Černý do Německa? Českého reprezentanta sleduje Wolfsburg

03.06.2023, 12:46
Aktuality
Václav Černý (© AFP)

O fotbalistu Václava Černého se zajímá bundesligový Wolfsburg. Podle listu Wolfsburger Allgemeinen Zeitung si osmý tým uplynulého ročníku nejvyšší německé soutěže vyhlédl českého záložníka Twente jako náhradu za egyptského reprezentanta Omara Marmoushe, který přestoupil do Eintrachtu Frankfurt.

Černému se vydařila sezona v nizozemské lize, v které nasbíral 13 gólů a 11 asistencí. Twente pomohl k pátému místu v základní části a postupu do play off o Evropskou konferenční ligu, které jeho tým rozehraje v neděli.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami strávil celou dosavadní kariéru v Nizozemsku. Už v mládežnickém věku se vydal do Ajaxu, za který si i vinou vážného zranění kolena příliš nezahrál. V roce 2019 odešel do Utrechtu a rok nato se stěhoval do Twente, nejprve na hostování a předloni do klubu přestoupil. Devítinásobný český reprezentant má v Enschede smlouvu do roku 2025.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
SunFells

To není moc aktuální foto.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Salfovic

Už od roku 2015.

Reagovat
Witcher

25?To už je pomalu na návrat do česka

Reagovat
dave30

Nechci to zlehčovat a přál bych mu to. Nicméně tyto kluby sledují desítky takových hráčů (třeba Real sledoval Daridu ). Takže uvidíme, jak je Vašek vysoko v tom sledování...

Reagovat
Rambajstago

Jj Real a Wolfsburg, hodně srovnatelné. Kvalitu má, teď půjde o to, jestli se mu vyhnou zranění.

Reagovat
dave30

Samozřejmě jsou Real a Wolfsburg nesrovnatelní. Nicméně věř mi, že i taková Sparta či Slávie sledují desítky hráčů. Tak snad je to u Vaška již dál, než jen ve stádiu sledování...

Reagovat
Losinho

Hlavní rozdíl je v tom, že Černý na ten Wolfsburg nepochybně má, pokud mu bude držet zdraví.

Reagovat
FCSL

https://youtu.be/NhyEk6GcpGI?t=173

Gol proti Heerenveenu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
naheCZ

Reagovat
pawels

To by mi nepřišlo jako úplně špatný krok. Jen bych se trochu bál nevyrovnanosti výkonů Wolfsburgu. Proti je taky absence pohárů.

Reagovat
JackDaniels.

Černéku to po tých všetkých komplikáciách nejde nepriať. Famózna sezóna, prestup by si zaslúžil. Hlavne nech slúzi zdravie a máte do repre super klídlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele