Cenu Manažer měsíce získalo Liverpoolské duo

05.04.2002, 23:03
Aktuality
Cenu pro nejlepšího manažera Premier League za měsíc březen převezme trenérská dvojice Liverpoolu Gerard Houllier a Phil Thompson. Nejlepším hráčem března byl zvolen Dennis Bergkamp z Arsenalu.

Rozhodnutí dát cenu oběma mužům z lavičky Liverpoolu zdůvodnil mluvčí společnosti Baclayard, hlavního sponzora a partnera Premier League, takto: "Nemoc Gerarda Houlliera byla jednou z nejsledovanějších událostí celého ročníku ligy a všichni fotbaloví fanoušci ho určitě rádi vidí zpátky. Jeho návrat na lavičku týmu hodně pomohl v boji o titul i o úspěch v Lize Mistrů. Nesmíme ale zapomenout na práci jeho asistenta, Phila Thompsona, který za něj klub téměř půl roku úspěšně vedl. Za dramatických okolností převzal jeden z největších evropských klubů a zvládl to na výbornou." Liverpool dostal v březnu jeden jediný gól, v utkání venku proti Middlesbrough. Vyhrál pět zápasů Premier League a úspěšně dokonal osmifinálovou skupinu Ligy Mistrů, bezbrankovou remízou v Barceloně a domácí výhrou 2:0 nad AS Řím.

Nejlepším hráčem se stal útočník Arsenalu, holanďan Dennis Bergkamp. Za březen dal tři góly, ukázal se hlavně nádherným gólem po individuální akci v zápase s Newcastlem (2:0). "Umí skvěle kopat oběma nohama, umí dát gól odkudkoli a má schopnost v momentu úplně změnit zápas, to je Dennis Bergkamp. Je jedním z nejschopnějších hráčů, kteří kdy Premier League hráli, cenu si určitě zaslouží," řekl mluvčí Baclayardu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1482)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele