Čeká nás zápas roku, říká před derby se Schalke Hajnal

23.02.2010, 10:47
Aktuality
Německá Bundesliga má v pátek na programu velký šlágr - zápas mezi Schalke a Dortmundem. Vypjaté regionální derby bude letos o to zajímavější, že oba týmy bojují na špici tabulky. Dortmund se stačil oklepat ze tří porážek v řadě a těší se na utkání na Schalke, záložník Tamas Hajnal o něm mluví jako u utkání roku.

Mladý tým Borussie zatím prožívá podařenou sezónu, musel se ale vypořádat s nepříjemnou sérií tří proher. Tu ukončil v sobotu výhrou 4:1 nad Hannoverem.

"Výhru už jsme opravdu potřebovali, začínali jsme se dostávat pod tlak. Z prohry s Bayernem jsme si vzali to dobré a proti Hannoveru od začátku dominovali. Tak nějak jsme si to představovali, hned můžeme být klidnější," prohlásil záložník Tamas Hajnal.

Dortmund si výhrou pohlídal páté místo, v příštím kole jede na Schalke, které je o dvě příčky výš. "Pro naše fanoušky je to nejdůležitější zápas roku. Rádi bychom jim dali dobrý důvod, aby mohli v pátek slavit," přeje si maďarský reprezentant. "Půjde o hodně. Schalke je na tom dobře, chlubí se výbornou defenzivou, ale my za nimi příliš nezaostáváme. Bude to skvělý zápas!"

Sám Hajnal se pomalu propracovává zpět do sestavy Borussie, na podzim jej zastavilo vážné zranění kotníku a následná operace. "Pomalu se dostávám zpátky do hry. Ještě se necítím ideálně, musím tvrdě pracovat na tréninku. Jen tak se dostanu zase do tempa a přesvědčím trenéra, aby mě postavil od začátku," dodává Hajnal.

Autor: Radim Šantrůček / bundesliga.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak vypada to,ze Dortmund opet po par letech postavil mlady konkurence schopny tym,ktery se bude neustale zlepsovat,pokud ovsen udrzi svoje hvezdy jako je Barrios,Sahin,Kuba a hlavne Subotice s Hummelsem

Reagovat
smazaný uživatel

hxxp://www.sportanalyzy.estranky.sk/ , pre tipérov analýzy, nie je to spoplatnené a ani komerčná stránka, takže reklama je to na nezárobkovú činnosť. A keď , nech to zmažú

Reagovat
miky10

hxxp?

Reagovat
Arne

Super kvalita, vážně... Hlavně potom piš, že naše preview nestojej za nic.

Reagovat
herbage

Naše preview nestojí za nic, protože nejsme dědi vševědi

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

OT: je pravda, že má Bielefeld vážný finanční problémy a nutně potřebuje postoupit do 1.BL?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, byl jsem včera s klukama po tréninku sednout na pivko a musel jsem platit

Reagovat
Arne

Tak postup by jim asi helpnul, ale jestli je to před ničím zachrání nebo nějaký podrobnosti, to teda nevím... Jediný, co vím, je, že uvažují prodej stadionu a že byla nějaká schůzka s hlavouny z DFL, kde Arminia předložila nějaký plán opatření a setkalo se to se spokojeností.

Takže asi tak, jestli je to opravdu vážný, se dozvíme v létě - buď dostanou nebo nedostanou licenci pro další ročník. Mám dojem, že to druhé se doposud stalo jen jedinkrát - Dynamu Dresden v roce 92, 3 nebo 4.

Reagovat
Csaplárova past

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nebo 3:1

Reagovat
vanGomm

Už na konci února zápas roku?To mě příjde tedy dost brzo,nebo že by už letos nehráli žádný důležitý zápas?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele