Černý po penaltě: Byl jsem rozhodnutý, na brankáře jsem nekoukal

01.10.2023, 23:48
Aktuality

Pardubický kapitán Pavel Černý byl po východočeském derby v 10. kole první ligy proti Hradci Králové (1:1) rád, že ukončil čekání na premiérovou trefu v ročníku. Osmatřicetiletý útočník potvrdil, že se mu proti mateřskému celku daří, a dal mu branku potřetí za sebou. Na tiskové konferenci prozradil, že byl předem rozhodnutý, kam svůj nakonec gólový penaltový pokus pošle.

Černý se prosadil v 44. minutě z pokutového kopu nařízeného za faul Ondřeje Ševčíka na střílejícího Kryštofa Daňka. "Konečně jsem dal gól, sice z penalty, ale na to se nikdo zítra ptát nebude. Byl jsem dopředu rozhodnutý, na jakou stranu to kopnu. Ani jsem nekoukal, kam brankář skáče. Věřil jsem, že ho pošlu na druhou stranu, a vyšlo to," popsal Černý svůj zásah.

Trefa zkušeného útočníka na výhru nestačila, v 61. minutě srovnal Štěpán Harazim. Černý tak nezopakoval počin z minulé sezony, ve které rozhodl vítěznou brankou obě východočeská derby.

"Nějak se mi proti Hradci poslední dobou daří. Ale že bych to bral nějak speciálně, to už se ani nedá říct, už tam pomalu nikoho neznám. Z té staré party je tam akorát Pilka (Václav Pilař) a teď se vrátil trenér Kotal, to je tak všechno," řekl královéhradecký rodák, jehož otec Pavel je klubovou legendou "Votroků".

"Utkání jsme nezačali nejlépe, chvíli jsme se do toho dostávali. Postupně jsme ale přebrali iniciativu, ke konci poločasu jsme Hradec zatlačili. Bohužel ve druhém poločase jsme soupeře pustili k vyrovnání a pak už se to tak dohrávalo, nikdo nechtěl udělat chybu. Bod je nakonec spravedlivý," zhodnotil Černý, jehož tým je v tabulce na 13. místě.

Pardubický stadion byl po minulém utkání proti pražské Slavii podruhé za sebou zaplněný, domácím ale chyběl "kotel" za bránou. Nejaktivnější fanoušci mají spory s vedením klubu a dnes se sešli pouze před branami stadionu. Hradec Králové tak měl během duelu takřka domácí prostředí.

"I naši fanoušci se ale postupně chytli na dvou protějších tribunách, čemuž pomohl i náš výkon. Samozřejmě to není stejné, jako když máte za zády vlastní kotel. I pardubičtí fanoušci se ale přidali k hradeckým a vytvořili důstojnou atmosféru, která k derby patří," podotkl Černý.

Autora 19 ligových branek potěšilo, že na rozdíl od nedávného derby pražských "S" byla hra plynulejší. "Nebylo tam nic zákeřného, hrál se víc fotbal. Oba týmy hrály obezřetně, nikdo nechtěl udělat chybu. To se projevilo i na menším počtu brankových šancí na obou stranách," dodal Černý.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já taky nekoukám a chci článek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele