Ceballos plánuje návrat do Madridu, o svůj sen bude bojovat

10.10.2019, 14:04
Aktuality
Dani Ceballos před letošní sezonou odešel z Realu Madrid na hostování do Arsenalu, kde pravidelně nastupuje a může začít spřádat plány pro další budoucnost. Španělský záložník by si příští rok chtěl zahrát hned na dvou mezinárodních turnajích, vedle toho se hodlá prosadit v Bílém baletu...

Real Madrid koupil Ceballose v červenci 2017 z Betisu a fotbalista nastupoval poměrně pravidelně loni v době, kdy tým vedli Julen Lopetegui a Santiago Solari, Zinedine Zidane ho ale následně po svém návratu opět posadil na lavičku a záložníkovi se hlavou začaly honit myšlenky na dočasný odchod.

O Ceballose měly zájem Tottenham, AC Milán, Sevilla nebo Betis a boj o jeho služby nakonec vyhrál Arsenal. Středopolař do této chvíle v rámci Evropské ligy a Premier League nevynechal ani jeden zápas a místo má i ve španělské reprezentaci.

"Když nehraji, tak si fotbal neužívám, to je jasné. Během dvou let v Realu Madrid jsem se toho strašně moc naučil, ale teď si konečně zase užívám fotbal. Věděl jsem, že mě čeká důležitý rok, trenér měl pochybnosti a ti, kteří nebudou hrát, nepojedou na mistrovství Evropy, nadešla tak správná chvíle na hostování," vrací se Ceballos ke svému několik týdnů starému rozhodnutí.

"S Emeryho důvěrou mohu mít velkou šanci dostat se do nominace na mistrovství Evropy. Nikdy jsem neuvažoval o trvalém odchodu, mým cílem zůstává uspět v Realu Madrid. Budu bojovat, abych si splnil svůj sen," dodal.

Ceballosovi je 23 let a s národním týmem míří za postupem na evropský šampionát. Příští rok by si pak chtěl zahrát ještě na jiném turnaji - lákají ho Olympijské hry v Japonsku.

"Na takové akci si už nikdy nemusím zahrát a svůj sen sdělím také klubu. Mluvil jsem s lidmi ze španělského svazu, kteří vědí, že bych rád jel, byl bych nadšený. Chci jet na olympiádu i mistrovství Evropy. Jedná se o dva turnaje a ty vyžadují spoustu zodpovědnosti. Nezajímá mě to, že případně nebudu mít dovolenou. Je mi 23 let, odpočívat budu ve chvíli, kdy budu starší," sdělil dále Ceballos.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (465)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele