CAMACHO V REALU SKONČIL

20.09.2004, 17:10
Aktuality
Real Madrid prohrál dva zápasy za sebou a kouč José Antonio Camacho nabídl svou rezignaci. Prezident klubu Florentino Pérez ji přijal a hned jmenoval nástupce - tím je Mariano Garcia Remon...

"Oznamuji, že se vedení Realu Madrid rozhodlo přijmout rezignaci Jose Antonia Camacha. Pro klub však bude pracovat i nadále," oznámil na dnešní mimořádné tiskové konferenci Pérez. V jaké funkci bude Camacho pokračovat, to ještě není známo.

49letý Jose Antonio Camacho se týmu ujal v květnu tohoto roku, když byl propuštěn nepříliš úspěšný Carlos Queiroz. Údajně byl ale nespokojený s nákupem Michaela Owena, raději by posílil záložní řadu. Dále prý nebyl příliš respektován samotnými hráči. "Výkony nejsou dobré a zřejmě se nezlepší, dokud tu budu. Mám podporu vedení, ale na hřišti nevidím výsledky své práce, nedokážu z týmu dostat to, co v něm je. Chtěl jsem mít vítězný tým od prvního do posledního zápasu," nechal se slyšet Camacho. Celou svou aktivní kariéru strávil v Realu, odehrál přes 400 zápasů, vyhrál devět titulů, reprezentoval 81krát. V minulosti už Real jednou trénoval, v létě roku 1998, ale setrval jen tři týdny, protože se nepohodl s tehdejším prezidentem Lorenzo Sanzem. Hlavní trenérskou štací byla reprezentace Španělska, mimo to krátce vedl Benfiku Lisabon.

Camachovým nástupcem v roli hlavního kouče se stal Mariano Garcia Remon, dosavadní asistent. Podle prvních informací měl být jeho kontrakt pouze krátkodobý, do nalezení vhodného nástupce, Remon ale ve funkci setrvá minimálně do konce sezóny. Média přitom hned začala spekulovat o velkých jménech a prvním zmiňovaným byl Sven-Göran Eriksson, současný trenér anglické reprezentace.

"Dále oznamuji, že jsme se rozhodli jako novému kouči svěřit důvěru Marianu Garcíovi Remonovi, který již svou loajalitu ke klubu prokázal," uvedl Pérez nového trenéra. Camacho si Remona ihned po svém nástupu vybral jako asistenta a nyní jej doporučil jako svého nástupce. Pro někoho může být neznámým, ale 53letý Remon je legendou Realu. Kromě krátkého působení v Oviedu strávil celou svou hráčskou kariéru v královském klubu, v 70. a 80. letech minulého století byl brankářskou jedničkou. Vyhrál s Realem sedm ligových titulů, čtyřikrát Pohár Mistrů, do reprezentace se však dostal jen dvakrát. Jako trenér vedl juniorku Realu a několik menších klubů - Sporting Gijón, Albacete, Las Palmas, Salamancu, Numancii a Cordobu.

"Jménem vedení chci všechny ujistit, že naše cíle pro tuto sezónu zůstávají stejné. Žádám fanoušky, aby novému trenérovi dali svou důvěru," prohlásil dále Pérez. Cíle Realu nemůžou být jiné, než ty nejvyšší. Je začátek sezóny, takže na nápravu je času dost. Zase tolik se nestalo – dvě porážky v řadě, to se může stát komukoli. Ale co je příčinou krize Realu? Je to trenér? Camacho jistě své kvality má. Nebo je to nesourodost hvězdného výběru? Vždyť ještě loni to fungovalo. To ukáží následující týdny a měsíce...

Autor: Petr Starý

Komentáře (27)

Přidat komentář
antimadrista

cha cháá

Reagovat
HOST*nawri

hm a ja se smeju tobe jakej ses dement

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle je fakt směšné, tým je na nic a odejde výborný trenér.

Reagovat
antimadrista

Mě nemůžeš urazit

Reagovat
HOST*

Tohle nebude jenom v trenerovy

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,ale v morálce hráču. Je to hrůza,jak tak slavnný klub dopadli. Dřív sem se jich i bál

Reagovat
smazaný uživatel

stejne ale titul vyhrajou voni nebo valencie tak si nedelejte iluze o titulu v barcelone i kdyz espanol nehraje spatne

Reagovat
smazaný uživatel

S tou Valencíí bych možná ještě souhlasil, ale říct o REalu, že to vyhraje spíš než Barca může říct jen někdo, kdo sleduje fotbal tak, že se podívá na soupisku a tím to pro něj hasne.

Reagovat
PJ

Ehm, dovol abych ti připomněl, že úplně stejně ste loni touhle dobou mluvili vy o Barceloně. Že ta ztráta nic neznamená a že stejně eště vyhrajete titul...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Dovol, abych ti připoměl, že ste se nám vy ostatní za to taky vysmívali a Barceloňák s Antimadristem tady byli označováni pomalu za blázny. No jo, zapomínáš na věci na který chceš zapomenout a připomínáš věci, který se ti hodí. Tak se chová každý, tak tady nekritizuj

Barca forever

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak teď asi budu reagovat jako PJ, ale pokud sis přečetl archív z minulého podzimu, tak musíš uznat, že výroky obou zmíněných k tomu přímo sváděly. Navíc PJ fandí MU a na Realu nemá žádný zájem. A to vysmívání, jak ty říkáš, reagovalo spíše na tyto dva pány, než na vlastní výsledky Barcy.

Reagovat
antimadrista

Podle mě je PJ skrytej madrista,má to v krvi. Když se nevede Barce, tak kritizuje....když se nevede Madridu, tak mlčí. Má "dvojí metr"

Reagovat
smazaný uživatel

Jo přesně! Na oko fandí Manu aby mohl v klidu kritizovat a nikdo by ho nemohl obviňovat ze zaujatosti.

Reagovat
HOST*yarda

Kecy,kecy,kecy. Přečti si archív k Man-Real a uvidíš. Kritizuje když už vaše často přiblblé příspěvky ne hru či hráče Barcy.

Reagovat
PJ

Tady jde o to, že... Dr. Kyslík píše, že "...může říct jen někdo, kdo sleduje fotbal tak, že se podívá na soupisku a tím to pro něj hasne". Tím ovšem taky říká, že je to vlastně přesnej popis barceloňáků, kteří na začátku minulý sezóny taky řikali, že titul určitě eště vyhrajou oni. Nejde tu o vysmívání, ale o to, že to podle vás loni bylo možný (aby Barca dotáhla ztrátu) a letos už to najednou možný neni (když jde o Real). No a to je teda s prominutim pěkná kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Źapomínáš, že se nám to vzhledem k realu povedlo.

Reagovat
antimadrista

My sme ho mohli vyhrát i v loni.

Reagovat
HOST*Albe

To by vážně chtělo zase někoho jako byl Del Bosque.

Reagovat
HOST*Honza

Po trech kolech - to snad ne To bude v necem jinem Asi zjistil, ze to muzstvo je fakt na chuja! A ze s tim neudela nikdo nic, je to porad dokolecka Jinak to nevidim!

Reagovat
smazaný uživatel

Loni na záčátku ligy to bylo něco jiného než teď. To jsme byli tým,který v to vítezství věřil a poppral se o kždičký bod,ale Real je teď banda individuali a manekýnůmkteré zajímají jen prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
HOST*Anthony

Real může vyhodit trenéra ale týmu to stejně nepomůže.Je tam hafo hvězd,který už maj svý nejlepší léta za sebou a nemaj na to aby naplnily svoji pověst.Real bude ještě rád jestli bude hrát LM i příští rok.

Reagovat
Mr.Jindros

no to se vobcas stava ze velkoklub po "velke vitezne ere" je treba dva roky (i vice) v utlumu .... ted je asi na rade real ... i kdyz kdo vi, mozna se behem sezony zvedne ...

Reagovat
antimadrista

My¨ho ale letos přejedem, s tím se smiřte. Začátek je velice důležitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Teď Real prohrává s Bilbaem..nevypadá to,že by se měl zvednout. Je to něco jako ManU.

Reagovat
Mr.Jindros

kdyz real prejedete, me to vadit nebude, ba spis naopak .... Barca hraje dobrej fotbal, ale dojem trochu kazi nekteri fanousci tady ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm,ale teď musim uznat že se jim povedl zápas v Romou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele