Cedník z Hamburku a okradený Hannover

22.08.2011, 10:36
Názory a komentáře
Třetí kolo německé Bundesligy nabídlo 33 gólů. Velkou porci z nich díky komediální obraně Hamburgeru SV, který převzal štafetu pro nejtragičtější obrannou hru ligy od Borussie Mönchengladbach loňské sezóny. A to ještě v Allianz Aréně při demolici týmu ze severu Jaroslav Drobný dobré tři góly chytil. Na druhé straně Bayern hrál skvostně a bylo vidět, že když je trio z Robben, Ribéry a Gomez stoprocentně zdravé, tak útočná síla Bavorů dosahuje světových kvalit.

Z ošklivého káčátka v překrásnou labuť se proměnila hříbata z Gladbachu. Co za tím stojí? Určitě Lucien Favre, ale taky víra v útočný fotbal, který připomíná slavná sedmdesátá léta týmu ze Severního Porýní-Vestfálska. Čtyři góly v síti Vlků a zábavná hra jsou toho důkazem. A když jsme u Vlků, kouzlo Felixe Magatha definitivně pominulo. Trenér, který v roce 2009 Wolfburg dovedl k překvapivému ale zaslouženému triumfu, po loňské devastaci kdysi stabilního Schalke se jak se zdá chystá utrápit i další manšaft.

Letem světem ostatními zápasy - Werder oslavil stylově 700. výhru v Bundeslize a porazil 5:3 Freiburg. Prostě typický výsledek pro Werder Brémy. Dortmund si poradil s obranáři z Norimberku a odčinil tak prohru z Hoffenheimu, který pod Holgerem Stanislawskim šlape a dokázal to výhrou 2:0 na hřišti nováčka z Augsburgu. No a na závěr dvě plichty. Kolín měl doma šancí na tři zápasy, ale Lauternu dal jenom jeden gól a to stačilo na remízu 1:1.

A poslední zápas, Hannover - Hertha? Taky remíza 1:1, ale postaral se o ni hlavně rozhodčí Robert Hartmann. Ten celý zápas pískal jak rozbitej papiňák a vše korunoval neuznaným gólem domácích v 90. minutě. Nákop Pandera prošel až za záda Krafta a evitentně nedošlo k žádnému faulu, k postavení mimo hru už vůbec ne a tak snad mohl mladý sudí z Wangenu odpískat jen chybu nohou Thomase Krafta. Ten mimochodem dnes názorně ukázal, proč není dost dobrý pro Bayern Mnichov. Proti Pintovi si postavil tříčlennou zeď, ze které mu ještě utekl Raffael, a nechal se po zemi dostat na bližší tyči. To Hertě dozajista na klidu nepřidává. Hannover se tak usídlil na druhém místě o skóre za Mönchengladbachem a svěřenci Mirka Slomky připomínají, že loni neskončili čtvrtí shodou náhod.

Autor: Jakub Vančura / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburk s obranou složenou z odpadlíků v Chelsea nemá šanci ! Minimálně Mancienne by neměl mít ani na lávku. To je hráč do průměrného klubu 2. Anglické ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Proto ho Chelsea poslal pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Zobral si mi to z jazyka, a HSV bol tak sympaticky klub...

Reagovat
Arne

1. Nazvat Gladbach (vlastně každý Favreho mužstvo) útočným týmem je hloupost, základem je vždy pevná obrana. 12 inkasovanejch branek ze 17 zápasů pod ním hovoří za vše.

2. Věta, jak se Felix chystá utrápit další mančaft... Radši nekomentovat.

3. Gól Hannoveru rozhodně ne Kraftovou chybou. Pokud jeden hráč vyběhne, tak ti zbylí se zkrátka musejí posunout místo něj směrem ven z hřiště. Babbel po zápase říkal, "že to asi hochům pořádně nevysvětlil", ale jen jsem to četl a neviděl, tak nevím, jestli to myslel vážně nebo ironicky.

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona dostala vloni 20nebo kolik golu za 38zapasu a znamena to snad ze neni utocna

Reagovat
Arne

Aha, a většinou dala jeden a vyhrála 1:0, že? V pátek třeba útočně Borussia hrála, protože to soupeř dovolil, ale jinak to útočný tým rozhodně není.

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně to taky každý dovolí .

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím pro co tady zkoušíte argumentovat. Gladbach hraje defensivně, to je prostě fakt. Kdo nevěří, ať se koukne na nějaké záznamy. Další věc je, že provokujete a překrucujete Arneho vyjádření, že každý kdo má málo inkasovaných golů hraje defensivně, což on neřekl. Tak si to srovnejte

Reagovat
jv

Přesně, tohle nemá cenu jim vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je docela trapný srovnávat vyrovnanou BL s Nevyrovnanou PD

Reagovat
smazaný uživatel

S prvním bodem souhlas, takticky to asi velká změna není a základem je obrana. Na Bayernu to ustáli tak tak a dopředu se nehrnuli. Kombinace ve středu pole jim jde hlavně z protiútoků. Možná pro ně hovoří i fakt, že zůstali pohromadě a vyklubal se jim tam slušnej gólman.

Reagovat
Arne

Favre tu defenzivu strašně stabilizoval a hraje podobně jako s námi před třemi lety... A ter Stegen je úžasnej, jeho nebo Zielera bych už dával jako trojku do repre místo Wieseho napořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen bude zanedlouho patřit do světové špičky. Manu to podle mě v repre taky nebude mít úplně jisté (i když on si tam možná vybuduje takovou pozici, že ho nikdo neohrozí, ani kdyby byl sebelepší). Udivuje mě u něj ta vyspělost v takovém věku. Je si jistý prakticky ve všem, nevidím u něj žádnou velkou slabinu, nedělá chyby, dovolí si ve vápně věci, co vídám jen u starších a zkušenějších

Reagovat
Arne

Jojo, on je neuvěřitelnej... A vyloupl se prakticky odnikud, tak před půlrokem jsem ho znal akorát díky tomu, jak ho kicker furt psal na marodce a najednou je jeden z nej brankářů BL.

Teď jsem zvědav na toho Lena, ten má taky hodně solidní nástup, první dva zápasy bez branky, to se moc lidem nepodařilo... Očekávám, že by mohl v zimě vytlačit ve Stuttgartu Ulreicha, byť ten za poslední rok, rok a půl udělal velkej pokrok.

Reagovat
jv

Jj, tihle dva jsou skvělí, ale před ně bych možná ještě zařadil Zielera z H96, ten mi přijde ještě o krok napřed a jestli má někdo možnost "vyšoupnout" Manuela z branky, tak je to on. I když pořád je to scifi...

Reagovat
smazaný uživatel

a vypadá v určitých situacích jako Kahn

ter Stegen má možnost, pokud se Neuerovi přihodí něco jako Adlerovi, ale to Manuelovi nepřeju

Reagovat
smazaný uživatel

když si to načal, tak budu pokračovat

4. když to byl nepřímý kop, tak sudí nemohl uznat branku pokud nedošlo k tečy...

5. nekorektní je také "prohra z Hoffenheimu" jelikož se sice hrálo s Hoffenheimem, ale v Sinsheimu

...na druhou stranu se to ale celkem dobře čte, tak je škoda, že v tom je tolik nesrovnalostí, jinak, to teď takhle bude článek po každém kole?

Reagovat
PJ

4 - opravdu to byl nepřímý kop? Koukal jsem na sestřih a rozhodčí neměl ruku nahoře.

5 - detailisto

Jinak, takovej článek bude po každym kole.

Reagovat
Arne

Ono všude píšou, že to neuznali kvůli údajnýmu faulu Konana na Franze... Já jsem detailní záběr, kde by byl rozhodčí, nenašel, tak si počkám na dnešní analýzu na Sport1.

Každopádně když si vezmu, že Hannoveru v prvním kole sudí gól daroval a nám před tejdnem upřel penaltu, tak jsme tak nějak v rovnováze.

Reagovat
JozkokozleJ

Ad 1)

...zvlast ked prve dva zapasy nepredviedol v ofenzive Gladbach takmer vobec nic.

Ad 3)

Jednoznacna chyba muru. Komentator (autro clanku) cely cas neunavne opakoval, ako urobil Pinto z Krafta hlupaka, ale ta strela vobec nebola jednoducha. Neprijemna, skakava... vyletela spoza mura.

Inak vcera bol komentator neuveritelne kriticky, sarkasticky a naprosto bez ucty k hracom. Vobec sa mi to nepacilo. Tie caste vtipky a mudrcovanie to uz bolo privela. A hlavne z 80 % s ním neslo suhlasit.

Reagovat
Arne

Hm, a to je ten komentář na eurosportu vždy takový? Jinak tyhle články k předchozím dvěma kolům byly dobrý, byť jsem s prvním moc nesouhlasil a druhý byl hodně pročesky laděn. Teď se holt radši mlčí, že to Schalke bez Morávka šlo nebo že Krmaš hrál, tak jak hrál... A místo toho tohle vrtání.

Reagovat
JozkokozleJ

... tento clanok je pisany v style v akom prebiehal vcera komentar. Nerad byvam kriticky ku komentatorom, pretoze to nie je nic lahke si tam sadnut a z voleja to tam hadzat. Ale komentator by mal byt doprovod zapasu, nie ohromne sebavedomo hodnotit a robit zavery. Komentator by skratka nemal mat ambiciu byt hlavnou postavou zapasu.

Obecne ale myslim, ze komentatori na ESP sa neustale zlepsuju a byvaju pripraveni a hodnotil by som ich pozitivne.

Reagovat
jv

Tak taky jde o to, na koho narazíš, střídá se jich tam několik...

Reagovat
jv

Ještě bych doplnil, že to samý platí i o spolukomentátorech.

Reagovat
jv

Tak ono je lepší koukat na původní komentář, o tom žádná...

Jinak celkově mi to přijde tak trochu až moc "utažený za vlasy" takhle to přece nejde brát, hodnotí si to po každým kole jak chtěj a jak se jim to hodí mi přijde, to se mi moc nelíbí... (viz. Morávek, kterej neukázal zhola nic... )

Reagovat
smazaný uživatel

s tým že, Kraft nie je dosť dobrý pre Bayern Mnichov môžem súhlasiť zatiaľ len túto sezónu, moc sa zatiaľ nejako veľmi nepredviedol, ale verím že jeho čas ešte príde, veď má 23 rokov a to je na brankársky vek nič

ale za tú pól sezónu v Bayerne koľko excelentných zákrokov predviedol

viz. http://www.youtube.com/watch?v=bSyi0fNqrO4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

FCB Je vidět že s Arjenem je všechno snažší doufám že zůstane zdráv co nejdéle a dokráčíme si pro talíř

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

dobře napsaný

Reagovat
havrys99

Chlapcí, kde má hrát Michael Bradley? Všude píší, že se vrátil z hostovačky u Villans, ale za Gladbach ještě nenastoupil...

Reagovat
Arne

Hledá si angažmá... On v lednu odešel, už za Gladbach prostě nechtěl hrát, a i když by teď asi byl ve středu zálohy platnej, tak oni ho už nechtějí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepadl ten neuznaný gól Hannoveru náhodou po nepřímém volném kopu? Nejsem si tim jistej, ale mam ten dojem. Ne jak tvrdí tady autor, že to byla chyba rozhodčího.

Reagovat
mike.84

v nadpisu moch též klidně bejt "okousaný hamburger nenaasytným bavorákem"

Reagovat
smazaný uživatel

nenasytný by asi nenechal hamburger celý ne?

Reagovat
Arne

Vážně detailista...

Reagovat
smazaný uživatel

ale asi to zůstane jen pod tímto článkem

Reagovat
Biozdenda

to už rovnou hamburger rozjetý bavorákem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

možná ten 4. gol se chytit dal, ale by to ofsajd. Ostatní se chytit nedaly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele