Cerci nepřišel do Atlética vysedávat na lavičce, počká do ledna

19.11.2014, 14:03
Aktuality
Jedním velkým zklamáním je do této chvíle působení Alessia Cerciho v Atléticu Madrid. Italský útočník nenavazuje na své vynikající výkony z Turína a na trávníku se objevuje pouze sporadicky, začíná se tak spekulovat o jeho možném lednovém odchodu z hlavního města Španělska...

27letý fotbalista loni zažil životní sezonu a po dlouhých spekulacích nakonec zamířil do Atlética, které za něho zaplatilo šestnáct milionů eur. Cerci ovšem tuto sumu nesplácí, starty sbírá pouze jako střídající hráč a v Primera División a Lize mistrů do této chvíle naskočil jenom k šesti zápasům.

"Návrat do Itálie? Uvidíme, co se v Atléticu stane od této chvíle do začátku ledna. Nepřišel jsem do Madridu kvůli tomu, abych nehrál. Nemám dostatek trpělivosti k tomu i nadále sedět na lavičce," prohlásil italský reprezentant.

Cerci se už dostal do hledáčku milánského Interu, jehož staronový kouč Roberto Mancini má o služby italského reprezentanta zájem. Právě národní tým je v tuto chvíli Cerciho útěchou, trenér Antonio Conte mu věří a zařadil ho do základní sestavy pro včerejší přátelský duel s Albánií, v němž Italové zvítězili 1:0.

"Dal jsem do toho vše a myslím si, že to byl můj nejlepší zápas za reprezentaci. Conte mi dodává sebevědomí a mám za to, že jsem mu důvěru dnes oplatil. Moc jsem se těšil," hodnotí svůj úterní výkon.

Autor: Tomáš Pavlík / insidespanishfootball.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nepochopitelnej přestup...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Ano, stejně jako drtivá většina letošních přestupů Atlética.

Reagovat
Hector17

Líbil by se mi v Interu

Reagovat
smazaný uživatel

nejak sa mi tam od zaciatku nehodil...nehodi sa mi ani Immobile do Borussie..

spekuluje sa nieco o Interi, ale Atletico vraj pozaduje ako vymenu Icardiho... to by som sa na mieste Interu len schuti zasmial a nechal tuto ponuku Atletica tak...

Reagovat
smazaný uživatel

za inych podmienok ale by som ho skusil k nam.. som zvedavy na nase mercato, teda akych hracov Mancini pozaduje a akych dostane..

Reagovat
j_mrazik

Málokterý Ital se hodí někam jinam než do Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas

Reagovat
Mr.Jindros

To samé s Angličany a donedávna i Španěly, kteří jsou na tom v tomhle z těch tří zemí nejlépe (ale nebývali).

Reagovat
j_mrazik

To je pravda, Angličani, kteří vyjedou mimo Ostrovy jsou poloviční a oni na těch Ostrovech to není žádná sláva. Španělové se chytají, protože mi přijde, že se hraje ten jejich styl. Držení míče za každou cenu, spíš fotbalovost než buldočí povaha. Dřív platilo i pro Němce, že se jim moc nechtělo, ale tahle nová vlna (ne echt Němců) už nemá takovou tendenci zůstávat a jde do zahraničí, pokud pro ně není místo v Bayernu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono se totiž Němcům "urodilo" tolik špičkovejch hráčů, že domácí scéna nenaplňuje jejich ambice (jak finanční, tak sportovní). Když doma všechny trofeje pobral v posledních letech Bayern nebo Dortmund a v Evropě taky vládnou tyhle dva, tak je jasný, že se to tam všechno nevejde.

A u Španělů je ten problém obdobnej. Hráči z menších klubů, jako byli Cazorla, Silva, Mata, Marzínez, Llorente nebo Thiago mají na to, aby hráli za ty nejlepší kluby, ale všichni se do těch týmů nevejdou a mezi Barcou a Realem je obrovská propast (třetí Atlético je rozhodně nezaplatí) . Tudíž jdou ven jak za penězma, tak za úspěchem. Stejně tak i hráči z větších klubů, pro který neni místo - Cesc, Morata, Callejón.. Dřív Němci ani Španělé neměli takový kvanta špičkovejch mladejch hráčů, ale díky tomu, že obě země předělaly mládežnickej systém tu teď máme obrovskou dominanci hráčů z těch zemí, jejichž ambicím domácí scéna nestačí.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
mickey mouse

a rád bych věděl kdy to ostatní týmy pochopí, zvlášť v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

když se postupem času objevují informace, jak Jurgen Immobileho sledoval a moc chtěl, prostě ho šíleně zaujal, tak nevěřím tomu, že ten prostor nedostane a neprosadí se... on je strašně v pohodě.. jen si nemůžu pomoct, i přes to, že nehraje vyloženě zle, tak nevidím pro něj v týmu tu ideální pozici. hold Lewa byl bůh... náš bůh.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

"Cerci ovšem tuto sumu nesplácí". Hodně špatně formulovaná věta. Jak může sumu splácet, když ho trenér nestaví? To přece není jeho vina

Reagovat
j_mrazik

Nezaplatil se na dresech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Tohle se dalo cekat. Cholovo neduvera k novym posila je nekutecna. Cerci-16 lega, Jimemez-10 mega, Oblak-16 mega. Dohromady letos 516 minut. Vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

a Griezmann také zrovna nezáří...

Reagovat
Phillipinho

Tak Griezmann kdyz hraje, tak patri k nejlepsim hracum, proble je, ze na jeho ukor casto hraje Garcia. Nepochybuju, ze tech 30 mega se postupne zacne vyplacet. Je vybornej

Reagovat
smazaný uživatel

ale prdy, zvlast na to, kolik prostoru mu cholo dava...

Reagovat
Vasil

Oblak stál 16?!?!

Reagovat
El-Pistolero-68

Od začátku nepochopitelný fail. Jak pro Atlético, tak pro Cerciho. Měl jít do AC třeba. Taky nechápu, proč když ho Simeone tak strašně chtěl, mu pak dá 120 minut za podzim...

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč absolutně ale absolutně se nehodící do hry jakou praktikuje Atletico.Atletico vsází na pracovité hráče, což Cerci není vůbec.Loni Cerci trhal obrany, hrál vyborně, ale jeho nezodpovědnost směrem dozadu, kdy klidně šel nazpět pěšky mě v Turíně až zarážela.V Turíně byl modla, a všichni hráli na něho v atleticu musíhrát na tým a to on vůbec neumí.Cerci neníhráč pro velký klub, fotbalista špica ale lajdák ještě větší.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jakej je Cerci hráč ani pořádně nevim. U nás jsem pětkrát střídal, odkopal 114 minut, dal pěknej gól a nechal se jednou vyloučit. Asi ve dvou případech se mi celkem líbil, byl aktivní, přimočarej a ten gól byl luxusní, na druhou stranu mi přijde, že je (na profesionálního sportovce) tlustej jako prase a při tý jeho pověsti bych se tomu ani nedivil. Nicméně mě pěkně sere, že ještě ani nedostal šanci v základu, za ty prachy by si to zasloužil. Ale podobnej problém má i Griezmann, ten odehrál zatim jen 55% minutáže a přitom je to náš nejaktivnější hráč, pro náš přechod do útoku je klíčovej a vždycky když hrál byl dobrej (nemluvě o tom, že jde o nejdražší posilu v historii klubu).

Reagovat
smazaný uživatel

možná Simeone u něho vidí na treninku tu lenost, jinak nevím.Ale zase příšel do nového prostředí snažit by se trochu mohl.A tohle prohlášení co vypustil, je zase takové zvláštní a ukazuje to na jeho charakter, možná proto ho Simeone nestaví.Jeho charakter asi nebude nic moc.Griezmann taky moc nehraje?Tak to je pro mě překvapení větší než namyšlenej Cerci.

Reagovat
Atlético de Madrid

U Simeoneho vždycky bylo největší slabinou skládání sestav. Poslední tři sezony měl jednou jasnou základní, která s pár změnama vždycky fungovala (za dva a půl roku byli jedinou změnou ideální základní sestavy Koke za Diega, Costa za Adriána a následně Villa/RG za Falcaa). Takže nemusel nějak experimentovat. Teď mu jeho základní sestava s RG pod hrotem a Siqueirou na LB nefunguje, ale je šíleně tvrdohlavej a odmítá zkoušet jiný věci. Přitom s tím Griezmannem by se skvěle vyřešil přechod do útoku, protože je na rozdíl od statickýho RG hodně agilní.. A stejně tak nehraje vůbec Jiménez, kterej by si šanci taky určitě zasloužil. Nebo Giménez místo chybujícího Mirandy. O Oblakovi ani nemluvim, jeden z nejdražších gólmanů historie nám leští lavičku.

Reagovat
Furia Ceca

Mně Simeone strašně připomíná Conteho... Mají hodně společnýho.

Reagovat
Phillipinho

Gimenez si ted zahraje dost. Miranda 2-3 tydny out. Jsem na nej zvedav, je sehranej s Godiné z repre, takze by nemel byt problem....

Reagovat
Phillipinho

*S Godinem

Reagovat
Furia Ceca

Spousta Italů jsou talenti, ale lenoši... Viz třeba Cassano. Pokud nepočítám jeho hvězdné začátky v AS, tak on se vlastně prosadil jenom v Sampdorii... Talent od pána boha a promarněnej leností. A bezpáteřní krysa ještě k tomu: Parmě se nedaří a on už chce v lednu přestupovat. BTW ona i Itálie ale občas tak trochu stáhne i zahraniční hráče. Viz Higuaín - v Neapoli se eho výkony s těma v Realu nedají vůbec srovnat a očividně hrozně přibral - i ten plnovous nosí určitě proto, aby zakryl dvě, tři brady!

Reagovat
Furia Ceca

Ale pak jsou i opaky, třeba Luca Toni... To není zdaleka takový talent a přesto se stal v Serii A hvězdou a následně se prosadil i v zahraničí, dokonce v Bayernu.

Reagovat
Kluivert9

Tak u vás je toho nepochopitelnýho daleko víc. Viz Siqueira x Ansaldi.

Reagovat
Phillipinho

Ale vzdyt do zraneni Ansaldiho se pravidelne stridali v zakladni sestave. O nejakym protezovani Siquiery bych nemluvil. Taky je to dost jasny- Siquiera proti slabsim souperum klidne. Dopredu neni vubec spatnej. Rychlosti dokaze obejit klidne 2 hrace a vybojovat faul. Problem je proti silnejsim souperum. On proste dozadu neskutecne hori. Tam proste musi bejt Ansaldi, kterej je velmi spolehlivej. Obecne Ansaldi>Siq.

Reagovat
Josifek

Já nevím, přijde mi to takovej frajírkovskej přístup. Přišel z průměrného italského týmu do elitního španělské klubu, snad se už dá říct i velkolkubu, zatím příliš nepřesvědčil a už prohlašuje, že sem nepřišel sedět (což tedy chápu) a naznačuje, že vyhlíží lednový přestup. Noo, chtělo by to možná víc makat. A nebo si myslí, že nesedí do systému, to by pak byla jiná věc..

Reagovat
Sandstorm

Simeone už je dost otravnej s tím, jak netočí sestavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy som nepochopil tento prestup, Torino mu sedelo, ale na viac nema.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele