Canizares zřejmě skončí, Albelda odchází s čistým svědomím

21.12.2007, 10:04
Aktuality
David Albelda a Santiago Canizares poodkryli cosi z tajů kabiny Valencie. Ani jeden z těchto dvou fotbalistů se nemusí obávat žádných postihů, trenér španělského klubu Ronald Koeman oba hráče nedávno vyřadil ze sestavy a nadále s nimi již nepočítá...

"Jsem zničený, protože tohle je po tom, co jsem pro klub udělal, ta poslední věc, jakou bych očekával. Ani mi nevysvětlili, proč k tomu vlastně došlo. Koeman mi jenom řekl, že nevěří v mé vůdcovské schopnosti na hřišti a mimo něj a já mu odpověděl, že po dvaceti dnech ve funkci mě ještě nezná dost dobře," rýpl si Albelda do Koemana.

30letý záložník je odchovancem Valencie a v posledních letech zastával funkci kapitána. Klubu pomohl ke dvěma mistrovským titulům, v roce 2004 navíc zvedl nad hlavu trofeje pro vítěze Poháru UEFA a nejlepší tým Evropy, když Valencia v utkání o Evropský superpohár porazila Porto.

"Ředitelé klubu nemají úroveň, když mě takto ponížili. Nedostal jsem žádné vysvětlení od prezidenta nebo někoho z onoho kruhu. Odcházím se zdviženou hlavou a čistým svědomím," řekl dále Albelda.

Španělský záložník bude ve své kariéře pokračovat, kopačky na hřebík naopak s největší pravděpodobností pověsí Canizares. Zkušenému brankáři je již 38 let a ke konci kariéry se zřejmě uchýlí i přesto, že o něho je zájem v americké MLS.

"Dříve jsem si byl jistý, že kariéru budu chtít ukončit ve Valencii a za tento klub jsem svůj poslední zápas již oderál. Možná to je odchod, který pro mě Bůh plánoval," prohlásil smutný Canizares.

Vedle Albeldy a Canizarese se z klubu bude v zimě stěhovat také Miguel Angulo, zlověstný Damoklův meč se pak vznáší nad dalšími třemi fotbalisty. Nikola Žigič, Manuel Fernandes a Vicente od Koemana již dostali varování a pokud se jejich výkony a přístup v brzké době nezmění, budou si i oni hledat nového zaměstnavatele.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je otázka, jestli tohle bylo nutné, podle mě byb bylo množná lepší zbavit Albeldu jenom funkce kapitána, toť otázka, no rozhodně jsem zvědavý, jak se to vyvine

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda pravdoucí. Nezachovali se k němu vůbec dobře. Sám jsem taktéž velice zvědav.

Reagovat
Hafna

Toto jsou hráči, kteří dostali Valencii na vrchol, tak bysi snad zasloužili trochu úcty

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase z toho vrcholu velice rýchlo padajú. Ale mali im to aspoň vysvetliť prečo ich vyhadzujú a nie im povedať dovi dopo

Reagovat
smazaný uživatel

jenom aby to psychicky neslozilo i ostatni hrace

Reagovat
smazaný uživatel

Největší ubožák je tam Soler. Pouze přihlíží a směje se jak ocas. Utratí přes 30 melcků za hráče, kteří vůbec nehrají, propustí v rozjeté sezoně trenéra, vezme místo něj chudáka, který jako trenér se systémem 433 je naprosto k ničemu. Vale už má tak dost velké manko a Soler to těžce nezvládá. To jak se k těmhle hráčům zachoval je hodně ponižující a naprosto zbabělé. Doufám že s tím fans něco ve Valencii udělají a nebudou tomu přihlížet. Už jenom chybí aby odešel hlavní sponzor a Vale pude do sraček úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní článek Mista, naprosto s tebou souhlasím

Reagovat
Devil

To je pravda , tezko rict jestli tyhle kroky povedou k lepsimu . Aby to Vale neprivedlo spise do sracek !! A co se tyce tech hracu tak by si trochu ucty zaslouzili . Nechci rict ze Koeman je spatny trener tone , ale prijde me ze po jeho prichodu je na tom Valencia jeste hur jak pred tim . Jak v tabulce tak i moralne ! Tesko rict co se tam deje !

Reagovat
Kily

my už bohužel ve sračkách jsme a o moc horší to být už nemůže. Snad jenom kdyby fanoušci přestali chodit na stadion, na druhou stranu by se to na atmosféře na Mestalle moc neprojevilo, beztak tam skoro nikdo nefandí a buď se píská (na vlastní tým a rozhodčího), nebo oslavuje gól (to ale poslední dobou moc ne).

odchody Albeldy a Canizarese mě mrzí, opravdu si zasloužili jiný konec a já měl za tutovku, že u nás ukončí kariéru. V případě Santiho tomu tak asi bude, ale trochu jinak, než jsme si to všechno plánovali.

pod celou současnou situací je podle mě podepsán i Flores. Už pod ním jsme hráli otřesný fotbal (a to ne jenom letos) a jediným jeho kladem byly upocené výhry. Už tou dobou ale musela v kabině panovat špatná atmosféra a Flores to musel vidět. Jenomže nic neudělal, proto asi byl propuštěn. Koeman se s tím nepáře a až následující týdny ukžou, jestli má pravdu.

jsem si na 99,9 procent jistý, že tihle hráči toho museli udělat více, než se zatím ví. Museli narušovat morálku, asi byli těmi rušivými elementy v kabině a právě od nich (kapitán a nejstarší hráč) Koeman očekával, že pozvednou současnou situaci a budou tahouny týmu. To samé možná platí i v případě Vicenteho. My víme jenom o jeho nadávání lékařskému týmu, za což dostal pokutu 1200 eur. Jenomže tohle se stalo dlouho před Koemanovým nástupem do funkce a těžko dal Vicentemu podmínku jenom kvůli tomu. Vicente musel říct nebo udělat ještě něco, co my nevíme a na co si budeme muset počkat.

já zatím nechci nikoho odsuzovat, dokud všechno nevyplave na povrch. Co bych Koemanovi vyčetl je fakt, že se k celé věci on ani vedení zatím oficiálně nevyjádřili a hrají na čekanou. My pak nevíme, komu máme věřit a na čí straně je pravda. Každopádně těmito kroky si na sebe Koeman plete bič, pokud se totiž změny neosvědčí a vše se rychle neobrátí k lepšímu, tak bude odvolán nebo odstoupí. V tom případě bude on tím špatným a budeme chtít vrátit nějaké hráče zpět, což už nebude zase tak snadné.

Reagovat
-Kopy-

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem to tady rikal nekolikrat a reknu to znova. neznam sice presnou situaci v kabine, ale asi tak posledni rok se podle me albelda jako profesional neprojevoval a kdyz k tomu zacal i spatne hrat, tak podle me nebylo co resit. jenom zbavit funkce by celou situaci mohlo jeste vic vyhrotit, protoze by asi dal remcal. je sie skoda ze to s nim takhle dopadlo, ale je to predevsim jeho skoda a taky jeho vina. tak to vidim ja

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak souhlasim s váma hoši.

Reagovat
smazaný uživatel

Alberlda: I cannot lie to the fans. They wanted me to talk about how good things were going after losing to Barca and Madrid, but I can't lie to people. "The team is poor." _AKITAKA_

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se zachazí s hráčema, který za posledních X let daly do tymu všechno??? TO fakt nechápu. Už hledají chyby, tam kde vůbec nejsou!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

albelda do juve

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň bude chytat Timo Hildebrand.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je posledni muj komentar ktomu...pisu jak pro sebe tak i k tem kteri pisou jak je skvely ze ti tri skoncili atd.atd.atd...me osobne to co se deje pripada jak to rict...no...NEUVERITELNY...jak tohle muzou nekde udelat a o to vic neuveritelny jak to muzou udelat ve Valencii,jak uz sem tady nekde psal tak sem jeji fanousek uz jedno cely desetileti a tohle me hodne zarazilo,protoze jsem si myslel ze jsme slusnej klub,ale tohle co se stalo se nedela...nedela...neudelali to ani Solskjaerovi v Man Utd kterej snad 2 roky nehral kuli zraneni,ale neco pro ne udelal a nechali si ho tam...tady to nejde nebo nevim...Koeman to haze na spatnou naladu v kabine,ale...ponekud strohy duvod na to ze vyhazuje nejvetsi patrioty...a jeho dalsi duvod ze sou stary...starejch tam je vic Helguera,Morientes...to by musel vyhodit pulku tymu...navic cetl sem vyjadreni Santiho,kterej tam rika ze mu ani nerekli poradne duvod a ze on si neni vedom ze by neco spatnyho udelal,ze nikomu neublizil...co rekla Albelda uz vsichni vime...ze pro nej neni vudce...docela duvod ne?pro kluka kterej tam je od mala a kterej na ty posledni tiskovce dokonce breci...tak za to ze neni vudce ho vyhodej...dobry no...je smutny,ze se louci takle...vyhodi ty dva ktery v soucasnym kadru pro Valencii udelali nejvic...jak Koeman rekl stejne sou stary je to pro dobro tymu...pro me to dobro neni...kdyz uz nic jinyho...tak si zaslouzili poradny rozlouceni ne tohle...takovejchle jako Santi bysme si meli vazit,kterej hral daloby se rict pro JEDEN tym pro VALENCII,coz dokazal tim co rekl,ze posledni dres oblekne nas a ze svuj posledni zapas za nas uz odehral...smutne,ale je to tak...clovek ktery tam je 4 tejdny muze vyhodit hrace ktery sou symbolem Valencie...proste na zaver...NESOUHLASIM STIM...a jen tak to pres srdce neprenesu...Valencii fandim,ale jak tam bude Koeman budu mu prat aby rychle skoncil!!!vsem preju hezky den

Reagovat
-Kopy-

máš vcelku pravdu, taky mě to všechno štve a sem z toho otravený...

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas kámo, taky jsem fanoušek Valencie. To co se tam děje bych čekal někde ve 3. čínské lize. Kdyby bylo vedení normální, tyhle kroky by nepodpořilo. Není pravda, že si trenér může dělat co chce. Koeman je prasák, který nic nedokázal, tito hráči dokázali mnohé. Mým senem je aby se santiago i David jednou vrátili.

Reagovat
M11

ani ve snu by me nenapadlo ze to az takhle muze dopadnout

Reagovat
smazaný uživatel

dementny............ Koeman

Reagovat
smazaný uživatel

Angulo:“The most catastrophic thing is that I will not be able to say goodbye to the fans. The only thing I can do is tell them “thank you” for having made me feel at home.

Reagovat
smazaný uživatel

Inu,co dělat s hráči,kteří nechtějí "pracovat"...ať už jde o sebevětší hvězdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Môj názor je taký, že keď odišiel Aimar, tak odišiel s ním aj útočný futbal. Odišiel Ayala, odišla s ním aj obrana. Teraz je situácia taká, že Aimar bol vo Vale hviezda a teraz v Zaragoze hraje slabú polovičku z toho čo hral na Mestalle. Ale asi na neho zafungovalo to známe kúzlo, opustíšli mne, zahyneš. Rozhodne som chcel povedať len tolko, že keď nekúpia hráča podobného Aimarovi napr. Vaart, tak to bude stáť opäť za hovn.

Reagovat
smazaný uživatel

canizares to je dobre ze odisiel a albelda nemal odist ja by som koemanovy vynadal ze by ani necekol keby som na mieste albeldu

Reagovat
smazaný uživatel

From what I heard in the press conference with Komen today Vicente and Zigic are safe:

Vicente

"He is a player that I believe that still he is not in the best physical training conditionses and for that reason it is not possible to be always used in all the parties. He costs to him to enter, to recover, has been long time outside the game land. He needs time, he must work to gain more minutes and parties more. Ever since I have come has played much ".

And he says Zigic might start tomorrow.

Reagovat
smazaný uživatel

-- Why did you conduct for not having Cañizares?

- The team needed a change, I will not go into individual things out of respect for them. I took the decision to give it an opportunity to Cañizares instead of Hildebrand, but there comes a time when I think the opposite.

-- Do Albelda?

- There are two reasons which I told him, his performance has not been sufficient to continue and to be captain has not been the leader either within or outside the field. I explained to him, it must be acknowledged that this is what I told him.

-- Does Angulo?

- It is one more in that regard, there are other players in his position over the future and the decision has been taken in this regard.

Reagovat
smazaný uživatel

O Vicentem:

"It's a player that I think still is not in the best physical condition and therefore can not be used provided all parties. Takes enter, recover, it has been a long time off the pitch. Need time, it should work more to earn more minutes and parties. Ever since he has been played a lot, "said coach

Nový kapitán?

"There are two masters, Baraja first and second Marchena. And if the two do not play we will see who is the third," he explained. Silva, Caneira and Helguera are men he trusts, which are emerging as the main candidates.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyapada to, ze pocita s Vicentem - dobra zprava.

Reagovat
smazaný uživatel

To co se teď ve Valencii děje, je pro mě nepochopitelný... Už jenom čekám nato, až odejde Joaquín, Villa a Vicente a a los ches půjdou do ještě větší žumpy než jsou teď... Nechápu jak to může vedení vůbec dopustit.. Koeman je tam pár tejdnů a vyhází nejzkušenější hráče a to skoro ještě bez důvodu... Moc nevěřim tomu, že se timhle krokem dostanou zase zpátky tam, kam patřej...kéž bych se mýlil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele