Cavani dohraje sezonu v PSG, vedení ho v zimě neuvolní

08.01.2020, 11:11
Aktuality
Ještě šest měsíců v hlavním městě Francie před sebou má Edinson Cavani. Uruguayský útočník letos v Paris Saint-Germain plní roli náhradníka a neprodlouží smlouvu platnou do června 2020, zároveň neodejde před jejím vypršením, trenér Thomas Tuchel s ním totiž stále počítá...

Cavani letos i vinou zranění naskočil pouze k osmi ligovým zápasům a v základní sestavě se objevil jenom dvakrát. Jistá místa v zahajovací jedenáctce mají Kylian Mbappé a Neymar, Jihoameričana pak na lavičku posadila letní posila z Interu Milán Mauro Icardi.

O Cavanim se nejčastěji spekuluje v souvislosti s Atléticem Madrid a podle některých zpráv je hráč s vedením domluven na podmínkách kontraktu platného od 1. července. Španělský celek pak ani nedostane šanci koupit fotbalistu hned, Cavanimu to nedávno sdělil sportovní ředitel Leonardo a stejný názor jako někdejší brazilský reprezentant má i Tuchel.

"Musíme dělat složitá rozhodnutí a s Leonardem máme stejný názor, nemáme rádi změny v průběhu zimy. Nebavíme se o nějakém monopolu, jde o kabinu a v ní hráče, kteří spolu dobře vycházejí a vytvářejí toho správného ducha. Každý hráč, ať už do týmu přijde nebo z něj odejde, znamená nejistotu a pokud není změna nezbytně nutná, je to v pořádku. S týmem jsem spokojen," prohlásil Tuchel.

"Záleží jenom na kvalitách, mezi útočníky máme zdravou konkurenci. Kylian a Mauro spolu hrají skvěle a Edinson bojuje o své místo, přesně to po něm také požadujeme. Může to dokázat, je to skvělý hráč a nikdy na něho nezapomínáme, ale konkurence je obrovská. Hrát mohou všichni, stejně tak nemohu nikomu z nich zaručit místo v sestavě," dodal někdejší kormidelník Dortmundu a Mainzu.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

po sezoně do ACM místo Ibrahimoviče a budu spokojenej (očekávám že Ibra tam bude jen do konce sezony :( )

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se urcite pujde trapit...

Reagovat
smazaný uživatel

AC prijde o Piatka takze bude chtit Ibru udrzet za kazdou cenu, sice uz nema rychlost a zraneni se v jeho veku hoji dele a je to strasne zkratovity cu.ak, ale co se fotbalu tyce jeste par let muze byt prinosem. Cavani je v Madridu uz predbezne domluveny a zhatit to muze tak max United kdyby se hodne placnuli pres kapsu a nabidli vyrazne lepsi kontrakt. Kazdopadne Cavani nejlepsi strelec hystorie PSG jim bude chybet a Neymar chce pryc uz rok. Mam tuseni ze Mbape ani Neymar neprodlouzi smlouvu a rozutecou se pri prvni prilezitosti do Barcy potazmo Kilian spis do Realu. PSG zustane astronomicky dluh a vse bude jak ma byt. Snad se dockame driv jak v cervnu 2022 ..

Reagovat
Phillipinho

Tak to je spatny. Podle me Cholo nikoho jinyho chtit nebude a pocka na Costu ....

Reagovat
smazaný uživatel

to si pomuze

Reagovat
Phillipinho

Prave

Reagovat
garruklol

Spekuluje se jeste o nekom jinym?

Reagovat
Phillipinho

Alcacer

Reagovat
smazaný uživatel

Ten má ještě pořád zdravotní problémy, navíc v Dortmundu s ním počítají.

Reagovat
papanegra

Škoda, že mají tak špatného trenéra..

Reagovat
DieryVonry

Dost by mě překvapilo, kdyby šel v zimě. Podzim zranění, ale on není nikdo, kdo by šel s výkony rapidně dolů. PSG ho na CL bude potřebovat. Ale v létě to snad výjde. Do Atletika ja dělanej!

Reagovat
smazaný uživatel

Logické rozhodnutie. PSG naozaj nie je odkázaný na nejaké neveľké prachy za Cavaniho pred koncom kontraktu. V PO LM bude ešte potrebný.

Reagovat
Raul=Real

O mesiac ma uz 33, to uz si myslim ze je dost aj na Atletico... Aj ked na 1-2 sezony by ho asi Cholo bral

Reagovat
ttopi

Obecně jsem si říkal, že v dnešní době je ta hranice fakt posunutá. Dřív by 33 letej útočník už do klubu typu Atletica nešel. Vždycky to bylo po 30 začátek konce. Dneska ti hráči hrajou stejně jako když jim bylo 28.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zajímavé. Někteří hráči hlavně brazilci a afričani (myšleno ale i černochy obecně) mají ten top věk kolem 25-29 let a pak už jdou v drtivé většině rapidně dolů. Naopak evropani a běloši obecně jsou schopní hrát na nejvyšší úrovni i třeba do 35 let.

Reagovat
ttopi

Nebude to souviset s tím, že černoši jsou většinou lepší ve fyzické kondici, zatímco "běloši" v myšlení a taktice a tím, že to fyzično "odchází" dříve než psychično, čímž ti černoši ztrácení svou primární výhodu? Bavíme se tedy obecně, samozřejmě že jsou odchylky do obou směrů.

Reagovat
smazaný uživatel

No přesně na to mířím. Zajímalo by mě čím to je, že v globále nejsou černoši schopni takticky konkurovat bělochům, protože ten argument, že amerika a afrika nemá tak dobré zázemí co se taktického vývoje týká neobstojí v momentě kdy tady vetšina z nich hraje od mala. O té fyzičce se asi bavit nemá smysl to je prostě genetika.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono černoši hodně těží ze své muskulatury. Většinou když se řekne černý hráč tak si představíš urostlé hovado ve středu obrany nebo zálohy a takový hráč potom disponuje obrovskou sílou a výdrži, když se sním správně pracuje. Na druhé straně zase máš padesatikilovou vychrtlinu, která hraje povětšinou jako ofenzivní křídlo. V Africe se lpí hlavně na těch přednostech, kterou hráči mají co se týče svého těla. Nějakou taktiku ti hráči začínají řešit až v Evropě, kdy prostě ten handicup oproti bílým hráčům je velký. Lépe na tom mohou být černí fotbalisté, kteří se už v Evropě narodili a vyrůstali v akademiích evropských klubů, ale taky je otázkou, jak moc se oni sami o tu taktiku, kterou je učí zajímají.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak on zas nějak extra netěží z rychlosti a zrychlení, ten ty dva roky muže být platným a pak jít domu.

Reagovat
mastakillah

Z pozice toho co pro PSG Cavani udělal by mi dávalo smysl ho uvolnit už teď v zimě. Navíc když Tuchel upřednosťňuje Icardiho, který teda rozhodně lepší jak Cavani není.

Reagovat
mxyzptllk

Kolik zápasů PSG jsi letos viděl? Cavani je sice skvělý hráč, ale Icardi je ve formě a hraje rozhodně líp.

Reagovat
smazaný uživatel

z vicemene neoresitelne pozice v zakladu na lavicku diky zraneni

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Palic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele