Čech si myslí, že srpnové zápasy reprezentace nejsou šťastné

15.08.2012, 10:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas je to celkem zbytečný, proto nechápu, proč Bílek nevyzkouší některé hráče. A neargumentujte mi tím, že povolal Hušbauera, to je hlavně kousek od Pešice. Nominace se opět nedočkal Dočkal a ani Kalas.

Reagovat
RealC.F.

Vůbec bych se nestyděl adaptovat i Krejčího a kdyby nebyl chramosta zraněnej , tak jeho jasně do útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, to jsi právě řekl věc, kterou řekl i Bílek na tiskovce

Reagovat
RealC.F.

On To řek ? já sem ten článek ani bílkovo tiskovku neviděl a nečet , sjel sem rovnou na koment

Reagovat
smazaný uživatel

No tak neřekl to tak úplně přesně, ale nebýt zranění, tak by Krejčího s Chramostou povolal

Reagovat
RealC.F.

Reagovat
fabec1222

alibismus

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle kecy úplně miluji. Kamarád v hokeji dřel jako nikdo jiný a tři měsíce seděl jen mezi náhradníky a nepodíval se do hry ani na vteřinu. Byl lepší, než někteří co hráli, jen neměl dostatečně vlivné rodiče. Pak den před zápasem, kdy trénoval se čtvrtou lajnou, si poranil koleno a sezona pro něj skončila. Najednou přišel trenér a řekl mu, že už zítra měl hrát, když na sobě tak dřel a celý zbytek sezony ho chtěl mít ve druhé lajně. Prostě kecy, které mají konkrétního hráče potěšit a utišit nějaké kritiky, nic víc. Až budou oba zdraví a povolá je, ok, ale do té doby to jsou jen kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ho na to asi normálně zeptali, tak jim odpověděl, co je na tom špatného? navíc o Chramostovi mluvil o před ME, že v případě zranění povolá jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakékoliv KDYBY vypuštěné do novin nebo televize je špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeptali se ho odpověděl, já furt nechápu co je na tom špatného, tady spíš cítím jen antipatii vůči Bílkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože spousta lidí chce změnu a chce zapracovat mladé hráče do týmu a najednou, když jsou zranění, tak řekne, že by je vzal. Prostě je to jen KDYBY, aby se na něj nikdo nezlobil a všem se ulevilo. Když budou zdravotně v pořádku, nominuje je, dá jim prostor na hřišti, tak ok, ale do té doby to jsou jen KDYBY kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale ty argumentuješ nějakým příběhem ze svého okolí, ale copak je tohle v repre? Baroš tam snad byl jen kvůli tomu, že měl vlivné rodiče? Prostě tam Chramosta doteď nebyl, protože před ním bylo několik hráčů. Jeden ukončil kariéru, další se zranil a tak ho chtěl Bílek povolat, on se ale zranil, tak z toho sešlo, takže jen odpověděl novinářům, že chtěl povolat Chramostu a Krejčího, ale byly tam zranění, na tom já nevidím nic špatného... a zrovna on nepatří mezi trenéry, kteří se bojí dát šanci jiným nebo mladým hráčům. Tohle je repre, to není nějaký provinční hokejový klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tohle je repre, je velmi sledovaná a Bílek není zrovna národní oblíbenec, proto se bude snažit co nejvíce odvděčit fanouškům a aspoň trochu si je získat, třeba takovými prohlášeními. Baroš hrál, protože byl nejlepší český útočník, což je smutné, bohužel. Až ti kluci budou zdraví a dostanou šanci na hřišti, ok, ale do té doby to jsou jen kecy, nic víc.

Reagovat
Puskas

No, můžou toho hráče povzbudit, navíc, když už to řekl veřejně, nebude mít moc prostoru couvat. Vždy záleží n akaždém trenérovi, causa s Tvým kámošem je jednoznačná komedie, toto je ale nominace do repre, každý je jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale pořád je to jen kdyby. Až je nominuje a dá jim prostor na hřišti, tak ok, ale do té doby jsou to jen kecy, kterými se chce co nejvíce lidem zavděčit. Jestli je nominuje a stejně jim nedá prostor na hřišti, pořád to budou jen kecy, kterými se chtěl zavděčit.

Reagovat
Puskas

To jo, u něj člověk nikdy neví. Málokdy povolá v poslední době nováčky, a když už jo, foukne Draidu rovnou do zápasu těsně před Eurem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna s Daridou mu to celkem vyšlo. Nemůže ale čekat, že vždy, když půjde do tuhého, objeví někde v gambrinus lize dalšího Jiráčka, Pilaře nebo Gebreho (nevím jak se píše ). To nepůjde takhle dělat každou kvalifikaci. Vím, že fotbal není hokej (není hlavně tak krásný ) ale třeba u Švédska je krásně vidět, že ti mladí mají mnohem větší chuť do hokeje a touhu něco dokázat. Navíc když hrajou v reprezentaci, jsou pod větším dohledem a musí na sobě více makat a dopadá to tak, že se hráči zlepší o 20bodů v jedné sezoně. U nás se ve fotbale čeká, až třicátnicí skončí a nahradí se 25ti letýma borcema z gambrinus ligy, což je špatně.

Reagovat
Puskas

troufám si tvrdit, že málokterý Švéd ulije cvik, když se trenér nedívá, což u našich hráčů není zas takovým pravidlem. To se pak projevuje i u té chuti v zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si právě ještě přidají, ale to díky tomu, že jsou k tomu od malička vedeni. Když chceš změnit situaci v jakémkoliv sportu, musíš začít od těch nejmenších. U nás se to v hokeji akorát zhoršilo, ve fotbale nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že se to v hokeji v poslední době zlepšilo. I zavedení akademií pomáhá k tomu, aby rodiče věděli kam dát své dítě. Takové praktiky co jsi psal ty jsou možná tak v nějakých provinčních klubech co hrají krajský přebor nebo 2. ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, zhoršilo se to. Ve spoustě městech už nejsou hokejové třídy a tým je kolikrát rozložen do pěti škol. Už tohle je špatně. Hokej se prakticky začíná hrát až od páté třídy, do té doby se hraje převážně jen minihokej, kde se rozhodně nesoustředí na rozvoj techniky, ale první hráč vezme puk a snaží se to celé projet sám a nikomu to nevadí, což je špatně. Jediná dobrá věc je vytvoření mladšího dorostu, ale liga toho staršího už tak kvalitní není. Založení akademie má své výhody i nevýhody. Akademie si můžou vzít jakéhokoliv hráče a nalákají ho na peníze nebo špičkové vybavení a kluk, který by v Opavě hrál první lajnu, chodil na všechny přesilovky, oslabení a hrál by 25minut za zápas, hraje ve Vítkovících lajnu třetí a na led se dostane na deset minut. Z akademií výjdou skvělí hráči, ale mnohem více se jich tímto zničí. Lener pořád mele, že jedeme po vzoru Švédska, ale to není vůbec pravda. Jediné, co máme se Švédskem společné, je to, že druhý asistent u 18ky je Švéd. Nedáváme mladým hráčům prostor a to ani v první lize. Pořád je to u nás spíše o penězích, než talentu. Jak jsem slyšel, co se děje v Opavě kolem vnuků od Hadamczika, tak jsem se musel vážně smát. Nezlepšilo se tady vůbec nic a jedinou šancí je pro hráče úprk do Finska, Švédska nebo do USA a Kanady. Na těhle hráčích stojí mládežnické reprezentace, ale Slavomír bude pořád říkat, jak není moudré z ČR odcházet.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť říkám, 2. liga nebo krajský přebor... a akademie určitě nejsou o tom že si můžou stáhnout koho chtějí. Je to vlastně jen certifikát kvality, podle kterého můžou rodiče poznat, že tam se s mládeží pracuje dobře a další výhodou pro klub je to, že svaz platí odměny trenérům, jinak to moc výhod nemá a spíše to pro klub přidělává další starosti. Mládí není zásluha, to že má na to hrát v prvním týmu musí ukazovat a ne že dostane šanci jen proto, že je mladý. A v první lize se určitě příležitost mladým dává. Když to vezmu z pohledu Jihlavy, které fandím, tak v současnosti máme v A týmu 21 hráčů do 21 let. 7 hráčů do 22-30 let a 5 veteránů nad 30 a to jsme loni skončili na čtvrtém místě. Ze špičky má hodně mladých i Olomouc a tuším že i Hradec tam někoho má, a zbytek 1. ligy má hodně mladých hráčů. Takže si nemyslím že by se nedávala příležitost mladým. A je jasný že reprezentace stojí na hráčích co odejdou, protože se jedná o nejlepší hráče, kteří do USA odcházejí kvůli větší šanci na to být draftován. A k čemu hokejové třídy? To už je podle mě tak trochu přežitek... lepší je spolupracovat s některými středními školami, kde je to propojení prospěšnější a právě i to mají akademie přinést...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Jihlavě pracují s mládeží perfektně a přeji jim nejvíce z týmů první ligy. Ti hráči ale zase nejsou budoucnost českého hokeje. Ti čistě jihlavští hráči jako Zeman, Vysloužil, Polcar, Pometlo, to budou vždy hráči první ligy, max třetí čtvrtá lajna v Extralize, ale nikdy nebudou důležitou součástí reprezentace. Vem si, jak dopadnul Novotný. To byl brankář, který rostl pro NHL. Šel do Sparty a co teď? Předloni odchytal s reprezentací jen 30zápasů a pořádnou zkušenost s A týmem měl až vloni v Jihlavě. Ten kluk mohl být úplně někde jinde a z Jihlavy odcházet neměl, ale Sparta je lákadlo, o tom žádná. Jinak jsem nesnášel Musila, jak ten byl tlačený, hnus. No, vyhrál se ale díky tomu a stal se z něj skvělý obránce. Bohužel, poslední dvě sezony ve Vancouveru se ani zdaleka nevyrovnali té první a spíše se zhoršuje, než zlepšuje.

Ve Švédsku taky ti kluci nemají na to hrát v 17ti nejvyšší soutěž, ale hrají ji. Začínají ve čtvrté lajně a pomalu se vypracovávají až jsou nakonec ve dvaceti tahouny týmu a dokonce i kapitány nebo asistenty v mnoha případech. Těžko se v juniorské soutěži vypracuješ na úroveň hráče Eliteserien nebo Extraligy. Ti kluci musí dostat prostor. Týmy musí více spolupracovat spolu, ať už v dorostu, juniorech nebo mužích. Finsko už taky začíná pracovat jako ve Švédsku a výsledek? Alexander Barkov (ročník 95, ještě dorostenec), předloni byl povýšen k nějakým 25ti zápasům do juniorky, kde měl tuším 18bodů. Viděli v něm talent, takže letní přípravu absolvoval s A týmem a šel s nimi i na led. Výsledek? 32 zápasů a 16 bodů. Chodil na všechny oslabení a díky němu měla Tappara tuším nejlepší oslabení v lize. Tady by hrál nanejvýš druhou lajnu v juniorce. To samé Ikonen a Lehtonen. Taky ročníky 95 a mají za sebou už 20 zápasů v nejvyšší soutěži. Kdo dostal šanci u nás takhle mladý? Vloni Košťálek a Kubalík. Zrovna tohle nechápu, jelikož se v juniorkách Sparty i Plzně najdou kvalitnější hokejisti a jen o rok starší. A i když dostali tak brzo šanci v extralize, letošní sezonu jdou oba hrát raději do Kanady.

Práce Švédska byla jasně vidět na letošních 18kách. Vrána, ročník 96, jasně převyšoval naše nejlepší hráče ročníku 94. Odcházel do Švédska jako velký talent a oni tam z něj udělali hráče převyšující 18ky, i když věkove měl hrát za reprezentaci do 16ti let. Co tak sleduji, tak skvělou práci s mládeží má Liberec poslední roky a jejich klenot Zacha by mohl být ten, který v dorosteneckém věku tu extraligu hrát pravidelně bude. Jde vidět, že v Liberci si ho váží a dostává se mu velikého prostoru.

Když jde o hoje, tak píšu a píšu, až je to nakonec tááákhle dlouhý Závěrem, největší slabinou v budoucích letech bude pro český hokej obrana. V juniorských reprezentacích nemáme dobré obránce, neumíme s nima pracovat!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale zase musíš vzít, že v takovém Švédsku takto s mládeží pracují X let a i tam nějaký čas trvalo, než se výsledky projevily, tak to bude i u nás, takže bych spíš počkal, podle mě se mládež obecně zvedá.

A u nás jak někdo vyčnívá, tak hned odchází, protože chce být draftován apod. tohle ve švédsku není, protože pokud vím, tak tam ani odcházet do nějakého určitého věku nesmějí. Když se u nás dala šance Musilovi, nebo Šidlíkovi, tak tu hráli rok a pak utekli, protože chtěli být draftováni, takže ty kluby fakt nemají moc z čeho vybírat, když lepší mladí hned odcházejí. Pak tu zustávají právě hráči jako Zeman, Vysloužil, Jaroš, Polcar apod. kteří jsou dobrými hráči na první ligu, možná budou hrát i extraligu, ale hvězdy to asi nikdy nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

minihokej do 5. třídy? my sme hráli už v 3. třídě na celý.. ale pravdou je, že technika se i tak nerozvíjela, vlastně ani kondička nic a to sem prošel 4 nebo 5 klubů

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, čtvrtá třída hraje ještě minihokej. O kondičce, cvičení na techniku atd. o tom se bavit ani nedá, jelikož to tady není. Jsou poslední dobou super letní kempy, ale týden v kempu nevynahradí zbylých 51týdnů nic nedělání. Pak jsem se bavil s klukem z USA, který tam hraje OHL, jak trénovali jako malí a rozdíl byl maximální. Oni v páte třídě běhali už pravidelně deset kilometrů a my v ní běželi poprvé 1500m. Pak to dopadá tak, že češi odcházejí do OHL, WHL a QMJHL a první měsíc je pro ně utrpení, jelikož tam trénujou na mnohem vyšší úrovni a proto se často kluci, kteří u nás dominují, vrací se staženým ocasem domů.

Reagovat
smazaný uživatel

ty kempy sou dobrý, já na kempu byl asi v 13 letech (teď mam 21) bylo to asi 10 dní, a bylo to po našem soustředění týmovým, sice sem myslel, že tam chcípnu, ale pak sem šel z 2. obrany do 1. útoku a měl sem snad nejvíc bodů z týmu a předtim sem pořádně neuměl ani kličku

a to běhání já hrál do 14 let a nikdy sme neběhali víc jak 1500 a to byla nejvyšší možná soutěž (tušim žákovská liga)

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten kamarád z porna?

Reagovat
smazaný uživatel

Cha cháááááá. Přestaň prosím, bolí mě břicho z těch tvých trefně mířených vtípků.

Reagovat
Talker

Proboha

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně aby Bílek nekradl Dovalilovi hráče před baráží.

Reagovat
smazaný uživatel

A tým má přednost

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

mladší kategorie klidně, ale 21? to je snad nejhorší kategorie, všichni nej hráči sou už v A týmech a spousta top zemí to víceméně ignoruje

Reagovat
Alons0

A do útoku mohl klidně povolat i Kozáka, tomu se loni v Laziu taky celkem dařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně nevím, proč ho Bílek i média opomíjejí, přitom on hraje v Laziu vždycky pár minut a dá gól. ale všichni mluvili jen o Chramostovi, kterej dá 10 gólu v GL...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Kozák je takový kopýtko. Ale Chramosta to má v noze. To nejde přehlídnout.

Reagovat
smazaný uživatel

To mě docela zaujalo, proč myslíš že je to hlavně kousek od Pešiceho? a od čeho je generálka? Aby se povolalo a vyzkoušelo x nových hráčů?

Reagovat
smazaný uživatel

Psali to na několika serverech, že se o Hušbauera postaral hlavně Pešice, který ho Bílkovi dohodil. Jinak by to hovado povolalo zase hráče typu Holek a podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

A mimochodem, 2-3 noví hráči na přáteláku, to je zavedená věc skoro ve všech zemích. Je to zápas, ve kterém o nic nejde a tudíž je to i ideální příležitost některé hráče vyzkoušet. Samozřejmě nesmí se to přehánět, jako když Franz na zápas s Maltou povolal celý nároďák nováčků.

Reagovat
danko10

M pravdu ten chlapec. Vyrvat hracov na repre zraz pocas finisa letnej pripravy mi pride ako uplna zbytocnost.

Reagovat
cristiano.K.

tyhle přáteláky nemají logiku

Reagovat
smazaný uživatel

EURO bylo nedavno, hráči, kteří se vrátili z dovolený po euru už zase mají opustit přípravu týmu...

...navíc teď byla ještě olympiáda, ze které se hráči snad ani nevrátili a už by měli hrát další zápas...

letos je to opravdu hodně zbytečný termín

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

...paráda, Bayern nepustil na repre sraz Claudia Pizzara, který trénuje teprve týden a peruánský svaz už zbrojí

to byl vážně nepovedený přestup

Reagovat
Puskas

Svým způsobem mají - řada týmů může mít nové trenéry, co si chtějí vyzkoušet hráče.

Reagovat
Puskas

Spíš je nelogický ten listpadový termín. Klidně bcyh to celé posunul - příprava začátkem září a poslední kval. zápas v tom listopadu.

Reagovat
rufus

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Čechu, ty raději nemysli... a co se týká přáteláku, tak je Bílkovo další velké selhání, že nenominoval nové hráče, které by mohl vyzkoušet právě v zápase, kde o nic nejde

Reagovat
smazaný uživatel

On jezdí na ty srazy (takže má mnohem větší právo o tom nahlas promluvit, než ty), navíc je dostatečně inteligentní, takže luxus, mnoha lidem zapovězený, jako myšlení, si dovolit může.

Reagovat
smazaný uživatel

inteligentní? člověk, který vydělá 100 milionů ročně, si vezme hypotéku na barák?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš/píšeš úplně z cesty.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

třeba stojí barák 200 milionů

Reagovat
smazaný uživatel

Tos mu to dal...teď se stydí...uvědomil si, jak je ve srovnání s tebou hloupý..vlastně...on o tobě vůbec neví a i kdyby věděl, tak na tebe bude kašlat :)

Ale můžeš pokračovat v exhibici, všichni příznivci paralympiků ti fandí.

Reagovat
DieFohlenBMG

Měli ho nechat v Londýne a Laštůvku a vzít grigara jako nahradnika

Reagovat
smazaný uživatel

Grigar je omyl.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
fantomas

Reagovat
naheCZ

Bílek měl zkoušet nějak takhle: Někdo jinej než Čech - Rajtoral, Suchý, Mazuch (Kalas), Limberský - Vácha, Hušbauer - Dočkal, Darida, Pilař - Ondrášek

Na levou stranu snad ani nevím koho tam zkoušet

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo ho chytat nenutí...když má tolik keců, tak ať to nechá na mladších, kteří "chtějí" reprezentovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele