CAFU MÍŘÍ DO AC MILÁN

09.06.2003, 17:03
Aktuality
Jen týden poté, co viceprezident AC Milán Adriano Galliani slíbil posilu na pravý kraj obrany, svůj slib splnil. Tým vítězů Ligy Mistrů posílil brazilský obránce Cafu, jediný fotbalista v historii, který si třikrát zahrál finále mistrovství světa...

Zkušený obránce, jehož celé jméno zní Marcos Evangelista de Moraes Cafu, do Milána přichází z AS Řím. Tam mu skončila smlouva, a proto Milán získal výbornou posilu zadarmo. Cafu, kterému v sobotu bylo 33 let, ve Věčném městě strávil šest let.

Za tu dobu se Cafu vypracoval na jednoho z nejlepších hráčů na svém postu na světě. Kariéru začal v FC Sao Paulo, odkud odešel na svou první evropskou štaci – do španělské Zaragozy. Hned po roce se však vrátil do Brazílie, tentokrát do Palmeiras. Po dvou letech do Evropy přestoupil podruhé a už se uchytil – od té doby za AS Řím odehrál 162 utkání a v sezóně 2000/2001 svému klubu pomohl k zisku titulu.

O jeho budoucnosti se začalo živě diskutovat už v lednu. Tehdy se jako nejpravděpodobnější jevil jeho odchod do Japonska, kde byl konkrétní zájem ze strany Yokohamy. Cafu se však nakonec rozhodl zůstat v Itálii, přestože by si na Dálném východě vydělal dvakrát tolik, co v Itálii. V Miláně se Cafu stane pátým Brazilcem, v červenočerném dresu hrají také Dida, Roque Junior, Serginho a Rivaldo.

Autor: Petr Starý

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Tomáš

Děkuju Super Marcosovi co odevzdal AS ROMA.VIVA Cafu..

Reagovat
smazaný uživatel

Cafú byl v AS herně excelentní! Jen mi od něj chybělo více branek a přihrávek, šancí měl dostatek ....

Reagovat
HOST*Tomáš

Souhlasim CAFU odvedl exelentní práci pro AS!!

Reagovat
HOST*adam

on tam není od toho, aby střilel goly. Marcos je skvělý a velice zkušený obrance. Je typycký brazilec, protože je velmi ofenzivně laděný. AC dělá dobře, že kupuje takového hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže AC jej zřejmě koupilo na post Šimiče, tedy napravo do obrany. Asi si víc mákne dozadu, ale on to určitě zvládne. Od gólů na hřišti není, ale těch spálených šancí bylo vážně dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Cafúa se Římu uplně rozloží křídelní hra! Ani se Tottimu nedivím že chce odejít

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli se superVincent Candela nevzpamatuje (není ta přezdívka po něm?), tak bude ještě hůř. Sartor s Fuserem napravo, Guigou s Bombardinim nalevo - to je ostudná náhrada!!

Reagovat
HOST*007

až na to že je bombardini pryč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele