Celtic slaví zisk dalšího titulu

23.05.2008, 08:29
Aktuality
Obrovské drama za sebou má skotská nejvyšší soutěž, o jejímž mistrovi muselo rozhodnout až poslední kolo. Hodně dlouho to vypadalo na triumf glasgowských Rangers, titul ale nakonec potřetí v řadě získal Celtic a jeho manažer Gordon Strachan neskrýval nadšení...

"Tohle byla jedna z nejfantastičtějších událostí mého života. Měli jsme před sebou výzvu, přijali jí a já chci oslavovat s těmito hochy, kteří věřili ve mě a v zisk titulu," prohlásil včera večer Strachan.

Rangers měli dlouho dobře nakročeno k tomu přerušit dvouletou nadvládu svého rivala a ještě před dvěma měsíci to vypadalo na jasnou záležitost Jezdců. Jenomže svěřenci Waltera Smithe museli rozložit síly i na Pohár UEFA a v posledních týdnech začali ztrácet důležité body. Na začátku dubna remizovali na hřišti Dundee United, následně dvakrát prohráli se Celticem a jenom bod vytěžili z utkání na hřišti Hibernian.

Jako klíčovou se pak minulý týden ukázala být ztráta v Motherwellu (1:1). Po tomto utkání měly Celtic a Rangers konečně stejný počet odehraných zápasů, na jejich kontech bylo shodně 86 bodů a ve prospěch úřadujících mistrů hrálo lepší skóre. Situace hodně připomínala závěr anglické Premier League a i ve Skotsku se nakonec radoval ten, který měl výhodnější postavení. Rangers včera večer prohráli 0:2 v Aberdeenu, naopak Celtic nezaváhal a ze hřiště Dundee United si přivezl výhru 1:0, o níž se postaral Jan Venegoor of Hesselink.

"Je to neuvěřitelné. Je to na počest Tommyho Burnse. Dokázali jsme to a je to skvělý pocit," věnoval nizozemský kanonýr triumf nedávno zesnulé legendě klubu, která prohrála svůj boj s rakovinou.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyborne Celtic. Toto cakal uy len malokto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hadam si fandil tej akciovej spolocnosti: Betonarka Rangers.

Reagovat
smazaný uživatel

co to meleš?......zkus hrát bez 7 hráčů základní sestavy.....viděl jsi hrát Rangers někdy vůbec v lize?....buď se omluv, anebo sklapni

Reagovat
cubinho

CELTIC MISTR!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano videl. Nemam sa za, co omluvat, pretoze toto Rangers hra hlavne v Europe uz nejaky ten piatok a to skoro proti kazdemu, ci je to Real, Fiorentina, ... alebo dalsi. Kdezto Celtic sa vie pustit aj dobredu a Nakamura bol pre nich velmi dobry nakup do ofenzivy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra si na smiech

Rangers su jedine muzstvo Skotskej ligy ktore predvadza ako tak hru ktoru my volame futbal. Na tie gladiatorske zapasy, stavanie nepriechodnych murov, nakopavanie a rozburavanie pri rohovych kopoch co predvadza Celtic a zvysok Skotskej ligy nieje nikto zvedavy. Cely styl je o nakopavani na Hesselinka a ostatnych sviec ktorych tam maju statne. Maju tam 2 hracov ktory su ako tak technicky a to Nakamura a este jeden ale teraz si nespomeniem na meno

Rangers hra este ako tak apson trocha technicky, a proti lepsim im nezostava nic ine ako branit a ist na brejky. Celtic nevie ani to, oni maju len standardky

Reagovat
smazaný uživatel

McGeady,Donatti,McDonald,ti všichni nemají žádnou techniku?

Reagovat
smazaný uživatel

taky by mě zajímalo no .. :D

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych se divil, Rangers jsem vždy přál v Evropě (v lize Celticu), ale ted už ani ránu, to byl fakt hnus, co předváděli.

Reagovat
Slejdy

uz jsem neveril....ale o to je to hezci

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic anebo Rangers.Vyhraje v tom Skotsku titul taky někdy někdo jinej?To už to tam pro ty lidi musí bejt pěkná nuda.Před každou sezonou se řeší jen jedna otázka-Celtic nebo Rangers?Ale nikdo jinej

Reagovat
smazaný uživatel

jo, je to nuda, na kterou chodí na těch dvou stadiónech pravdielně každé kolo 50 000 a 60 000 fans....

Reagovat
smazaný uživatel

to by mě zajímalo,co si říkají ve Francii...

Reagovat
smazaný uživatel

největší soda bylo 20 ligových titulů v řadě .Dynama Berlin v tehdejší lize NDR.....

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

kdepak udělali soudruzi z NDR chybu?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
cubinho

Počkej si, až postoupí do ligy Greenock Morton, ten přeruší sérii Celticu s Rangers....Teď za ně hraju v CSM a už jsem vyhrál LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo co hrál letos FC United of Manchester a jestli postoupil?

Reagovat
cubinho
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele