Bylo to pro nás zasloužené vítězství, hodnotí Tuchel

09.02.2017, 08:54
Aktuality
Borussia Dortmund nakonec zvládla osmifinálové utkání DFB-Pokalu s Herthou BSC a slaví postup do dalšího kola. Podle kouče Thomase Tuchela bylo těsné vítězství žlutočerné družiny naprosto zasloužené...

Vestfálský celek po prvním dějství prohrával zásluhou branky Salomona Kaloua, krátce po změně stran ale srovnal krok Marco Reus, BVB pak neproměnilo hned několik šancí.

Po prodloužení tak přišly na řadu pokutové kopy, kde za hostující stranu postupně neproměnili Lustenberger, Darida a Kalou, zatímco za Borussen neuspěl jenom Pulišić.

Schwarzgelb se tak mohla radovat z postupu do čtvrtfinále, který je podle vyjádření kouče Thomase Tuchela naprosto zasloužený. "Musím pochválit brankáře Romana Bürkiho, který nás při penaltách podržel," řekl Tuchel. "Měli jsme hodně příležitostí, to jsem nečekal, ale znovu nám chyběl ten poslední krok, abychom utkání rozhodli. Sečteno a podtrženo, je to zasloužené vítězství," dodal německý kouč, jehož tým nyní čeká třetiligový klub Sportfreunde Lotte.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To samozřejmě bylo... stejně jako to proti RB, ale kvůli děravé obraně a spalování šancí se pak musíme vždycky strachovat až do poslední vteřiny utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem tam naživo a musím říct, že byli lepší, ale ten výkon musí zlepšit jinak v LM nemají šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nelibi se mi ten system se tremi obranci v rade a dva na lajne , mel by zustat u 4-5-1 , potazmo 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

aj mne sa zda, ze im to viac vyhovovalo a vcera s loptou vzadu boli ti obrancovia obcas strateni

Reagovat
smazaný uživatel

Je super, že jsme vyhráli. Ale obrana zase katastrofa a to samé záloha - její defenzivní část. Souhlasím s výše uvedeným názorem, že by to chtělo zpátky rozestavení 4-2-3-1 nebo 4-3-3 a hlavně více přímočarosti místo nahrávek. Kladu si otázku má TT být nadále trenérem? Není částečně on tím problémem?

Reagovat
checitto

tu otázku by si mělo vážně položit vedení BVB...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja o panu Tuchlovi v poslednych dnoch tiez dost pochybujem. Vlani a este v uvode tejto sezony sa mi velmi pacil, posledne tyzdne vsak pri vsetkej ucte predvadzate vskutku hrozny futbal. A tie niektore jeho takticke maniere su naprosto k nepochopeniu. Lenze, na druhu stranu,kto by Dortmund prevzal? Aby zase nezacali stagnovat a v najblizsich sezonach by to nebolo lepsie nez 8.miesto a pod? Nikto mi na rozum aktualne neprichadza. Mozno tak Pavel Vrba ale to je totalna fantazia

Reagovat
H.N.T.

Pan Tuchel u me ztraci na sympatycnosti cim dal vic

Reagovat
smazaný uživatel

10:35 Kalou dostane nový pracovní dokument

Hertha BSC si chce pojistit Salomona Kaloua. Ten má s berlínským klubem smlouvu jen do konce letošního ročníku, "Stará dáma" mu však chce nabídnout prodloužení kontraktu do roku 2019. (transfermarkt.de)

Co za vola to psalo? Odkdy se smlouve rika "pracovni dokument"? To vypada spis jako pracovni povoleni.

Reagovat
smazaný uživatel

asi zas nejaky doslovny preklad

Reagovat
pepinho2

Poslední dobou to čtu čím dál častěji, asi objevili novou variantu a nebo jim to připadá moderní

Reagovat
FC Porto FC

Taky to čtu už dlouho jestli to nepíše fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra zasloužená, ale těch tutovek Aubis začíná mít sobecký manýry, Dembele by potřeboval profackovat a Bartra musí na lavici. Ten by měl problémy se dostat i do základu Darmstadtu. Taky se mu zdá, že TT jakoby nevěděl co hrát

Reagovat
smazaný uživatel

*mi

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. s názory na hráče. Auba začíná mít hvězdné manýry, Dembelého bych vyliskal - co si o sobě myslí? Má moc nos nahoru. A Bartra? to je parodie na stopera.

TT je zahleděn do stylu Barcy alá Guardiola. Přitom by, dle mého názoru, bylo lepší hrát více Kloppo - styl, ale s lepší defenzívou, protože na to máme více hráče. Navíc si myslím, že by změna systému i Maria probudila.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, TT uvízl někde mezi Guardiolou a Kloppem a podle mě neví jak z toho ven. Pak ta hra vypadá tak kostrbatě Dembeleho fakt nechápu, 19 let a myslí si jakej to není frajer. Těch akcí co posere je obrovský množství...

Reagovat
smazaný uživatel

Ven by se dalo z toho jít způsobem, že zkusíme hrát alá Juppův Bayern Myslím si, že Kloppův styl je pro nás mnohem lepší. Samozřejmě zlepšení defenzívy je priorita.

Dembéle by měl za to chování sedět. Je to zvláštní, ale nikdy si mne nezískal, narozdíl od Guerreira. V létě to chce řez v kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak říkáš Guerreiro přišel s velkou pokorou a taky to tak na tom hřišti vypadá...Výbornej hráč, doufám že u nás zůstane dlouho...

Reagovat
Logan

Mezi Kloppem a Guardiolou uvízl vloni, to bylo naopak super a ten mix je ideální, letos to sklouzlo moc ke Guardiolovi a podle toho to taky vypadá, že ...

Dembele je hrozně namistrovanej a to jeho solování kdy se mu ake povede jednou z 7 pokusů mě hrozně deptá ...

Málo využíváme střed hřiště Weigl - Rapha

Reagovat
Jeňa

Tuchel se v Guardiolovi zhlédl až příliš. BVB neprospívá.

Reagovat
andrew96

Rozestavení se třemi obránci by bylo vhodné asi proti soupeřům, kteří to proti BVB nezatáhnou (a těch moc není zrovna). Do branky Herthy to vypadalo fajn, nebyli zatažení, Dembélé byl ve svém živlu, ty akce byly až na zakončení (nečekaně) super. Po gólu se ovšem Hertha zatáhla a už to bylo znovu statické a hlavně Weigl s Guerreirem byli hodně ztracení, což je hrozná škoda. Takže proti Darmstadtu snad zase ze čtyřmi beky.

A ještě si neodpustím poznámku na adresu Reuse. Ty pracky bych mu za to jeho rozhazování nejradši uřezal. Pokaždé když někdo zazdí akci, tak se tam rozmachuje, což zrovna spoluhráči moc nepřidá.

Reagovat
smazaný uživatel

rozmachl tam snad jenom u Auby a to opravnene...

Reagovat
andrew96

Udělal to vícekrát a nebylo to poprvé, dělá to v zápasech často a často úplně zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasluzena ale ta obrana maximalne tragicka a chovanie niektorych hracov BVB vcera prezmenu na cele zo Sokratisom, k tomu sa nechcem vyjadrovat. Dembele neuveritelny sebec, mne pride akoby si myslel ze je stale v defenzivnejsej L1,kde podobne kusky nepredvaza vacsina ligy. Lenze toto je BL. Musi sa jednoznacne viac naucit prihravat a hrat timovejsie,toto nie je vobec dobre, takto sa v kariere moc vyssie asi neposunie. Aubis ma zacina v poslednom case (od zaciatku APN) kurevsky rozculovat, ma az velmi velke maniere co tymu tiez velmi neprispeje. Sokratis vcera priserne chovanie. No a Bartra neuveritelny traged, ved ten magor by si ani na Slovensku riadne nekopol nerozumiem tomu, ako taky clovek moze hrat za Dortmund.

Este jedna zalezitost: Aby sa vysledky Dortmundu zdvihli, zislo by sa prejst (resp. sa po case vratit) k normalnemu rozostaveniu a sice 4-2-3-1. A nerobit ziadne experimenty s Durmom. Lebo realne hrozi ze Dortmund pre dalsiu sezonu obide s EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Brzy vam stejne rozprodaji kadr a budete tam kam patrite, v 2.polovine tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

dej si facku...

Reagovat
raduinho

další Bulhar a zase dement

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele