Cagliari je v krizi, trenér Di Francesco přesto dostal novou smlouvu

25.01.2021, 14:58
Aktuality
Cagliari před rokem a půl investovalo na své poměry nemalé finanční prostředky do kádru a v první polovině sezony 2019/2020 pravidelně sbíralo body, jinak se mu ovšem vynaložené peníze nevracejí a pohybuje se dokonce na sestupových pozicích tabulky Serie A. Důvěru i přesto má trenér Eusebio Di Francesco, který dostal nový kontrakt...

51letý kouč dříve vedl Sassuolo, AS Řím nebo Sampdorii a na Sardinii se přestěhoval před letošní sezonou. Smlouva platná do června 2022 mu před několika dny byla prodloužena o dalších dvanáct měsíců, žádná oslava se ovšem nekonala, Cagliari totiž včera nestačilo na Janov a prohrálo 0:1.

"Mrzí mě, že se mi dnes nepovedlo oplatit klubu jeho důvěru. Jsem pyšný na to, že mě klub posuzuje na základě profesionality, ovšem to neospravedlňuje naše výsledky. Doufám, že klubu jeho důvěru oplatím," prohlásil v neděli odpoledne.

Letošní ročník Serie A je ve své polovině a Cagliari z devatenácti zápasů vytěžilo jen čtrnáct bodů, v tabulce je třetí od konce. Sardinský celek aktuálně prohrál v šesti po sobě jdoucích duelech a tři body nebral dokonce dvanáctkrát v řadě, naposledy se z triumfu radoval před dvěma a půl měsíci po zápase se Sampdorií.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On a Giampaolo těží z jednoho relativně povedenýho angažmá a díky němu budou dostávat pozice v ligových týmech snad dalších 20 let... Pravděpodobně dva takticky nejhorší trenéři v lize... Ty jejich angažmá v AS/AC byly jedny z nejhorších věcí, který jsem viděl. I když teda EDF ještě dopadl v porovnání s Giampaolem celkem fajn

Reagovat
Shevchenko

Paradoxně ale udělal s AS jediný pořádný výsledek v Evropě v jejich historii. Na ten zápas s Barcelonou se bude dlouho vzpomínat, jeden z nejlepších výkonů italského týmu v LM co jsem kdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale v lize to byla tragédie - a v LM podle mě spíš taky shoda okolností a haluz, než nějaký taktický umění.

Reagovat
KingMaster13

Tak Barcelona se dost porazila sama, Chelsea dali výprask ale ta hrála taky špatně přes Šachťar prošel se štěstím třeba

Reagovat
KingMaster13

V Evropě celkem uměl ale v lize co hráli to byla katastrofa. Ani nejde tak o ty výsledky ty ještě šly ale ten herní projev to bylo k zblití

Reagovat
smazaný uživatel

Plus dali 3:0 Chelsea doma, porzili Liverpool, Juve a další silné týmy. První sezónu měl dobrou, pak se tým rozprodal a přivedli se pokémoni, co se nikdy ani po jeho odchodu neprosadili. Smozřejmě žádný trenérský génius to nebyl a není, jeho taktické umění bylo vždycky dáno jen náhodou, viz zápas s Barcou, kdy ho napadlo nové rozestavení, nicméně vůbec nechápal, proč fungovalo (viz. první zápas s Liverpoolem)

Ale angažmá v Dorii a v Cagliari (bylo)je bída a ke skunk295ově výčtu bych ještě přidal Montellu

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, Montella byl solidní tu první štaci ve Fiorentině a zbytek byl naprosto strašlivý. Ale dovedu si představit, že ho ještě někdo angažuje, ideálně do třetice Fio.

Reagovat
smazaný uživatel

ked ja kader kvalitny a skuseny nemusi byt kouc na nijako extra taktickej urovni, staci vytvarat dobru atmosferu v time, aby ho hraci brali aby neboli skupinky atd. ono to pojde potom aj same.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
10

za posledních 12 zápasů udělal 4 body, to si novou smlouvu zaslouží

tohle je naprosto nepochopitelný, na italský poměry zvlášť...kádr na první polovinu tabulky, tenhle jouda je s nima 2 body od posledního místa a oni mu prodlouží smlouvu, přestože měl současnou ještě na 2 roky

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kily

do té nové smlouvy mu museli propašovat tajnou klauzuli o tom, že v případě odvolání nedostane žádné odstupné. Cagliari mám rád, takže jakmile uvidím první prohlášení prezidenta o důvěře, tak okamžitě píšu článek

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

jestli jim nepomůže ani tohle, tak už nic

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Kixi Syhimour

To je nový level EF polibku smrti

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Filip12

Vetchý povýšil z Okresního přeboru ?

Reagovat
Alberto Aquilani

Hipster si ide to svoje. Ale uznávam ho za to, kam to až dotiahol a že sa stále drží tak vysoko. Klobúčik...

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Tá prezývka Hipster má u neho aký pôvod?

Reagovat
Alberto Aquilani

Už si nepamätám, ale celkom to zľudovelo :-) Ale asi tým, že vyzerá ako tí "moderní" sráči s divným účesom a bradou (taký ten štýl ala Martin Poliačik). Navyše ten jeho futbal je taký "hipsterský", síce to pôsobí, že by chcel hrať "moderný útočný futbal", ale reálne to nemá nijakú logiku ani kvalitu. Najväčší gól bol, keď ho v magazíne LM nazvali vizionárom

Reagovat
Frantszek

Chudak Radja.

Reagovat
danko10

Chlap vsade kam prisiel, dokazal potiahnut neuveritelnu seriu prisernych vysledkov a este horsich vykonov a tito nielen, ze ho podpisu, oni mu predlzia zmluvu po asi tisic zapasoch bez vyhry. Okej. Neviem, co si o tom mam mysliet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele