Celtic a Rangers míří na jih!

12.05.2002, 11:06
Aktuality
Dva největší skotské kluby, Celtic a Rangers, příští sezónu asi nenastoupí do skotské Premier League. Budou se totiž "stěhovat" na jih, měli by nastoupit do anglické první divize. Hlavní vlastník Celticu Dermot Desmond, ředitel Rangers David Murray a výkonný ředitel anglické Fotbalové Ligy (Football League) Keith Harris spolu o tomto kroku jednají už hodně dlouho a teď to vypadá, že příští týden dostanou oba glasgowské kluby oficiální pozvánku do anglické první divize. Ta by měla přijít ve čtvrtek a v pátek by měly o tomto kroku hlasovat zástupci všech klubů z Football League (tedy klubů z anglických tří divizí). Jak dopadne toto hlasování to se zatím neví, kluby, které chtějí v první divizi bojovat o postup budou určitě proti, protože se tím hodně zvětší konkurence na pouhá tři postupová místa. Pokud se tento přesun uskuteční, budou hlavními favority na postup právě tyto skotské kluby a na ostatní, mezi nimi na sestoupivší Leicester, Derby a Ipswich, zbyde jen jedno postupové místo. Tento krok se vůbec nelíbí ostatním deseti klubům ze skotské Premier League a nedávno dokonce pohrozili, že pokud Celtic a Rangers přejdou do Anglie, budou skotskou ligu bojkotovat. Důrazně se proti přesunu vyjádřila i Evropská Fotbalová Unie (UEFA) a dá se čekat, že jestli se přesun uskuteční, ovlivní účast Celticu, Rangers i ostatních skotských klubů v Evropských pohárech...

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele