Bývalý italský reprezentant Izzo dostal za korupci pět let vězení

05.05.2023, 09:32
Aktuality
Armando Izzo (© AFP)

Bývalý italský reprezentant Armando Izzo byl odsouzen k pěti letům vězení. Obránce Monzy dostal trest za to, že bral úplatky od mafie a ovlivňoval pro ni výsledky zápasů. Podle agentury SID není rozsudek pravomocný a Izzo se může odvolat.

Izzo se provinil v sezoně 2013/2014, kdy během působení údajně pro Camorru zařídil dojednaný výsledek svého tehdejšího klubu Avellina s Modenou v druhé lize. Trojnásobný reprezentant při prohře 0:1 nenastoupil, ale úplatek za ovlivnění výsledku přijal.

Bývalý hráč Neapole nebo FC Janov nemá problém s korupcí poprvé. V roce 2017 dostal zákaz působení ve fotbale na rok a půl a pokutu 50 tisíc eur za to, že během angažmá v Avellinu nenahlásil pokus o ovlivnění výsledků. Trest byl Izzovi snížen na půl roku.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kucka

02.05. Monza se chystá vykoupit Izza - možná tušili a dávali dohromady prachy na kauci

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Nevim teda jaký sou trestní sazby v Itálii, ale dostal víc než u nás jsou tresty za zvlášť závažný nasilný zločiny. https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-znasilneni-divky-na-litomericku-dostal-african-dva-roky-vezeni-40326481

Reagovat
stuff

Dobre, ze unho nenasli par gramov travy na Slovensku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele