Cellino se po neúspěšném nákupu Leedsu cítí zahanben

25.03.2014, 13:01
Aktuality
Massimo Cellino čelí kritice za své kontroverzní jednání, jež ho stálo mnoho milionů a dobrou reputaci. Po dalším skandálu ohledně vysoké pokuty za špatné proclení nové jachty utrpěla jeho pověst do té míry, že vedení anglické Premier League zrušilo plánovaný nákup Leeds United. Reakce italského obchodníka na sebe nenechala dlouho čekat.

Cellino, který je stále ještě vlastníkem italského klubu Cagliari Calcio, plánoval investovat do klubu Leeds United. Prostřednictvím vlastní investiční firmy Eleonora Sport měl koupit 75 procent a stát se tak majoritním vlastníkem. Společnost Gulf Finance House Capital, která klub vlastní nyní a stará se o případnou transakci, však nyní jednání pozastavila s lhůtou čtrnácti dnů na případné odvolání. Hlavním důvodem je nesouhlasné vyjádření komise vedení anglické ligy, která koupi Leedsu kvůli Cellinově poslednímu soudnímu stání zablokovala.

Samotný Cellino se ale cítí značně pohoršen. V interview pro deník Guardian sdělil: "Jsem čestný muž. A když říkají něco jiného, dělají ze mě hlupáka. Proč bych něco takového dělal? Jsem snad blázen? Soudí systém je v Itálii o mnoho rozdílnější, než tady. Preferuji anglický styl, ale naneštěstí jsem v Itálii. V klubech platím miliony a miliony a soud říká, že jsem je chtěl připravit o takovouto směšnou částku? Proč bych to dělal? Můžu ji zaplatit během několika hodin."

"Snažím se dělat věci správně a když udělám chybu, není to vědomě. Jsem opravdu šokován. Tohle jsem nečekal a rozhodnutí zainteresovaných osob mne velmi zasáhlo. Tohle není o penězích, cítím se hrozně. Moje jméno bylo předmětem sporu, což mě samozřejmě nenechává chladným. Nemáte ani představu, jak mi je, cítím se zahanben."

Kontroverzní podnikatel, jenž dlouhodobě sídlí v Miami, naznačil své pohnutky při převzetí Leeds United. "Nechtěl jsem nikomu ublížit, ani Leedsu, ani nikomu jinému. Chtěl jsem naopak dělat správné věci, věci, které potěší diváky i hráče. A teď bych nejradši vyskočil z okna. Proč si italský soud vzal dva měsíce na rozmyšlenou? Copak bych nemohl jeho rozhodnutí pozdržet třeba o dva roky, kdybych chtěl?, táže se Cellino.

Autor: Ondřej Pražák / football365.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

pepane!

Reagovat
10

Každá mince má dvě strany, já osobně se Cellinovi moc nedivím, že chce jít z Itálie. Sice je to hroznej střelec, ale na Sardinii mu město podle všeho jenom hází klacky pod nohy, nejen se stadionem. On samozřejmě reaguje hodně "italsky", ale to bych mu v tomhle případě neměl ani za zlý...

Reagovat
smazaný uživatel

V cem on vubec podnika, nebo tak zbohatnul?

Reagovat
smazaný uživatel

vsázel proti Leedsu

Reagovat
10
Reagovat
Pinturicchio

To bych čekal, že půjde spíš po Napoli, než po Leedsu.

Reagovat
10

na poli je právě furt, chce změnu

Reagovat
Pinturicchio

Pozér, to je hovno zemědělec.

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele