Celta Vigo mění trenéra, Escribu nahradil García

04.11.2019, 21:13
Aktuality
Španělská liga zná jméno čtvrtého odvolaného trenéra v probíhající sezoně. K rošádě na lavičce se odhodlala Celta Vigo, po včerejší porážce od Getafe na špatné výkony a výsledky definitivně doplatil Fran Escribá, jehož místo zaujal Óscar García...

Celta z dvanácti duelů vyhrála jen dva a s devíti body je na osmnáctém místě tabulky. Escribá byl v ohrožení už několik týdnů a vaz mu definitivně zlomil neúspěch proti Getafe (0:1), galicijský celek vyšel bodově naprázdno ve čtvrtém utkání v řadě.

"Fran Escribá nebude pokračovat jako trenér Celty. Klub by jemu a jeho asistentům rád poděkoval za úsilí a loajalitu a popřál jim úspěchy do budoucnosti," oznámilo vedení.

54letý Escribá v minulosti trénoval Elche, Getafe a Villarreal a kormidla Celty se ujal začátkem března tohoto roku, tehdy se mu povedlo splnit úkol v podobě záchrany ve španělské nejvyšší soutěže. V tuto chvíli dopadl podobně jako David Gallego, Marcelino a Mauricio Pellegrino, s nimiž se v předchozích týdnech rozloučily Espanyol, Valencia respektive Leganés.

Španělský klub náhradu dlouho nehledal a vsadil na Óscara Garcíu. Bývalý kouč Salzburgu nebo Saint-Étienne naposledy vedl Olympiakos Pireus, kde skončil na jaře minulého roku. Nový trenér s galicijským klubem podepsal smlouvu do konce probíhajícího ročníku.

Autor: Tomáš Pavlík / foxsportsasia.com, lequipe.fr

Komentáře (36)

Přidat komentář
Thundeus

Komedianti.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Phillipinho

Escriba na to nema a nikdy nemel. Maji ted na vyber ze spousta kvalitnich treneru- Setien, Gracia, Abelardo. Pokud angazujou jednoho z nich, tak s timhle kadrem pujdou urcite smerem vzhuru. Ja osobne bych volil Graciu. Ve Watfordu hral 4-2-2-2 a Celta na to ma presne slozenej tym. Lobotka-Beltran, Rafinha-Suarez (Brais), Aspas-Mina

Reagovat
Seydou Doumbia

Sisto z formy nebo zraněný?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Sistovi po velmi slušným úvodu v Celtě začalo šplouchat v hlavě a neustále s ním jsou nějaký problémy, podobná situace jako u Emreho Mora, kterýho se radši zbavili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda, byl to zajímavý hráč

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Rudnevs

Obaja boli zaujímaví - Mor i Sisto, v Alka Superlige boli za veľké nádeje. Celkovo sa mi tá dánska cesta Celty páčila, škoda, že teraz už od toho trocha upustili.

Reagovat
Seydou Doumbia

Proti většině Turkům mám předsudky takže Mor pro mě zajímavý nebyl. Ale nakonec dopadli stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát Mor už nejspíš vyšplouchanej přišel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Abelardo je podle mě na ten kádr příliš destruktivním a defenzivním typem, ale jak píšeš, je momentálně k dispozici dostatek kvalitních možností. Četl jsem i o Solarim, ale ideální volbou by za mě byl Setién.

Reagovat
Israha

za Abelarda. Tohle byl podle mě hlavní problém i se samotným Escribou. Přišel do týmu, který posledních několik let vždy měl kvalitu v útoku, ale mizérii v obraně, nijak si ten kádr neobměnil a chtěl s tím hrát svůj beton. Nefungovalo to ve Villarrealu, nefungovalo to teď. Escribá je podprůměrný trenér, dobrý tak na zachraňování defenzivních týmů.

Reagovat
Rudnevs

Tak o jedno písmenko si sa sekol. Garcia je zaujímavé meno, prešiel Salzburgom, to je taký znak, že v ňom niečo bude. Navyše čo si pamätám, tak tam trénoval celkom dobre.

Reagovat
Majk91

Bolo na čase. Minimálne už proti Getafe mal viesť tím nový tréner. Udivuje ma, že ho neodvolali skôr. Na to aký ma Vigo káder, v ktorom je dosť technických a kreatívnych hráčov, tak tá hra bola totálne jalová, bez nejakého systému a len vytvorenie gólovej šance u nich vyzeralo ako nadľudský výkon. 6 strelených gólov po 12 kolách. Satién by nemusel byť zlou voľbou.

Reagovat
celeb

radsej zobrat Setiena do konca sezony k nam s obciou na rok.

Kazdopadne pre Celtu by to bola dobra volba, v Betise odviedol kus podstivej roboty a jeho odvolanie uz urcite lutuju.

Reagovat
Majk91

k nám by som bral nejakú klubovú legendu, alebo nejakú tvrdú ruku. To sú asi jediné možnosti ktoré by vedeli trochu nabudiť tie naše hviezdy

Reagovat
celeb

nabudiť by vedel doslova hocikto, teraz je hlavne potrebná zmena. Po sezóne sú ME a po nich je volný Koeman, ktorý Oranjes zmenil k nepoznaniu a viackrát sa vyjadril, že by mal záujem a že má klauzulu vo svojej zmluve s holanskou repre, že môže odísť len do Barcy, ak by tá mala záujem. Za mňa najlepšia volba z tých mien, ktoré sa mihli éterom.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane s Evertonom to nebola žiadna sláva.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Koeman má určitý charisma a skvělou pozici v historii Barcy, ale trenérsky je to průměr. Oproti Valverdemu by to minimálně na začátku určitě byla pozitivní změna, ale přál bych si někoho kvalitnějšího s dlouhodobějším výhledem.

Reagovat
celeb

njn, lenže keď sa na to pozerám z horizontu posledných rokov po Pepkovi, tak najpravdepodobnejší bude Valverde, a ak by fakt odišiel, tak by som sa nečudoval tomu Gallardovi z River Plate, čo ma fakt moc nenadchýňa.

Koho by si ty chcel vidieť za kormidlom? (Pep asi nie je reálny ešte pár rokov).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ideálně domluvit na léto ten Haga, do tý doby zkusit nějaký dočasný řešení, což by mohl být třeba Wenger nebo vlastní řešení typu Pimienty.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Óscar García

Reagovat
Majk91

Ten môže urobiť z toho kádru slušný valec. Som zvedavý.

Reagovat
santini

horšie to byť nemôže... keby povolali poslednú upratovačku z Balaidosu, minimálne sa vyhrabú zo zostupových vôd... najhorší futbal aký som od Celty za celý svoj život videl...

Reagovat
Messiáš

Zajímavá volba. Jsem zvedavej, co dokáže udělat s defenzivní hrou Celty.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hodně se na něj těším, v Barce na něj šly vynikající reference, v Brightonu a Salzburgu na to velmi dobře navázal, pak docela sešel z očí. Mohl by v Celtě navázat na Luchovu práci, vidím tam určitý podobnosti. Já se spíš těším na to, co udělá s ofenzivou, například Rafinhu hrál v Juvenilu v pozici falešný “9” a fungovalo to skvěle. Defenzivu Celty nikdo nesrovná, bude to muset uhrát ofenzivně a kvalitou na míči. Trochu se bojím toho, že je podle všeho v klubu slušný bordel, vystřídalo se v posledních letech několik trenérů stylem pokus-omyl a podle názorů drtivý většiny fanoušků Celty je OG pouze dalším takovým pokusem. Mohl by si vzít v zimě na hostování Riquiho

Reagovat
Tombull

Je to cruyffista tělem i duší,takže je jasný,co tam bude aplikovat. V Juvenilu byl skvělej, udělal s nima treble a hodně vycepoval takovýho Deulofeua,.....škoda,že mu tenkrát nedali béčko místo Eusebia, třeba se mohli dějiny Barcelony vypadat jinak. každopádně pokud se chytne dokázal bych si ho představit v horizontu 1-2 let i v Barce.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Máš dobrý přehled, zkus se víc zapojovat i do diskuze .

Reagovat
Tombull

OK ,pokusím se.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jinak Eusebio byl Zubiho kamarád, jeho angažmá v béčku bylo pěkným průserem. A to o něm ještě pak uvažovali v určitých chvílích jako o trenérovi áčka .

Reagovat
Phillipinho

Jako na to, ze posledni jeho ctyri z peti angazma skoncili po 13 a mene zapasech, tak je kolem nej docela nepochopitelnej hype.

Reagovat
Messiáš

Vůbec bych se nezlobil. Mrzí mě koukat se na Celtu hrající takovouhle bídu. Escriba mi přišel jako spatnej nápad hned po angažmá, zvlášť po jeho anabazi ve Villarrealu. Byť bych paradoxně řekl, že Villarreal má v současné době ještě horšího manažera.

Hostování Riquiho by dávalo smysl, ale nakonec u něj bych se nezlobil i Las Palmas nebo týmu, co reálně bude hrát v Segunde o postup do La Ligy. Nechávat ho v becku je každopádně ohromné opovržení jeho talentem

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas se vším, Calleju bych řadil na podobnou úroveň, akorát má mnohem kvalitnější kádr a slušnou defenzivu, kde jim ještě vyskočil Pau Torres, který byl už loni řazen mezi největší objevy Segundy. Riqui musí jít na hostování, pokud v zimě nedokážeme vysypat Rakitiće či Vidala (ideálně oba), není jiná možnost.

Reagovat
Phillipinho

Guti jde za sejkem do Almerie. To bude zajimavy spojeni

Reagovat
Ed_Hazard

Vinicius:

"Trenéři? S Lopeteguim jsem trénoval jen málo, ale říkal mi, že musím zapracovat na taktice. Solari mi říkal totéž. Nyní hodně pracuji se Zidanem a opakuje mi, že musím být trpělivý."

Vsetci taktika taktika a ked pride ZZ tak mu povie - nebrbli, sem sa postav do rohu a cakaj na povely.

Reagovat
Xavi

Si pamatuji, jak hrával za Barcu. Skvělá střela z voleje.

Myslím, že proti právě Celtě dal dva neskutečné góly z dálky s odrazem od břevna. Sympaťák, ať se mu tam daří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele