Celý Real trpí. Moc mluvili, říkal lyonský hrdina Pjanič

11.03.2010, 09:41
Aktuality
Real Madrid pošesté za sebou skončil své účinkování v Lize mistrů už v osmifinále. V letošní sezóně vystavil královskému klubu stopku Olympique Lyon, kterému stačila k postupu remíza. V Madridu zavládlo obrovské zklamání, klubové vedení i přes neúspěch dál počítá s trenérem Pellegrinim.

První zápas v Lyonu skončil výhrou 1:0 pro domácí. Real náskok stáhl hned na začátku odvety díky Ronaldovi, další gól ale nepřidal. Naopak soupeř vyrovnal brankou Pjaniče a zajistil si tak postup do čtvrtfinále.

Letošní vyřazení je pro Real o to nepříjemnější, že se finále hraje na jeho stadionu Santiago Bernabeu. A fanoušci se po mohutném letním posilování už viděli s trofejí pro vítěze. Sebevědomím hýřili před odvetou i hráči, v postup věřil i trenér Manuel Pellegrini.

"Měli jsme dobrý první poločas, dobré to bylo ještě dokud Lyon nevyrovnal. Jsme všichni obrovsky zklamaní, mě nevyjímaje. Chtěli jsme v soutěži dojít daleko," prohlásil chilský kouč, který se vyřazením dostal pod velký tlak. Už dříve Real vypadl z domácího poháru. "Na rezignaci jsem ani na chvíli nepomyslel, to je stejně otázka pro vedení. Podle mě jsem ve stejné situaci jako o den dřív, jen jsme si prožili zklamání z vyřazení."

Pellegriniho pozici okamžitě potvrdil generální ředitel Jorge Valdano. "Všichni věříme v jeho práci. Pellegrini má smlouvu i na příští sezónu a plán je takový, že bude dál trenérem. Sezóna ještě neskončila a stále je o co hrát," prohlásil. "Všichni jsme věřili, že půjdeme dál, ale soupeř se se zápasem vyrovnal lépe. Působili jsme trochu mdle."

Zápas se nehodnotil snadně ani kapitánovi Realu Gutimu, ten si prožil všech šest posledních vyřazení v osmifinále. "Je to veliká škoda. Bohužel jsme opět ukázali, že ve velkých zápasech neumíme hrát na krev. Měli bychom hrát víc týmově, ne tak individuálně," naříkal Guti. "Lyon po přestávce zjistil, že nenapadáme tak, jako v první půli. To byla chvíle, kdy jsme měli zareagovat jako tým. Jenže to se nestalo a jsme venku. Teď se můžeme soustředit už jen na domácí ligu."

Hosté si pochvalovali, že se vzpamatovali z první půle, kdy je Real zatlačil. "První poločas jsme měli odehrát mnohem lépe. Koledovali jsme si a muselo nám pomoci štěstí," uznal trenér Olympique claude Puel. "Už na konci půle přišlo zlepšení a po přestávce jsem byl spokojen. Ve hře byla kvalita, která předtím chyběla."

Puel o přestávce provedl dvě změny. Ze hřiště šli Makoun a Boumsong, které nahradili Kallström s Gonalonsem. "Střídání byla velmi důležitá, měli jsme do druhého poločasu dva čerstvé hráče," říkal. "Nebyl jsem spokojen s výkony některých hráčů, jeden byl zraněný. Po přestávce se všechno změnilo. Klíčové bylo, že jsme se na úkor Realu dostávali na balon, domácí ho tolik nedrželi a nedokázali si dál tvořit šance."

Zlepšený výkon Lyonu ve druhé půli korunovala vyrovnávací a nakonec i postupová branka Miralema Pjaniče. "Postup těší zvlášť proto, že hráči Realu před zápasem hodně mluvili, to nás nabudilo," uvedl mladý záložník. "V prvním poločasu jsme přežili těžké chvíle, ale jdeme dál. Teď se těšíme na další kolo, v téhle soutěži jsme ještě neskončili."

Autor: Radim Šantrůček / sports.yahoo.com, football365.com

Komentáře (305)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele