Cazorla byl na desáté operaci, hrát bude nejdříve příští rok

26.01.2018, 12:03
Aktuality
Santi Cazorla má dlouhodobě problémy s kotníkem a achilovkou a v prosinci se podrobil už desáté operaci. Španělský záložník Arsenalu tak musí znovu odložit vysněný návrat na trávníky, k němuž dojde nejdříve v kalendářním roce 2019...

33letý fotbalista si v říjnu předloňského roku poranil kotník a v bolavém místě se následně objevila infekce, která se rozšířila a málem zničila celou jeho achilovku. V tomto místě chybělo osm centimetrů šlachy, Cazorla měl zároveň zničenou patní kost a dokonce mu hrozilo, že mu lékaři amputují celou nohu.

Koncem listopadu se Cazorla podrobil deváté operaci a před koncem roku stihl ještě desátý zákrok. Opětovně se tak posune termín jeho možného návratu.

"Často jsem uvažoval o tom, zda má vůbec smysl pokračovat a byly i chvíle, kdy jsem si říkal, že bude snazší hodit ručník do ringu," řekl Cazorla v rozhovoru pro RTVE.

"Stále doufám, že se budu moci vrátit k fotbalu na nejvyšší úrovni, ale před sedmi týdny jsem se podrobil desáté a zatím poslední operaci," informoval dále.

Cazorla v minulosti hrával za Villarreal, do Arsenalu přišel v roce 2012 z Málagy a na svém kontě má i 77 startů za španělskou reprezentaci. Jednou z otázek je to, čí barvy bude v době případného návratu hájit, v Arsenalu totiž má smlouvu jenom do konce letošní sezony.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (143)

Přidat komentář
Nikikrew

asi konecna

Reagovat
Seydou Doumbia

Hráč na kterém hra Arsenalu stála a bez něj bohužel padala. Snad bude už ok. Parádní hráč.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Šílený.

Reagovat
fantomas

Proč ještě neskončil?

Reagovat
SpecialOne

Tak těch výplat ještě do 6/2018 pár bude, tak proč by to dělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že väčšiu časť z toho cvaká poisťovňa

Reagovat
jacobT

U Santiho vidno ako futbal zboznuje, to sa potom take rozhodnutie robi tazko. Mozno uz aj sam tusi, ze to je pre neho konecna, len si to este odmieta pripustit.

Reagovat
r.mrazik

proc by koncil? plat, sluzby arsenalu a vidina vraceni do hry je zaklad pro uzdraveni i co se psychiky tyce

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Kucka

Reagovat
mike.84

tak nějak no.. další rok se bude dostavat teprve na nějakou uroven aby zjistil, že chce být členem koučing staffu

Reagovat
celeb

tak odist na dochodok zdravy a ako mrzak je celkom rozdiel. Navyse aj z financneho hladiska to pre neho absolutne nedava zmysel. Ak navyse futbalom zije a chce to este aspon na rok skusit ... nevidim jediny dovod, preco by to mal zabalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve svým věku cítil, že má ještě rozpracováno, že ještě něco dokáže, že se zapojí. Aby najednou vlivem zranění od toho odprostil, to se dělá těžko. Zkusí to, ale kdoví jestli ještě bude platný hráč, co bude hrát a nebude jako Rosický a bude to 1x za x měsíců...

Reagovat
Hany45

Ten ať se na to vybodne...syndrom Rosa ?

Reagovat
robbik

To bych neřekl, Cazorla má jeden velký vleklý problém s kotníkem, Rosa měl každou chvíli něco jiného

Reagovat
Hany45

Ale zraněnej je tak či tak

Reagovat
Jandak

tvl, že se na to nevysre už... pokud se vratí tak být nim tak bych určitě nehrál v Anglii už. Ho tam odrovnaji jednim zákrokem.

Reagovat
ADM

neskutočné z čoho to celé vzniklo

Reagovat
smazaný uživatel

Abou Cazorla , držím palce

Reagovat
smazaný uživatel

Extremne talentovany fotbalista, hrat teraz v Pepovom City, tak je Boh.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, opravdu skoda jeho zdravi.

Reagovat
jakubbosak

mám stejný názor

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa na to nevysere!

Iba si dodrbe zdravie!

Zarobene na dochodok uz musi mat nieco.

Reagovat
Mates_Matesović

Herdek, těhle neustále zraněných hráčů mi bylo vždycky hrozně líto. Hodně štěstí, ať už se rozhodne pro jakoukoli další cestu.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
wjillm

Často jsem si říkal, jestli bych měl podobné zdravotní problémy, kdybych byl sportovec. Nikdy se mi nic vážného při sportu nestalo (naštěstí) a to jsem se mu věnoval hodně intenzivně, tréninky jsem měl a mám náročné.. jasně, není to porovnatelné, ale stejně je zajímavé, jak lidské tělo reaguje na zátěž jinak.

Reagovat
Seydou Doumbia

co děláš za sport?

Reagovat
wjillm

Ted uz jen vsechno rekreacne, na vyprdeni. Ale mel jsem pomerne dlouhe obdobi, kdy jsem 2-3x tydne chodil na kickbox, do toho jsem temer denne behal 10-20km a 3-4x v tydnu fitko. Pomerne casto z toho vychazely dvoufazove treninky, k tomu klasika prace a postarat se o pita. Kdyz jsem mel linou, tak misto behu bazen. Ted meuz kamos lanari na am.fotbal, ale to moc nevidim, planuju odlet do zahr.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkně. Já třeba jak jsem běhal 1 týdně jsem si v jednom závodu nějak pochroumal podkolenní vazy a prakticky celé lonské prázdniny jsem nemohl běhat a i do schodu jsem kulhal. Přitom jsem žádné krupnutí ani natahnutí necítil. Nikdo mi neuměl pomoci. Potom v září se to samo dalo dohromady. Začal jsem znovu běhat a to dost pořádně už v únoru jsem běhal 5-6 týdně 8-20 km a nic mi nebylo. U lidského těla člověk nikdy neví. Takový brácha by si s Cazorlou mohl podat ruku. 3x si utrhl achilovku a jak mi ukázoval ty stehy na noze tak se mi chtěllo blít. Ale to byla jeho chyba tu nohu pořád přetěžoval a běhal i když to měl zakázano. Horká hlava prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš a pak máš člověka, jako jsem já.

V 11 jsem začal s fotbalem a ve 12 jsem skončil s fotbalem kvůli epilepsii a dýchavičnosti. Dal jsem se na golf, ale neštastnou náhodou jsem si způsobil zlomeninu jedné malé kůstky v zápěstí, což se zjistilo až cca po půl roce, kdy jsem šel k doktorovi s tím, že mne při určitých pohybech zápěstí hrozně bolí. Tou dobou už to bohužel nešlo zpravit, takže to mám doteď, jen prostě musím omezovat pohyby s tímto zápěstím. V 15 jsem podruhé začal, když pominuly mé problémy s epilepsií, s fotbalem a po 4 měsících opět skončil, protože mne chytla bederní páteř a do dnes (14 let poté) se nezjistilo, co mi vlastně je (a že jsem byl už u desítek doktorů). Akorát prostě kdykoliv začnu pravidelně běhat, začne bolest, která pak vystupnuje, až nemůžu skoro ani chodit. Jednorázové sprinty na tramvaj mi nevadí, jen to nesmí být pravidelný běh.

Mezitím jsem si při různých sportovních situacích polámal 4 prsty na nohách a oba prsteníčky na rukách, z toho ten na pravé 3x na stejným místě, takže ted ho mám asi 1,5x tlustší než by měl být. No a když nemůžu běhat, tak jsem si aspon řekl, že zkusím cvičit kardio (skákání a pohyby na místě), což mi šlo loni v létě 2 měsíce, dokud jsem nějak špatně nedošlápnul a nevykloubil si kotník. Doted to není úplně ideální a trochu kulhám. Ted v zimě mi navíc začly bolesti pat a zjistilo se, že mám na obou patách celkem obří ostruhy, který taky vznikají pohybem.

Takže ano, věř mi že skutečně lidé jsou různí a na Tvém místě si neskutečně cením toho, že můžeš své tělo zatěžovat na maximum a ono stále drží

K tomu jsem nahluchlej a na jednom uch mám ztrátu 75 %. A geneticky mám špatný hlasivky, takže krom toho, že mluvím nonstop trochu v šepotu, tak kdykoliv mluvím dýl jak 3 minuty v kuse, úplně se mi zastře hlas a dalšího půl dne chraptím. Ale to je spíš mimo mísu, to nejsou věci, který by souvisely se sportem.

Reagovat
Gazdo

wtf ako teba by som vazne chcel stretnut. Ale fakt to musi byt vazne smola toto, to nezavidim. Neslo by napr bicykel? To je celkom nenarocny sport ku kostiam

Reagovat
kubys

Kolo k problémům s páteří? Srsly?

Reagovat
Gazdo

Pri nespravnom posede iba. Cyklistike som sa venoval dost dlho relativne to je neskodny sport len problem je obcas so sedacimi partiami a ich okoli ak je clovek na to nachylny

Reagovat
kubys

Sorry, ale i když budeš mít rozptyl mezi představcem a sedlovkou na milimetr přesně, tak budeš páteř pořád nepřirozeně zatěžovat...

Reagovat
Gazdo

Tak tu sa nase nazory asi rozidu. Ja som osobne nikdy s tym priblem nemal jedine s cim bol kedy problem bol u mna u cyklistiky cas

Reagovat
wjillm

Ja si toho cenim, to mi ver. Vzdy jsem si toho vazil, ale pote, co jsem stravil leto mezi starsimi lidmi, co nebyli temer schopni pohybu, meli ruzne pomucky, jsem si o to vic zacal vazit toho, ze muzu normalne chodit, behat...

Treba ma sestra je chabrus, sport, beh, nenuze, dychavicnost, srdce, takze vim, o cem mluvis. Tata ma obdobny problem se sluchem. Zase musim rict, ze po vykonu telo odmenim, jidlo, ruzne BCAA, sany, wellness, masaze. Telo je stroj a potrebuje peci, coz hodne lidi zanedbava a pak sw divi. O auto se clovek taky musi starat...nebo nemusi, ale je otazka casu ne...a neko ma, bohuzel, Aldu Romeo.

Jinak, jestli mas problem s pohybovym aparatem a chces mit kondicku, tak plavani. Skakanim ten pohybovy aparat zbytecne namahas, pote cviky na stred a stabilizaci tela. Sestra laborovala s pateri a par trenincich sw ji to zlepsilo a bolest zmizela a to trpela na zada nekolik let.

Reagovat
smazaný uživatel

I všeobecně zdravej a odolnej člověk si může náhodou přivodit zranění. To se může začít buďto opakovat, nebo může vést k dalším zraněním.

Reagovat
wjillm

Jasne, chapu. Ale na druhou stranu si vem, jake oni maji moznosti a servis. To jsou kazdou chvili urvane vazy, natazene svaly, chapu, kdyz dostanes konara, nic s rim neudelas, ale mit natazeny sval z treninku, kde mas, tym lidi, kteri ti pomuzou s rozcvickou apod.. treba tady Cazorla a ten zanet v noze, mi nerikej, ze to nikdo nepodcenil. Je pravda, ze jako amater to vidim jednoduse, nemam z profi zkusenost.

Reagovat
Vsadim gule

Až 2019?? To je krutý

Reagovat
Cipinho

Škoda ho, parádní hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně sem ho v arsenalu přehlížel, ale neprávem.

Reagovat
Taiger

Santi byl zrovna ten nepřehlédnutelný, jeho přehlídnout nešlo.

Reagovat
cetto

Však je tak malej že skoro nejde vidět. Na televizi 20´´ už vůbec ne.

Reagovat
Taiger

Jako sorry, ale kvůli těm tvým matematickým příspěvkům, tě nikdy nemůžu brát vážně.

Reagovat
cetto

Co že jsem to ted napsal matematickýho?

Reagovat
Nihilister

Přepočítal jsi se v tom, že jsi vtipný.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Taiger

Né ale tak celkově si dement že jo, tě nemůžu brát vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se právě líbily jiní hráči a ho sem bral tak jako samozřejmost a az se zranil sem pochopil že právě on byl pro hru ten nejdulezitejsi

Reagovat
REPLIKATOR

Že už se na to taky nevysere

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
Mastný Chobot

skôr niekto namiesto Big Xhaqa

Reagovat
Lacko_Boh

Tak to jasnacka Ale toto som myslel ako nahradu za Ozila ktory v lete odide.

Reagovat
smazaný uživatel

ako mám chápať tú pomoc s trávením?

Reagovat
smazaný uživatel

Lacatose intolerance?

Reagovat
Lacko_Boh

SellingOurBestPlayersToManchesterUnited intolerance

Reagovat
Mastný Chobot

https://pbs.twimg.com/media/DUdohGRWAAAnQmF.jpg:large

Alexisovi sa zjavne každé tri dni zvyšuje plat o 5k

Reagovat
J0EL

Dockas sa vysvetlenie od kiwwiho ze tolko nema za 3...2...1...

Reagovat
Mastný Chobot

akože, ja si tiež myslím, že toľko nemôže mať. ani nazdravšia platová politika nie je tak hlúpa, aby 33-ročnému Alexisovi platila 500k/w

Reagovat
J0EL

Mou: Hold my beer!

Reagovat
Nikikrew

hehe to nemoze mat fakt taky plat ale

Reagovat
SpecialOne

Yaya na pána

Reagovat
Bayern +

Už toľko nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ten De Bruyne nebude mať 280, nie?

Reagovat
GeneralGoat

Teď podepsal novou smlouvu, takže klidně jo

Reagovat
ondrvo

Drž se Santi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

dopiči

Reagovat
Deki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
efellipe

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
mike.84

hrát ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa aj vráti tak to už nebude nikdy také ako predtým...

Reagovat
Busby babes

Real Madrid's top four managers to replace Zinedine Zidane....?

1) Mauricio Pochettino

2) Mauricio Pochettino

3) Mauricio Pochettino

4) Mauricio Pochettino

Aspon obcas je ten Balague vtipnej.

Reagovat
smazaný uživatel

A mohl by sebou vzit Kanea a Sona misto penalda

Reagovat
Mates_Matesović

Čtvrtej je Wenger.

Reagovat
Ligter

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Nasrat

Reagovat
Carrick

Tragédek Sandro Ramirez už je pomalu na cestě zpátky domů.

Reagovat
Gazdo

Ten vobec aj hral? Teda vravis o nasom sandrovi ze?

Reagovat
Free_player

Heh tak to vypadá, že Moura už je jednou nohou tam, kde má bejt

Reagovat
Mates_Matesović

Počkal bych si radši na nějaký seriozní britský zdroj, ale vypadá to nadějně.

Reagovat
smazaný uživatel

Laporte nebude hrat proti Eibaru, tak pondeli utery je nas.

Reagovat
Mates_Matesović

Manželka Harryho čeká další dceru Ale už by to taky chtělo nějakého kluka, ať má Harry následovníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pottera? Peace

Reagovat
smazaný uživatel

ten bude jako hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

manželka Harryho, to je jak kdyby čekala ona, ale Harry už ne

Reagovat
smazaný uživatel

john terry detected asi

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
C-M@ster

morgdaviesThe Dogs are Gunners! They don’t want you to go to Man Utd & play Bus football. Arsenal is your home!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hachim Mastour

a ešte cunt a emote hada, to sú všetky " " komentáre pod tým príspevkom

Reagovat
C-M@ster

Já si projel víc obrázků, no.

Reagovat
Hachim Mastour

Tak to je iná.

Reagovat
C-M@ster

Tomu ver, ty kokos.

Reagovat
Taiger

Diskuze k volbám někde je, Cecile?

Reagovat
Taiger

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Džeko asi neklapne

@sjstandardsport

Someone I've been speaking to throughout #cfc negotiations with Roma has just described the current situation as 'an unbelievable mess'.

Reagovat
slavex

Ty poslední přestupáky jsou opravdu zoufalé. Jestli nepříjde ani ten Emerson, tak jsem velice zvědavý, koho budeme na poslední chvíli shánět.

Reagovat
icemike

po měsící stáhneme Kenedyho a pak si zase celé jaro nezahraje

Reagovat
spider_8

To můžeme rovnou shánět i trenéra

Reagovat
slavex

Vzhledem k tomu po jakých hráčích poslední dobou jdeme, tak bych si tipl, že to v léte převezme Big Sam

Reagovat
spider_8

Nestraš, já bych se ani nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii se momentálně ty týmy kromě City a United při přestupech předhání, kdo bude víc k smíchu.

Reagovat
Whitemedia

My se s Římem domluvili, ale nedokážeme se dohodnout s Edinem.. máme to holt u těch starších hráčů nastavené jinak no..

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mates_Matesović

BREAKING: Edin Dzeko's proposed permanent move from Roma to Chelsea unlikely to happen - Sky sources #ssn

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

veľkoklub

Reagovat
smazaný uživatel

“I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our northern border, and I will make Tottenham pay for that wall. Mark my words.”

Reagovat
Lacko_Boh

:) Ale tak za snahu tu mas palcek

Reagovat
C-M@ster

Kdo je ten vpravo?

Reagovat
Mimalu

Piers Morgan

Reagovat
Lacko_Boh

picak

Reagovat
smazaný uživatel

lol, další prestupak, co jsme dokonce v plusu

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický - Diaby - Cazorla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele