šikliće, dle našeho názoru velice šikovného levého beka, který pražskému týmu v podzimní části scházel. Nepříliš podstatný je také odchod Františka Dřížďala, jenž po zranění namísto Forresta Gumpa připomínal spíše usouženého žraloka v akváriu. Novinkou je pak odchod ikony klubu Marka Suchého. Mladý reprezentant se v lednu pakuje do Ruska, konkrétně do Spartaku Moskva.

Raději tak k příchodům. Velice kladně se dá hodnotit přestup Ondřeje Čelůstky, který - sic v úvodu sezony nepříliš průbojný - v posledních týdnech vytvořil skvělou stoperskou dvojici s Markem Suchým. Na jeho místě měl ale podle předpokladů trenéra Jarolíma usednout či spíše postát Benjamin Vomáčka, přímá náhrada za Ericha Brabce se ale příliš neosvědčila. Hned dvě posily pak přišly na pravý kraj zálohy - z Regginy se vrátil Matej Krajčík, z Teplic přišel v zimě Josef Kaufman.

Stratég z Edenu, Karel Jarolím, pravděpodobně hned od začátku počítal se sestavou Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Kaufman. Posledně jmenovaný ale musel hned v úvodu sezony na operaci, a tak se jako náhrada přímo vybízel starý známý Matej Krajčík. A nutno podotknout, že ani tentokrát nezklamal. Na českých promrzlých trávnících se, i po italské misi, jedná o jednoho z nejlepších pravých beků, přestože na těch evropských už ale mírně zaostával. Především jeho rychlé sprinty k soupeřovu pokutovému území naháněly v našem skromném státečku strach, ve větším měřítku ale dokázali protihráči jeho chyb - to jest fakt, že Krajčík prostě není ochotný se vracet - vhodně využít. To bylo vidět také v domácím zápase s francouzským Lille. Již brzy by ale jeho ofenzivní výpady mohly ustat - Josef Kaufman odečítá své poslední dny na marodce pražského celku a jistě se již těší na "běžkující" zimní přípravu - a pak hlavně na jarní sezonu. Přeci jen se jedná o komplexnějšího obránce, jenž dokáže vypomoci obraně stejně jako útoku. A to se v moderním fotbale cení o něco víc, než pouhé broušení lajny.

Pětadvacetiletý obránce by se ale nakonec mohl objevit i na jiném postu v obraně. Ač se jedná o typického pravého beka, kouč Jarolím by se mohl zamyslet i nad jeho využitím ve stoperské dvojici. Problém by pak bylo najít vhodného parťáka - vyzkoušený Ondřej Čelůstka je stejně jako Kaufman spíše ofenzivně laděný. A to by ve stoperské dvojici dobrotu opravdu nedělalo. K mladému stoperovi (či levému beku) by se tak mohl vrátit Benjamin Vomáčka. Stoper, který si zahrál především v úvodu sezony, poté to však s jeho výkony šlo z kopce. Jeho chyby totiž nemohl přehlédnout ani trenér Jarolím, tak často mhouřící oko nad svými oblíbenci. Jeho další působení v klubu bychom tak příliš červeno-bíle neviděli.

Nabízí se také mladý Jan Hošek. Zde bude opět záležet na mocném lodivodovi - pokud chce stále pomýšlet na ty nejvyšší mety, pravděpodobně by to nejlepší volba nebyla. Přeci jen nechávat "vyhrát" dvacetiletého Hoška vedle stejně starého Čelůstky by asi nebyl nejjistější počin. Z české ligy by se pak nabízeli takoví borci, jako třeba teplický Martin Klein či Pavel Drsek z Jablonce. Pokud ale chce trenér Jarolím opět zavzpomínat na staré dobré časy, kdy dostávali šanci mladíci na úkor úspěchů, nevidíme v tom problém a jedině bychom dva mladší uvítali.

Problémy jsou také na levém beku. Prakticky celou sezonu zde odehrál David Hubáček - ale řekněme si to upřímně, jeho centry se snad ani do této škatulky fotbalového umění zařadit nedají. Jeho útočné snažení zůstává pouze snažením bezzubým a poslední dobou to ani dozadu není nikterak oslnivé. Možná bychom tak ocenili vyzkoušení nových hráčů - na svou šanci čeká Vitali Trubila, jenž se v posledních týdnech bil jako vlčák o místo, nebo Peter Grajciar. Oba hráči jsou ale spíše záložníci. Nutno také podotknout, že se z hostování vrací Ronald Šiklić. Od věci by tak možná nebylo vyztužit defenzivní řady jedním univerzálním hráčem. Z Gambrinus ligy by nejlepší volnou byl asi Jan Rajnoch z Mladé Boleslavi. Sedm využitelných obránců totiž zase tak vysoký počet není.
Slávistická defenziva by pak mohla vypadat zhruba následovně: Krajčík/Kaufman, Čelůstka, Hošek/?, Trubila/Grajciar.

Brankář

Za obdržené branky pak pochopitelně nemůže jen defenziva, ale také brankář. A to by vystačilo snad na celou knihu, s názvem "Sešívané humoristické móresy". Vždyť v prvním týmu jsou tři brankáři - a všichni se dočkali alespoň pěti prvoligových startů. Možná nejhůře dle mého měřítka dopadl Martin Vaniak - čaroděj, jenž však letos po hříchu zapomněl všechna kouzelná zaříkadla. Jak jinak si vysvětlit jeho časté minely a neuvěřitelně nepřesné výkopy.

Šanci dostal zaslouženě také Jan Hanuš. Na svůj věk si vedl obstojně - ovšem doplatil na rozhořčení fanoušků, kteří zaslepeně chtěli stále pouze svého "čaroděje darmoděje". Když Vaniak něco chytil, Hanuše to obvykle pouze trefilo. Když Vaniak nechytil jednodušší střelu, Hanuš by to přeci nezvládl také. A tak dále... Fanoušci prostě mladému talentu nepřáli. Nakonec si ale i Karel Jarolím uvědomil, že Vaniakovi to letos prostě nechytá a dal příležitost neozkoušenému Denissu Romanovssovi z Lotyšska. A to bylo něco! Slavia po dlouhé době našla gólmana, jenž je schopný svými zákroky strhnout publikum i celý tým. A nezáleží na tom, že nedělá poklony fanouškům, jako to dělal Vaniak. Přestože kvůli zranění odchytal jen šest zápasů, sedm inkasovaných branek je oproti dvěma dalším brankářům doslova zázračných. Potenciálním problémem je snad pouze jeho vetchá kostra - ale uvidíme, třeba ještě v brance Pražanů oslní Jakub Diviš.

Mladý brankář se parádně rozchytal ve slovenském Prešově a pokud na něj naši východní sousedé neuplatní opci, mělo by být o jedničku vystaráno. Vaniak nechť se stane trenérem brankářů a v rezervním týmu trénuje Hanuše. A post jedničky si to může rozdat Diviš s Romanovssem. "Já, jakožto fanoušek všech našich odchovanců, budu znovu fandit Jakubu Divišovi," říká Anna - Marie Kroupová.

Že se nedostalo na všechno? Pak sledujte náš server Eurofotbal.cz i v následujících dnech a přečtěte si i druhý díl našeho speciálu!

Autor: Filip Horký, Anna-Marie Kroupová, Tomáš Daníček

Komentáře (347)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OMG musi se znova rozebirat ??

Eurofotbal

Reagovat
terry

Ten palec patří Tomáš Daníček, Anna-Marie Kroupová, Filip Horký

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

ano ano, vsechnu kritiku jen pro nas..

Reagovat
smazaný uživatel

spartani

Reagovat
smazaný uživatel

hihi

Reagovat
fantomas

I Tomáši Daníčkovi, který se na tomhle díle vlastně vůbec nepodílel?

Reagovat
Arbiter

jsi tam podčmárnutý? Jsi! Tak žádné cavyky, nenecháš v tom přece své kolegy

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co se rozcilujes kdyby sis to aspon precet, ale to ne.. kdyz chces mit jenom obycejny zpravy bez jakejkoliv rozboru, tak si predplat CTK..

Reagovat
Staenly10

Ale jde o to,že to špatný se bude rozebírat snad ještě půl roku po tom... Ikdyž tenhle článek neni zas tak an škodu...

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim, jeste zadnej clanek od autoru EF tu pokud vim nebyl..

Reagovat
smazaný uživatel

Andulko, ani se nerozčiluj. Tady v Čechách je v módě, plácat se po ramenou, kterak se nám půlrok vydařil. Nikoliv si připustit chyby. Navíc, oproti suchému rozboru ČTK nabízíme řešení. A protože každý správný Čech je zároveň trenérem, nelíbí se, že jim zasahujeme do jejich práce

Reagovat
smazaný uživatel

asi ano.. holt, nekdo se pokusi o nejake to oziveni, aby to zase nebylo suche podani informace od ctk, ale panum se to nelibi..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme v sekci "Názory a komentáře". Je jasné, že se to tady nebude líbit všem. Jsou lidé, kteří jsou ochotni si připustit, že né vše bylo v pořádku. A pak jsou zas tací, co tě považujou za Sparťanku. Být tebou bych se urazil

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, beru to trosku s rezervou.. jednou sem dokonce byla ve fanshopu sparty..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi urazila posvátné místo Cos tam dělala?

Reagovat
smazaný uživatel

kupovala pro brachu nejaky fanouskovsky veci..

Reagovat
smazaný uživatel

kdys ty mi prosimte neco kupovala ve fanshopu sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

ja chtela, ale bylo to tak drahy..

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte... v tom vasem to neni levnejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

ale aspon sou tam levny veci..

Reagovat
smazaný uživatel

jo? a jaky? saly mate drazsi, dresy mate drazsi, hrnicky mate drazsi...

ja jsem akorat schopnej toho pro svoji milovanou sestricku vic obetovat...

Reagovat
smazaný uživatel

prdy.. co si dostal k vanocum? hmm?

Reagovat
smazaný uživatel

to me docela potesilo...

a co ty k narozkam, co? pochybuju, ze nekdo nekdy dostal neco podobnyho...

Reagovat
smazaný uživatel

hovno, no..

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel narozky, ne vanoce

Reagovat
smazaný uživatel

pockej, premyslim.. joo, uz vim..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ach tie rodinné vzťahy...

Reagovat
smazaný uživatel

hele ja zaprisahlej spartan jsem uz taky kvuli segre musel parkrat do fanshopu slavie, nejvic me prekvapilo, ze tam byli docela fajn prodavaci (asi nevedeli, ze jsem spartan... )

Reagovat
Bakary3

Táta- sparťan taky šel do "našeho" fanshopu a byl udivenej, prej "Maj tam ale krásný věci ty slávisti... "

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne decka je vyborna..

Reagovat
Bakary3

A tu nemam, ale třeba nemam ani dres, protože to neni tak úplně na běžný nošení.. Mam třeba dvě trika, mikinu, ručník, rukavice, třeba i ponožky, samo šálu.. Ale jinak tam je snad všechno, třeba ta zástěra, nebo dámský spodní prádlo..

Reagovat
smazaný uživatel

to ja na bezny noseni moc nemam.. ale dres, salu, ted i decku, hrnecky.. planuju si koupit ksandy..

Reagovat
Bakary3

Kšandy, jo ? Tak to je na mě moc extravagantní Jinak já chci ještě zimní čepici, to bych potřeboval A mrzí mě, že jsem si koupil baťoh a nenapadlo mě si koupit slávistickej

Reagovat
smazaný uživatel

ale ta decka je vazne uzasna.. uz v ni i spim. a ksandy sou vyborny, ale asi to nosi vic chlapci, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn prodavači tam jsou, když jsem tam vlezl s muzajskou a muzajsíkem, tak jsme chvíli něco prohlíželi, nedávali pozor a muzajsík mezitím "nakupoval" - nacpal do koše asi 10 bund a mikin. Obsluha to vzala naprosto v pohodě a s úsměvem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozeberte půlrok Olomouce , proč zrovna Slávie ?

Reagovat
smazaný uživatel

najdi nekoho, kdo fandi olomouci a ma o ni prehled. ja bych toho schopna nebyla..

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo sa o to ako fanúšikovia-redaktori zaujímajú podrobnejšie? To sa vám tu niektorým neskladajú v hlave kolieska?

Reagovat
smazaný uživatel

ani sis to nepřečetl a už komentuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Vaniak nejhorší? Slušně vedle...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi vedle Článek

Reagovat
Staenly10

...

Reagovat
smazaný uživatel

dit uz to je minulost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý článek

Reagovat
smazaný uživatel

dekujeme

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle článek je

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky duvod proc?

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušek Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

To rýpnutí do sešívaných čiří z každé věty... Ale to je v naší zemi tradice .. když se nedaří favoritům tak si na něho všichni ukažme prstem... jinak obsahově článek je pravdivý ale šel podat trochu jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

no, podle toho, v jaky nalade to ctes.. je to mineno trochu s nadsazkou samozrejme. nesmis brat vsechny veci doslova, ale to asi neni treba rikat..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v pohodě dokonce mi vyšel tiket díky fabregase.. No jako fanoušek se na to dívam určitě jinak než nezaujatý fans, ale radši bych si tu přečetl co s tím slavie plánuje dělat než si oživoval nepovedený podzim a omýval pořád dokola minulost...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, neco tam je naznaceny, co by se dalo delat.

Reagovat
smazaný uživatel

No prave naznacený.. třeba Diviš.. odstavec o tom jak se bude prát o jednicku, ale přitom si ho presov klidne muže nechat... ono náznaků ve fotbale je v dnesní dobe dost a dost

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel nejsem ve vedeni slavie (zatim )

Reagovat
Arbiter

hlavně, že autoři jsou fandové seshitů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad nezůstane jen u jednoho S Článek si přečtu večer, tak snad to nebude jen nadávání na Jarolíma.

Reagovat
smazaný uživatel

Správně

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se mi to už nechce číst, ale zítra by mi ten článek mohl udělat z obyčejného rána hezké ráno

Reagovat
smazaný uživatel

clanek jsem prestal cist po trech odstavcich, je velice nekvalitni. Za priklad treba Kaufman

Reagovat
smazaný uživatel

muzu vedet co presne?

Reagovat
smazaný uživatel

treba to, ze Kaufman prisel jiz v zime a urcite to nevypada, ze by se mel zapojit do tehle zimni pripravy, spise naopak. Co se tyce treba Siklice, tak tam je nazor na vykonnost subjektivni, o tom diskutovat nebudu, ale jeho hlavni duvod odchodu byly vecne zraneni, ktere ho pronasleduji celou karieru a zranil se i ted na tom hostovani v Budejkach...

Reagovat
smazaný uživatel

dobre, dobre. s prvni veci mas pravdu. nicmene se zimni pripravou to vypada nadejne, nevim, kde mas informaci ze ne. siklic byl podle me nejlepsi levej bek, co hral ve slavii za posledni dva roky.

Reagovat
Losinho

To se bude rozebírat i Sparta, Jablonec, Teplice atd?

Reagovat
smazaný uživatel

proc by?

Reagovat
centos

Proč ne? :)

Reagovat
Losinho

Rozebírala by se Slavia pokud by vedla ligu? Ne. Proto se nerozebírá Jablonec, Teplice...Pokud chcete všem ukázat jak je Slavia špatná, Jarolím vlastně trenér který nic neumí....

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzes rict, ze by se nerozebirala? vis o tom prd. promin, ale uz me nebavi rikat znova: sezen si redaktory, ktery by ve svym volnym case napsali neco o techhlech tymech. a zakladni podminka: aby tem tymum rozumeli, ze..

Reagovat
Bakary3

Pěknej článej, jediná věc která mě trochu zarazila, byla ta, že Čelůstka je stoper nebo LEVEJ BEK a že i Čelůstka, i Kaufman jsou ofenzivní, to bych opravdu neřek..

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vim, tak tam na zacatku sezony nastupoval..

Reagovat
Bakary3

Úplně ze začátku hrál vpravo, vlevo byl Hloušek.. Pravda, pak tam odehrál tak čtyři zápasy, ale to, že to tam tak nějak odkopal, podle mě z něho ještě nedělá levýho beka, on se svou slabší technikou a pohybem má problémy hrát i pravýho, natož přes nohu..

Reagovat
smazaný uživatel

vychazela sem z toho, ze tam par zapasu odehral. pamatuju si, ze sem ho tam videla nekolikrat a bylo to docela slaby, to je pravda. prave proto, ze je i krajni je vic nachylnej si odskocit na utok dopredu..

Reagovat
Bakary3

No jo, on bránit umí, na stoperu je výbornej, jako beka bych ho radši neviděl, leda by se hrál beton..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, v poslednich zapasech mi prisel hodne jistej.. skoda, ze uz odchazi suchy..

Reagovat
Bakary3

Tak pokud začne Slavia hrát ten fotbal, co dřív, tak scházet nebude, no ale jsem na to zvědavej, ta hra byla dost slabá..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, spis by me fakt zajimalo koho tam dat. nejlepsi by asi bylo fakt nekoho koupit, hoska dat na hostovacku (bez opce!!)

Reagovat
Bakary3

S tim Čelůstkou by se mi tam líbil ten Kaufman, když se trochu rozehraje, když ne, tak Vomáčka..

Reagovat
smazaný uživatel

vomacku uz prosim ne, to sem vzdycky trpela.. ale kaufman by se tam mohl vyzkouset.. mel by bejt uz brzo v poradku

Reagovat
Arbiter

zajímavý rozbor, asi to dalo práci, co? Jinak dostat o tři bránky víc než loni touto dobou to není až tak hrozné, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě. Sladit termínově osobní setkání všech třech redaktorů. Nějak to sepsat a pak to také vydat. Je to přeci jen na dlouhé lokte. Proto se mnohým čtenářům nelíbí, že se k tomu během pauzy vracíme, ovšem sepsat to "do druhého dne" po skončení podzimní části bylo, poněkud nereálné :)

Reagovat
Arbiter

machři

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, tri branky sou dobry. ale jak je tam napsano, nejde tak o cisla, jako spis o to, ze to vetsinou pramenilo z nejaky hrubice..

Reagovat
smazaný uživatel

tady nekdo opravdu nema rad vaniaka, po precteni jsem nabyl dojmu, ze je to snad masovy vrah dotycny/a je na nej zbytecne tvrdy/a. romanovss teda taky nic extra nepredvedl a o nejakem strhavani publika se opravdu hovorit neda, ackoliv z ty trojky asi nejlepsi zakroky podaval...

Reagovat
smazaný uživatel

no, popravde nekolikrat predved zakrok, ktery publikum strhlo.. v poslednich tejdnech byl u fanousku dost oblibenej. zato vaniak, soudnej clovek uzna, ze na to uz nema..

Reagovat
smazaný uživatel

no, nema...svoje si furt odchyta a treba urcitej typ chovani ze strany neketerejch fanousku si fakt nezaslouzi. slavisti nejak moc rychle zapominaj kdo jim vychytal titul a hlavne tu LM

u tech brankaru je clanek az prilis subjektivni (i kdyz v sekci komentare a nazory by se to dalo snest).

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, vsak ja na to nezapominam, jen rikam, ze ted na to uz nema. a to s nicim z historie nema nic spolecnyho..

Reagovat
smazaný uživatel

svoje si porad odchyta, ale vek vazne nezastavis...

Reagovat
smazaný uživatel

v mensim klubu by mu to urcite jeste hezky chytalo, ale ...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim, jako spolehliva dvojka by byl idealni...

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych radsi perspektivniho a zkusenyho - hanus, romanovs

Reagovat
smazaný uživatel

dyt ja rikam, jako dvojka by byl vaniak idealni myslim, ze pred sezonou dokonce mediim sdelil, ze je pripraven prepustit misto mladsim (rozumej: mohl citit, ze uz na vrcholovej fotbal nema = jarolimova dalsi chyba)

Reagovat
smazaný uživatel

spis romanovse..

Reagovat
smazaný uživatel

tim chces rict, ze jako jednicku by sis na podzim predstavovala hanuse?

mmch, romanovss nebude chtit delat dvojku vecne. v minulych sezonach byl vaniak nedotknutelny a romanovss to asi dobre vedel, ted tomu ale uz tak neni a on uz nebude chtit cekat...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, jen rikam, ze jednicka by mel bejt bud divis (kez by se vratil), nebo romanovs, kterej se dost dobre rozchytal. hanus jako dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka musi byt spolehlivej zkusenej brankar pripravenej kdykoliv kvalitne zaskocit, ne vyjukanej mladicek s peti startama za A-tym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pet startu je jeste vcelku dost.. ale ja furt doufam v divise..

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby to nebyl dalsi dockal nebo gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby byl, to by bol druhý Ježiško...

Reagovat
smazaný uživatel

pro me v zasade taky, i kdyz spis takovej velmi prijemnej mikulas...

Reagovat
irik

Vždyť v Lille to odehráli fakt dobře .

Jinak maj co jim patří, hajzlové .

Reagovat
Bakary3

Nezklamal.. Zamysli se nad sebou

Reagovat
irik

Dělám to často a přesto ..., kdy jindy si do slávije kopnout, než když je na dně?

Reagovat
Bakary3

Kdybys to nedělal pořád.. Mimochodem, do mrtvol se nekope !

Reagovat
irik

Jak píše níže Andulka, mrtví ještě nejsou, čili je potřeba je dodělat .

Reagovat
smazaný uživatel

na dne jeste ne.. k tomu ji jeste par pozic schazi..

Reagovat
smazaný uživatel

no, pokud slavia nezačne posilovat, tak to s titulem moc nevidím...

Reagovat
shitcool

titul je už pasé ( s ním samozřejmě i boj o LM další rok) - chce to aspoň poháry....

Reagovat
smazaný uživatel

Opcia na Diviša by uplatnená byť mala Podľa jeho slov sa mu v Tatrane páči a aj so svojimi výkonmi je spokojný. Pevne verím, že v Slávii sa nachádza dosť trúb, aby s nim nerátali

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, hraje tam fakt dobre. bohuzel sme si zase nechali (teda jeste ne.. ) utect dalsiho talentovanyho hrace..

Reagovat
smazaný uživatel

Pevne v to verím

Reagovat
smazaný uživatel

fandis presovu ci co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som Prešovčan

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak.. tak to vam za hubicku zase pustime vybornyho hrace.. kdyby mu dal tak sanci aspon v par ligovejch kolech..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som osobne pri jeho príchode nechápal dosť vecí. V prvom rade Vaniaka a to, že tak talentovaný brankár (ktorým fakt je, suverénne najlepší na jeseň v lige) môže byť tak nedocenený v klube v ktorom vyrástol. To je absurdné. Navyše je to sympaťák a fanúšikovia si ho patrične vážia. Pokiaľ bude také výkony podávať i naďalej, môže v budúcnosti nasledovať (i keď nie je odchovanec) cestu Stana Šestáka: Žilina - pohárová Európa - zahraničné angažmá. Tomuto borcovi by som to vyložene prial, chytá skvelo

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, ja to tak nerada slysim. ale takhle je to u nas bohuzel casto, treba gebre selassie, kterej se ted vyhral v liberci.. dockala netreba pripominat. a jsou dalsi a dalsi..

Reagovat
smazaný uživatel

Robte s tým čosi, to je až k smiechu, skutočne... Ale kým to budete posielať k našim, tak som spokojný

Reagovat
smazaný uživatel

prisernost.. takovy mladiky a my je prodame a prijdou takovy lemplici..

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě tu chci vidět další takové rozbory, např: Sevrení vítr od Jablonce, nebo Vyměněný Baník, Tažení Ústí n. L, apod...to tu Slavia prostě musí nutně bejt? Neobejde se to bez ní?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, slavie musi byti vsude

Reagovat
Bakary3

Až najdeš redaktory, co fanděj a sledujou tyhle týmy, proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

a my jsme pouze smutnymi misionari

Reagovat
Liquid

anebo remízový král z Letný

Reagovat
Liquid

Prý že Brabec poslední týdny nebyl tím balvanem, celý jaro byl nejslabším článkem Slavie, odchod naprosto v pořádku, blbost byla s ním prodlužovat smlouvu v prosinci na tak dlouho a reprezenatcí ostřílený ???? To snad nemyslíte vážně, 2x v přáteláku za repre a je ostřílený, v tom případě je reprezentací ostřílený i Kúdela, Kušnír....

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, vykony byly v posledni dobe blby, rval bezduvodne na hrace - ale preci jen po jeho odchodu chybela v obrane autorita, ktera by ji nejak vedla. a to musis uznat..

Reagovat
Liquid

jistě přišel ještě horší Vomáčka, to ok, ale Slavia jako slávista byla pro mě slabá už celý jaro, chyběly góly a obrana vázla taky, vyměnili se někeří hráči a vázlo to stejně nebo i hůř, zlomový okamžik dle mě odchod Necida a Tavarese + slabá forma "hvězdných" navrátilců

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, chybel tam ten defenzivni boric, kterej tavares byl. predtim podle me vsechno nebylo jen na obrane. predtim si brabec mohl rvat na koho chtel a jeste zvladal branit. ale ragued preci jen neni na takovy urovni, navic potreboval nejakej ten cas na sehrani. no, tavares, to byl kluk, no..

Reagovat
smazaný uživatel

myslis si, ze odesel kvuli bezduvodnymu rvani na hrace?

prej se na nej provalilo, ze prodal zapas na kladne a jarolim se s nim proste neparal...

Reagovat
smazaný uživatel

prodal

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mohu potvrdit. To se doneslo i ke mě. V nejvyšších fotbalových kruzích se o tom dlouho jen špitalo, ale teď už je z toho "veřejné tajemství"..

Reagovat
smazaný uživatel

s tim verejnym tajemstvim jsi to dokonale vystihl. slavii se to ale povedlo velmi dobre ututlat...

Reagovat
rufus

Odchod Brabce nebyl kvůli špatným výkonům, nepohodl se s Jarolímem a ten ho proto vyhodil..

Reagovat
smazaný uživatel

článek skvělej, akorát Kaufman přišel už minulou zimu a pak se hned zranil, ale to je detail. Jinak nevíte někdo na kolik je opce za Diviše?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkné. trochu vyexponované, ale pěkné shrnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

hlavně ne Grajciar v obraně, stejně by se nevracel a ještě by chyběl vepředu, kde je momentálně podle mě nejlepším sešívaným záložníkem

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, posledni zapasy hral dobre. podle me by za zkousku stal trubila. v moste hral v obrane a v zaloze se bil poradne. libil se mi v tech par kolech, kdy konecne dostal sanci..

Reagovat
soukup

Trubila se mi moc nelíbí, sice hodně makal a běhal v těch posledních zápasech, ale tohle u vás stačit nemůže, já u něj nějaký skvělý fotbalový schopnosti nevidím, takovej průměr GL

Reagovat
smazaný uživatel

zkusila bych ho v ty obrane. tam je preci jen vic defenzivnich povinnosti,zabeha si tam vic.. dle me by to pro nej bylo daleko lepsi. uz aby byl fit jarda cerny..

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem Jardu tolikrát minulou sezonu proklínal.. ale letos si mě získal komentářem po prvním utkání a přál jsem mu ..

Reagovat
smazaný uživatel

dle me jeden z nasich nejlepsich zalozniku. vzdycky se snazil, centry mel presny.. ach, kde jsou ty casy..

Reagovat
soukup

kde jsou ty časy, když tvořil hru u nás...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, mně vadilo, že kolikrát celou akci 'zadrbal' .. ale zřejmě lepší akci zadrbat, než současný stav.. každopádně záloha J.Černý, Belaid, Ragued, Grajciar by se mi líbila na jaro

Reagovat
Bakary3

Ne ne, Trapp- M. Černý, Belaid, J. Černý a Grajciar beka, to by se mi líbilo, to by byla síla

Reagovat
Bakary3

Jé, a zapomněl jsem na Rudlu.. No tak na druhýho beka

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi zůstává? M.Černýho jsme spolu už řešili.. Ale s Trappem máš pravdu, úplně jsem na něj zapomněl,

Reagovat
smazaný uživatel

s rudim se zatim nevi. ja doufam, ze zustane. ale milan cerny, no..

Reagovat
Bakary3

To nevim, jestli zůstává, ale modlim se každej večer.. No Milana jsme řešili a já ho prostě mam furt za borce Pro sebyka- budou bránit Grajciar a Skácel hůř, než Krajčík s Hubáčkem ?

Reagovat
smazaný uživatel

skacel asi tak srovnatelne s krajcikem (pokud vubec zustane), grajciar je taky hodne ofenzivni a i kdyz na hubacka tu nadavate, tak si myslim, ze je to dric, kterej si svoje dozadu odmaka. proti slabsim souperum by tyhle superofenzivni kridla fungovat mohla, ale treba prosti sparte, baniku,... by to byl dobrej propustak.

a ja nemyslel tolik ty kridla, ale tu zalohu... tri hodne ofenzivni neradi se vracejici zaloznici jisteni jedinym DM, krajni beci taky ofenzivni, taky jisteni jedinym DM... byste v ty defenzive dopadli jak atletico, ty to taky hravali podobne

Reagovat
Bakary3

No ale Slavia to takhle hraje dlouhodobě, nějaký zápasy dokonce hráli uprostřed Belaid s Volešákem.. A s tim Hubáčkem si nedám pokoj, to je hrozný, co předvádí, jakmile je na něj trochu šikovnej hráč, je to konec. A hlavně- on nebrání, on jen hraje, že brání, vždycky se jako pokrčí v kolenou, ale hráče nechává hrát, parádně to ukázal v Lille při golu Obraniaka, nebo třeba doma s Janovem, kdy to samý udělal Sculli (myslim), ale gol těsně nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, prave sem chtela pripomenout lille.. to byla z jeho strany prisernost..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bych se fakt postavit neodvazil...

na hubacka proste mame jiny nazor, ale ja taky nerikam, ze je to buhvijaky hrac...

Reagovat
Bakary3

No bohužel Hubáček je odraz toho, co se ve Slavii děje- kopyto, který by mělo tak na průměr, spíš podprůměr GL, ale nepostavil se Jarolímovi, nebo dokonce něco víc (mezi námi chlapy, my o něm řikáme, že ho Hubi kouří.. )

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to sem taky slysela..

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim, ze podobny poctivy dric by mel byt v kazdym kadru, ale ono v ty nasi GL marne nekoho podobnyho hledat...

Reagovat
smazaný uživatel

no, dric..

Reagovat
smazaný uživatel

tak jak bys ho nazvala? technik?

Reagovat
Bakary3

No to je pravda, když nic neumí, tak mu musíš něco vymyslet

Reagovat
smazaný uživatel

tak poctivej dric a nekopa se nevylucujou

Reagovat
Bakary3

Poctivej dříč.. Poctivě dřít tam budu i já s Andulkou.. Navíc si nemyslim, že třeba Šiklič nebo Jablonský by si to dovolili odfláknout. A když má rád ty poctivý typy, ať mi vysvětlí ty lenochody, jako Vasiljevič, Naumov..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, vasiljevice mam sice rada, ale jak se tam kazdej zapas plouzi, to je katastrofa.. a hubacek, no, ten dre tak na nacviku braneni, aby to tak apson vypadalo. jablonsky mel dostat sanci, gebre selassie urcite.. chjo..

Reagovat
Bakary3

Je toho víc, v širšim kádru moh' bejt klidně i Kovařík, nevim, proč odešel Ivana a nasazoval místo něj Tafata.. Jarolím taky chybí, hodně. Vácha, no snad neuplatněj opci.. Kalivoda byl poctivej náhradník, odchovanec, srdcař, teď je tam místo něj třeba ten Vasiljevič atd., atd, ..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, to je pravda. kalivodu sem mela rada.. poctivej nahradnik, presne tak. vacha by snad odejit nemel. jarolim, no nevim, mne zatim moc nechybi.. ale sem rada, ze KJ zase zacina davat sanci mladejm, proti brnu i proti lille..

Reagovat
Bakary3

Hmm, jenom, jestli to neni takovej záchvěv, že se nedaří.. Až to půjde, a že to půjde , tak se bojim, že s tim bude ZASE konec..

Reagovat
smazaný uživatel

myslis, ze to pujde?

Reagovat
smazaný uživatel

Musí.

Reagovat
soukup

kalivoda odešel za základní sestavou, bohužel podle toho u nás i hrál, takže už je zase pryč

Reagovat
Staenly10

Hlavně Gebre...

Reagovat
Staenly10

Nebo Dočkal...

Reagovat
smazaný uživatel

to byl zase kauf.. nebo spis verkauf..

Reagovat
Staenly10

Místo Gebreho tu máme KAUFmana,kterej zatim ještě ani nenastoupil... Upřímně,jsem na něj hodně zvědavej...

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky, vkladam do neho dost nadeji.. ale preci jen gebre je perspektivnejsi a kdyby dostal sanci..

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne smerem dozadu, co?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, urcite jarda cerny, ragued se mi taky zda uz lepsi, pokud se jeste vylepsi ve hre dozadu, tak belaid by se zase mohl vysunout vic poredu. a jako toho dalsiho zaloznika? i kdyz ted premyslim, ze nalevo hraje i rudi skacel. i kdyz kdo vi, jak to s nim bude po prestavce. kazdopadne jako dalsi zaloznik tzn. pravy) premyslim o volesakovi, grajciarovi a oblibenci vasiljevicovi. ale volesak krome standardek nic moc, vasiljevic se sice poslednich par zapasu snazil, ale furt se spis tak plouzil. asi to vyhraje ten grajciar. to se shodnem..

Reagovat
smazaný uživatel

Tento článek se mě zdá poněkud zbytečný

Reagovat
Bakary3

Podívej se na počet komentářů a zjistíš, že opravdu neni, co si budem povídat, slávistů je moc a moc

Reagovat
smazaný uživatel

vsichni maji pravo si postezovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozeberte půlrok Olomouce , proč zrovna Slávie ?

Reagovat
soukup

olomouc nebude zajímat tolik lidí jako sešívky a sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo říká, že nebudou následovat další rozbory? :) Uvidíme, zatím jsou ohlasy takové, že mě osobně přechází chuť, cokoliv rozebírat...

Reagovat
smazaný uživatel

no, me popravde taky. asisse budu zase soustredit na krasnou Ligue 1 a bude po rozborech, kdyz se nakonec zdaji zbytecny..

Reagovat
smazaný uživatel

na tyhle chytroliny se vys*rte. budto nejsou schopny snest, ze nekdo ma na vec jinej nazor nez oni a misto diskuze napisou, ze clanek je blbej, nebo se clanek netyka jejich oblibenyho tymu, maji pocit, ze urcitej tym dokonce muze preferovat, proto napisou, ze je zbytecnej. zbytecny jsou ale spis jejich "duchaplne" komentare...

jen piste nejaky podobny clanky s nazorem dal, tahle problematika je zatim na eurofotbale docela v plenkach a je potreba ji rozvijet. ja vam za clanek davam urcite

Reagovat
smazaný uživatel

a proc ne?

ber tohle jako spis takovou zajmovou cinnost tri redaktoru eurofotbalu, shodou okolnosti fandu slavie (nerad bych se mylil), kteri se proste rozhodli napsat specialni clanek o nevydarenem podzimu sveho milovaneho klubu (a ze je jiste o cem psat). olomoucaci tu holt asi takovou komunitu nemaji a treba kdyby chtel nejaky redaktor-fanda olomouce napsat souhrn olomouce za podzim, pochybuju, ze by mu v tom sefredaktor nejak zarputil branil...

Reagovat
smazaný uživatel

teda nerad bych se mylil vubec se svym vykladem smyslu toho clanku

Reagovat
smazaný uživatel

nutno dodat, ze jde o jejich volny cas bez jakekoliv odmeny!!

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tým chceš (PJovi) naznačiť?

Reagovat
smazaný uživatel

psst

Reagovat
Arbiter

jak jako bez odměny? Pochvala ti nestačí?

Reagovat
smazaný uživatel

no, ze by jich tu bylo zase tak prilis..

Reagovat
Arbiter

minimálně jedna tu je

Reagovat
soukup

Filip Horký tě za toho slavistu zničí

Reagovat
smazaný uživatel

Vyvedu tě z omylu. Fanda Slavie rozhodně nejsem Tady ale nejde o fanouškovství. Tenhle nápad na článek je z mé hlavy. Vznikl proto, že sehnat lidi, kteří se o Slavii zajímají a vědí o ní dostatek nezbytných informací, je podle mého názoru lehčí, než abych jel do Olomouce a tam v hospodě XY rozebíral Sigmu s fanoušky. Navíc si myslím, že souhra tří redaktorů není běžná a přináší tak v jednom článku více stylů tvorby, více subjektivních názorů...

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, tak to se moc omlouvam...

Reagovat
smazaný uživatel

OK ... uznávám , že ten clanek neni zase tak zbytecnej , sice sem ho ještě nečetl a ani se k tomu nechystám , ale podle nekterých ohlasu soudim ze je celkem dobrý ( samozrejme pro fandy Slavie , coz ja nejsem :-) )

Ja si prectu az o Olomouci a o Sparte ..... Jestli tady neco takovyho bude

Reagovat
Arbiter

"...sice sem ho ještě nečetl a ani se k tomu nechystám..."

Reagovat
smazaný uživatel

neni spravnej pristup psat k clanku, kterej te nezajima, ze je zbytecnej, hlavne kdyz vidis, ze tady spoustu lidi ocividne zajima, ale ty zase nemusi zajimat olomouc nebo sparta...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právě jako nefandu toho týmu mě to zajímá ještě víc. O svém klubu tohle všechno vím, tudíž to nepotřebuju číst, že.

Reagovat
Arbiter

v rámci konstruktivní debaty bys měl číst i o svém oblíbeném klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja mám na ,,svoje týmy,, svůj názor a třeba by mě zajimalo co si napr.: o Sigme myslí EF

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tvou informaci, o Spartě se nejspíše něco podobného urodí. Já se jen přiznám, že se obávám, že já osobně a ani nikdo z kolegů nebude mít dostatečnou kapacitu na to, aby si mohl dovolit udělat podobný rozbor o Olomouci...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no .... tak se třeba čas najde až Sigmička příští rok vyhraje ligu

Reagovat
centos

Já teď marně vzpomínám, jestli jsem nějakého fanouška Sigmy potkal aspoň v diskusích ke GL..

Reagovat
Tsigi

vandertom rozhodně + pak jajinek myslím

Reagovat
centos

No jasně, takže jsem měl jen okno :))

Reagovat
Arbiter

protože se o ni zajímají, asi proto...

Reagovat
Arbiter

v čem je zbytečný?

Reagovat
Bakary3

Hlášku z Gymplu na něj: Ty jsi zbytečnej !

Reagovat
smazaný uživatel

v tom filmu byly ňáký hlášky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dost slušnej článek Vaniak nechť se stane trenérem brankářů a v rezervním týmu trénuje Hanuše.

Reagovat
smazaný uživatel

prodejte ragueda a vlčka a kupte zpatky tavarese s litterim

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, litteri. tomu se hostovacka mela urcite prodlouzit, ted uz je nekde ve vicenze, ci co.. a to mel skvelu produktivitu! gol na tri zapasy..

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no nebyl špatny kdyby nebyl zraněny taková škoda ho je

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu Slávii !

Reagovat
Bakary3

To si potom změň nick

Reagovat
smazaný uživatel

a to si odbornik..

Reagovat
RickNash

když to nechápe ani odborník, jak to může pochopit chudák Jarolím?

Reagovat
Tsigi

pasáž s Vaniakem je

Reagovat
smazaný uživatel

ber to s nadsazkou, je to tak samozrejme psano..

Reagovat
smazaný uživatel

Vaniak muže jít chytat divizi !!

Reagovat
smazaný uživatel

to muze, i treba takovej cronaldo se muze znicehonic sebrat a jit hrat divizi. nic neni nemozny...

Reagovat
smazaný uživatel

treba se mu uz nelibi v A tymu, tak de do druhyho. je tam prej lepsi parta..

Reagovat
aurelio

Ja Slaviu nesledujem vôbec, takže veľmi neviem o čom píšem, ale v článku ma zarazili 2 veci - čo je také strašné na tom, že Slavia dostala tento rok o tri góly viac ako o takomto čase vlani ? Podľa mňa sa tri góly nijako nevymykajú z priemeru ! Ak by to bol rozdiel 10-12 gólov, tak nepoviem ani slovo, ale toto sa mi zdá trochu prehnané ... Druhá vec - Grajciara som od príchodu do Slavie hrať ešte nevidel, tak sa chcem spýtať, že či naozaj už niekedy hral na tom ľavom obrancovi ako uvádzate. Ja som ho v Nitre videl hrať len v útoku, prípadne pod hrotom a keď bolo zle, tak zaskakoval na pravom krídle, preto som sa veľmi čudoval, keď som sa dozvedel, že hráva pravého beka, ale žiaľ, už mi dochádza fantázia, keď si mám predstaviť Grajciara hrať v obrane a ešte navyše tou slabšou nohou ...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, v tom clanku to mas, ze by nejde o to cislo, ale spis o to, jak ty goly padly. a to je to, ze letos to bylo spis po hezkejch akcich soupere, letos po hrubicich v obrane..

Reagovat
Staenly10

Ano,nastupoval i v obraně

Reagovat
Staenly10

Autoři článku (spíš jen ten,kdo psal brankáře) asi hodně nemají rádi Vaniaka. Nepředváděl,nějaké oslnivé výkonny,ale on se do tý brány ani nějak necpal,viz jeho rozhovory pro ČT...

Hanuš taky nějak parádně nechytal,takže ty řeči o srovnávání sVaniakem mi přijdou úplně mimo mísu. V tom odtsavci snad ani nešlo o to,zhodnotit Hanušovi výkonny,ale spíš jak Vaniaka zesměšnit (a to si nemyslim,že by Vaniak měl bejt jednička,rozhodně nejsem nějakej "Vaniakofil", ale tohle bylo trochu moc...).

Romanovs z této trojky určitě chytal nejlépe,s tím se dá souhlasit,ale že vby zvedal lidi ze sedatel?

Já bych to viděl na jaře takhle:1) Diviš (podle informací z článku) 2)Romanovs 3) Vaniak a Hanuš poslat někam na hostování...

Reagovat
smazaný uživatel

vaniak na hostovani?

Reagovat
Staenly10

Špatně jsem to napsal. Vaniak jako trojka a Hanuše na hostování

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to bych ho nedaval na hostovacku jeste ma co dat i kdyz mu je 38 let co jsem byl v Edenu a to tam sem skoro furt tak vytasil i kouzlo

Reagovat
smazaný uživatel

vaniak - slo mi spis o ty vykopy. a to, pokud slavii sledujes, musis uznat, ze byla katastrofa. pri kazdym vykopu sem se strachovala, jestli to pujde na naseho hrace. obvykle bohuzel ne. romanovs - mam par osobnich zazitku, kdy si vzpominam, ze me jeho zakrok opravdu poradne nadchl. a nebyla jsem sama. jinak vaniak je urcite dobrej brankar, jako dvojka, ci v mensim klubu.

Reagovat
Staenly10

Jen reakce na to,jestli Slavii sleduju... To sis mě u souhrnů GL ještě nevšimla,nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

ja se nekoukala na nick, sorry..

Reagovat
Staenly10

Reagovat
Bakary3

Kdyby mu aspoň pořád nenahrávali, jako by to neviděli..

Reagovat
smazaný uživatel

to jo.. vzdycky zadovka na "jistotku"..

Reagovat
Bakary3

Ty čtyři vzadu jsou v klidu, deset tisíc v hledišti před infarktem..

Reagovat
smazaný uživatel

no, posledni dobou nebylo deset tisic..

Reagovat
Staenly10

Mě nejvíc trnulo u rohů,ale to i jak za Romanovse,tak Hanuše...

Reagovat
smazaný uživatel

zato u nasich rohu.. posledni gol co si vybavuju byl ten uplichtenej od celustky..

Reagovat
Staenly10

To taky... Alemusim tě optavit-Janda proti Valencii

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, ja si rikala, ze nejakej byl v evropsky lize..

Reagovat
smazaný uživatel

Andulko: Myslím, že pokud dobře sleduješ fotbal a naší ligu tak sis jistě všimla zápasu s Baníčkem , Bohemčičkou či Valenciíí. A pokud ses dobře dívala tak si v bráně mohla spatřit opět starého dobrého čaroděje. Romanovs odchytal pár zápasů a už z něj děláš bůhví co...hele takhle se pustit do Vaniaka to je hnus, to prostě nemuže udělat správnej slávista.....promin jestli si to o těch golmanech nepsala ty, ale je to hnus velebnosti

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, mozna sis toho nevsiml ty, ale pokud vaniaka kritituju, tak jen za jeho odkopy.. a pokud si slavista ty, tak to uznat musis.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo to psal, asi o slavii moc nevi, protoze grajciar, nehraje vubec na levo, ale je to PRAVI krajni zaloznik nebo PRAVI obrance.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je asi me mameni. no jo, se mi zase pletou strany, jsem to ale kopyto..

Reagovat
smazaný uživatel

...promiň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ten článek bych bral s rezervou článek obrana pravda na 90% a článek brankáři 75%, jak bych to videl ja s obranou Krajčík / Kaufman, Čelůstka / Hošek, (nová posila) / Vomáčka, Hubáček / Trubila, a jelikoz jsem jeste nevidel v a-tymu posilu James kterej hraje v becku tak by ho tam taky mohl couch dat na naknej zapas treba mu to pujde brazilcovi . Brankáři 1. Romanovs, 2. Vaniak / Diviš, 3. Hanuš

Reagovat
smazaný uživatel

hosek vlevo? vomacka a hubacek na stoperu, to by byla asi smrt a radeji bych chodila do dolicku.. jinak dens ani v becku nijak nevycniva, prisel jen v jeden cas, kdy byl problem s obrancema, ale tedka je docela zbytecnej..

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo proč se píše neustále o týmu ze středu tabulky...

Reagovat
Bakary3

Kdyby bylo na konci " ", pochopil bych to, ale takhle ? I když je Slavia uprostřed a Příbram je snad bod od ní.. vidíš tam nějakej rozdíl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný rozdíl je, že Slavia utratí za posily tolik jako zbytek ligy dohromady (vyjma Sparty), ale i to jí stačí pouze na střed tabulky.

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji y, ne tady je "z" pardon.Takže znova.Děkuji za článek,sice se mi pár věcí nelíbí,ale respektuji vaše názory.Už aby byl 2.díl.

Reagovat
Bakary3

Já bych možná vytknul právě to, že při tý "okoukanosti" článků o pražských "S" se ještě tenhle článek dělí na dva díly..

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie není nikdy dost!Těch druhých je moc.

Reagovat
smazaný uživatel

no každopadně letos slavia muže zapomenout na titul to by nesměl odejit suchy a předtim měl zustat tavares a jarolim udělal nejvtětši chybu s raguedem to je jeden z nejhoršich hraču v lize vice prostoru by měl dostavat belaid a hlavně musi koupit noveho stopera zkusil bych nějakeho ze zahraniči protože v česke lize jsou sami tragedi a když už to tragedi nejsou tak nechcou odejit a nebo jdou do zahraniči...ale hlavně HOCINE TRAGUED pryč!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi slávista?

Reagovat
smazaný uživatel

neeee nečtěto to je to hloupost ale s raguedem mam pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Právě mě zaráží, že jsi z Havířova, stejně jako já a rozepisuješ se tu jak stará slávista

Reagovat
smazaný uživatel

tak promin no jsem chtěl trošku poradit jinak chodíš na mfk?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, už mě to nebere, samozřejmě pokud nepřijede třeba Opava a rýsuje se nějaká ta zábava..

Reagovat
smazaný uživatel

noo tak to si počkáš hodně dlouho...atraktivní soupeř asi až přišti rok teda pokud uspějeme v poháru...ja si vzpomínám jak tu před nějolika lety byla právě opava na fotbal se koukat nedalo ale na fanoušky jo pokud jsi tam byl tak sám potvrdíš jak tam vběhl na hřiště ten náš imbecil a ukradl jim tu šálu...to bylo jediné na co se dalo dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Proč imbecil?...Jebat Opavu!

Reagovat
smazaný uživatel

a co se tyče brankařu tak mužu jednoho doporučit máme skvělého golmana v MFK Havířov jmenuje se Pacanovský nebo tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

A Surana tam nemáte?

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem te trošku nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Chytá furt ? Suran alias Suranovský?

Reagovat
smazaný uživatel

suran..to asi ne...chytá pacan-pacanovský už asi tři roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že to, co mě se dobře četlo, vyvolalo dost rozporuplnou diskuzi. Asi takhle - psát o Spartě a o Slavii se bude vždycky víc, protože k těm týmům má nějakej vztah každej, kdežto k ostatním už to tak markantní není. Já chápu, že se to může zdát nespravedlivé, ale zákon poptávky a nabídky funguje i zde. Rozbor je zajímavej, byť je to jen názor. Ke gólmanům - myslím si že jednička měl bejt Romanovs, ale renonc s jeho zákazem startů v pohárech asi udělal svoje a pak už jen Jarolím jen řešil problém, jak pomalu odstavit Vaniaka (u kterého je jasné, že už jen dohrává) a zapracovat novýho gólmana, navíc Hašek s Dovalilem na Jarolíma asi tlačili, aby stavěl Hanuše a rozchytal ho pro (tuším) U19 - docela složitá situace pro KJ. Obrana je téma na dlouhou diskuzi a sám jsem zvědav kdy a jak to začne fungovat. A k tématu celkově: je jasné, že je něco shnilého na stadioně rajském a jsem rád, že se o tom píše. Já osobně vidím předchozí hráčské výměny jako především řešení ekonomických problémů Slavie a následné balancování na hraně jménem "Chceme něco uhrát, ale hlavně vydělat" - jen letos to Jarolím neubalancoval, a nebál bych se říct, že uklouzl asi dvě minuty před koncem zápasu s Tiraspolem. Inu, jak málo někdy stačí...

Díky autorům za názor, jako slávista ho beru jako příjemný (po)vánoční dáreček.

Reagovat
Staenly10

Seš fakt kavalír

Reagovat
smazaný uživatel

Proč kavalír?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej že nechápeš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem poděkoval za článek - no a?

Reagovat
smazaný uživatel

No a nic.Co by mělo být?Předpokládal jsem ,že na něco naráží,ale třeba taky ne.Do hlavy mu nevidím.třeba to vysvětlí.

Reagovat
smazaný uživatel

A předpokládal jsem správně.

Reagovat
Staenly10

Reagovat
Staenly10

Promiň,nemyslel jsem to zle ... Jen od tý doby,co jsi byl v tý televizi (proti tomu Jablonci),tak na měvrháš dojem takovýho kavalíra,ani možná nevim proč,tak to neber nějak špatně ... Ai tohle poděkování bylo tak nějak s grácií

Reagovat
smazaný uživatel

Já se divil, protože jsem takhle děkoval docela často, já rád řeknu, když jsem spokojenej. Tak mi to nepřišlo nějak obzvlášť kavalírský... Teda vás ta televize dokáže zblbnout.

Reagovat
Staenly10

Vždyť já vim...

Reagovat
irik

Reagovat
Arbiter

po pravdě řečeno, já mám k Slávii totálně " " pohled

Reagovat
smazaný uživatel

Patříš mezi statisticky nepodstatné procento.

Reagovat
Arbiter

no tak za tohle ti teda pěkně děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Není zač. Jsi vyjímečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se výkon lávie líbyl konečně jsou tam kde patří už neměli take štěstí jak minule jen škoda teho že měli velké štěstí s Baníčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Brabec neprodával zápas(y), tak by byla obrana Slavie mnohem pevnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano je to tak, ale naštěstí nás to trápit nemusí...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, vypadá to tak.

Reagovat
Tsigi

obzvlášť v těch zápasech, který prodal

Reagovat
Miky.77.14

když si tak chytrej,víš to určitě že to prodával?jen na něj házeli pak už špínu,aby tomu fanoušcí věřili a odsoudili ho,ale on by to neudělal,byl to srdcař a bojovník ! Jarolímovi hold vadilo že hráči jdou za ním a ne za tim plešatym volem,on je prostě idiot,to co udělal i se Šmicrem,je to prasárna...

Reagovat
Bosko

Ve 4. odstavci je chyba

...z Regginy se vrátil Matej Krajčík, z Teplic přišel v zimě Josef Kaufman. ....

Kaufman je ve Slavii už celkem dost dlouho.Byl tam už minulou sezonu, ale nehraje protože má vážný zranění kolene.Víte houby, ale hlavně že děláte rozbor, vy odborníci

Reagovat
Arbiter

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
smazaný uživatel

A co na tom není pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nepletu, tak Kaufmann nepřišel z Teplic, ale někde ze Severu Evropy. Teď nevím za jakej hrál klub. Jestli se pletu, tak pardón.

Reagovat
salami

Naposledy byl ve Stavangeru,ale byl tam jen na hostování z Teplic, takže defacto přišel zTeplic.

Reagovat
Miky.77.14

Kaufman nahradit Krajčíka?NIKDY! Matěj se sice někdy zapomene,ale co dá do vápna centrů,to je porce,tak at spíš koupějí vytáhlého útočníka a využijou toho pořádně!Jinak defenziva s Trubilou a Grajciarem je asi blbost,Peter je prostě rozenej záložník,jeden z málo kterej obejde hráče a má techniku a vzau by se jenom trápil a Trubila nevim no,podle mě to na Slavii neni. Ale fakt to chce přivést hráče typu Rajnoch,Drsek,Ordoš atd. prostě posily co hned nastoupěj a budou oporou!

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě tohodle článku přestávám číst žvásty tady na EF. Článek o brankářích psal člověk kterej jakoby si vyléval na někoho zlost a ještě tomu nerozuměl. Napsat...Denissu Romanovssovi z Lotyšska. A to bylo něco! Slavia po dlouhé době našla gólmana, jenž je schopný svými zákroky strhnout publikum i celý tým. A nezáleží na tom, že nedělá poklony fanouškům, jako to dělal Vaniak....je totální výstřel vedle , prostě absolutní lež. Autor článku jakoby byl z Romanovse udělanej, ale opravdu nevím kolik těch "strhujících" zákroků za těch pět zápasů předvedl.

Reagovat
Miky.77.14

působil jistě,neni špatněj,to zas přehániš.. v poměru s Vaniakem a Hanušem byl nejlepší a i tak to bylo v článku myšleno....

Reagovat
smazaný uživatel

Romanovss bude výbornej gólman.

Reagovat
božský John

30X. pro Jablonec

Reagovat
Liquid

Udržte hlavně Drska, to je frajer!

Reagovat
smazaný uživatel

Zacatkem predevsim pochvala za snahu autorum ale dovolim si pokarani za ty brankare, to je vic nez zaujata zalezitost Romanovs urcite neni takovej andel jak je popisovan, ano predvedl par dobrych zakroku alá Vaniak ale taky docela dost lacinych golu.Zadna superjistota to podle me neni a jeho pozice by mela byt urcite cislo 2,protoze jestli chce ve druhym nejlepsim ceskym tymu ( ) delat jednicku tak musi chytat "neco navic", tak jak to delaval loni a predoni Vaniak,nebo treba tak jak to dela Blazek ve Sparte...

K ty obrane vycemene souhlas az na Krajcika. Ten jestli odehral 2 dobry zapasy tak to bylo moc...ono ale jak asi vsichni vedi problem slavie nebude v brankari a ani obrane (viz zminene srovnani jen + 3 goly navic oproti minulymu podzimu,ciz neznamena skoro nic),zasadni rozdil je v utocny hre,ale to si musime pockat na clanek cislo 2 Ale podle me slavie jen pokracuje v tom co hrala cely jaro, jen souperi se o mnoho vic zlepsili a proto takovy rozdil a propadnuti v tabulce. Myslim ze slavie ma jen dve moznosti - 1) zapomenout uplne na titul a mozna i na pohary a budovat tym z mladych pro pristi/prespristi sezonu 2) vymenit trenera, protoze pod jarolimem uz tezko nastane nejaky jiny impuls a zmena o 180 k lepsimu,navic by se uvolnila vecne napjata atmosfera v kabine

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul ani poháry Slavia myslet nepřestane, na druhou stranu se dá očekávat budování mužstva pro další sezónu... Prioritou bude postup do Evropských pohárů a boj o titul (neřikám, že to vyjde) a zároveň zapojení mladých hráčů (KJ naznačil, že k mnohým změnám sahat nebude; navíc i vedení tvrdilo, že se nebude posilovat na postu stopera - kvarteto Hošek, Čelůstka, Hubáček a Vomáčka je prý dostačující)... Osobně bych sestavu pro jaro viděl takto:

Romanovs/Diviš - Krajčík, Čelůstka, Hošek, Hubáček/posila/Mareš - Grajciar/Janda, Belaid/Volešák/M. Černý/Vaněk, Ragued/Trapp, Hloušek/Skácel/Trubila (ten jen v případě že Hloušek bude hrát hrot) - Posila, Šenkeřík/Vlček/Naumov) s tím, že se bude klást důraz na mladší jakožto náhradníky (Vaněk, Koreš, Mareš, Trubila, Pekhart?, Tafat)... Uvidíme, pravdu zná jen KJ, který tým povede (pokud to ultra neposere) minimálně do konce jara... Každopádně Slavia má dost mladých a pravdou je, že na české poměry dostávají šancí relativně dost

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji autorům za snahu, určitě pěkné počtění Ale dovolím si několik poznámek, které jsou trošku mimo:

1) Grajciar nebude hrát na Levém beku, bude hrát buď na pravém kraji zálohy nebo ze středu... Přinejhorším se dá využít ne pravém beku, ale tam je dost plno (Krajčík, Kaufman, Čelůstka)

3) Brankáři: Romanovs jde do všeho po hlavě, je to kvalitní golman hlavně ve vzduchu, ale ani zdaleka neumí předvést takové zákroky jako Vaniak (a to např. i v několika zápasech Podzimu 09)... Vaniak očekávám, že jaro dochytá a pak se z něj stane snad ten golmanský trenér (i u něj jako makléře připadá v úvahu i manažerská funkce)... Hanuš chytal dobře, určitě slušná naděje, ale pokud se vrátí Diviš tak by měl mazat do Béčka nebo na hostovačku aby nabral další zkušenosti...

3) Tvrdit, že mladá stoperská dvojice = neúspěch je čirá spekulace i když se to snažíte stavě jako fakt (mládí versus úspěch)...

4) Trubila ukázal, dle mého názoru, že je spíš záložník než bek, každopádně uvidíme kam se postaví... Jinak, Šiklič mi připadal jako náš nejlepší levý bek poslední doby, ale ta jeho neustálá zranění ho dost potopily... Škoda :-(

5) Přijde mi to nebo jste Slávisti ?

Reagovat
clinger

k těm golmanům.nesouhlasím s Romanovsem,že nedokáže předvést zákroky jako Vaniak 09.viz zápas doma s Janovem a výborný zákrok v první půlce proti střele Crespa

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný, že má světlé chvilky, ale na to čaroumění co předváděl Martin by mnohdy nezvládnul ani Péťa Čechů natož nějakej Romanovs... Každopádně jsem rád, že nám bude chytat on, protože přece jenom ve vzduchu je o velký kus lepší, na zemi srovnatelný, nohou lepší, rozehrávka lepší a navíc se neklepu při každém jeho zákroku... Jenom škoda, že je tak vetchej, ale třeba to byla je blbá náhoda... Každopádně, byl jsem na přáteláku na Strahově, minulou zimu, kdy hrála Slavia proti Nitře a Deniss tam byl prvně testován. Prakticky zničehonic, nikdo to moc nečekal... Za celej zápas na něj šla jediná střela, velká pecka cca. z 30 metrů, kterou by v tu chvíli nechytil každý. On byl navíc v blbém postavení, stál jen kus před lajnou, tak se odrazil, balon vyazil a dal si hlavou o tyč. To asi předznamenalo chod věcí příštích...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Slávistou opravdu nejsem...

Reagovat
j_mrazik

Opakování matkou moudrosti...

Reagovat
salami

Dva ze tří autorů slávisti jsou, takže se celkem trefil.

Reagovat
salami

Tak mě jste potěšili, že jste sem dali takovej článek. Je zajímavý přečíst si jak to viděj jiný slávisti.Je ale fakt, že v článku ani pak v příspěvkách, neni moc vašich názorů s kterejma bych souhlasil. Tak zaprvý bych nekritizoval Hubáčka,sice to nema žádnej velkej talent,ale je to poctivej bezproblemovej a dozadu dobrej hráč,podle mě absolutní číslo 1 na levo,Šiklič mě v těch par zapasech ani trochu nepřesvědčil,snad jen ta střelba a Grajciar je uplná volovina,jediná alternativa by mohl být Skácel pokud zustane a nabere fyzičku a bude taky zaležet na soupeři.Napravo bude muset asi hrát Krajčík,jelikož nevěřim že Kaufman po roce a pul bez fotbalu bude schopnej odehrát celý jaro navíc by se mi víc asi hodil na stopera ikdyž jsem ho mockrát hrát neviděl.Krajčík bohužel neumí bránit,pozdě přistupuje k hráčum a nechává je centrovat anebo fauluje což je pro současnou Slavii a její bránění standartek smrtelný.Ve středu se jeví nejlíp dvojice Čelustka a Hošek,Hošek je na podobný urovni jako Vomáčka,ale je u něj šance že se vyhraje,ale tenhle post by bylo nejlepší posílit.Souhlasim že do branky by měl jít Romanovs,ne že by dělal takový zakroky jak tu píšete ale po dlouhý době se nebojim když jde centr na bránu anebo i malá domu.Před vaniakem smekám,ale zahadou mi zustane kdo ho proboha učil práci nohama.Hanuše je mi líto,protože se pakoval z brány ve chvíli kdy se celkem rozchytala nebál bych se ho poslat na hostování(bez opce).Tot vše a ještě pro Andulku jsem naprosto souhlasim s odchodem Gebreho a Dočkala.

Reagovat
salami

ještě připojim svoji sestavu na jaro-Romanovs-Krajčík,Čelůstka,Hošek/Kaufman pokud bude fit,Hubáček-Grajciar,Ragued,J.Černý/Janda,Skáce/Trubilal-Hloušek,Šenkeřík/Vlček-proti slabším soupeřům bych zkusil Skácela,pokud nabere fyzičku na levýho beka a na stopera by se šouopnul Hubáček. S Belaidem nepočítám, ten už u nás skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Už se s ním nepočítá, nebo je to jen tvůj dojem?

Reagovat
salami

Neni to nic oficiálního,ale kdo ho na podzim sledoval musí mi dát za pravdu,Belaid byl muj oblíbenec,ale pod Jarolímem už uplně ztratil chut do fotbalu,když se dostane na hřiště jenom se tak plouží a občas dá profesorsky nějakou přihrávku,myslim že už to došlo tak daleko že bud odejde nebo se zahrabe v B,jediný co by ho mohlo vzkřísit bY byl novej trener.

Reagovat
$dolar$

To by me zajimalo jestli tady bude clanek o kazdem klubu nebo se zase jen budou protezovat Esesaci

Reagovat
Bakary3

A mě by zajímalo, jestli si aspoň trošku pročteš článek a hlavně tu diskuzi, zkus to, je to tu vysvětlený asi v každym pátym příspěvku

Reagovat
smazaný uživatel

Opce na Jakuba Diviše využitá nebude. Prešov na ní nemá. Též doufám, že dostane šanci se poprat o jedničku. Určitě na to má.

viz. http://korzar.sme.sk/c/5144338/jabub-divis-ukoncil-hostovanie-v-tatrane.html

Reagovat
Bakary3

Úleva...

Reagovat
smazaný uživatel

nwm co si jako stezujete ze zrovna slavie kdyz to sou obhajci titulu.... kdyby takhle v PL spadl menchester tak by se to jako nerozebiralo nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady na té diskuzi je vidět jací jsou Slávisti ženy.. A pak se někdo může posmívat, když si zazpíváme.. "Kdyby nám v hledišti..." čest vyjímkám..

Reagovat
centos

Reagovat
Bakary3

Proč ?

Reagovat
smazaný uživatel

Projdi si komenty a uvidíš..

Reagovat
Bakary3

No tak zaprvý se mi už moc nechce a zadruhý nepamatuju nějaký zrůdnosti, no tak povídej

Reagovat
smazaný uživatel

No tak třeba některý příspěvky do Slávistů, kteří ani neunesou, e se o jejich klubu píše trochu nelibě..

Reagovat
Bakary3

A tak to je všude.. Nevim, no, podívej se třeba včera, co dělal M11 kvůli tý narážce Andulky..

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Kde? Kdy?

Reagovat
Bakary3

Ve článku se Scolarim ze včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi smáznuto... Co se tam dělo?

Reagovat
Bakary3

Jo, smázli.. Andulka napsala něco jako "Proč by chodil k horšímu klubu " a M11: Mlč, Huso

No a když mu bylo tak jako jemně připomenuto, že tohle chování neni úplně nejmilejší, tak dělal blbce, jako že co by se měl omlouvat, když uráží jeho Juventus..

Reagovat
smazaný uživatel

to sem snad nepsala..

Reagovat
Bakary3

Jo, něco takovýho jsi napsala..

Reagovat
smazaný uživatel

nene, ja psala, ze se mu nedivim..

Reagovat
Bakary3

Aha, no skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Zas tolik mi jich nepřišlo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele