CAMACHO O VIEIROVI MLČÍ...

11.08.2004, 20:04
Aktuality
Po návratu z krátkého soustředění v Alicante, kde se hvězdný Real Madrid utkal s Getafe, je hlavní trenér ze všech stran "atakován" zástupci sportovních deníků. Ty ovšem mají smůlu. Jose Antonio Camacho se s novinaří na téma Patrick Vieira odmítá bavit...

Tvrdí, že pro něj je nejdůležitější současné složení týmu a neuskutečněnými přestupy se nebude zabývat. "Mně jako trenéra zajímají pouze ti hráči, kteří už v mém týmu jsou. O ostatních se budu starat až přijdou. Když mluvíš o hráči, kterého nemáš, děláš chybu, protože prezident nebo trenér jeho mateřského klubu s tím nemusí souhlasit. Zveřejnění různých spekulaci a nepodložených informací může vážně poškodit klub při oficiálních jednáních o konkrétním přestupu," podotkl Camacho.

Hlavní trenér Galacticos ovšem spekulace o možných posilách nevyvrací a tvrdí, že Real Madrid je vždy otevřen pro "hvězdné" hráče. Zároveň ovšem dodává, že žádný světový velkoklub nemá kvalitního hráče pro Real Madrid. Při tiskové konferenci se novináři vyptávali i na to, kdo klub opustí. Nevyřešen ještě zůstává například možný přestup Alberta Celadese do Realu Zaragoza. Podle Camacha je nejpravděpodobnější, že i příští sezónu hráč odehraje v barvách "Blancos".

Ale zpět k Vieirovi. Co se o možné změně dresu francouzského reprezentanta vlastně ví? Asi jen to, že Real Madrid o kapitána londýnského Arsenalu marně usiluje již několik let. Zatím se funkcionářům španělského velkoklubu přestup nepodařilo uskutečnit. Buď o změně nechtěl slyšet samotný hráč a nebo se to nelíbilo bossům "kanonýrů". Nyní je Arsenal kvůli stavbě stadionu ve finanční tísni a právě toho by šéf Realu Florentino Pérez rád využil. Navíc se zdá, že francouzský hráč se změně dresu nějak výrazně nebrání. Proto prezident královského klubu začátkem srpna začal vyjednávat a předložil šéfům Arsenalu konkrétní nabídku. Ti se zprvu všemožně bránili. Arséne Wenger dokonce prohlásil, že jsou hráči, kteří se za žádné peníze nedají koupit a jeho svěřenec mezi ně bezpochyby patří. Jak se později ukázalo, trenér "kanonýrů" se spletl, za peníze se dá koupit cokoliv a hlavně kdokoliv. Ve fotbale to platí dvojnásob. S každým navýšením nabízené částky se i kouč Arsenalu stával vůči španělským bossům vstřícnějším a hovořil o možném přestupu, výhodném především pro samotného hráče.

Ze byl začátku Pérez ochoten zaplatit 18 milionů Eur, zástupci londýnského klubu požadovali více než dvojnásobek této částky. Později se do jednání přidali i samotní hráči Realu. Konkrétně David Beckham a Vieirův spoluhráč z reprezentace Zinedine Zidane. Kvůli nim prezident "bílého baletu" navýšil částku na 23,1 milionů Eur, Londýňané svůj požadavek snížili na 35 milionů. Zástupci Realu začali přemýšlet, zda tento osmadvacetiletý záložník za takový balík peněz skutečně stojí. Nakonec ale usoudili, že těch 23,1 milionů Eur jsou ochotni zaplatit.

Podle některých zdrojů přímo z madridského tábora zástupci Arsenalu přijali nabídku. Vzali si ale čas na rozmyšlenou. Prý musí najít adekvátní náhradu na uvolněný post. Říká se, že by Vieiru mohl nahradit portugalský reprezentant a hráč FC Porto Maniche. Stylem hry jsou si velmi podobní. Jinak oba kluby ohledně přestupu Patricka Vieiry mlčí. Podle zástupců obou táborů informační je embargo v tomto případě nutností. Hráč, který před osmi lety opouštěl AC Milán za tři a půl miliónu švýcarských franků, se s novináři odmítá bavit a jakkoliv komentovat tyto spekulace. Jenom prozradil, že jednání skončí do konce tohoto týdne.

A proč vůbec o změně začal přemýšlet samotný hráč? Real prý nabízí až trojnásobně vyšší platové podmínky. No neber to... A pak, že fotbal není o penězích...

Autor: Igor Mahal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to bych do Viery nikdy neřekl, že u jde o peníze. Stejně to ale nechápu, vždy´t ti hráči mají peněz, že to půjde jen težko utratit, zajištěné příbuzné, všechno, tak k čemu to?

Reagovat
smazaný uživatel

Vieira je na peníze jako nikdo jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidská nenasytnost je, bohužel, bezbřehá, to nevíš?

Reagovat
HOST*trojka

Vy jste praví Češi. Proč by měl zůstávat v Ars. - Francouz. Každej fotbalista co hraje v cizině hraje pro peníze, ato že hraje v Ars. znamena že je navíc dobrej. Když mu dá 4 x tolik Sparta tak půjde do Prahy. Nevidim na tom vůbec nic špatného. O peníze jde až na prvnim místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel sem to vylozene tak, ze Vieira je na penize. Na ty je kazdej vrcholovej fotbalista, s tim se musi pocitat. Tvrdivalo se, ze Patrick Vieira je velky srdcar a se zapalenim pro svuj tym a ja tomu fakt verim. Tech pricin muze bejt i mnohem vic...Staci kdyz je na tebe vyvijen velky tlak a to muzez byt fakt za hvezdu. Real se o tento prestup pokousi hodne dlouho,..Arsenal potrebuje penize (o fin. krizi v nekterych angl. klubech ted pisu clanek)a Vieira muze byt s toho dost otraveny. No uvidime jak se to vyvine.

Reagovat
HOST*Freddie-gooner

Těžko říct, jestli byl Patrick Vieira na peníze. Každopádně ještě pořád je to náš kapitán. Ale myslím, že stejně nakonec odejde. Udělal pro nás strašně moc a za to mu všichni Gooners děkují. Patrick Vieira sní o výhře Ligy MIstrů, asi si myslí, že s Arsenalem už ji nikdy nevyhraje. Nejde ani tak o peníze. U nás dostává dost a dost.

A že má Arsenal finanční krizi, na to autor článku přišel kde??? Jak řekl David Dean, Arsenal nepotřebuje prodávat hráče respektive nepotřebuje peníze. Situaci ohledně Patricka Vieiry a novinkách v Arsenalu sledujte na CZECH & SLOVAK ARSENAL WEB http://www.arsenal.wz.cz

Reagovat
HOST*autor

Nevim, asi na tom neco bude, kdyz tato informace byla na oficialnich strankach Uefy. Hraci, kteri podepsali nove smlouvy, dostanou stejne penez. David Dean by taky nemel zapominat na nesplacene uvery, ktery mely slouzit na stavbu noveho stadionu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele