Cadu: Můj nejhezčí gól v české lize, na šanci v Plzni jsem hodně pracoval

03.09.2023, 19:11
Aktuality

Cadu označil gól, kterým pomohl Plzni k výhře 2:0 nad Bohemians 1905 v sedmém ligovém kole, za svou nejhezčí trefu v české nejvyšší soutěži. Šestadvacetiletý krajní hráč má radost ze současné formy, na tiskové konferenci prohlásil, že tvrdě pracoval na tom, aby ve Viktorii dostal šanci.

Cadu v poslední minutě prvního poločasu zvýšil na 2:0 pro domácí střelou zpoza šestnáctky do horního růžku, kterou mírně tečoval hostující Adam Kadlec. "Byl to můj nejhezčí gól v české lize. Měl jsem trošku štěstí, protože míč tečoval protihráč. Ale hodně tohle trénuju a mám velkou radost, že mi to vyšlo," řekl novinářům Cadu, jenž v tuzemské nejvyšší soutěži dosud skóroval sedmnáctkrát.

Ve Viktorii se z něj stal klíčový hráč, v posledních čtyřech soutěžních zápasech si připsal dvě branky a čtyři asistence. "Je to samozřejmě moje nejlepší období v Plzni. Jsem moc šťastný za fanoušky i za všechny v klubu. Hodně tvrdě jsem pracoval, abych dostal tuhle šanci a jsem rád, že přišla," prohlásil bývalý hráč Pardubic nebo Ostravy.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek přiznal, že Cadu před sezonou v Plzni nebyl spokojený a chtěl se vrátit do Baníku Ostrava, kde hostoval v minulém ročníku. "Když jsem v létě přišel, tak mi říkal, že tu nechce být, že tady nehrál a v Ostravě že ho mají rádi, hraje tam pravidelně a manželce se tam líbí. Já mu po dvou třech trénincích řekl: 'Kamaráde, tebe nikam nepustím'. A to se stalo," uvedl Koubek.

"Máme z něj radost. Stává se takovým atraktivním, v některých momentech i rozdílovým hráčem. Mimořádná technika, schopnost jeden na jednoho, to se lidem líbí. Pokud je ještě produktivní a jsou tam čísla, tak tím lépe," přidal dvaasedmdesátiletý kouč, jehož svěřenci dnes vyhráli deváté soutěžní utkání po sobě.

Cadu je podle svých slov v Plzni maximálně spokojený. "Žiju přítomností. Jsem šťastný, že jsem tady a soustředím se pouze na Viktorii," upozornil rodák ze Salvadoru. "Máme tu skvělou partu, držíme spolu a máme stejný cíl, kterým je hrát co nejlépe v domácí soutěži i Evropské konferenční lize," dodal Cadu.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Po tý hrůze proti Dritě a prvním zápase s Gzirou se dostává do formy. snad mu to vydrží

Reagovat
Sosi

Rozhovor s Koubkem na isportu:

Opět skóroval Cadu. Stává se plzeňskou oporou?

„Mám z něj radost, stává se atraktivním i rozdílovým hráčem. Jeho individuální schopnosti, hra jeden na jednoho, to se lidem líbí, když jsou u něj čísla, tím lépe. Jsem za něj moc rád. V létě za mnou přišel, že tady nehrál a nechce tady být, že ho mají v Ostravě rádi, líbí se tam manželce. Po dvou, třech trénincích jsem mu řekl: ‚Kamaráde, nikam tě nepustím.‘ Což se taky stalo.“

Dovolíte hráčům po náročném programu posedět?

„Mají na to právo, ať si dají. Zaslouží si dobrou večeři, když si dají dvě, tři pivka, jenom jim to přeju. Mé přísné oči tak přísné nejsou.“

Proste borec s nadhledem

Reagovat
Rothbard

Krčmáře na ně!

Reagovat
kilobyte

A nebo Jarolíma.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Martin9719

Nejlepší kouč v republice. Škoda že Slavii a Spartě už se nedá moc konkurovat.

Reagovat
rabbitweed

Neříkal tohle Šádek i o Bilkovi ?

Reagovat
St. Pauli

Ostrava > Plzen

Reagovat
deporpepa

Ostrava je fajn, mám to tam rád

Reagovat
$dolar$

Neskutecnej frajer, ve svym veku se naucil anglicky, sleduje trendy, neboji se rikat, co si mysli.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
HalaMadrid_Flx

*

Reagovat
dejvikker

To asi zapomněl na svůj přímák proti Slovácku na začátku sezóny 21/22. To byla rána jako kráva a aspoň to nebylo tečovaný.

Reagovat
$dolar$

Jeste bych cekal s tou chvalou, furt jsou tam velke mezery v braneni i dopredu toho hodne zadrbe. Ale jde nahoru. Jen tak dal.

Reagovat
Pony Slaystation

pokud posadí Mosqueru, který je spíš trojským koněm v zápase se silnými soupeři, tak jedině dobře...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele