Cenu pro nejlepšího hráče PL dostal od konkurentů Rooney

26.04.2010, 08:43
Aktuality
Anglická Premier League má na svém programu ještě dvě kola a v nich se rozhodne, zda titul získá Chelsea, nebo obhájí Manchester United. Už nyní je jisté, který hráč byl podle svých konkurentů nejlepší v letošní sezoně - včera večer toto ocenění PFA převzal Wayne Rooney...

Útočník Manchesteru United je nejlepším střelcem probíhajícího ročníku a při oznámení nominace byl považován za největšího favorita. Jeho konkurenty byli kapitán Arsenalu Cesc Fabregas, kanonýr Chelsea Didier Drogba a Carlos Tevez z Manchesteru City.

"Je to opravdu skvělý pocit vyhrát tuto cenu, protože v anketě volí samotní hráči. Jsem na to opravdu pyšný. Pamatuji si, když jsem zde byl v letech 2005 a 2006 a vyhrál cenu pro nejlepšího mladého hráče. Viděl jsem hráče, jak získávají hlavní cenu a vytyčil jsem si to jako jeden z cílů," svěřil se Rooney, který má problémy s tříslem a svému klubu letos zřejmě již nepomůže.

Rooney prodloužil nadvládu hráčů Manchesteru United v této anketě, loni triumfoval Ryan Giggs, předtím se dvakrát radoval Cristiano Ronaldo.

Rooney byl v nominaci i na nejlepšího mladého hráče sezony, v této kategorii ale nakonec dostal přednost záložník Aston Villy James Milner.

Ideální sestava sezony podle PFA: Joe Hart (Manchester City/Birmingham) - Branislav Ivanovic (Chelsea), Thomas Vermaelen (Arsenal), Richard Dunne (Aston Villa), Patrice Evra (Manchester United) - Cesc Fabregas (Arsenal), James Milner (Aston Villa), Darren Fletcher (Manchester United), Antonio Valencia (Manchester United) - Wayne Rooney (Manchester United), Didier Drogba (Chelsea).

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (692)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele