Çalhanoğlu kritizuje postoj Hamburku

13.07.2014, 19:20
Aktuality
Hakan Çalhanoğlu po dlouhých jednáních přeci jen odešel z Hamburgeru SV do Bayeru Leverkusen a nyní se s odstupem času pustil do vedení přístavního celku, které ho do ambicióznějšího mužstva nechtělo pustit...

O odchodu tureckého tvůrce hry se spekulovalo dlouhodobě a vedení Rothosen se vinou nedobré finanční situace jeho prodeji nebránilo, což jen dokazuje fakt, že prvotní impuls o tom, že by mohl Çalhanoğlu odejít, přišel od sportovního ředitele HSV Olivera Kreuzera. "Sám během dubna přišel za mým agentem a řekl mu, že si dokáže představit můj prodej," prozradil Çalhanoğlu.

Na stole měl mít Hamburk dvě nabídky od bundesligových celků, sám hráč se však záhy rozhodl pro Bayer Leverkusen, vedení severoněmeckého týmu ale rázem změnilo názor, svoji hvězdu pustit nechtělo a všude vykládalo, že Çalhanoğlu není na prodej. Do celé věci se navíc vložil známý investor Klaus-Michael Kühne, jenž HSV slíbil potřebné peníze, ale jen za to, že turecký reprezentant zůstane.

To se však nestalo, Çalhanoğlu nakonec za necelých 15 milionů eur přestoupil do Leverkusenu a část financí Rothosen okamžitě investovali do získání Pierra-Michela Lasoggy. "Byl to skvělý pocit hrát před těmito fanoušky," řekl Çalhanoğlu. "Jejich hněv chápu. Přišel jsem však za dva miliony a odcházím za patnáct," dodal na svoji obhajobu nadějný tvůrce hry, který musel od fanoušků přístavního celku snášet urážky na sociálních sítích, kvůli čemuž dokonce vyhledal pomoc psychologa.

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udělal dobře...přál jsem si ho v Liverpoolu, určitě by herně nepropadl..ale hodně štěstí v Leverkusenu..ten tým je hodně sympatický

Reagovat
JozkokozleJ

A snad budu pod Schmidtom hrat atraktivny futbal. V zime, ked so svojim Salzburgom vyprasil v priprave Bayern, to bol ich strany velmi pohladny futbal s rychlym prechodom.

Reagovat
pospech11

Jinak se divím, že Schmidt, zatím nechce nikoho ze Salzburgu, čekal jsem že by minimálně takového Alana chtít mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

nejaké špekulácie boli ohľadom Maného, ale neviem o tom hráčovi veľa...Schmidt určite vie, kto by mohol byť prínosom a možno si aj niekoho zo Salzburgu vytiahne, ale nie je momentálne nutné niekoho kupovať. Základná jedenástka je asi jasná a neviem, kto zo Salzburgu by mohol mať kvality na základ v Leverkusene, možno tak na rozšírenie kádra...

Reagovat
smazaný uživatel

tiež dúfam, typologicky nato má ideálny káder, tak snáď sa toho dožijeme

Reagovat
pospech11

Nevím proč, ale vždycky jsem měl za to, že je to Němec.

Reagovat
JozkokozleJ

Narodil sa sice v Mannheime, ale vo vsetkych mladezickych kategoriach a uz pätkrat v dospelej kategorii reprezentoval Turecko.

Reagovat
smazaný uživatel

Calhanoglu je pre mňa jeden veľký otáznik, na jednej strane bude určite posilou a v budúcnosti môže byť jeho potenciálna cena ešte výrazne vyššia, ale z druhého pohľadu si myslím, že sme ho preplatili, 15 miliónov je vážne veľa, za tú sumu by som si vedel predstaviť dvoch top hráčov. Drmič stál menej ako polovicu z Hakanovej ceny a kvalitatívne nie je o nič horší.

Najviac ma mrzí, že Grenier ostal len v rovine špekulácií, to by bol fantastický nákup, ja by som ho uprednostnil aj pred Hakanom.

HSV by malo robiť všetko preto, aby získali Kyiotakeho z Norimbergu, to by bola parádna náhrada za super cenu, toho by som si prial aj do Leverkusenu...

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Calhanoglu je velky otaznik. Ovsem lepsi spoluhraci v Leverkusene mozu i jemu vyrazne pomoct v jeho vykonoch. Talent urcite ma. Bude velmi zaujimave ho v drese Bayeru sledovat.

Kyiotake poslednu sezonu v Nürnbergu stagnoval. Ten proste musi prestupit inam. A HSV by mohlo byt dobrou destinaciou, kde by nahradil pri rozohravani standardiek prave Hakana (viem, je tam Vaart, ale ten bude mat svaleove zranenia a problemy s chrbtom).

Reagovat
db18

Reagovat
Ferguson6

Je to somár. Po prvej dobrej sezóne si už o sebe myslí aká je hviezda. Len aby z neho nebola padajúca hviezda a za pár rokov bude rád za Antalyaspor

Reagovat
stas87

to fakt nie,on HSV prerastol,väcsia konkurencia a lepsi tim mu pomozu,uz v prvej sezone dokazoval ze ma naviac ako hrat o holy zivot,viem ze obcas tomu nedaval 100% a rozhadzoval rukami ale s lepsimi spoluhracmi sa tohto dufam zbavi,Bayer posilnil velmi dobre a zav dvojkou Bayern-Borussia to bude velmi zaujimave

Reagovat
Ferguson6

To sa hovorilo o veľa hráčoch, ktorí nakoniec skončili úplne inak. Navyše je to Turek (aj keď narodený v Nemecku) a pokojne sa stavím, že z Bayeru pôjde smer Rusko/Turecko

Reagovat
stas87

ok,o co sa stavis ? :)))

Reagovat
Ferguson6

Neviem, navrhni čo by bolo vhodné keď jeho hviezda nezhasne.

Reagovat
db18

Přerostl... to je dobrý, když na HSV stačí umět kopat standartky a už je to pro ten klub moc

Reagovat
stas87

si ma odhalil

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt, ze nehra za Nemecko. Nie jak falosny Ozil

Reagovat
Pasha

hlp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
HSV1887

SCHEISS JUDAS !!!

Reagovat
Arne

Kreuzer je fakt docela pako, to jestli má Beiersdorfer aspoň pár pohromadě, tak ho okamžitě pošle k vodě... Fanoušci HSV nepřekvapují, on i zdejší vzorek hovoří sám za sebe.

Reagovat
HSV1887

Kreténe, aby si skapal!

Reagovat
Arne

Hele fešáku, když je Hakan Judas, tak Lasogga je podle tebe co, nebo kdo? Hm?

Reagovat
HSV1887

Víš vůbec něco o tom?

Reagovat
Arne

Proč? Myslíš že to srovnání nesedí? Když tak mě pouč, a klidně to prolož nějakými invektivy, já na ně jsem od tebe zvyklý a neurazí mě.

Reagovat
HSV1887

Ty se furt do mě navážíš, v jakékoli souvislosti s HSV si do mě nezapomeneš rýpnout, tak pak nebreč.

Někdy v únoru prodloužil smlouvu, furt chvástal, jak se mu v HH líbí, jak je HSV super, jak tam chce dlouho vydržet a bla bla. Po odvetě s Fürthem točí video a furt tam řev "nur der HSV" a druhej den bum - "chci z HSV pryč, chci se dál vyvíjet, chci hrát LM, HH smrdí.." Co to je??

Co to má společnýho s Lasoggou??

Reagovat
Arne

Tak jasně že se do tebe navážím, když se chováš tak, jak se chováš...

Jasně, pro vás fandy to bylo "bum", ale když mu tuhle možnost otevřel Kreuzer? Lasagne taky u nás líbal znak a všecko, a pak po měsíci u vás bylo jasný, že se vracet nebude chtít. A taky pro to měl svůj důvod - u vás to byl Kreuzer a finanční hledisko, u nás nezájem Luhukaye.

Reagovat
HSV1887

Teď otázka komu věřit.. člověk tam do toho jádra nevidí. Mě ale prostě zklamal svým chováním, taky mu možná malinko narost nosánek. Má za sebou jednu sezonu v Bundeslize a už si myslí, že mu svět leží u nohou a srovnává se s CR7 nebo Messim. Sezonu měl parádní, ale taky bylo plno zápasů, kde byl neviditelnej.

Tak Hertha na něm slušně vydělala, takže smutnit rozhodně nemusí. To platí i u nás s Hakanem..

Reagovat
db18

Arne Friedrich?

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna dlouho to netrvalo...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele