CAS zrušil Marseille zákaz přestupů kvůli kauze Gueyeho

21.07.2023, 20:34
Aktuality
Stade Vélodrome (© AFP)

Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) zrušila Marseille roční zákaz přestupů, který francouzský klub vloni dostal od FIFA po sporu s Watfordem o senegalského fotbalistu Papeho Gueyeho. Olympique s odvoláním uspěl, trest naopak CAS potvrdil čtyřiadvacetiletému záložníkovi, který před třemi lety podepsal smlouvu s Olympique, přestože už měl uzavřený předběžný kontrakt s anglickým klubem.

Marseille měla podle původního verdiktu arbitrážní komise FIFA vedle zákazu přestupů i nařízeno zaplatit Watfordu odškodné 2,5 milionu eur. To zůstává v platnosti. Gueye byl suspendován na čtyři měsíce, po odvolání proti verdiktu z ledna 2022 ale mohl dál hrát. Nyní mu CAS nařídil odpykat si s okamžitou platností trest a navíc se musí podílet na odškodném pro Watford.

Problém se táhl od roku 2020, kdy Gueye podepsal coby hráč druholigového Le Havru předběžnou smlouvu s Watfordem. Poté francouzský rodák přešel k jinému agentovi, který mu doporučil od kontraktu odstoupit. Místo toho se Gueye upsal v červenci 2020 na čtyři roky Marseille.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Konspirator

Nene..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele